Rozhovory

Další články

Hladký po postupu do Premier League: Věřím, že se nám povede být konkurenceschopní

Český brankář Václav Hladký zažívá největší úspěch svojí kariéry. Rok poté, co s Ipswichem postoupil do druhé anglické ligy, se raduje znovu, tentokrát ze zajištění účasti ve slovutné Premier League. A má na tom lví podíl, v ligových utkáních na hřišti nechyběl ani minutu. Jak bilancuje veleúspěšnou sezonu? Jak probíhají oslavy? A jak se vypořádává s pochybnostmi některých odborníků, zda si nejvyšší anglickou soutěž vůbec zachytá? O tom všem hovořil v nové epizodě podcastu Livesport Daily.

Hůře už asi být nemohlo, je pozitivní, že přijde nějaká změna, říká o Zbrojovce novinář Kára

Na konci dubna zaskočila sportovní fanoušky v Česku překvapivá zpráva - boss hokejové Komety Brno Libor Zábranský (50) se stane novým majitelem fotbalové Zbrojovky. Fanoušci brněnského klubu na sociálních na to reagovali hromovým a jednoznačně negativním hlasem. Je to pochopitelné?

Před trenérem Koubkem smekám, v lecčem se poučil, myslí si Petr Nerad

Loni v červnu jsme v Livesport Daily probírali krok Viktorie Plzně, která jako trenéra angažovala Miroslava Koubka (72). Pro řadu fanoušků i expertů šlo o těžko pochopitelný krok, ale ukázalo se, že dával smysl.

Ligoví trenéři pod palbou otázek, deset dotazů pro každého z nich

Podcast Livesport Daily vám dnes nabízí už svou 250. epizodu. A při té příležitosti jsme si připravili něco skutečně speciálního - rozhovory se všemi 16 prvoligovými trenéry. Každý z nich dostal 10 stejných otázek, které se týkají pohledu na fotbal, trénování a práce v jednotlivých klubech.

Cítili jsme všichni velkou křivdu, vzpomíná Chovanec na prohru s Nizozemskem

Druhým dílem pokračuje pomyslné odpočítávání do startu Eura, které si můžete zkrátit vzpomínáním na všechny předešlé účasti českého týmu na mistrovství Evropy. Minulý týden jsme s Pavlem Kukou odvyprávěli příběh skvělého tažení z roku 1996 a nyní přichází na řadu šampionát v roce 2000. Po fantastické kvalifikační jízdě přišlo na závěrečném turnaji vyřazení už po základní skupině.

Klíč k úspěchu Slota v Liverpoolu? Nakládání s rozpočtem a rozvoj talentů, uvedl expert Pěruška

Sezona se blíží ke konci, ale od letošního léta se rozhodně nedá čekat fotbalová nuda. Krom Eura budou fanoušci sledovat i nástupy nových trenérů ve velkých klubech. Barcelona nakonec bude pokračovat s Xavim, nový kouč ale dorazí do Liverpoolu, Bayernu, možná i do Manchesteru United. A právě hledání nových šéfů laviček pro velkokluby je naším dnešním tématem v podcastu Livesport Daily, které jsme probrali s fotbalovým novinářem a komentátorem stanice Canal+ sport Janem Pěruškou.

Německým týmům v semifinále Ligy mistrů nevěřím, říkal Morávek

Psal se 25. květen 2013 a v londýnském Wembley se ve finále Ligy mistrů utkaly Bayern s Dortmundem. Tenkrát slavili Bavoři, teď není daleko k tomu, aby Borussia po 11 letech dostala šanci na odvetu. A to dokonce na stejném stadionu. Chybí k tomu jediné - aby Dortmund vyřadil v semifinále LM PSG a Bayernu aby se to samé povedlo s Realem Madrid. Může se to stát? O tom je nový podcast Livesport Daily, jehož hostem je muž, který odehrál 168 bundesligových zápasů a v současnosti je fotbalovým expertem Livesport Zpráv Jan Morávek.

Přestup do Ameriky mi může pomoct i směrem k reprezentaci, věří Bucha

V únoru se bývalý záložník Viktorie Plzeň Pavel Bucha (26) dočkal prvního zahraničního angažmá a hned hodně zajímavého, stal se posilou semifinalistů posledního ročníku americké MLS Cincinnati.

Česká stopa v Egyptě: Havlíček trénuje díky hře Football Manager. Salah? Je tu polobůh

Petr Havlíček je fotbalový trenér, který si prošel sparťanskou akademií na Strahově a pak vedl české mládežnické reprezentační výběry. V létě loňského roku ale na FAČR skončil, protože se před ním otevřela nová profesní a vlastně i životní kapitola - stal se trenérem mládežnické akademie Right to Dream v Egyptě.

Kuka o finále EURO 1996: Připadalo mi, že jsem o deset let starší

Euro se nezadržitelně blíží a pondělní epizodou podcastu Livesport Daily začíná odpočítávání do začátku turnaje. Ve speciálním seriálu se v jednom dílu týdně podíváme na všech sedm evropských šampionátů, kterých se český národní tým od vzniku samostatného státu zúčastnil. Z každého jsme vybrali jednu osobnost, která byla z nějakého důvodu pro vystoupení českého týmu důležitá. Začínáme chronologicky, tedy šampionátem 1996, kde Češi senzačně až ve finále ve Wembley podlehli Německu 1:2 v prodloužení. Hostem, se kterým slavný turnaj rozebereme, je tehdejší reprezentační útočník č. 1 Pavel Kuka.

Dnešní doba je nároková, mladým hráčům chybí soutěživost, říká psycholožka Boučková

Psychická stránka sportovců, to je téma, které bylo v Česku dlouho možná trochu v pozadí. V posledních letech se ale věci zásadně mění, sportovci pracují s mentálními trenéry a uvědomují si důležitost své psychiky na výkony.

Které lavičky se chovají nejhůře? Sparta, Slavia a Slovácko, říká Jan Suchan

Už několik sezon mohou dostávat členové realizačních týmů na lavičkách klubů žluté karty. Aktuální ročník v tomto směru výrazně překonává všechny předchozí. Lidé ze střídaček už viděli takřka dvakrát víc žlutých karet než za celou minulou sezonu.

Chytil vzpomínal na vyloučení z Albánie. Nejnepříjemnější okamžik v mé kariéře, říkal

Útočník Mojmír Chytil prožívá báječnou sezonu. Po přestupu do Slavie má na kontě už 12 ligových gólů, byl u postupu národního týmu na Euro a táhne ofenzivu sešívaných, kteří míří za vytouženým titulem. U mikrofonu Livesport Daily se rozpovídal o současné náladě v Edenu po návratu na první příčku tabulky FORTUNA:LIGY, o těžkém momentu kariéry po vyloučení v Albánii, o práci na poli, o svém pohledu na dění v olomoucké Sigmě nebo o časté hře zády k bráně.

Plzeň je nastavená na Konferenční ligu, ale může zamíchat bojem o titul, tvrdí expert Rosa

Pohárová Evropa se nachází ve své čtvrtfinálové fázi a český fotbal má svého zástupce stále ve hře. Český prapor drží plzeňská Viktorka, kterou čeká čtvrtfinále Evropské konferenční ligy proti italské Fiorentině s Antonínem Barákem. Západočeský klub prožívá skvělé evropské tažení a během cesty mezi osm nejlepších týmů soutěže ani jednou neprohrál. Kdo patří mezi klíčové muže plzeňského týmu? Co čekat od Fiorentiny? A jak moc ovlivní výkony Plzně v Evropě boj o domácí ligový titul? To všechno jsme probrali s bývalým ligovým hráčem a současným televizním expertem Antonínem Rosou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele