Představení účastníků ME 2012 - Itálie

05.06.2012, 22:14
Profily, historie
Zaujalo nás
Skupinu C zakončíme v táboře Italů, mistři světa z roku 2006 ale tentokrát necestují na turnaj v pozici velkého favorita. Přesto, a také přes korupční skandál, Squadra Azzurra neskládá zbraně. A že jich k dispozici nemá málo...

Historie

Kde jinde existuje větší fotbalová vášeň než v Itálii? V Evropě asi není podobný fotbalový fanda jako ten italský. Vděčit za takový fenomén můžeme anglickým námořníkům a obchodníkům, kteří na Apeninský poloostrov kopanou přivezli na konci 19. století. Do Janova, Turína a Milána tak zavítal nejkrásnější sport světa. Federace vznikla v roce 1898 a o sedm let později se stala součástí FIFA. První mezistátní zápas Italů přišel 15. května 1910 - a hned z toho byla výhra 6:2 nad Francií. Od té doby bylo vítězství a úspěchů nepočítaně. Squadra Azzurra se rázem stala chloubou Italů.

Dva tituly mistrů světa v letech 1934 a 1938, zlato z OH 1936. Ve finále hraném v Římě porazila Itálie Československo 2:1 v prodloužení, v Berlíně, o dva roky později, Rakousko rovněž 2:1 a v Paříži na MS 1938 Maďarsko 4:2. Silvio Piola dal na MS 1938 pět branek, z toho dvě ve finále. Zlatým písmem jsou ve vzpomínkách na tohle období zapsána také jména jako Vittorio Pozzo (trenér), Luisito Monti Angelo, Schiavio a Guiseppe Meazza.

Druhá světová válka znamenala konec úspěchů, a to nadlouho i po jejím skončení. Stovky hráčů ze zahraničí začaly proudit do italské ligy a spolu s nimi vznikal také nezáživný obranný systém zvaný catenaccio. K zastavení poklesu kvality národního týmu měl sloužit zákaz startu cizinců v klubech italské ligy. Ten vešel v platnost roku 1964 a zrušen byl zase hned o 16 let později.

Ještě v roce 1966, na MS v Anglii, přišla ostudná prohra se Severní Koreou, ale o dva roky později, v roce 1968, Italové porazili Jugoslávii 2:1 a stali se mistry Evropy. Gianni Rivera, Sandro Mazzola a Luigi Riva, nejlepší střelec reprezentace, pak dovedli tentýž tým až do finále MS 1970, kde podlehli Brazílii 1:4. Dvě čtvrtá místa na MS 1978 (opět prohra s Brazilci) a ME 1980 (porážka na penalty s Československem) byla odrazovým můstkem ke třetímu titulu mistrů světa. Po problémech ve skupině začalo zářit zlaté dítě italského fotbalu Paolo Rossi, jenž dal 6 branek a Itálie ve finále porazila tehdejší Německou spolkovou republiku 3:1.

V roce 1990 to byl opět Ital, kdo získal titul nejlepšího střelce světového mistrovství. Salvatore Schilacci a jeho 6 gólů - jen škoda pro Itálii, že byly slabou náplastí na vyřazení Argentinou v semifinále a na penalty. O čtyři roky později, v USA, to byl Il Codino Roberto Baggio, kdo vedl Itálii k triumfu. Byl to však také právě on, kdo nejvíc naříkal po prohraném finále s Brazílií. Na penalty - to on selhal v rozhodujícím okamžiku. Po desetiletém půstu následovalo stříbro z Nizozemska a Belgie a další dva neúspěchy - krach v osmifinále MS 2002 a o dva roky později vyřazení již v základní skupině Eura 2004.

Zpět na vrchol se Itálie vrátila teprve před šesti lety, v Německu se stala mistrem světa. Ghanu, Česko a USA nechala Squadra Azzurra za zády ve skupině, v playoff pak přehrála postupně Austrálii, Ukrajinu, po prodloužení domácí Německo a nakonec po penaltách zvládla i finále proti Francii. Jenže od té doby se na dvou turnajích Italové prosadit nedokázali - vypadli ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem ze Španělska a na posledním MS skončili ve skupině na Slovácích. Když naposledy Itálií hýbal korupční skandál, radovali se Azzurri z titulu. Bude se historie opakovat?

Trenér: Cesare Prandelli

Dostal jasný úkol - během dvou let projít s italským národním týmem na Euro a zároveň ho připravit na velkou akci, tak, jak to Azzurri vždycky uměli. První část Cesare Prandelli hladce splnil, okolo té druhé se vznáší čím dál více otazníků. Ale je to vlastně nějaká nevýhoda? Italové jsou tak trochu stranou pozornosti (bohužel jen co se mistrovských ambicí týká), což by jim klidně mohlo vyhovovat...

Sympatický trenér ostatně nikdy nechtěl být středem pozornosti. Vždyť největší trenérské úspěchy posbíral s Fiorentinou, kde jeho snažení vyvrcholilo účastí mezi šestnácti nejlepšími celky Ligy mistrů. A daleko nebylo ani od postupu ještě o kolo dál, jenže fialový sen utnul krátce před koncem odvetného klání Arjen Robben a z postupu se radoval Bayern. A to přitom Prandelli začínal coby kouč druhé italské ligy, tedy Serie B.

On se vlastně celkově v počátcích svého působení na lavičce nejevil jako někdo, kdo za pár let bez problémů přebere italskou reprezentaci. Jeho první štací u profesionálního týmu byla Atalanta, kterou převzal na sedm měsíců a nedokázal jí zachránit v nejvyšší soutěži. Ani angažmá v Lecce nedopadlo úplně podle Prandelliho představ, skončilo vyhazovem už po půl roce.

V týmu Hellas Verona Prandelli poprvé uspěl, na sever Itálie vrátil Serii A a v ní navíc dosáhl na skvělé deváté místo. Další dva roky strávil v Parmě, to už však byl všeobecně uznávaným trenérem. Prandellimu se nabídla šance jít ještě výš, konkrétně do AS Řím, jenže v hlavním městě vydržel velmi krátce, pak musel z osobních důvodů skončit. Od léta roku 2005 trénoval Prandelli Fiorentinu, kterou okamžitě z bojů o záchranu vytáhl na čtvrté místo, Ligy mistrů se ovšem kvůli úplatkářskému skandálu nedočkal.

Další sezónu navíc musel začínat s patnáctibodovým odpočtem, přesto z toho byla šestá příčka. To znamenalo účast v dalším ročníku Poháru EUFA a postup až do semifinále, kde Fiorentina padla na penalty s Rangers. V dalším roce z toho už vysněná Liga mistrů byla, Prandelli si navíc vysloužil cenu pro nejlepšího kouče Itálie. A také první místo na seznamu vytipovaných nástupců Marcella Lippiho na postu kouče Squadry Azzurry...

Hvězda: Gianluigi Buffon

"Neexistuje nic, co by jen lehce naznačovalo spojitost Gianluigiho Buffona se sázkařskými aktivitami, které by mohly porušovat pravidla fotbalového svazu, nebo dokonce italské zákony," prohlásil sám brankářův právník Marco Valerio Corini. Fanouškům a obdivovatelům čtyřiatřicetileté brankářské legendy se muselo pořádně ulevit, Buffonova hvězdná kariéra už prostě nemůže být ničím poskvrněna.

Výčet jeho individuálních ocenění je snad nekonečný. Stříbrný míč pro druhého nejlepšího fotbalistu světa, ceny pro nejlepšího brankáře Evropy, světa, Ligy mistrů, nejužitečnějšího hráče této nejprestižnější klubové soutěže, člen All-Stars týmů napříč všemi soutěžemi, do kterých se Buffon kdy zapojil, včetně světového šampionátu v roce 2006. A tím se zároveň přesouváme do kolonky týmové úspěchy. Celkem vyhrál třikrát (pětkrát?) ligu, jednou italský pohár, dvakrát Superpohár, s Parmou přidal triumf v Poháru UEFA. Jenže nade vším ční jedna trofej. Trofej pro mistry světa.

A pokud se ptáte na hráče, kteří měli na světovém zlatu pro Itálii největší podíl, musíte zabrousit převážně do defenzivní části hry. Fabio Cannavaro a... Gianluigi Buffon, pochopitelně. Na šampionátu inkasoval od vlastního spoluhráče Zaccarda v základní skupině...a ve finále z penalty od Zidana. Neuvěřitelná statistika - žádný ze sedmi soupeřů nedokázal Buffona překonat klasickým způsobem.

V té době si tenhle uhlazený sympaťák odbýval svou devátou sezonu v reprezentačním dresu, zúčastnil se například už i nepovedené Olympiády 1997. Ono je tomu vlastně více než deset let, co Buffon zaujal místo neotřesitelné italské jedničky a od tohoto zlomového okamžiku do brány své konkurenty pouští jedině v případě zdravotních potíží. Jako třeba v průběhu dvou poslední velké akce (MS 2010), kde se gólman Squadry Azzurry zranil a právě tomuto faktu je nejvíce připisován neúspěch Itálie.

Kromě již zmíněné obrovské aféry v italském fotbale předcházela italskému vítězství na MS 2006 ještě jedna důležitá věc. Gianluigi Buffon získal s Juventusem titul. Letos se obě tyto skutečnosti opět sešly. Náhoda, nebo předzvěst dalšího velkého italského triumfu?

Předpokládaná sestava

Gianluigi Buffon - Christian Maggio, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini - Daniele De Rossi, Andrea Pirlo, Claudio Marchisio - Riccardo Montolivo - Mario Balotelli, Antonio Cassano

Před stoprocentně jistého Buffonem se zřejmě postaví hned trojice zadáků Juventusu, stoperskou dvojici obsadí Barzagli s Bonuccim, na levého beka by se pak měl posunout Chiellini. Na druhé straně dostane nejspíš přednost Maggio před Abatem. Italové pravděpodobně vsadí na rozestavení 4-3-1-2, přičemž záda ofenzivněji laděnému Montolivovi by měli krýt De Rossi, Pirlo a Marchisio. Cesare Prandelli má i přes absence z čeho vybírat na každém postu, největším luxusem se přitom zdá posazení na lavičku v podání Antonia Di Nataleho. Přednost před ním dostanou Balotelli a Cassano. Na šanci však budou čekat také Giovinco a Borini.

Kvalifikace a příprava

Na jedničku. Tak zvládla Itálie svou cestu kvalifikací, když jí od stoprocentní bilance dělily jen remízy na hřištích Severního Irska a Srbska. Klíčový byl hlavně domácí duel se Srbskem, který byl nakonec po nepokojích v hledišti zkontumován ve prospěch Squadry Azzurry. Opřít se Italové mohli o svou defenzivu, v deseti zápasech (devíti odehraných na hřišti) totiž inkasovali pouze dvakrát, tak skvělou obrannou bilancí se nemohl pochlubit žádný jiný účastník celého cyklu.

Jenže samotnou přípravu na Euro výrazně zkomplikovala korupční aféra, která nejenže vyřadila z nominace obránce Criscita, ale také narušila část soustředění před odjezdem do Polska. A tak Italové stihli jen vyfasovat tříbrankový debakl od Ruska...

Program zápasů - skupina C

10.06.2012
18:00
Španělsko
1:1
Itálie
Gdańsk
14.06.2012
18:00
Itálie
1:1
Chorvatsko
Poznań
18.06.2012
20:45
Itálie
2:0
Irsko
Poznań

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Gianluigi Buffon
28.01.1978
Juventus FC
Morgan De Sanctis
26.03.1977
SSC Neapol
Salvatore Sirigu
12.01.1987
Paris Saint-Germain
Obránci
Datum nar.
Klub
Ignazio Abate
12.11.1986
AC Milán
Federico Balzaretti
06.12.1981
Palermo FC
Andrea Barzagli
08.05.1981
Juventus FC
Leonardo Bonucci
01.05.1987
Juventus FC
Giorgio Chiellini
14.08.1984
Juventus FC
Christian Maggio
11.02.1982
SSC Neapol
Angelo Ogbonna
23.05.1988
Turín FC
Záložníci
Datum nar.
Klub
Daniele De Rossi
24.07.1983
AS Řím
Emanuele Giaccherini
05.05.1985
Juventus FC
Sebastian Giovinco
26.01.1987
Parma Calcio
Claudio Marchisio
19.01.1986
Juventus FC
Riccardo Montolivo
18.01.1985
ACF Fiorentina
Thiago Motta
28.08.1982
Paris Saint-Germain
Antonio Nocerino
09.04.1985
AC Milán
Andrea Pirlo
19.05.1979
Juventus FC
Útočníci
Datum nar.
Klub
Mario Balotelli
12.08.1990
Manchester City
Fabio Borini
29.03.1991
AS Řím
Antonio Cassano
12.07.1982
AC Milán
Antonio Di Natale
13.10.1977
Udinese Calcio
Alessandro Diamanti
02.05.1983
Bologna FC

Autor: Michal Hruška

Komentáře (241)

Přidat komentář
Infi

3. místo ve skupině, sorrryyyyy

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas!

Reagovat
penepi

žiaľ, ale mohli by potrapit Španielov.

Reagovat
One-Real

Jak je nemam rad, tak z nich mam letos celkem vitr a myslim ze pujdou minimalne do semifinale.

Reagovat
fantomas

Ty přáteláky mě trrroošku strašej, ale pořád je v týhle skupině favorizuju na postup z prvního místa.

Reagovat
Mercury

Tomu teda ani trochu nevěřím. Budou mít problém s Chorvatskem, natož se Španěly.

Reagovat
eder

Z prvního ani náhodou, viděl bych to na druhé nebo třetí tak 50 na 50.

Reagovat
fantomas

Ok.

Reagovat
eder

Je pravda, že Squadra Azzura vždy došla hodně daleko i když nebyla favorizována, ale opravdu mám pocit, že současný italský výběr není tak silný jako vždy býval v minulosti.

Reagovat
fantomas

Podle mě naopak je no.

Reagovat
terry

U mě ani nepostoupěj ze skupiny.

Reagovat
miky10

Reagovat
Infi

Reagovat
fantomas

Španělsko a Itálie sou pro mě jasná věc, Chorvaty moc přeceňujete, ti budou rádi za flek před Irskem.

Reagovat
terry

Jasně, ale já mám dvě varianty. Buď Italové vlítnou na turnaj jako úplně jinej tým, nebo budou pokračovat v tý bídě z přáteláků a budou to mít sakra těžký.

Reagovat
DelPiero137

Ako pise Ital, ten priatelak s Rusmi nebol zly. Treba sa vyvarovat len fatalnym chybam ktore verim, ze na turnaji uz nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Irov porazi kazdy co ma nohy a ruku

Reagovat
terry

Samozřejmě.

Reagovat
eder

Šikovnou ruku a šikovné rozhodčí bych doplnil.

Reagovat
fantomas

Reagovat
terry

Navíc úvodní porážka 3:1 od Španělů jim nepřidá.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

ako mozes favorizovat makaronov v situacii v akej sa nachadzaju?

squadra uz davno nie je co byvala, chybaju velke mena ake v minulosti vzdy mavali.

apropo, 4 roky sa tu hovori o dominancii a ere spanielska to nemozes prehliadat.

majstri europy a sveta musia byt favoritom turnaja automaticky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak myslíš škandál zo stávkami tak takéto veci im paradoxne vždy pomohli (1982, 2006)

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Mě třeba přátelák s Ruskem naplnil optimismem. Naopak co se týče našich, ještě prohloubil pesimismus.

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvati snad porazí špageťáky.

Reagovat
smazaný uživatel

A ti tvoji Angličánci vyletí jak papír, ale ne ještě ve skupině. O Žabožroutech nemluvě.......

Reagovat
Yanek

FORZA ITALIA!

Reagovat
homeles8

5x

Reagovat
smazaný uživatel

Čože?

Reagovat
homeles8

pětkrát :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Čo pětkrát?

Reagovat
Arne

Taky absolutně nechápu...

Reagovat
miky10

Celkem vyhrál třikrát (pětkrát?) ligu, jednou italský pohár, dvakrát Superpohár, s Parmou přidal triumf v Poháru UEFA. Jenže nade vším ční jedna trofej. Trofej pro mistry světa.

Reagovat
homeles8

'' Celkem vyhrál třikrát (pětkrát?) ligu...''

Reagovat
smazaný uživatel

... K Buffymu som sa ešte nedostal nó

Reagovat
Arne

Ok... Já jsem myslel, že si libuješ nad počtem Juventínů v předpokladaným základu a že ses o jednoho sekl.

Reagovat
homeles8

tak když jsi myslel to je tvůj problém

Reagovat
Arne

Ale ale...

Reagovat
homeles8

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

3x

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA BALZARETTI !!!

Reagovat
smazaný uživatel

a CASSANO !!!

Reagovat
homeles8

jinakpo ČR budu fandit Itálii

Reagovat
havrys99

Sestava, která by mohla dojít daleko anebo taky úplně vyhořet. S Chorvatskem o postup, tak si neodvážím tipovat

Reagovat
stas87

skupina stavka?

Reagovat
smazaný uživatel

O čo? ... kurňa, postup zo skupiny je tutovka, a v Bete majú na postup Špan-Ital celkom slušný kurz !!!

Reagovat
stas87

o nick na dva tyzdne? uz som sa stavil o postup polska zo skupiny takze mozem mat iny nick kludne aj po eure

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
galacticosi

OT: Tuttosport tvrdí, že se Juventus dohodl na obchodu s Udinese, odkud by měl získat dvojici Kwadwo Asamoah, Mauricio Isla. Stará dáma by měla získat polovinu práv obou hráčů, přičemž na konci příští sezony by mohla odkoupit i zbytek.

Prečo Islu? nehodil by sa im viac do zostavy Armero?

Reagovat
smazaný uživatel

tento tím to celé vyhrá alebo skončí posledný v skupine, tak to vidim... Forza Italia, forza Milan

Reagovat
smazaný uživatel

letos nepostoupi ze skupiny.. chybi tam jmena jako Rossi, Aqulani, Criscito atd...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechybí... Pepito i Bertík jsou nahraditelní a Criscita nahradí Balzaretti.

Reagovat
smazaný uživatel

A už je to tu Každé štyri roky od EURA 2000 som pred veľkým turnajom nervozny ako sánky v lete, väčšinou to bolo sklamanie ktoré som si však vynahradil v roku 2006. Chlapcom neuveriteľne fandím, to sa proste nedá opísať ako tie zápasy Squadry prežívam. Favoritom taliani nie sú, čo by im mohlo vyhovovať ale obrovské starosti mi robí obrana (na čo ako fanúšik Talianska teda nie som zvyknutý), hlavne zranenie Barzu. Nejdem tu však dalej vypisovať pesimistické prognozy, Taliansku verím a nejdem si myslieť radšej nič, proste budem fandiť a uvidím ako to dopadne Zo skupiny sa postúpiť dá, a potom to už môže dopadnúť hocijako.

FORZA ITALIA !

Reagovat
eder

Tys musel mít poslední MS asi neklidný spánek...

Reagovat
smazaný uživatel

To si píš. Najhorší bol na tom ten záver, ked konečne začala Squadra hrať a stačilo im streliť len jeden gol na postup.

Reagovat
eder

To muselo být hrozné. Celé Slovensko slavilo a tys plakal v koutě...

Reagovat
smazaný uživatel

Však som si to potom od ostatných aj dostatočne vyžral

Reagovat
penepi

Pepeho nepresnost v poslednej minúte po tom aute ťa asi ubijala, čo?

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň je na Slovensko z čoho žiť

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensku .....damn

Reagovat
smazaný uživatel

Itálie už nebudí takový respekt, ale nikdy se nedá dopředu odepsat. Doufám, že nakonec urvou postup, spolu s Irskem.

Reagovat
eder

Iry doprovodí do dalších bojů Chorvatsko.

Reagovat
SaianSupaCrew

Zrovna irové podle mě nebudou tím outsiderem, který překvapí. Tam jsou jiní adepti

Reagovat
eder

Např.?

Reagovat
SaianSupaCrew

Tak tam to vidí asi každý jinak. Podle mě se o překvápko postarají Dáni. A věřím, že Švédové se o ten druhý flek taky porvou. Irové imho skončí poslední.

Reagovat
eder

Tak Dánové už historicky překvapili víckrát. Švédové jsou sice nevyzpytatelní, ale ten současný výběr jsem neměl moc příležitostí sledovat. Irové jsou sice outsider, ale úplně bez šance bych je neviděl - současnému italskému moc nevěřím a ti Chorvati taky můžou vyhořet.

Reagovat
SaianSupaCrew

Určitě se je na co těšit..

Reagovat
eder

Tak to každopádně, i ta překvapení nějaká budou.

Reagovat
rossoneri89

FORZA ITALIA

Reagovat
SaianSupaCrew

Za mě Itálie, Chorvatsko..

Se včí úctou ke španělům, bych byl nejradši, kdybc nepostoupili a já nemusel ten jejich fotbal sledovat v dalších fázích. Stačilo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SaianSupaCrew

* vší, kdyby

Reagovat
CubONE

Reagovat
Miguel19

To si zase hráči namastí kapsy!

Reagovat
smazaný uživatel

Aha

Reagovat
smazaný uživatel

Nejaká odmena za víťazstvo určite bude nó...

Reagovat
Miguel19

Tak jasný, Italové dostanou odměny, i když prohrají..

Reagovat
smazaný uživatel

Ignorant...

Reagovat
smazaný uživatel

mimo tema: nevite jakto ze za holandsko nejde Erik Peters?

Reagovat
fantomas

Zranění.

Reagovat
Mr.Mike

podle mě dojdou až do semifinále

Reagovat
Alberto Aquilani

Čo čakaž od tohto výberu ? 3.miesto v skupine , na viac nemá ...

Reagovat
eder

Netrucuj, Alberto a koukej fandit kamarádům!

Reagovat
Alberto Aquilani

a čomu mám akože fandit ? Že sa tam pomaly dostal do základu aj zberač lôpt z Juventusu ? Alebo že trequartistu-ten post čo bol v Taliansku vždy pýchou bude hrať niaky Montolivo ? Ťe tam ide Giaccherini , ktorý po svojom prestupe do Juventusu odohrá 2x menej ako predtým a záhadne je hned na Eure ? Alebo že je nominovaný Thiago MOtta , kt.je Talian asi ako Karim Guede ?Aj ked je bohuzial asi fakt , že Tal.lepších hráčov do stredu jak Montolivo či Marchisio nemá , čo je proste fakt hrozne smutné ....

Reagovat
smazaný uživatel

... že do útoku je povolaný niekto ako Borini.

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
Alberto Aquilani

nikde som nenapísal že tam má byť ..... ale je to stále lepší prípad jak povolať Giachceriniho ´85 ročník , 1200 minút v lige , 1 gol ..... Borini je aspon o 6 rokov mladší a dal 9 krát( ) viac golov

Reagovat
smazaný uživatel

ok...lepšie ani moc nie, skôr na rovnako. Nemal tam byť ani jeden proste.

Giaccherini 3 góly + 3 asistencie, a že je Borini mladší? To je mi u prdele, na kvalite mu to nepridá.

Reagovat
smazaný uživatel

A pre Boriniho ešte jedno veľké mínus, že išiel do plešata. Vyzerá jak blb a kazí imidž

Reagovat
Pettirosso

nemůžeš porovnávat neporovnatelné

Reagovat
cristiano.K.

chybíš tam, pak se nám budeš špatně peněžit

Reagovat
SaianSupaCrew

dejte ho dokupy zdravotně a budete mu líbat nohy

Reagovat
cristiano.K.

na jeho post je tam pět jinejch a ještě jeden ted nesmyslně přijde (Sigurdson)

Reagovat
smazaný uživatel

Že sa tam pomaly dostal do základu aj zberač lôpt z Juventusu ?

Juventus má historicky najviac hráčov v repre zo všekých talianskych tímov, funguje to tak už dlhé roky. Navyše teraz sme mali perfektnú sezonu, najmenej inkasovaných golov, ani jedna prehra. Tak sa nečuduj.....

A Giak ti ešte vytrie zrak, Cesare s ním ani neráta do základu, tak neviem čo riešiť. Ako žolík je na unavenú obranu súpera fantastický. Ten tam narobí taký vietor, ako nikto....podľa mňa prekvapí najviac z tímu

Reagovat
smazaný uživatel

riešiš

Reagovat
Alberto Aquilani

s Bonuccim v obrane je to skor zlá vyzitka pre ostatné mužstvá že ste neprehrali ...

Reagovat
smazaný uživatel

V trojčlennej obrane chytil druhý dych, a hral dobre. To by si ale niekedy musel zapnúť zápas Juventusu, a vidieť ho....

Reagovat
smazaný uživatel

Zas je třeba říct, že Juventus tam ty hráče měl i loni a předloni a to se jim vůbec nedařilo. Ale je to dáno dost tím, že jakmile se nějaký hráč objeví v širší nominaci tak ho Juventus koupí. A třeba Inter v sestavě Italy skoro nemá. Nechme kluby stranou, ale Alberto má pravdu v tom, že tahle generace prostě není tak silná jako byli ty předchozí. Bez těch tradičních opor co už maj po třicítce jako Buffon nebo Pirlo tam ty osobnosti nejsou.

Reagovat
DelPiero137

v repre ide klubizmus stranou. S tradicnymi oporami suhlas.

Reagovat
Kenneth

Jedno z těch sympatičtějších mužstev na šampionátu.

Reagovat
stas87

OT:http://www.aktuality.sk/clanok/207495/slovenske-pivo-porazilo-ceske/ zlaty bazant vitaza ale nepoznam asi maly regionalny pivovar

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatý Bažant je pro mě druhé nejlepší pivo

Reagovat
stas87

po zapase cesko-madarsko sme viedli debatu ohladne sk piv a tam som snad len ja chvalil bazanta,inak bol kritizovany...vraj je najlepsi saris a kelt u nas

Reagovat
rossoneri89

Kelt ale aj Bazant

Reagovat
penepi

O Kelte mi každý capujuci referoval, že to je lacné pivo zodpovedajúce nízkej cene - fakt patok.

Osobne som verný CZ pivám - Krusovice a Pilsner

Reagovat
fantomas

Vždyť je to takovej klasickej komerčák jak u nás géčko.

Reagovat
smazaný uživatel

No je pravda, že jsem ho měl před takovými 3 roky a nepatřím mezi pivaře, ale mně osobně chutnalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Zubr

Reagovat
stas87

musim ochutnat mal som len polskeho a ten mi chutil vynikajuco

Reagovat
smazaný uživatel

No, ale musíš ochutnat 11 a nebo 12 kvasnicovou. Desítka chutná jak voda na nádobí.

Reagovat
stas87

dobre dobre,az pojdem niekedy na moravu tak si ho kupim,inak,mas nejake skusenosti s polskym pivom?ja teda moc pivo nepijem a neviem posudit kvalitu ale mne chutili vzdycky polske piva,mam dost skusenosti s nimi a vsetky mi prisli dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Polské piva vůbec. Když sem pil něco polského, tak to byl vždycky tvrdý chlast. Vodky, různé jiné lihoviny, měl sem aji jakýsi likér co přitáhl kámoš. Ne že bych nechtěl nějaká piva ochutnat, ale není kde.

Reagovat
stas87

ja som bol v polsku raz a ochutnal som tieto:tyskie,okocim,lech,zubr a nechal som si doviezt lezajsk ktory mi chutil najviac.

vsetko to boli myslim 12 a po vsetkych sa dobre spalo

Reagovat
smazaný uživatel

Gazda, Servus

Reagovat
stas87

Reagovat
Kenneth

Takové patoky.

Reagovat
SaianSupaCrew

My klopíme jenom Radegasty

Reagovat
smazaný uživatel

skoro všechny piva sou dobrý, záleží na tom jak se čepujou (zařízení) a kdo je čepuje , na teplotě, jak se o to všechno majitel/výčepák stará a třeba i na výtoči.. lahvový neberu, to je občas nevyhnutelnej hnus preferuju tankový dvanáctky

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě pivo musí být Český(ne Moravský) nebo Bavorský

Reagovat
DelPiero137

Jednoznacne poradi :

1.Plzen

2.Krusovice

3.Bazant

Aj Budvar byval dobry, respketivne zalezi asi kde bol plneny. Raz je vynikajuci raz ako ochutena voda. Kedysi davno bol dobry aj Topik.

Reagovat
10

Pokud bude hrát Cesare na 4 obránce, tak končí ve skupině...přitom na 3-5-2 má ideální hráče, bohužel to ani v přípravě nezkoušel

Reagovat
fantomas

Prej to plánoval na úvodní střetnutí. Jenže to asi bouchlo problémama Barzagliho.

Reagovat
stas87

zdar,hele,kedze som si uz urobil tim vo fante a teraz som si rozmyslel 2 posty a chcem ich vymenit,ide to alebo az po prvom hracom dni?

Reagovat
miky10

Do výkopu prvního zápasu můžeš měnit, jak je libo.

Reagovat
stas87

a ak ulozim zmeny?a este jedna otazka-je lepsie nasadit hracov co hraju prve zapasy 8,9 a 10?mam dvoch francuzov ktory hraju 11

Reagovat
miky10

Určitě dej do základu ty hráče, kteří hrají nejdřív, po každým dni to můžeš točit (pokud ten hráč v tom kole ještě nehrál, to už ho z lavičky do základu dát nemůžeš). A mění se to v Transfers a tam bys pak měl mít červený tlačítko "Make transfers".

Reagovat
fantomas

...a pokud nebyl vyloučenej. Přehazovat se dá i kapitánská páska. Abys to info měl kompletní.

Reagovat
miky10

Dík.

Reagovat
stas87

jj,nieco som pochytil od vas,viem ze kapitanovi sa rataju vsetky body este raz ze?mam van persieho ako kapitana tak dufam ze mi nieco nahra

Reagovat
fantomas

Jak řiká miky. Já teprve ted zjistil, že Abate asi na 100% nebude v základu, tak to zas du překopat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

A jeste mi nefunguje tlacitko Log In, super

Reagovat
fantomas

Času dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo prosim te, vy mate jeste nejakou ligu postavenou z lidi kolem haxu? Sice uz nehaxuju, ale fantu bych si s vama zahral

Reagovat
fantomas

Máme, kontaktuj mikyho..

Reagovat
smazaný uživatel

Uz jsem si poradil i bez vas

Reagovat
miky10

Nehaxam. *

Classic: 69089-39469

H2H: 69089-39644

Reagovat
miky10

Reagovat
miky10

Tak aspoń vydam varování, že nonamy kickuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Běžně používaný slovo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja cumim na to, ze te napadlo to dat sem

Reagovat
fantomas

Jn

Reagovat
miky10

Tak já nevim, jak moc chodíš na FB, tak sem to hodil sem s tím, že si rád zakickuju. (Jo, byla to blbost)

Reagovat
smazaný uživatel

No nejlepsi na tom je, ze kdyz si to sem dal, tak uz jsem byl asi deset minut pridanej v obou ligach

Reagovat
miky10

Kdo to má vědět...

Reagovat
smazaný uživatel

Máte tam ještě místo?

Reagovat
smazaný uživatel

miky10 06.06.2012 00:37

"nonamy kickuju"

Reagovat
smazaný uživatel

zkuím no..., řekni mi stránku a číslo té EF grupy nebo ták, abych se tam mohl přidat

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ma Rssa a fantomas, davali je do diskuzi uz nekolikrat, ale nemuzu to ted najit

Reagovat
smazaný uživatel

EURO Fantasy Football

Eurofotbal liga - 70311-16499 (klasická liga), head-to-head liga má prezidenta fantomase

http://en.euro2012fantasy.uefa.com

Btw".Pochlubte se svými sestavami" aj ostatný, sa nehambite

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň teda myslím, že to je tá od Rssa...

Reagovat
smazaný uživatel

Ta druha je 70168-16725

Reagovat
smazaný uživatel

To je tá fantomasova head to head?

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tam som tiež nó

Reagovat
smazaný uživatel

která liga je lepší?

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, ja hrám oboje. Ono je ale každá "iný typ" ligy, a zostavu mám rovnakú, takže to je v pohodke

Reagovat
smazaný uživatel

Jedná je normálna, všetci proti všetkým a tabuľka je podľa počtu nahraných bodov hráčov a tá druhá, fantomasova je myslím tak, že sa to rozlosuje a hráš proti jedému hráčovi, ako fanta v podstate.

Obidve mi prídu zábavné, tak hrám obidve nó

Reagovat
smazaný uživatel

...a obidve vyhrám samozrejme

Reagovat
smazaný uživatel

ták idu do obídvoch stretnem sa tam!

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud dá Cesare po Rusku do základu Maggia, je blázen. Abateho si nechej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí kouknout na sestřih...

Reagovat
smazaný uživatel

napriek tomu si myslim, ze tam toho maggia postavi

Reagovat
10

De Rossi by tu jeho roli v tý formaci zvládnul dobře, ale zase by chyběl v záloze...pořád to ale vidím jako nejlepší variantu v případě zranění Barzy

Reagovat
smazaný uživatel

Zase v té záloze je hráčské kvality víc, než v obraně.

Reagovat
10

jj, právě

Reagovat
smazaný uživatel

Moje vysnene semifinale je ve slozeni CR, Anglie, Nemecko, Italie. Kdyzsi odmyslime nase kluky, tak je mozne aby se pavoukem tyhle tymy nevyradili uz driv?

Reagovat
smazaný uživatel

Odmyslime nase kluky mysleno tak, ze verim maximalne ve ctvrtfinale.

Reagovat
Mr.Jindros

4 body, postup ze skupiny z odřenýma ušima, potom finále

Reagovat
eder

Něco jako na MS 1982?

Reagovat
Mr.Jindros

Ne.

Reagovat
Mr.Jindros

9 Španělsko 4 Itálie 2 Chorvatsko 1 Irsko... i když z Trapa mám bobky, ten dokáže uplést z Irů fotbalový tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Squadra podme si po vitazstvo

Skoda len ze je v time tolko lamakov z juve

Reagovat
smazaný uživatel

Italové si to rozdají s Irskem o 3.místo

Reagovat
smazaný uživatel

Muj otec je Ital takze jsem plne na strane Azzuri , a doufam ze tentokrat nevyhori tak lehce forza azzuri

Reagovat
smazaný uživatel

Squadra Azzurra mi nikdy nevadila,ale uz to opravdu neni to,co driv...Mrzi me,ze na ME neuvidim G.Rossiho,je to rozdilovy hrac.Moc me zajima,kam pujde z Villarealu,jelikoz pochybuju,ze zustane.Doufal jsem,ze na ME je uvidim v teto sestave: Buffon-Maggio,Bonucci,Chiellini,Criscito-Pirlo,De Rossi,Marchisio-G.Rossi,Giovinco-Di Natale

Reagovat
cetto

Nemůžu si pomoct, ale ten tým je turnaj od turnaje slabší. Je to tuším 6 let co vyhráli MS, od té doby přešlapují na místě, hvězdy pomalu odcházejí a nebo ztrácejí formu a noví hráči nedorůstají do formy těch bývalých TOP playerů. Možná je to dáno i tím celkovým přístupem, kdy v Itálii mladí hráči nedostávají moc prostoru. Však taky jejich mládežnické výběry nestojí za nic. No uvidíme, každopádně pokud budou takhle pokračovat dál, tak by taky za pár let ani nemuseli na vrcholný turnaj postoupit...

Reagovat
adalbertus

snad všechno prohrajou

Reagovat
smazaný uživatel

shoří jako papír

Reagovat
Hafna

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně! Kluci moji Už se těším jak malej kluk Forza Azzurri

Reagovat
smazaný uživatel

Italové dají kotel, sice s obranou to vypadalo jak by si ji půjčili ze San Marina, ale věřím, že to bude vše OK a Itálie uhraje pěkný výsledek.

Reagovat
j_mrazik

Diamanti je ten Diamanti z West Hamu?

Reagovat
smazaný uživatel

Sí signore, sí

Reagovat
smazaný uživatel

vždy bude ten Diamanti z Livorna!!! Tak dobrá..., je z WHU, kde ho Zola zabíjel kajsi na křídle.

Je to v tom výběru asi poslední čistokrevný trequartista. Montolivo je spíš středopolař a lemra a Cassano je SS... Giacc je schopný zahrát všude(a nevadil by mi), alé té Diamantiho kreativity by byla škoda nevyužít. Už to vidím, jak zase budu při tv nadávat, co tam dělá ten zmetek Montolivo.

Reagovat
j_mrazik

Mě jenom překvapilo, že se z losera PL stal reprezentant Itálie. Ono to vypadalo, že v něm něco je, ale nikdy jsem při jeho sledování nepřišel co. Tak teď se to možná dozvím.

Reagovat
smazaný uživatel

Losera z něj udělal Zola, a co jem viděl, tak mu dával úplně jiné posty, ale i tak patřil k nejlpšímu v tom trapáckém WHU...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Tak tam byl jednooký had.

Reagovat
j_mrazik

* král... pardon.

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus close in on Destro

The Bianconeri are leading the race to sign the Italian youngster, and it appears to be only a matter of time before a deal is finalised

Síce je to z goalu, ale aj tak dúfam že nepríde. Absolútne zbytočný prestup, Destro nás nikam neposunie...

Reagovat
smazaný uživatel

A to já bych ho bral všemi 10...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja zase napr. Immobileho....

Reagovat
smazaný uživatel

Ciro se ještě neukázal v Serii A. 28 branek v Serii B je fajn, ale pořád to nevypovídá až tolik, zvlášť když to bylo pod Zemanem. V takticky svázanějším systému a týmu nemusí tolik zářit. A Mattia byl jedním z tahounů Sieny.

Reagovat
smazaný uživatel

tady v té skupině vidím překvapení v podobě postupu Chorvatska. Italie by mohla vyhořet.

Reagovat
smazaný uživatel

strasne nesympatický tým, krajina a ľud, pre mna su sympatický len dvaja taliani Valentino rossi a Ezio Auditore da Firenze

Reagovat
smazaný uživatel

V čem Ti je nesympatická Itáile (respektive Italové)? já jejich repre nějak zvlášť nepřeju, ale už jen proto, jaká dali světu úžasná jídla je nejde nemít rád. Navíc Itálie je krásná země - super hory, pěkný moře (i když jen v některých oblastech), památky, Italky...

Reagovat
j_mrazik

Nechápu, proč lidi radši jezdí do Chorvatska, když Itálie je o tolik lepší. Hlavně jsou tam památky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Chorvatsko má taky něco do sebe. Historické památky tam jsou (i když samozřejmě v menší míře), navíc mají krásnou přírodu a podle mně i o dost hezčí moře, než v Itálii (tam ale hrozně záleží na oblasti, narozdíl od Chorvatska). Navíc je to pro Čechy podstatně levnější, v pohodě se tam domluví, a je to asi i o kousek blíž.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jednoduché. Lidé si myslí, že když je na dně písek, je ta voda špinavá a raději si jedou na kameny do Chorvatska. Jim jde asi o to říct, koupal jsem se v čisté vodě Mě Chorvatsko moc neoslovilo, Itálie je Itálie, alespoň pro mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Za tie kamene to počúvam stále, že sú lepšie ako piesok na pláži. A to nikdy nepochopím, ved ked si predstavím pláž tak ma napadne krásne teplý piesok, a nie nejaké štrkovisko . Do Talianska chodím pravidelne, a zo špinavou vodou som sa tam ešte nestretol....

Reagovat
smazaný uživatel

Já to slýchám od známých. Pořád Chorvatsko Chorvatsko Chorvatsko. Yebat Miluju chůzi v písku, to je parádička Tak po takové bouřce ta voda není nic moc, ale vesměs krásná voda, super prostředí... No co bych ti povídal, sám víš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Mluvíš o Bibione, Caorle, Lignanu a spol.? Tam je to moře hnus, s chorvatským se nedá srovnat. A nejde jenom o písek, tam je prostě špína, miliarda lidí. Já už bych v Itálii pod úroveň Neapole k moři nejel.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Celkově je podle mně moře v Chorvatsku trošku na jiné úrovni (i když každému nesedí kamenité pláže)

Reagovat
smazaný uživatel

Sranda, ja som bol v Lignane a Caorle z toho čo si vymenoval, a voda bola čistá. Akurát po búrke nie, ale inak som sa s tým nestretol ako som už písal vyššie.

Reagovat
10

já mám rád Caorle jako městečko, ale to moře je tam špatný, zvlášť v sezoně, kdy tam je miliarda lidí...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně jak píšu, záleží kdy jedeš. Když jedeš v sezoně, tak to stojí za starou belu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak nějak

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně, ten sever má své mínusy. Ale zase záleží kdy tam jedeš. Je něco jiného tam jet v sezoně a mimo sezonu Každopádně já nemusím ty chorvatské kameny. Někomu to vyhovuje to, jinému něco jiného

Reagovat
10

Já v Chorvatsku jezdím už strašně dlouho do Bašky na Krku, nebo na Hvar. Tam je to kombinace kamínků a písku. Nejlepší je ale Sardinie, tam jsou ty pláže bezkonkurenční.

Reagovat
fantomas

Krk

Reagovat
smazaný uživatel

V Bašce jsem párkrát byl, tam je to fajn.

Reagovat
smazaný uživatel

Z Krku jsem viděl fotky, byla ta máma s bráchou, celkem pěkné

Reagovat
alcantara

Ako si na tom so znalostou Talianska ako krajiny, mas ju prejdenu?

Reagovat
10

Troufám si říct, že docela dobře, Toskánsko, Sicílii a Sardinii mám docela projetou.

Reagovat
alcantara

Pytam sa preto, lebo jeden z variantov na leto je prejdenie Talianska spolu s kamaratmi, cca 2 tyzdne, zachytne body su Toskansko, Rim a Sicilia, ci by si nahodou vedel povedat nejake zaujimave skvosty, ktore sa oplati na tej trase vidiet, resp. kde sa oplati zastavit

Reagovat
10

Tam je všechno, záleží na tom, co chceš vidět Siena je třeba pro mě lepší než Florencie, pobřeží Amalfi je pecka - hlavně Ravello a Positano, Capri, Neapol je úžasná, ale náročná, Řím samozřejmě taky, ale to je tak minimálně na 3 dny, aby to mělo smysl...na Sicílii je víceméně všechno skvost, od Taorminy po Noto, Ragusu, Siracusu, Agrigento. Tam je to nejlepší z Itálie.

Reagovat
alcantara

Jojo, o Rime som pocul, ze aj tyzden je malo...Diky za tipy, predpokladam, ze 2 tyzdne su dost kratka doba, tak sa preto pytam na tie V.I.P lokality, ktore by bolo hriechom vynechat. Zatial sme vo faze uvazovania, nez realneho planovania, takze vobec neviem, akym smerom sa poberieme, ked sa rozhodneme, spominane tri teritoria ale nechceme urcite vynechat. Este raz vdaka, zapisem si

Reagovat
fantomas

A Pag je taky pěknej.

Reagovat
10

věřím, většina těch ostrovů je super

Reagovat
fantomas

Reagovat
j_mrazik

V Bašce bylo snad 80% republiky.

Ale tůry do těch kopců a skal jsou parádní, moře ok.

Reagovat
10

v sezoně jsem tam byl asi dvakrát a připadal jsem si jak na Lipně

Reagovat
DelPiero137

Ja by som velmi chcel ist na Sardiniu, Siciliu alebo Kalabriu. Ale ked to kamosi zbadaju na mape, nechce sa im tolko trmacat a lietadlo je tazke a drahe vybavit. Nie je Sardinia trochu draha prave preto ze cely ostrov je ako keby prirodna rezervacia?

Inak Taliansko ako krajina je bezkonkurecna co sa tyka mora. Chorvatsko, Grecko pekne more ale ten zivot a mentalita je v Taliansku najlepsia.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mně jde taky o to, k jakému moři jedeš. Na západě u Tyrhénského moře je to lepší. A musím říct, že se mi moc líbilo na Elbě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se to vezme. Písečné pláže mám asi taky radši, ale to spíš protože se tam dá líp blbnout ve vodě s míčem a tak. Jinak se mi ale celkově líbí víc kamenité pláže. Se špinavou vodou se v Itálii normálně dá setkat, to moře u některých velkých letovisek stojí za starou belu. Já osobně mám Itálii hodně rád, ale kvůli moři určitě ne. Spíš mám radši italské Dolomity v zimě.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

je to asi velice osobny postoj nehovorim ze nemaju kulturu a historiu len proste taliani su mi proti srsti aj krajina je mi nesympaticka. proste keby som si mal vybrat z roznych civilizovanych miest na svete taliansko by bolo medzi poslednymi

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Italia!

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu bych poopravil... Buffon na ME 2008 zraněný nebyl ( byl nejlepší hráč Itálie)

Reagovat
smazaný uživatel

italy italy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele