Představení účastníků ME 2012 - Polsko

31.05.2012, 08:52
Profily, historie
Zaujalo nás
Už jen osm dní zbývá do okamžiku, kdy zazní gong na znamení startu 14. mistrovství Evropy, a EuroFotbal přichází s tradičními profily účastníků. Začínáme jak jinak než na domácí půdě. V papírově nejslabší skupině A bude postupové ambice dokazovat Polsko...

Historie

Vznik Polské fotbalové asociace (Polski Związek Piłki Nożnej) se datuje do roku 1919, čili de facto na konec první světové války. Svůj první mezinárodní zápas odehráli Poláci o něco později, těsně před Vánocemi 1921, proti Maďarům. Premiéra to však nebyla nikterak slavná, neboť tehdejší Pozsonyiho skvadra nedosáhla ani jediného gólu a svému soupeři podlehla 0:1. Zkušený maďarský výběr, jenž měl v té době za sebou již 80 mezistátních utkání, mohl klidně vyhrát větším rozdílem. Neproměněná penalta ale nakonec znamenala ještě mírný (a dosti zablácený) výsledek pro debutující Poláky. Pro nás je zajímavý i fakt, že toto historické polské utkání pískal český sudí Ernst Gratz.

Nadcházející roky nebyly pro Polsko světlejší. Červenobílí se dostali na mistrovství světa 1938, což byla ovšem na dlouhou dobu jediná jejich účast na tak velkém šampionátu. A tak se museli Poláci až do roku 1974 spokojit jen s přátelskými zápasy, potažmo kvalifikačními cykly končícími zpravidla neúspěchem. Těsně po válce, roku 1948, přichází pro Poláky jeden smutný okamžik a to nejvyšší porážka v historii našeho severovýchodního souseda. Dánové je na své půdě tehdy vyklepli neskutečným způsobem - 8:0. Roku 1963 si však Polsko spravilo chuť na jiném skandinávském soupeři, když nebohému Norsku uštědřili devět branek, což je zase doposud jeho nejlepší historický počin.

Když už jsme u těch nej, počátkem 70. let přichází na scénu zlatá éra polské kopané. Poláci se dostávají na mistrovství světa v Německu roku 1974 a válí neskutečným způsobem. V týmu se v jednu chvíli sešli hráči jako Grzegorz Lato, famózní legenda a majitel nejvíce startů v dresu národního výběru (104), nebo forvard Szarmach, v té době hrající v životní formě (ve skupině skóroval pětkrát). Právě tito borci se stali nejlepšími střelci svého mužstva (Lato i celého turnaje) a dotáhli Polsko až do zápasu o třetí místo, kde si svěřenci Kazimierze Gorskiho v památném zápase poradili s Brazílií v těsném poměru 1:0. Stále ještě s Latem a Szarmachem, navíc s mladou vycházející hvězdou Zbygniewem Boniekem, se Poláci představili i o čtyři roky později na šampionátu v Argentině. Tam už to tak slavné nebylo, přestože Polsko postoupilo ze základní skupiny z prvního místa. Finišovalo i před Německem, pak však ve druhém kole, v takzvané skupině smrti, bylo krátké na domácí Argentince i hvězdnou Brazílii.

Tatáž hvězdná trojice táhla Poláky naposledy pospolu za dalším bronzovým úspěchem na příštím turnaji ve Španělsku, kde už ale Lato se Szarmachem byli ve stínu výjimečného Bonieka. V příštích letech už to nebylo ono - v Mexiku se Polsko dostalo jen do druhého kola a pak až na asijském šampionátu před šesti lety vypadlo hned ve skupině. Stejným výsledkem skončilo i účinkování polského výběru na zatím posledních mistrovstvích světa, respektive Evropy, v letech 2006 a 2008.

Na turnajích věnovaných výhradně fotbalu tak Polsko dosáhlo maximálně na třetí příčku, finále si nezahrálo nikdy. To se ovšem červenobílým povedlo hned na třech letních olympijských hrách, naposledy v Barceloně roku 1992 podlehli ve finále domácímu Španělsku 2:3, když o výhře svého týmu rozhodl Kiko až v poslední minutě. A polská kopaná pamatuje i vítězné olympijské finále, to však musíme zabrousit hlouběji do historie. Stalo se tak v roce 1972 v Mnichově, tedy v oněch zlatých létech polské kopané. Tehdy polské olympioniky táhl nejlepší střelec historie Wlodzimierz Lubanski. O čtyři roky později skončilo Polsko zase těsně pod vrcholem na stříbrném stupínku.

Trenér: Franciszek Smuda

Napotřetí a přesně 10 let po druhém "neúspěchu" se konečně dočkal. Jméno Franciszka Smudy, trojnásobného mistra polské Ekstraklasy (dvakrát s Łódźem, jednou s Wisłou Kraków), bylo v souvislosti s uvolněným postem trenéra národního týmu skloňováno už v letech 1997 a 1999 - vždy ale vyhrál jiný kandidát. Teprve před třemi roky se rodák z Lubomie a někdejší průměrný zadák konečně dočkal; a hned mu byl uložen úkol z nejtěžších - vést národní tým na domácím evropském šampionátu. S čím Smuda do této výzvy jde?

Předně může nabídnout kopec zkušeností. Valnou část hráčské kariéry strávil za mořem v USA (kde si zahrál i po boku George Besta mimochodem); trenérské řemeslo si zase omakal hned za hranicemi v Německu; a roční nevalnou empirii má i na tureckou první ligu, z níž sestoupil s Konyasporem. Pro Poláky je ale samozřejmě nejdůležitější, že ty největší úspěchy zaznamenal doma. S Łódźem vyhrál ligu bez jediné porážky a roku 1996 se stejným mančaftem dokonce pronikl do čtvrtfinále Ligy mistrů; Kraków dotáhl k titulu po dlouhých 21 letech čekání; a Lech Poznaň nedávno provedl skupinovou fází Poháru UEFA (umístil se před Feyenoordem a Nancy), aby jen smolně vypadl s Udinese.

Franciszek Smuda si před velkolepou výzvou osvojil tvář poněkud přísného muže. Kvůli alkoholovému dýchánku se nebál odepřít pozvánku brankářské jedničce Borucovi ani záložníkovi Peszkovi; ačkoliv se minimálně za středopolaře Kölnu přimlouval i sám kapitán týmu Błaszczykowski (Wasilewskému jedinému bylo nakonec odpuštěno). To ale není jediná věc, která mu je v Polsku kdekým vyčítána. Někteří mohou mít problém s jeho nedokonalým zvládáním rodné řeči - což má samozřejmě logické vysvětlení v úzkých vazbách na Německo, u jehož hranic se koneckonců narodil, a dlouhé působení za "velkou louží.

Dalším Smudovým neduhem, ne nepodobným tomu předešlému, pak může být protežování hráčů s dvojím občanstvím či křehkým vztahem s rodištěm; pod palbou kritiků se nejčastěji ocitá obránce francouzského Auxerre Damien Perquis, který do závěrečné nominace pronikl i navzdory vlastním nepřesvědčivým výkonům. Dalšími podobnými případy jsou Eugen Polanski, Sebastian Boenisch či Adam Matuszczyk: ani jeden z nich v životě neokusil atmosféru polské ligy, celou dosavadní kariéru strávili v Německu.

Polsko se do další fáze závěrečného turnaje neprobojovalo déle než čtvrtstoletí, naposledy roku 1986. A Franciszek Smuda si uvědomuje, že teď se před ním a jeho krajany rozprostírá jedinečná příležitost dokázat, že polský fotbal dokáže na mezinárodní scéně obstát a třeba i napodobit generaci kolem Lata a Szarmacha. Pokud prý ani tentokrát Poláci neprorazí, Smuda národní tým okamžitě opustí. Pokud tedy dostojí svému dřívějšímu prohlášení.

Hvězda: Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund)

Všichni zástupci trojčlenné polské enklávy v Borussii Dortmund (ještě obránce Piszczek a útočník Lewandowski) by měli být tahouny polského výběru na domácím ME; právě na "Kubovi", coby kapitánovi národního týmu, ale stoprocentně bude ležet největší odpovědnost. Muž, který spolu s krajanem Lewandowskim zařídil formální zpečetění obhajoby německého titulu, na papíře může být ve stínu brankáře Szczęsného a elitního střelce-dortmundského kolegy, přesto jej lze považovat za klíčovou esenci mladého mužstva spoléhajícího převážně na protiútoky.

Totiž právě Smudův chtíč hrát přímočaře a nejlépe po křídlech padl tomuhle agilnímu rychlíkovi jako ušitý. Błaszczykowského síla přeci jen tkví hlavně v pohybu, který on uplatní i ve středu pole, kde jej Smuda také poměrně často využívá. A také další solidně vypilované atributy jako finální přihrávka, centr či technika se při podpoře osamoceného hrotu nesmírně hodí. Zároveň Smuda může těžit z logické spolupráce tří dortmundských mušketýrů. Błaszczykowského rovněž v reprezentaci kryje Piszczek, přičemž na hrotu nejspíš bude před Jeleńem a Brożkem dostávat šanci starý známý Lewandowski.

Podobně jako pro Piszczeka a Lewandowského, i pro "Kubu" je jakýmsi fotbalovým otcem současný kouč Borussie Jürgen Klopp. Právě pod jeho rukama nejvíce rozkvetl Błaszczykowského talent, leč polský křídelník vynikal už ve své první, a pro klub nevídaně chudé (13. místo) sezoně 2007/08, která ještě spadá do "předkloppovské éry". Nicméně byl to právě populární Kloppo, kdo Błaszczykowského naučil pořádně bránit a dokonce s ním i zapracoval na střelbě - dlouhodobě největším neduhu nyní 26letého rodáka z Truskolas. Oproti minulým sezonám se letos "Kuba" konečně vyšplhal nad pět branek v sezoně; zaznamenal jich sedm, včetně zmíněných dvou zvláště důležitých.

Přesto to s tím progresem až tak žhavé není - a to hlavně kvůli jménu Mario Götze. Německý wonderkid se totiž začal prosazovat zejména na úkor Błaszczykowského, který ostatně ještě letos na podzim sbíral starty spíše z lavičky. Až na jaře, snad i skrze uvědomění si přicházejícího Eura a díky Götzeho zdravotním problémům, (faktický) odchovanec Wisly Kraków chytil druhý dech a coby pilíř mistrovského tažení si zavzpomínal na první dvě sezony své německé anabáze. A to pro Smudu musí být nejpodstatnější postřeh.

Přestože pásku nosí teprve od listopadu 2010, Błaszczykowski toho už jako kapitán musel snést mnoho. Vyřazení spoluhráčů z kádru či protesty za navrácení orla na dresy nelze považovat za nicotné problémy, Kuba se však zatím jeví jako zodpovědný lídr a muž na pravém místě. Za vystrnaděné krajany se postavil, leč neúspěšně, přičemž atmosféru během přátelského zápasu s Italy (neustálé volání po státním znaku namísto obyčejného fandění) ostře zkritizoval s tím, že v takovém prostředí se on ani jeho spoluhráči zkrátka nemohli plně soustředit na vlastní výkony, a tudíž něco takového okamžitě musí skončit.

Předpokládaná sestava

Szczęsny - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch (Wawrzyniak) - Polanski, Murawski - Obraniak, Błaszczykowski, Rybus - Lewandowski

Příprava na ME

Jakkoliv můžeme takovým přátelským zápasům přikládat jen omezenou váhu, 17 klání podstoupených Poláky během roku 2011 lze s odstupem času a v součtu zhodnotit jako zvládnutých. Za celý kalendářní rok Polsko padlo jen třikrát, přičemž akorát prohra v Litvě (0:2) není úplně omluvitelná. Jinak se příliš nezvládla utkání s Francií (0:1) a Itálií (0:2), se kterou bíločervení soupeřili na pozadí hlučného volání fanoušků "Kde je orel?". Polsko pod Smudou s úspěchem sází na rychlý přechod dopředu, jeho osu tvoří sehraná trojka z Borussie Dortmund a další talentovaní mladíci, takže se tu skládá veskrze sympatická a perspektivní parta.

Formu z roku 2011 si navíc Smudovy ovečky víceméně přenesly i do letopočtu následujícího. Tam se jim - opět s orlicí na trikotech - zejména dál daří spoléhat na pevnou defenzívu, jež neinkasovala ani z kopaček Portugalců (!) ani Lotyšů. Když měli v přípravných zápasech na Euro Poláci tvořit hru (jak Slovensko, tak Andorra), dostávalo se jejich příznivcům poměrně nevyvážené hry. Ne že by si vepředu Smudovi svěřenci nevyhověli nebo nevěřili, to ano, jenže jak se s větší vervou vrhali do ataků, hůře fungoval obranný val. Na stoperu a na levém kraji obrany, kde nejspíš bude působit chronický lazar Boenisch, bychom tedy nakonec mohli najít nejvýraznější slabiny domácího výběru.

Program zápasů - skupina A

08.06.2012
18:00
Polsko
1:1
Řecko
Varšava
12.06.2012
20:45
Polsko
1:1
Rusko
Varšava
16.06.2012
20:45
Česko
1:0
Polsko
Wrocław

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Grzegorz Sandomierski
05.09.1989
Jagiellonia Białystok
Wojciech Szczęsny
18.04.1990
Arsenal FC
Przemysław Tytoń
04.01.1987
PSV Eindhoven
Obránci
Datum nar.
Klub
Sebastian Boenisch
01.02.1987
Werder Brémy
Marcin Kamiński
15.01.1992
Lech Poznań
Damien Perquis
10.04.1984
FC Sochaux
Łukasz Piszczek
03.06.1985
Borussia Dortmund
Marcin Wasilewski
09.06.1980
RSC Anderlecht
Jakub Wawrzyniak
07.07.1983
Legia Varšava
Grzegorz Wojtkowiak
26.01.1984
Lech Poznań
Záložníci
Datum nar.
Klub
Jakub Błaszczykowski
14.12.1985
Borussia Dortmund
Dariusz Dudka
09.12.1983
AJ Auxerre
Kamil Grosicki
08.06.1988
Sivasspor
Adam Matuszczyk
14.02.1989
Fortuna Düsseldorf
Adrian Mierzejewski
06.11.1986
Trabzonspor
Rafal Murawski
09.10.1981
Lech Poznań
Ludovic Obraniak
10.11.1984
Girondins Bordeaux
Eugen Polanski
17.03.1986
1. FSV Mainz 05
Maciej Rybus
19.08.1989
Achmat Groznyj
Rafał Wolski
10.11.1992
Legia Varšava
Útočníci
Datum nar.
Klub
Paweł Brożek
21.04.1983
Celtic FC
Robert Lewandowski
21.08.1988
Borussia Dortmund
Artur Sobiech
12.06.1990
Hannover 96

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (338)

Přidat komentář
partaS

konečně představovačky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

*

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

A Severína Gansarčika nezobrali.

Reagovat
smazaný uživatel

nemusi byt na ME, mi slováci ho máme stále vo svojom srdci

Reagovat
penepi

Hlavne mi

Reagovat
smazaný uživatel

teraz myslis na pravopis?

Reagovat
Puskas

Polska do boju!

Reagovat
Neuro

abychom fakt neskončili ve skupině poslední..

Reagovat
smazaný uživatel

Nemožné to není.

Reagovat
božský John

Přijdou mi ještě slabší než Řekové. Uvidíme, co s nima udělá domácí prostředí

Reagovat
Puskas

Poláci budou na domácím ME hosně silní, ti fanoušci pro ně vždy znamenají hodně, navíc to sbevědomí a patriotismus...

Reagovat
smazaný uživatel

Patriotismus s třeitnou reprezentantů co ani nemluví polsky no.

Tohle může být výhoda, ale strašně rychle se to otočí v nevýhodu.

Reagovat
Puskas

To je pravda, to mě nenapadlo, ale jnak jsou v tom opravdu úplně někde jnde než my. Pravdielně na turnajích na ně nejméně 10% lidí vsází coby na celkové vítěze a ta podpora bývá až neskutečná. To, co u nás bylo při Naganu, mají už v kvalifikaci.

Reagovat
božský John

No právě, to může bejt dvojsečný. Bud je to vybičuje k nadlidskejm výkonům nebo je to strhne dolů. A nebo nic, když tam maj frajery, co neumí kváknout polsky, těm to bude asi putna

Reagovat
božský John

Jinak mi ten výběr přijde až na dortmundský trio docela slabej, žádnej rozdílovej hráč...ten hype kolem nich tady EF mi přijde přehnanej

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se nelíbí ani to Dortmundské trio, které je přehypované ažaž

Reagovat
božský John

Ale tak oni jsou kvalitní. Navíc mají formu a v tom polskym mančaftu budou vyčnívat. Jinak tam nevidim nikoho jinyho, kdo by mohl vyčnívat, než tihle 3

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kvalitní jsou, ale málem se znich dělaj nejlepší obránce a útočník celýho turnaje...

Reagovat
jv

Ale ale.

Reagovat
Lorcan

já tam taky kromě těhlech tří žádný extra opory nevidím, jediná jejich šance spočívá v tom že hrajou doma, jinak by to byl outsider turnaje

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že nic moc. Poláci jsou pravidelně braní jako černý kůň který může hodně překvapit, a většinou nepřekvapíjou nikoho. Sice domácí prostředí týmům pomáhá, ale to je taky způsobené tím, že turnaje UEFA pořádají fotbalově vyspělé země, jako Německo, Francie, Nizozemí, Portugalsko. Rakousku, Švýcarsku ani JAR domácí prostředí extra nepomohlo. A Korejce spíš než cokoliv tlačil rozhodčí.

Reagovat
Puskas

Vždy je stáhla k zemi ta velká namachrovanost, s větší pokorou mohli být konkurence schopnější. Třeba v 76. vyhráli na domácám MS v hokeji se SSSR. To byl takový šok, jak kdyby Kanadu porazil Madagaskar. Pak už nevyhráli nic, alre po tom mači se SSSR se už viděli na 1. místě. A tak je to vždy

Reagovat
CubONE

Reagovat
Sosi

OT: Jak téma Uličného vtípků uzavřít? Asi tím, jak sám zakončoval své hovory s novináři. "Napište to krásně. Né, že tam budou nějaký píčoviny."

Zdroj: http://olomouc.idnes.cz/hlasky-fotbaloveho-trenera-petra-ulicneho-fjb-/olomouc-sport.aspx?c=A120531_085423_olomouc-sport_rou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Polsko a Poláci jsou mi relativně nesymptičtí, takže přeji brzké vypadnutí

Reagovat
adalbertus

Reagovat
smazaný uživatel

dobře redaktor, nejdřív prohlásí Błaszczykowskiho za hvězdu týmu a pak ho ani nezařadí do předpokládaný sestavy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tys to zabil chlape

Reagovat
smazaný uživatel

facepalm...

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte raz si prečítaj zostavu

Reagovat
Puskas

Tvůj smích je bezzubý. Přečti si ještě jednou medailon a pak sestavu.

Reagovat
smazaný uživatel

to je take české takto komoliť mená a názvy...v zostave namiesto Jakub Błaszczykowski uviest Kuba, wtf??

Reagovat
smazaný uživatel

Jméno "Kuba" nosí běžně na dresu..

Reagovat
Neuro

příjmení by se mu tam asi nevešlo

Reagovat
smazaný uživatel

v repre nosí příjmeni

Reagovat
Neuro

to samé jako kdyby u nás v sestavě nebyl Rosický ale Rosa

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo jako když má Robson de Souza na dresu Robinho

Reagovat
smazaný uživatel

Kamaráde, ale on to má i na dresu

Reagovat
fantomas

Je to poměrně standardní pojmenování, ale stejně to nebyl úmysl, opravim.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si viděl někdy psát na dres Luis Nazario de Lima, Ronaldo de Assis Moreira nebo Ricardo Izecson dos Santos Leite??? To že má na zádech Kuba je úplně normální. Tak nevím co tu ze sebe děláte blbečky a zbytečně trollujete.

Reagovat
Neuro

jenže o těchto hráčích se píše i v článcích pod jejich "přezdívkou".. kdyby byl tady v popisu např fotky "Kuba - kapitán repre" tak to k sobě sedí a všichni to s tou sestavou pochopí.. ne každý ho sleduje aby věděl co nosí na drese.. já to taky doteď netušil a když to někdo neví neznamená že "trolluje"... co to je zase za módu toto psát všude? něco jako na začátku roku u každého druhého komentu "hláška roku"

Reagovat
smazaný uživatel

Než napíše kolega tu volovinu co napsal, mohl by si aspoň přečíst článek, než začne vykřikovat. Ale to by tu lidé museli také rozumět psanému slovu, což se u valné většiny říct nedá .. A že se Błaszczykowskému říká Kuba je poměrně rozšířené. Pokud to neznáš, v pořádku Ale Raili a hiugo psali své reakce jako poměrně velcí ignoranti.

Reagovat
jv

Reagovat
božský John

Je to napsaný v článku

Reagovat
božský John

Stejně je zyjímavý, že všichni tihle tam měli nějakou zkráceninu, ale Jan Vennegor of Hesselink, kterej má nejdelší jméno, ho tam měl celý

Reagovat
smazaný uživatel

To je asi na volbě toho dotyčného Když pak fanoušci skandují, je pro ně jednodušší používat zkrácenou variantu

Reagovat
božský John

To každopádne

Navíc to jméno pak nemáš na dresu jako zeměkouli kolem čísla a nějak to vypadá ..

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně

Reagovat
smazaný uživatel

To je šílený Divím se, že je tohle vůbec povolené

Reagovat
božský John

Je to strašný no

Podle mě při vytváření stanov nemysleli na nějakej maximální počet znaků ...

Reagovat
Puskas

Si představuji Hadži Halefa Omara... od Karly Maye, co měl milion jmen, ten by to měl jak spirálu. Nebo nějaký šlechtic

Reagovat
božský John

Hehe, to mě nenapadlo

Kdyby si chtěl zakopat třeba lichtenštejnskej vévoda...

http://en.wikipedia.org/wiki/Hans-Adam_II,_Prince_of_Liechtenstein

Hans-Adam II (Johannes (Hans) Adam Ferdinand Alois Josef Maria Marko d'Aviano Pius von und zu Liechtenstein

Reagovat
božský John

Teda kníže samozřejmě

Reagovat
Puskas

Komentátoři by se zbláznili, kdby tak nastoupila šlechtická XI.

Reagovat
božský John

Možná by se omezili na:

Španěl na Lichtenštejnce, ten z otočky vystřelil, ale Holanďan chytil

Reagovat
smazaný uživatel

To je machrovina.

Reagovat
Neuro

náhodou, z dálky to může vypadat dobře

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=X3ucoki44A8&feature=related ... v Polskej reprezentácii musí mať pekne svoje meno, nie nejake prezyvky

Reagovat
Neuro

Reagovat
Puskas

A co to má společnéh s tím, že je ten hráč známý jako Kuba? Zvláště když to bylo v tom článku?

Reagovat
smazaný uživatel

no to, že keď sa jedná o reprezentáciu a v reprezentácii má vypísané celé meno, tak asi preto kuba má na drese dortmundu, tak ked hra Dortmund tak nech to tam je, ja som nie ich fanusik... nič proti autorovi, pekny článok

Reagovat
fantomas

OPRAVENO!!! (už asi 35 minut)

Reagovat
SunFells

A křestním: Jan

Reagovat
Puskas

Ale on to má i v tom článku

Reagovat
smazaný uživatel

lebo to je už opravene :) a inak v repre ma normalne vypisane cewle meno... vsetko sa da ked sa chce :)

Reagovat
Puskas

nic není opravené, "Kubovi" v tom článku je napsané, celé jméno je, pravda, v sestavě až včil

Reagovat
fantomas

Je to opravený v sestavě, nedokonale sem upravil její "pracovní verzi"...tak už to, prosim, neřešte.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Něco z polských komentátorů - http://www.youtube.com/watch?v=rkTdDLvrb3U

Reagovat
Sosi

To je jak Záruba

Reagovat
goodbay

taky ho nemusíš?

Reagovat
Sosi

Ne... kromě toho, že si myslím, že nerozumí hokeji (statistikám, historii a životopisům ano, ale hokeji ne), tak podle mě neumí ani komentovat, nepřemýšlí u toho, každýho přesvědčuje o své pravdě, kterou většinou nemá. A to řvaní, když zvýšíme proti Kazachstánu na 7:0, tak je stejný, jako když dáme ve finále na 1:0. Mohl by se trochu krotit...

Reagovat
goodbay

moje slova, taky mi přijde, že se neskutečně vyžívá v tich jeho statistikách a pořád si chce dokázat jak je v tom nejlepší a ty jeho komentáře: roztáhni mi nohy a já tě ho tam šoupnu nebo rachna kachna to to letělo, to je děs

Reagovat
Puskas

Nesouhlasím, právě že to dovede podat tak, že mi to vůbec nevadí, je to vždy na místě, a hokeji rozumí perfektně.

Reagovat
Sosi

Kdyby tam neměl Hostáka, který ho vždy usměrňuje, tak plácá takový p..oviny... On je typický komentátor teoretik.

Reagovat
Puskas

Nesouhlasím, i bez něj býval výtečný.

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň to nějak prožívá, mně se ty jeho hlášky líbí. Hokeji tam stejně vždy víc rozumí spolukomentátor, což je většinou bývalý hráč, nebo tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neví někdo kde a kdy vyjde nějaký tištěný speciál??

Něco jako toto: https://shop.kicker.de/kicker/sonderheftbestellung?artikel=9400

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych třeba snesl tištěný speciál Eurofotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tištěná média jsou úpadkový obor a pokud člověk není cvok, nebo nechutný boháč, tak se do něčeho podobného pouštět nebude . Nicméně souhlasím, že ty časopisy provázející Eurem, nebo MS byly vždy fajn.

Reagovat
smazaný uživatel

Však mi jde jen o speciál. Který si člověk může vzít k pivu, na stadion, do houpací sítě nebo na hajzlík.

Pokud by to bylo kvalitní, plné informací a poutavé, rád bych si za to zaplatil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tím cvokem a boháčem jsem nemyslel tebe jako kupujícího, ale toho, kdo by ten časopis vydával .

Reagovat
smazaný uživatel

Já už se s tím setkal, že populární internetové portály mají své speciály. Ono není zas tak těžké to zaplatit z reklam a kupní ceny.

Reagovat
smazaný uživatel

No...musel bys mít šikovného lovce inzerentů, abys ten časopis zaplatit. Druhá věc je, že u takového speciálu by možná fanoušci vyšší cenu překousli, kdyby dostali do rukou kvalitu. Ale třeba u eurofotbalového speciálu by byl podle mě problém s fotkami.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem to ani nebral.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty předšampionátové Speciály byly vždy super,já se na ně těšil více než na vánoce a pomalu jsem s nimi i spal.Můj první byl k MS 98,to jsem si nacpal do hlavy všechny sestavy a pak běhal po baráku a naháněl někoho,na koho bych s tím udělal dojem a kdo by mě vyzkoušel,j.)Jó, já byl trapný asi ještě více,než když jsem si pořád po tom MS vytahoval v bráně kraťasy jako jsem to viděl u ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, člověk znal nazpaměť soupisky většiny účastníků MS, ale když přišla na řadu písemka z matematiku, tak byl dutej jak kokos .

Reagovat
smazaný uživatel

Co se týče matematiky,tak jsem byl dutý jako kokos před "objevením" fotbalu i po něm.,ale mělo to dobrý vliv na zeměpis.............

Reagovat
smazaný uživatel

+ dějepis

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím teda,leda fotbalový dějepis,či jak to myslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

No, v některých speciálech se psalo pár řádků o historii jednotlivých účastníků, nebo se pletu?

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím,většinou tam byly nějaké zeměpisné údaje,ale dějepisné ?

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, byli jsme na tom podobně. Do páté třídy to s tou matematikou docela šlo, pak se začal lámat chleba a víc jsem nebyl schopen pochopit .

Reagovat
Puskas

Na gymplu jsem měl mezi 4 - 5 ve druháku. Učitel na mne: Co s Tebou. Já: No v prváku u paní pros. ... jsem ěml mezi 1-2. On: Ale u mne máš 4-5. Tady máš peníze a skoč mi pro pivo.

PS: Nepropadl jsem

Reagovat
smazaný uživatel

Nechal bych si peníze a šel ho prásknout

Reagovat
smazaný uživatel

Že rozkrádá státní majetek, poslouchá Londýn a ve sklepě ukrývá západoněmeckého agenta.

Reagovat
smazaný uživatel

Však ono to práskání zase přijde a dost možná i za tohodle režimu...

Reagovat
Puskas

Zas tak starý nejsem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle šlo za komančů prásknout v podstatě kdykoliv, ne? Jestli jsi nechodil na gympl v té době, tak se moc omlouvám .

Reagovat
Puskas

To jem byl ještě na základce, ale pamatuji, jak spolužák dostal 2 z chování za to, že v ruštině řekl, že Lenin je v mauzoleu žlutý jak citro, řekla mu to teta, co ho viděla.

Reagovat
Puskas

třeba to byl početní úkol, nevím. Jestli zvládnu koupit dvě piva

Reagovat
smazaný uživatel

Mě takhle načapal učitel, jak piju na výletě. Málem jsem se z toho pochcal strachy, ale akorát řek, ať pak jedu opatrně na kole.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se naučil počítat do desítky,až když matka začala běhat po domě se sekyrkou,že mi ty prsty které při počítání vynechávám rovnou usekne ........

Reagovat
smazaný uživatel

To je panečku mnemotechnická pomůcka.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě štěstí,že jsem dostal od babičky flétnu,takže to matce striktně zakázala,že jsou prý prsty potřeba.No a pak když jsem hrál,tak všichni litovali,že mi je přece jen neusekla...........

Reagovat
Puskas

Krysař

Reagovat
smazaný uživatel

Krys v domě naopak nějak přibylo,bo nám tehdy utekla kočka a doma to dodnes přičítají mojí hře.

Reagovat
Arne

To 100 Deutsche Meister jsem si koupil a řeknu vám... Paráda!!! Cesta domů mi nikdy takhle neutekla.

Reagovat
smazaný uživatel

V každej formácií majú top hráča - Szczęsny, Piszczek, Błaszczykowski, Lewandowski

Reagovat
smazaný uživatel

Szczęsny je tak pade na pade, hodně labilní brankář. Bohužel

Reagovat
sejber

nevysli mu snad len posledne zapasy

Reagovat
salami

já bych neřekl, že je top ani o jednom, všichni jsou nadprůměrný hráči, ale do top jim ještě něco chybí

Reagovat
fantomas

100. pro postup ČR a Řecka.

Reagovat
Al Capone

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom za ČR, pak je mi to jedno.

Reagovat
Puskas

ČR a Polska

Reagovat
Swarley

asi bych to viděl spíš takhle

Reagovat
-Carles-

Reagovat
miky10

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Hm...taky jsem o na vlas stejné stovce přemýšlel.

Reagovat
smazaný uživatel

za ČR, Řecko fakt ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Recko

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, Polaky ani Rusy jako Cech nemam v lasce

Reagovat
sejber

Snád z tej trapnej skupiny postupia spolu s Rusmi

Reagovat
smazaný uživatel

Mindráčky?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Diego2

Reagovat
Al Capone

Reagovat
cristiano.K.

vypadnou ze skupiny. S někým mám sázku,ale už nevím s kým

Reagovat
fantomas

Jé, to bych se hnedka přidal.

Reagovat
cristiano.K.

asi jsem slepej nebo prostě tam není nikde tip EF: např: osmifinále.

Reagovat
fantomas

Neni no, zbytečný.

Reagovat
cristiano.K.

tak pokud to děláš sám představování,tak ani né,ale jestli každý dělá nakou skupinu,tak ano

Reagovat
fantomas

Jen jednu skupinu dělá sám miky, jinde prostě nebudu dělat náký kompromisy či co, to je zbytečný.

Reagovat
stas87

mas stavku so mnou napis mi komu fandis,akym klubom aby som vedel co ti dat za nick ak prehras

Reagovat
fantomas

Mě víš, sázim se taky..

Reagovat
stas87

takze si to zhrnme:obi dvaja tvrdite ze polsko nepostupi zo skupiny,ja tvrdim opak,ak vyhram zmenite si nicky na 2 tyzdne alebo chcete na mesiac?ak prehram,zmenim si ja,oki?

Reagovat
fantomas

Jop, dva tejdny asi stačej..

Reagovat
JarousFCB
Reagovat
centos

tupci

Reagovat
centos

Tam je i Jugoslávie!!

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel nic nového.

Reagovat
Corosian

To jsou idioti. Uz jenom tohle absolutne nici jakoukoliv kredibilitu toho videa.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
salami

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
salami

stejně máme hroznou skupinu, nikomu kromě nás se nedá přát postup a i nám jenom s výhradama

Reagovat
smazaný uživatel

Absence Slávistů se projevuje negativně na (ne)sympatičnosti týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

A Suchý s Necidem jsou co? Ty už nepočítáš mezi slávisty?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím jen současné.

Reagovat
smazaný uživatel

Vy máte v týmu nějaké slávisty?

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je pěkná podpásovka.

Reagovat
smazaný uživatel

Je. Ale byla upřímně míněná. Suchý s Necidem mi přijdou jako větší slávisti, než ti hráči, které máte zrovna v týmu. Možná s výjimkou Latky a kardinála Vlčka.

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě,ale já myslím prostě někoho,kdo za nás v současnosti kope.Tečka.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na to by si mohl být z poslední doby zvyklej, že reprezentační tým nepřetéká sešívanými. Právě proto jsem narážel na Suchýho s Necidem, u kterých bych očekával, že slávistické fandy repre potěší a budou je brát jako slávisty a ne hráče, kteří za Slavii hráli. Já třeba Hybšu s Rosou beru jako sparťany a jsem rád, že tam jsou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to jó,mě těší,že tam jsou a beru je za "naše", ale prostě mi tam chybí na soupisce v kolonce "klub" - "Slavia" vždyť ono to tak hezky vypadá ........

Reagovat
salami

Hubáček je ještě srdcař a L. Jarolím jakbysmet, u těch mladejch kluků to ještě neni uplně jasný, ale předpoklad tam taky je, neni to zas tak hrozný, jak by se mohlo na první pohled zdát

Reagovat
smazaný uživatel

Vlček

Reagovat
salami

třeba Martin Latka je slávista, navíc jeho výkonnost neni až tak vzdálená reprezentaci, reálně se nikdo jinej z hráčů Slavie reprezentaci ani nepřibližuje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
salami

ač by se u obou dalo o jejich nominaci polemizovat, tak zvedaj sympatičnost našeho týmu zhruba o 40%

Reagovat
RealC.F.

No, zas tak bych je nepodceňoval..Podle mě ze skupiny postoupí s náma (čistě tip)

Reagovat
jenage

bychom tedy nakonec mohly najít nejvýraznější slabiny domácího výběru.

opravte si to mohly

Reagovat
jenage

pokud toto teda není web pro dívky a ženy, v tom případě se omlouvám

Reagovat
cubinho

1. ČR

2. Rusko

3. Prusko

4. Řecko

Reagovat
nenavidimManUTD

Skupina A

08.06.2012 18:00 Varšava Polsko - Řecko 0-1 (37m. Papastathopoulos)

08.06.2012 20:45 Wroclaw Rusko - Česko 0-0

12.06.2012 18:00 Wroclaw Řecko - Česko 0-0

12.06.2012 20:45 Varšava Polsko - Rusko 1-2 (52m. Obraniak - 6m., 84m. Aršavin)

16.06.2012 20:45 Wroclaw Česko - Polsko 2-0 (79m. Baroš, 90+2m. Pilař)

16.06.2012 20:45 Varšava Řecko - Rusko 1-0 (87m. Gekas)

1. Řecko 3 2 1 0 2:0 7

2. Česko 3 1 2 0 2:0 5

3. Rusko 3 1 1 1 2:2 4

4. Polsko 3 0 0 3 1:5 0

Reagovat
Rišan

Tady pozoruju dost rozšířenou nevoli vůči Rusům. Ti jsou pravda trochu náladoví, ale aspoň papírovými favority skupiny jsou. Uvidíme!

Reagovat
smazaný uživatel

prispevok odveci ale za nick

Reagovat
smazaný uživatel

Po rozlosování skupin jsem Poláky považoval za outsidery a nejhratelnějšího soupeře z naší skupiny. Čím více se ale blíží šampionát, tím mi připadá jejich postup reálnější. Podle mě je domácí prostředí nepoloží, ba naopak...

Reagovat
smazaný uživatel

já myslím, že se psychicky rozpadnou

Reagovat
AjaxFans

Snad šišlouni vybouchnou

Reagovat
aurelio

Nechcem byť nevďačný, ale veď tam nie je takmer nič o zložení tímu, o typológii hráčov, vôbec nič navyše. História je síce fajn, ale o súčasnom tíme nič nepovie, profil trénera a najväčšej hviezdy je super, ale veeeľmi veľa tam toho chýba.

Reagovat
aurelio

Konkrétne som čakal, že sa dozviem viac trebárs o Rybusovi, či Polanskom, ktorých mená počujem azda prvý raz. Tiež sa nedá zo súpisky vyčítať, kto je kto a na akom poste vlastne hráva.

Reagovat
fantomas

Rybus se mi jevil hodně dobře proti Slovensku, rychlej, technickej štírek, měl by mít předplacený místo na levym křídle, rád sbíhá dopředu, celkově je ta jejich útočná vozba dost variabilní a Obraniak, Kuba i Rybus neustále rotujou.

Polanski funguje jako závora ve středu hřiště, úspornej dispečer, zkrátka nejdefenzivnější střeďák, odvádí kopec černý práce.

Reagovat
stas87

co chces vediet o hracoch?ja si myslim ze ich celkom poznam tak ti mozem poradit

Reagovat
fantomas

Mě doplň.

Reagovat
stas87

priamo tento rozhovor nie ale asi 7 mesiacov spat som s nim cital iny rozhovor kde bol velmi kriticky,k legionarom,vedeniu repre a celkovo ze polske kluby nie su konkurencie schopne...no a pod tym clankom bola diskusia kde ho hned v prvom komente zkritizovali ze co si ako byvaly udavac a komunista otvara hubu,ze nech sa vrati do lodze a robi tam myslim sbskara a nech sa nejebe do futbalu idem si pocitat dik za tip

Reagovat
fantomas

Njn, náš čas neni nafukovací, kór o zkouškovym. Během turnaje budeš mít tooolik speciálů, taktických a statistických okének, analýz, profilů, že se z toho namouduši zblázníš, tak se šetři.. :))

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

Reagovat
aurelio

Díky vám všetkým. Myslím, že vo futbale sa vyznám celkom dobre, aktívne o ňom píšem. Ale ja sám som vo vašej pozícii a tiež nemám čas si zisťovať všetko o každom jednom hráčovi. Už viackrát som uvažoval nad tým, že vám do redakcie napíšem a ponúknem svoje služby, ale neviem si predstaviť, že by som to stíhal na takejto vysokej úrovni popri tom všetkom, čo robím.

Trochu ma však zamrzelo, že ste sa venovali viac histórii ako súčasnosti. Nepoznám vás podľa prezývok, ale tí chlapíci, čo robia vždy pred sezónou preview Ligue 1 a Bundesligy, píšu podľa môjho gusta. Ostatní samozrejme tiež, ale ako vravím, niečo mi v tom ešte trochu chýba.

V ProFootballe majú účastníkov EURA zoradených podľa pozícií a aj tomu venovali pár slov, no v tom prípade sa o žurnalistike nedá hovoriť ani pri najmenšom.

Reagovat
aurelio

A ešte vďaka za to prelinkovanie hráčov súpisky s profilmi. To som si všimol až teraz a je to výborný nápad

Reagovat
CubONE

Szczesny-Piszczek,Wasilewski,Perquis,Boenisch-Polanski,Murawski/Dudka,-Blaszczykowski,Obraniak,Rybus-Lewandowski

na postup

Reagovat
stas87

no,aj ked polsko nedostalo asi uz 370 minut gol tak stale mam tej obrane problem verit standartky este ubrani ale ak proti nim bude hrat super na brejky tak sa prejavi dve veci-1,nezohratost,perquis a boenisch nevedia po polsky a v tom kriku aky sa da predpokladat sa bude dorozumievat naozaj tazko

2,mam obavy z toho ze krajny obrancovia,za predpokladu ze ho bude hrat pizsczek a boenisch sa budu prilis vytahovat kedze su ofenzivnymi typmi obi dvaja...dortmund aj werder maju utocnost v krvi a rybus s kubou su tiez hraci skor dopredu,vyriesit by sa to dalo tym ze wawrzyniak by hral kraj,je prevereny ligou,spolahlivy dozadu ale smuda s nim asi rata na stopera

zaloha je dobra,polanski je spolahlivy a murawski bol jednu dobu snad uplne najlepsi hrac polska(pred prestupom do kazane)je to da sa povedat pevny stred,smuda rozostavenie s dvomi DM ma odskusane,v podstate pre neho bol problem len zlozeni obrany,teraz sa tvari ze ma vyhrano ale ja si to nemyslim tak jedno kridlo je jasne-kuba,on tam urcite zacne ale zrejme s tym ze si bude sbiehat aj na stred a murawski ma dobru strelu ktory moze zautocit z druhej vlny obraniak je asi jasny,bohuzial...nesledoval som L1 tento rok tak neviem v akej je forme,ja by som na jeho mieste uvital wolskiho to je tohto sezonna kometa,je mu len 19 ale v legiii patril tuto sezonu k dolezitym hracom,zatienil aj zyra ktoremu som osobne predpokladal vacsie presadenie ako rafalovi keby nehral obraniak tak by stred mohol vyzerat takto:kuba ktory by tam odohral cely zapas a na kridle wolski s rybusom,rybus hral vyborne v legii a vysluzil si prestup do tereku,tam nemam moznost hodnotenia kedze fandim zenitu a ten hral inu skupinu...dalsie meno ktore je v nominacke a je kridlo je grosicki,hraval v korone,strasne rychly hrac,cakal som jeho prestup v ramci polska ale siel do turecka ako dost hracov z ekstraklasy...ako zolik je dobry,adrian mierzejewski-ten mal docela dlhu dobu istotu ze bude hrat v zakladu na kridle,netusim ako sa mu viedlo v klube,nesmiem zabudnut na dudku-on je schopny zahrat RB aj DM,skuseny hrac ktorych nie je nikdy dost utok je jasny-lewa dlhu dobu som ho ja a trevor obhajovali ako skvely nakup,pamatam si ho este z lechu,naj hrac ligy aj ked mal tak malo rokov od brozka som cakal teda viacej,talent mal vacsi ako lewa ale asi na sebe nepracoval dostatocne,ono cela wisla spred par rokov vyzerala byt v polsku dlhodobo neporazitelna ale nestalo sa tak,skoda je ze nie je nominovany piech z ruchu hodne rychly utocnik ktory by platil na unavenych obrancov,ide namiesto neho sobiech....tak snad sa toto smudovi povedlo

k brankarom sa nevyjadrujem lebo polskych brankarov vnimam ako slabych ktory mozu prevazit v nepostup zo skupiny,szczesny mal vraj dobru sezonu tak uvidime

co je totalny ulet je nominovanie kaminskiho,asi je tam preto lebo smuda trenoval lech

na miesto neho mal ist jednoznacne celeban majster so slaskom,tristvrte sezony bezchybny a nebezpecny pri standartkach,skoda ze nepredviedol dobre vykony aj patrik malecki,u neho som si myslel ze uz bude davno hrat inde nez stale vo wisle,dalsi kto mohol byt nominovany je waldek sobota oblubenec namiesto matuzsczyka,teraz je v kadri dostatok DM...

mpja zostava-szczesny-pizsczek-wasilewski-asi ten perquis-wawrzyniak-murawski-polanski-wolski-kuba-rybus-lewa

Reagovat
stas87

P.S. nemam absolutne ziadnu stylistiku tak sa vopred ospravedlnujem

Reagovat
jv

Stačilo by to alespoň rozdělit na odstavce.

Reagovat
stas87

pravda,ked uz ale som traged a ani na skole mi to neslo pokusim sa na tom zapracovat trosku,ja to pisem tak ako to pride,nelamem si s tym hlavu

Reagovat
fantomas

Wojta neměl nijak zvlášť dobrou sezonu, spíš nejslabší v pozici jedničky.

Reagovat
stas87

cize tyton jednotka?toho zasa nepoznam ja ty ano,sledoval si ho v eredivisie?

Reagovat
fantomas

Ale kravina, on samozřejmě jednotka bude, jen reaguju na "vraj mal dobru sezonu"...by mě zajímalo, kdo ti to nakukal. Tytona sem v životě neviděl chytat.

Reagovat
stas87

jaj v pohode,ja tak nejak pohrdam PL,nebavi ma to a ho nemozem hodnotit,ale po postupu readingu ju zacnem sledovat

Reagovat
CubONE

Obraniak musi byt v strede mal vynikajucu jar, tahal spolu s Gouffranom Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

Polaci maji daleko lepsi mancaft nez nasi, rusko postoupi z druhyho mista, my tam mame nejtragictejsi team ze vsech ucastniku :D

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
fantomas

Otázka pro PC gamery: Abych si zahrál ten expansion pack Euro 2012, musim mít nainstalovanou klasickou FIFU, co?

Reagovat
mickey mouse

jo

Reagovat
fantomas

...a nejlíp originál, hádám.

Reagovat
miky10

Reagovat
mickey mouse

Tak to nevím, ale DLCčka u jiných her jdou i bez origa, takže u Fify by to mělo jít taky. Teda pokud chceš Euro 2012 stáhnout a ne koupit.

Reagovat
fantomas

Do něj sem právě chtěl i investovat...takže de koupit originál a pak jen v klidu dotáhnout patch? To by taky šlo.

Reagovat
mickey mouse

No, když chceš koupit jen to Euro, tak budeš muset mít asi i orgio Fifu 12, protože to DLC se ti bude stahovat z Originu a on to pozná, že sis nezakoupil Fifu 12.

Ale třeba to je u Originu jinak (kupoval jsem jen na steamu), i když o tom dost pochybuju.

Reagovat
fantomas

Jj, dobře, to chápu...jen sem chtěl vědět - koupim ted origo Fifu, a pak si ze steamu zadarmo stáhnu Euro nebo jak se to dělá? (s tim, že teda sem odhodlanej koupit originální základ, ale nechci pak utrácet peníze i za patch)

Reagovat
mickey mouse

ne ten patch zadarmo nestáhneš stojí to asi pět stovek

Reagovat
fantomas

Hm hm..

Reagovat
jv

Bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem četl recenzi, tak nic moc. Navíc dost reprezentací nemá ani licencovaná jména, viz. Slovensko

http://games.cz.imag3box.com/uploads/fifa-2012-04-27-02-37-28-55-game14846-img216383.jpg

a celá recenze: http://games.tiscali.cz/recenze/uefa-euro-2012-recenze-59314

já jsem si to po přečtení rozmyslel ..

Reagovat
fantomas

Aha, tak to na to peču no.

Reagovat
smazaný uživatel

nemusíš mít origo ani fifu ani euro. vše jede. nicméně to euro je vážně marné, dost jsem se na něj těšil, ale zabavilo mne to tak na sedm zápasů a mazal jsem. jedinou omluvou je, že to je skutečně jen připlácené DLC - jako samostatná hra by to byl výsměch.

Reagovat
smazaný uživatel

největší mínusy spatřuji v tom, že nejde hrát kvalifikace a že chybí licence většiny týmů (mimo kvalif. na EURO), ostatně ale ani licencované soupisky nejsou zdaleka aktualizované.

Reagovat
fantomas

Nejde hrát kvalifikace?? Na to sem se vždycky těšil (hlavně ale na MS teda)...tak to je fakt shit.

Reagovat
smazaný uživatel

Polsko postoupí společně s Ruskem

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je podle vás černý kůň ?

Reagovat
smazaný uživatel

černý kůň ME bude Chorvatsko... má obří šanci na semifinále a možná i finále

Reagovat
smazaný uživatel

"obří"...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, vůbec bych se nedivil, kdyby bylo finále Chorvatsko - Španělsko

Reagovat
smazaný uživatel

mě je jedno, jestli mají šanci nebo ne, spíš mě pobavilo to tvoje "obří"... Spíš by se hodilo velkou...

Reagovat
smazaný uživatel

obří na semifinále... velkou na finále

Reagovat
smazaný uživatel

když si vemu, že mají ve skupině ještě Itálii a Španělsko... Tak mají spíš obří šanci sehnat ještě letenky za levno a jet pak domů, k moři na Makarskou

Reagovat
smazaný uživatel

Itálie už žije jen z historie... tipuji ji na poslední místo... vzpomeň na minulé MS, kde si udělala ostudu i se Slováky

Reagovat
smazaný uživatel

a vzpomeň si na MS 06, kdy to vyhráli...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

polsko,svedsko

Reagovat
miky10

Chorvatsko, Švédsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Irsko, Polsko

Reagovat
stas87

tato akcia pojde mimo teba?chystas sa to bojkotovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Na Česko a Polsko se podívám ale že bych to nějak hrozně moc hrotil, to se říct nedá. Třeba někde u piva na to kouknu ale vyhledávat to nebudu. Spíš už se těším, až začne liga, výjezdy s Baníčkem, na podzim chci do Amstru na Ajax a určitě nějaký to Polsko (třeba GieKSa v Krakowě )proti místní Craxe).

Propo, zítra prý bude nějaká echt akce nějakých vlajkonošů fandící česk repre. To zas bude jedna banda šašků, co budou zpívat Šenkýřků...

Reagovat
smazaný uživatel

2 liga vyzerá zaujímavo Gks tychy , lks a craxa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

tychy v 2.lige? odtial mam kamarata co ma blizsie zoznamil s lchuliganskou ligou

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo, postoupili ze třetí ligy.

Reagovat
stas87

to bol prvy poliak ktoreho som videl na zivo,plesaty,v kuse chlastal vodku a vyhladaval bitky on ma do toho tak trosku dostal,do druzeb,vyjazdy atd.

nevies co hrava rybnik?

Reagovat
smazaný uživatel

je tak mimochodem, pamatuješ si na toho frajera tehdy v tom vlaku, jak jel s námi a na černo a měl na krku kérku Pogonu? ROW Rybnik hraje druhou ligu, hrají třeba i s Gornikem Walbrzych či s Tychama

Reagovat
stas87

jj,pamatam,to osm sa necitil moc dobre rybnik je velky rival tych,ak si to dobre pamatam,walbrzych ma druzbu so zilinou...

Reagovat
smazaný uživatel

ne, se Slavií. Se Žilinou má Goral Zywiec. No, já si na toho frajera vzpomněl, jak jsi začal popisovat toho svého kamaráda. Pač ten popis seděl i na toho z Pogonu

Reagovat
stas87

jj,som to ale blbec podla miestnych ludi by teda mal nenavidiet polsko aj poliakov na zaklade toho ako som sa s nim zoznamil hele,ked som uz bol na ektraklase,laka ma aj 2.liga,ten vyjazd treba do krakowa by nebol zly napad

Reagovat
smazaný uživatel

Tak čo ja viem tychy sa neznasaju s gieksou

Reagovat
stas87

coze to ma byt? ved na zapasoch repre sa poznaju najvacsi pokrytci...stokrat lepsi je klubova prislusnost nez fandit repre na ajax na akykolvek zapas?nabuduci tyzden ide kamarat do holandska makat,niekam na lod

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.supporters.cz/clanek/vlajkonosi-utkani-s-madarskem-se-blizi-/4134.html Konfidenti ze Slovácka si zas něco vymysleli. Hele, jakýkoliv zápas. Hlavní je se tam dostat

Reagovat
stas87

ludove pesnicky......ako je to dobry web ale takto sa zhodit???a ides na vakovcov alebo skor za coffeshopom?

Reagovat
smazaný uživatel

to už tam rovnou můžou zpívat "pec nám spadla, kdo pak nám ji postaví...". Hele, podívat se po městě, na Ajax atd.. Coffeshop uvidím, prý je tam teď zákon, že prodávají jen místním a cizincům ne.

Reagovat
stas87

tak to je nahovno,tak to si kup bycikel videl som reportaz v ktorej bolo ze ak uz holandani nechcu jazdit na bycikli tak ho hodi do rieky

Reagovat
smazaný uživatel

já se raději projdu než abych někde jezdil na kole po městě...

Reagovat
AjaxFans

Ještě to neplatí,myslím coffeashop turismus.V Nizozemsku mají pro to název wietpas.Wiet znamená plevel Jinak dobrá volba na Ajax.Jak budeš řešit tikety?

Reagovat
AjaxFans
Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem koukal na TM a procenta přestupu Zyra do H96 = 53% a vzrůstající tendence.

Reagovat
stas87

zahral by si tam?zyrovi som vestil lepsiu buducnost ako wolskimu...snad legia pusti len jedneho,obi dvoch by bola blbost,teraz na jar zacal za lech nastupovat szymon drewniak,na toho si dam pozor,javil sa celkom slusne

Reagovat
smazaný uživatel

dřevák? :))

Reagovat
stas87

co uz,kazdy ma nejake meno

Reagovat
smazaný uživatel

Zyro 1 mil Wolski 4,5 mil

Reagovat
smazaný uživatel

Tržní hodnota nemusí vždy odpovídat, stas Ekstraklasu sleduje celkem poctivě a má slušný odhad na hráče.

Reagovat
stas87

tak wolskimu pomohla EL v ktorej sa mu darilo a skorza ho podrzal,na zaciatku sezony sa davali o nieco vyssie sance zyrovi ako wolskimu,ako pise koudak,trzna hodnota automaticky neznamena lepsi hrac,po odchode wolskiho moze zaziarit zyro :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja dúfam že bvb kúpi wolskeho pretože klopp znehodnocovaním môže spraviť vyborneho hráča inak kam pôjde Zyro a za koľko mi je jedno nemam ho rad

Reagovat
smazaný uživatel

To malo byt sneho len mi to opravili na znehodnocovaním sry

Reagovat
stas87

preco ho nemas rad?

spekulovalo sa aj o zaujme werderu o wolskiho ale to uz asi opadlo bvb mu moze pomoct ale musi ho okamzite poslat do BL,popripade do 2.BL,v sucasnosti absolutne nema sancu zahrat si v acku

Reagovat
Arne

Ten Zyro je už prakticky jistota.

Reagovat
stas87

nn,az taka podla mna nie,hannover ponuka milion euro,legia chce dva,hannover zvysil ponuku na 1,4 ale zyro sa chce poradit s novym trenerom janom urbanom o svojej ulohe v time a prinosu pre tim,teraz to citam

Reagovat
Arne

Já jsem někde četl, že už zbývají detaily a je prakticky jasno... Zkusím pohledat.

Reagovat
stas87

skus zyro je s hannoverom dohodnuty na zmluve ale nie s legiou,ta vyckava na stanovisko noveho trenera a ak dohodnu tu cenu

Reagovat
jv

Hm, je velká pravděpodobnost, že by Legia mohla přijít o oba talenty.

Reagovat
stas87

to da dufam nestane len jeden by mohol odist

Reagovat
smazaný uživatel

Írsko to tiež nebude mat ľahké v skupine ja si myslím že to budú Francúzi čo sa dostanú najďalej

Reagovat
smazaný uživatel

tak stát se může všechno (viz. Řecko na Euru v Portugalsku). Budou to okopávat jako řepu a hrát ten nepříjemnej britskej styl.

Reagovat
smazaný uživatel

Francie ani Irsko nepostoupí ze skupiny... oba skončí na 3.místě

Reagovat
smazaný uživatel

Irsko urcite ne

Reagovat
Tomanatura

Pro me to bylo Dansko, ale je skoda, ze dostalo takovou skupinu. S velkou davkou stesti by ale mohli postoupit a to by byla brana az do semifinale.

Reagovat
jv

Můžeš na icq.

Reagovat
Tomanatura

zapomnel jsem heslo, ale klidne si me pridej na facebooku. Roman El Checo

Reagovat
jv

Aha.

Reagovat
fantomas

Řecko, Švédsko.

Reagovat
jv

U Řeků bude hodně záležet s jakou formou/náladou dorazí Gekas, osobně mu už se Salpingidisem na téhle úrovni moc nevěřím, ale třeba překvapí. Hodně vidět by mohl být Fortounis, kdyby někdo zasloužil z Lauternu pochvalu, tak by nechyběl.

Reagovat
justcall

OT: místo Lamparda jede Henderson

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem přesvědčený, že polákům domácí prostředí sváže nohy a zklamou. Předpokládám, že s řeky to bude bezkrevná plichta, s rusy padnou a s námi již budou mít jistotu nepostupu.

Reagovat
barcelona17

Polsko podle me jasny postup, budou hrat doma jako o zivot bude radost se na jejich zapasy divat.. ted otazka, kdo postoupi spolecne s nimi doufam ze my, ale budou to v konkurenci Ruska a Recka hodne tezke..

Reagovat
stas87

koudak,vraj blizko prestupu do fortuny je piotr celeban,hrac slasku,stoper,asi nahrada za lukyimu,mam ho nasledovaneho,mohol by byt plnohodnotna nahrada

Reagovat
Arne

Za Lukymiu už mají Soarese z Duisburgu... Ale mají tam toho Juanana a ten asi nezůstane, takže stopera budou potřebovat tak jako tak.

Reagovat
stas87

no celeban si vraj moze vyberat ponuky a vybral si asi fortunu...neviem ci sa tomu da az tak verit ale v ramci ekstrklasy je to spolahlivy zdroj,moc by ich celeban asi nestal ani

Reagovat
Arne

Tak kecám, Juanan asi neodejde, má do roku 2015... Já myslel, že jen hostuje z béčka Madridu.

Celeban je zadarmo a umí podle tm hrát i na pravý straně, ale s ním by už tam měli trochu "přestoperováno".

Reagovat
stas87

to je fakt,na RB vie zahrat,vraj ma aj ponuky z holandska(twente)turecka a ruska a prave vo fortune vidi kvalitnu ligu a minuty...

Reagovat
domingo

300. pro Francii, Dansko, Nizozemsko a Svedsko

Reagovat
fantomas

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
stas87

OT:turkish airlines a qatar airways maju zaujem kupit legiu varsava,turci chceju kupit aj polske aerolinky LOT a spolu s tym legiu,cena je udajne 200 milionov zlotych,realna je 120-150 milionov,ITI sa chce legie zbavit za tuto sezonu co prejebali titul

uz aj do polska sa budu srat to je fakt ako mor

Reagovat
smazaný uživatel

to mohli radši pomoct fenerbahce nebo kdo to má problémy

Reagovat
stas87

este nieco k polsku-v dnesnom rozhovore pre noviny vystupil docela dost ostro na smudu jelen za nominovanie sobiecha,ze v repre nehral dva roky,v klube nehrava a ze si nezasluzi hrat toto polsku prilis nepomoze ked hraci do seba rypu preco je tam ten a ten a druhy nie,na obranu jelena musim priznat ze chape ze tam nie je,bol zraneny,nehraval pravidelne v klube...prekvapil ma

Reagovat
fantomas

Smudovi tu nominaci vůbec dávaj dost sežrat..."Němci", Perquis, Kaminski, teď Sobiech...

Reagovat
stas87

jj,v diskuzi pod wawrzyniakom je doslova napisane-

Napinacie się na niego, a prawda jest taka, że to nasz najlepszy piłkarz na tę pozycję. Do tego zdecydowanie lepszy od tego niemieckiego szrotu, który praktycznie nie grał w piłkę

tak si asi vies predstavit ake sa vedu diskuzie s nominaciou

Reagovat
fantomas

Reagovat
Kenneth

pilka znamena co?

Reagovat
domingo

ja myslim ze mic, pilka nozna je fotbal, takze pilka bude asi slangove taky fotbal

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
stas87

tomaszewski dokonca povedal ze sa hanbi za to ze v minulosti obliekol dres s orlom na prsiach...krotizuje polanskiho za to ze fandil otvorene nemecku a na polsko si spomenul len vdaka euro...

zaujimavy clanok je aj o jagielkovi-jeho dedko bol poliak z poznane,babka z krakova,utiekli pred vojnou cez afriku do anglicka ale umreli davno pred tym nez sa jagielka narodil,citi sa byt anglicanom,po polsky nevie a PZPN ho ani neoslovilo ale posila by to bola obrovska

Reagovat
fantomas

Tak Jagz hlavně už reprezentoval...nebo to myslíš s ohledem na větší minulost asi co?

Reagovat
stas87

jj,tusim bol spominany rok 2007,byt poliakom,ci tak lepsie-byt cinovnikom zvazu,skusal by si oslovovat hracov co maju polskych predkov aby hrali za polsko na eure?

Reagovat
fantomas

Jako na domácim? Určitě ne, to bych naopak skládal "vlasteneckou" partu.. takle mi přijde, že na domácim ME bude pro ně vysloveně cizinecká atmosféra, spojení fanoušci-mančaft je vzhledem k okolnostem (právě tomu domácímu prostředí) až neskutečně slabý.

Reagovat
stas87

tak o fans sa nebojim,poliaci vedia poriadne fandit svojim od skokov na lyziach az po tenis len mam obavy ak sa nebude darit perqusovi ci polanskimu tak vsetka vina padne na ich hlavy a na trenera ktory bude vystaveny brutalnemu tlaku...aj mi polsko pride mentalne slabsie,niektory hraci urcite

Reagovat
fantomas

Tak Polanski bude podle mě v klidu, v přípravě se jeví hodně dobře a obecně kvalitní by měl bejt taky.

Reagovat
fantomas

Na druhou stranu by mohla bejt výhoda, že ti "poláci" třeba nebudou cítit takovej tlak, že sou "doma" (nebo ho naopak můžou cejtit ještě větší no, to je otázka)...

Reagovat
stas87

ked sa vedelo ze polsko bude usporiadatel eura tak boli vsetci nadseny,to este nikto netusil o legionaroch...nechcem zhadzovat smudu ale...ta nominacia ma proste prilis vela otaznikov ktory ani on nedokazal zodpovedat,zvaz si myslel ze legionari budu lepsi ako domaci a platit to moze len u polanskiho perqusiovi ani neuznal obcianstvo primator poznane a musel mu ho dat az prezident,do toho bojkoty a zakazy vyjazdov,perzekucia fanusikov...to nadsenie podla mna dost opadlo,je toho na polsko moc

Reagovat
fantomas

Plus ten spor o lva...je toho prostě moc no, ta atmosféra mi přijde ukrutně negativní.

Reagovat
stas87

na to som zabudol...pripomina mi to ms2000 hokej a rusko ak zlyhaju s greckom je dost mozne ze aj verejnost ich odpise uz po prvom zapase

Reagovat
fantomas

Jojo, proto je zkrátka tipuju na to 3.-4. místo no..

Reagovat
domingo

V tom konci jsem se strasne zamotal, ale uz to chapu :))

Reagovat
smazaný uživatel

polsko je podcenovane ale muzou byt prekvapeni ME

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele