Představení účastníků ME 2012 - Dánsko

03.06.2012, 21:39
Profily, historie
Zaujalo nás
Uzavíráme představení účastníků skupiny B, a to jejím největším outsiderem. Dánsko ale rozhodně neskládá zbraně a hodlá pořádně zatopit favoritům, je označováno za jednoho z černých koní turnaje...

Historie

Letos je to přesně dvacet let od největšího úspěchu v dějinách dánského fotbalu. A možná také od největší senzace historie evropských šampionátů. Dánové se tehdy na turnaj vlastně vůbec nekvalifikovali, nakonec však do Švédska přeci jen cestovali, a to na úkor vyloučené Jugoslávie. Po bezbrankové remíze s Anglií a porážce od domácího celku to s dánskými nadějemi na postup nevypadalo nijak valně, ovšem šokující vítězství nad Francií vše obrátilo naruby. Dánsko nakonec slavilo společně se Švédskem posun do semifinále, v něm na penalty vyřadilo Nizozemsko a ve finále nakonec přehrálo Němce 2:0.

Dánská fotbalová asociace (DBU) vznikla v roce 1889, trvalo to ale několik dalších let, než dorazila první pozvánka na velkou olympijskou akci. Dánové tyto hry vyhráli a získali neoficiální zlaté medaile. O dva roky později už šlo o oficiální letní olympiádu a Dánsko získalo stříbro. Za další čtyři roky se situace opakovala, tímto úspěchem už se Dánové dostali na první místo světového žebříčku, na kterém vydrželi až do roku 1920.

Poté Dánům nebylo dovoleno po dlouhých osmnáct let účastnit se jakýchkoliv mezinárodních turnajů, hrát směli pouze přátelské utkání a Severoevropský turnaj. Když se Dánové po pauze vrátili na olympijskou scénu, opět vybojovali bronzové medaile. Problémy ale nemizely, a tak se většina nejlepších dánských fotbalistů té doby přestěhovala do zahraničí, Dánové tak prakticky nemohli postavit konkurenceschopný tým. Když se situace uklidnila, bylo z toho pro Dány další stříbro z OH 1960, čtyři roky nato pak uspěli také na svém prvním mistrovství Evropy, kde skončili čtvrtí.

A to už se dostáváme do období dánského dynamitu. Ten poprvé udeřil v roce 1984, kdy se při své druhé účasti na evropském mistrovství opět prokousal do semifinále a tentokrát k tomu získal i bronz. O dva roky později se Dánsko poprvé v historii kvalifikovalo na mistrovství světa, prošlo skupinovými boji, ale zastavilo v osmifinále. Následovala sice chvíle klidu, ale pak už přišlo mistrovství Evropy 1992 a slavné vítězství.

Devadesátá léta, ačkoliv jejich záři poněkud tlumí neúspěšné Euro 1996, jsou pro Dány jednoduše zlatá. Vítězství na evropském šampionátu ve Švédsku bylo pochopitelně největším úspěchem, Dánové však řádili i dál. V Saúdské Arábii ovládli Konfederační pohár a skvěle se předvedli také na MS 98, kde seveřany leckdo hodnotil jako jednoho z nejpohledněji hrajících účastníků turnaje. Tuhle dekádu bude v budoucnu někdo překonávat jen stěží.

Za všemi neoddiskutovatelnými úspěchy stojí vlastně jen dvě generace. V Mexiku, kde po suverénním postupu ze skupiny Dánové narazili v osmifinále na Španěly, už sice válčil starší z bratří Laudrupů, Michael, ale kolem něho byly poskládány ještě dosluhující legendy jako Morten Olsen (už dvanáct let aktuální trenér reprezentace), Allan Simonsen či na vrcholu sil hrající kanonýr Preben Elkjaer. Až chvíli po tomto roce 1986 nastoupili reprezentační službu i členové zlatého výběru z Eura 1992 - Peter Schmeichel, Lars Olsen, Brian Laudrup nebo Flemming Povlsen. V podobném složení tedy Dánové později dokráčeli i do zmíněného čtvrtfinále MS 1998.

Od té doby Dánové na pořádný úspěch čekají, dostali se jen do čtvrtfinále ME, kde vypadli s Českem. Zklamáním by se dala nazvat také účast na posledním světovém šampionátu v Jižní Africe, kde Dánové poprvé v historii MS neprošli skupinou. Letošní soupiska je od těch předešlých poměrně odlišná. Dánové vždy spoléhali na zdravý mix zkušenosti a dravého mládí, tentokrát ale v nominaci najdeme pouze tři hráče, kterým je více než třicet let! V době začátku šampionátu do této skupiny fotbalistů zasáhne ještě oslavenec Silberbauer, přesto se jedná o velmi nízké číslo. V Dánsku tak doufají, že se dočkají dalšího "dánského dynamitu"...

Trenér: Morten Olsen

Morten Per Olsen je největší legendou dánského fotbalu. Už během své hráčské kariéry patřil k vůbec nejrespektovanějším fotbalistům, kromě gentlemanského chování (jediná žlutá a stejný počet červených v celé kariéře!) a příkladného přístupu byl velice ceněn také pro svou univerzálnost, když dokázal podat stejně kvalitní výkon na postu stopera, středního záložníka i křídelníka. V reprezentaci odehrál sto dva zápasy a když k tomu připočteme více než sto utkání také na lavičce dánského národního týmu, vyjde nám naprostý unikát, kterému se ještě dlouho nikdo ani nepřiblíží.

Olsen se prosadil prakticky všude, kde coby hráč působil. S profesionálním fotbalem začal v týmu LFA, kde vydržel dva roky a stěhoval se do belgického Cerclu Bruggy. Zde už se naplno prosadil do dospělé kopané, vydržel ovšem jen čtyři roky a opět měnil dres, tentokrát přešel do belgického mužstva Racingu White. Po další čtyřletce ale opět pocítil potřebu posunout se "o dům dál", zlanařil ho belgický velkoklub Anderlecht. Kariéru pak Olsen dohrával v německém Kolíně nad Rýnem. Mezi jeho největší hráčské úspěchy patří vítězství v Poháru UEFA s Anderlechtem, se stejným týmem také třikrát vyhrál ligu. Dvakrát se stal dánským fotbalistou roku.

S trénováním začal všemi oblíbený Olsen v roce 1990 v Brondby a okamžitě s klubem získal dva ligové tituly v řadě a došel do semifinále Poháru UEFA. Jenže dánského mistra začaly potýkat vážné finanční problémy, což nakonec pramenilo až v nucený odchod Olsena. Tomu se pak naskytla příležitost vrátit se, už samozřejmě jako kouč, do Kolína, čemuž neodolal a ujal se kormidla o záchranu bojujícího celku, výrazné problémy s udržením se v nejvyšší soutěži ale neměl. Jenže vedení nemělo s Olsenem trpělivost, čekalo ještě lepší umístění a poslední kapkou byl předčasný konec v německém poháru, a to po zápase s amatérským Beckumem.

Následně si dal Olsen dva roky pauzu, aby v roce 1997 přebral Ajax a vybojoval s ním double. Ani zde ale nevydržel dlouho, bratři de Boerové totiž začali bojkotovat tréninky při snaze vymodlit si přestup do Barcelony a na špatnou týmovou morálku doplatil právě kouč. V roce 2000 už přebral po Bo Johanssonovi dánskou reprezentaci, u které ke vší spokojenosti vydržel až dodnes. Smlouvu má do letošního roku a zatím není jisté, jestli bude chtít pokračovat. Dánsko by ale jen těžko našlo vhodnějšího trenéra.

Hvězda: Christian Eriksen (Ajax)

Olsen má ve svém týmu jednoho z nejtalentovanějších fotbalistů současnosti. Dvacetiletý středopolař Christian Eriksen je středem zájmu všech světových velkoklubů a je velmi pravděpodobné, že dres bude měnit už teď v létě. Velký krok k tomu může učinit právě na evropském šampionátu, kde se mu dostane jedné z hlavních rolí v dánské sestavě a právě na něm bude ležet největší tlak a odpovědnost.

S fotbalem začal už ve třech letech v Middelfartu, kde se narodil a kde působil až do svých třinácti. Poté se přesunul do Odense, už v šestnácti letech si ho ale vybral do své mládežnické akademie slavný Ajax Amsterdam a následovalo tak velké stěhování. Trvalo jen dvě sezony, než Eriksen podepsal první profesionální smlouvu a ještě ve stejném měsíci si odbyl také debut A-týmu Ajaxu. Za další dva měsíce už poprvé skóroval, navíc si začal upevňovat svou pozici v týmu a nastupoval čím dál častěji. Sezona 2009/2010 byla vůbec pro Eriksena zlomová, nakoukl v ní totiž také do reprezentace.

Od dalšího ročníku už byl stálým členem základní jedenáctky a stal se jednou z ústředních postav Ajaxu v cestě za nizozemským titulem. V letošní sezoně už byl největší hvězdou svého týmu, který obhájil triumf, při absenci kapitána Vertonghena navíc navlékl už i kapitánskou pásku. Eriksen byl dokonce vyhlášen dánským fotbalistou roku. Jednu vrcholnou reprezentační akci už talentovaný mladík zažil, na mistrovství světa před dvěma lety odehrál dva zápasy, postup ze skupiny ale neslavil.

Mezi Eriksenovy největší přednosti patří práce s míčem, dokonalý přehled o dění na hřišti a podpora ofenzivy, ať už vyšperkovaná chytrou přihrávkou, nebo přesnou střelou. V Dánsku se mu dostalo přezdívky "nový Michael Laudrup", je tedy jasné, že se od něj očekávají velké věci. Už teď je Eriksen fotbalistou světové kvality, úspěch na Euru by z něj udělal neotřesitelnou hvězdu.

Předpokládaná sestava

Stephan Andersen - Lars Jacobsen, Simon Kjaer, Daniel Agger, Simon Poulsen - William Kvist, Niki Zimling - Dennis Rommedahl, Christian Eriksen, Michael Krohn-Dehli - Nicklas Bendtner

Jasnou jedničkou měl být Thomas Sorensen, ten si však odnesl zranění z přátelského utkání s Brazílií a z nominace vypadl. Povolán tak byl Kasper Schmeichel, ten ale bude plnit pozici trojky, přičemž místo v brance pravděpodobně zaujme Stephan Andersen, i když vyloučené není ani nasazení Lindegaarda. Tři místa v obranné linii jsou obsazena pevně, na pravé straně defenzivní čtveřice nastoupí Jacobsen, na stoperu pak Kjaer s Aggerem. Jen nad postem levého beka ještě visí menší otazník, favoritem na základní sestavu však je Poulsen. Kvist se Zimlingem budou plnit role defenzivních záložníků, o ofenzivu se pak budou starat především Rommedahl, Eriksen, Bendtner a čtvrtým do party by měl být Krohn-Dehli, přestože se na jeho místo tlačí Lasse Schone.

Kvalifikace a příprava

Dánové zvládli kvalifikaci na jedničku. Z osmi zápasů hned šestkrát vyhráli, pouze jednou remizovali a jednou prohráli. V klíčových chvílích ovšem dokázali zabrat. Po porážce v Portugalsku okamžitě odpověděli úspěšným kláním s Kyprem a přestože pak ještě ztratili s Norskem, od té doby už nezaváhali. A když šli do posledního kola až ze druhé pozice a k přímému postupu potřebovali porazit Portugalsko, utkání naprosto ovládli a zvítězili 2:1, když soupeř alespoň korigoval skóre až v úplném závěru.

Výhry nad severskými soupeři - Švédskem a Finskem - zahájily ještě na konci loňského roku přípravu na mistrovství Evropy. Letos sice nestačili Dánové na Rusko a Brazílii, závěrečný duel před odjezdem na Ukrajinu ale zvládli, když zdolali Austrálii 2:0.

Program zápasů - skupina B

09.06.2012
18:00
Nizozemsko
0:1
Dánsko
Charkov
13.06.2012
18:00
Dánsko
2:3
Portugalsko
Lvov
17.06.2012
20:45
Dánsko
1:2
Německo
Lvov

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Stephan Andersen
26.11.1981
Évian Thonon Gaillard
Anders Lindegaard
13.04.1984
Manchester United
Kasper Schmeichel
05.11.1986
Leicester City
Obránci
Datum nar.
Klub
Daniel Agger
12.12.1984
Liverpool FC
Andreas Bjelland
11.07.1988
FC Nordsjaelland
Lars Jacobsen
20.09.1979
FC Kodaň
Simon Kjaer
26.03.1989
AS Řím
Jores Okore
11.08.1992
FC Nordsjaelland
Simon Poulsen
07.10.1984
AZ Alkmaar
Daniel Wass
31.05.1989
Évian Thonon Gaillard
Záložníci
Datum nar.
Klub
Christian Eriksen
14.02.1992
AFC Ajax
Thomas Kahlenberg
20.03.1983
Évian Thonon Gaillard
Michael Krohn-Dehli
06.06.1983
Brøndby IF
William Kvist
24.02.1985
VfB Stuttgart
Christian Poulsen
28.02.1980
Évian Thonon Gaillard
Jakob Poulsen
07.07.1983
FC Midtjylland
Dennis Rommedahl
22.07.1978
Brøndby IF
Lasse Schöne
27.05.1986
NEC Nijmegen
Michael Silberbauer
07.07.1981
BSC Young Boys
Niki Zimling
19.04.1985
Club Bruggy
Útočníci
Datum nar.
Klub
Nicklas Bendtner
16.01.1988
Sunderland AFC
Tobias Mikkelsen
18.09.1986
FC Nordsjaelland
Nicklas Pedersen
10.10.1987
FC Groningen

Autor: Michal Hruška

Komentáře (169)

Přidat komentář
madridcan

Tretie miesto pred Holandskom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ďuriLFC

Verim tomu,že budú čiernym koňom turnaja .

Reagovat
smazaný uživatel

Tim budou Cesi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne-e, tím je Francie

Reagovat
Milhaus92

aby tě Evra nenařkl z rasismu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nejslabší tým skupiny

Reagovat
smazaný uživatel

jsou Portugalci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Maresma

Myslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

o

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že nejsou v naší skupině třeba místo Polska, hned bych měl jasného adepta na postup.

Reagovat
Pinturicchio

Společně s Nizozemci půjdou dál.

Reagovat
smazaný uživatel

snad

Reagovat
fantomas

Tradičně muj soukromej favorit, snad skončí aspon třetí před Portugalskem, aby se Olsen neloučil (asi, bohužel) poslednim místem. To by nebylo hodno takový legendy nejen dánskýho, ale světovýho fotbalu, jakou on bezesporu je.

Reagovat
madridcan

OT: http://www.facebook.com/photo.php?v=116108685194952 Giovaniho gol proti Brazilcanom

Reagovat
GEGE

haluz chtěl centrovat

Reagovat
smazaný uživatel

silní nejsou, jsou v ultra těžký skupině, bohužel jasná čtyřka

Reagovat
smazaný uživatel

Hvězda týmu je Nicklas Bendtner

Reagovat
fantomas

Diskutabilní.

Reagovat
smazaný uživatel

To zase souhlasím, myslím, že Nicklas Bendtner, Dennis Rommedahl, Daniel Agger nebo právě Christian Eriksen jsou víceméně vyrovnaná jména. Jen já, pro mě z neznámého důvodu , upřednostňuju Bendtnera.

Reagovat
fantomas

Podle mě na něj střelecky bůhvíjakej spoleh nebude teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, no... Koketuju s tím, že bych si ho (bendtnera) dal do fanty. Ale zase začinaj s Nizozemci takže nebudu dělat p..viny...

Reagovat
fantomas

To bych ooopravdu nedělal.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak já hledám levnýho útočníka. Ale je pravda, že to nemá smysl.

Reagovat
fantomas

Nj, to ti neporadim, já mám všechny útočníky za osm a vejš.

Reagovat
smazaný uživatel

náhodou takovej Jelavić bude podle mě dobrej. a to stojí, tuším že, jen 5.

Reagovat
fantomas

Jj, ten jedinej mě z těch levnějších trošku lákal, ale nejsem si jim uplně jistej...což teda Keržakovem taky ne, ale v naší skupině by aspoň tři kousky vpálit mohl.

Reagovat
smazaný uživatel

Když já si Rusy do týmu dávat nechci, páč jak si tam nějakýho dám, tak to akorát skončí tak, že nás v prvním utkání sestřelí, což nechci riskovat.

Reagovat
Losinho

Na útoku se šetřit nesmí.

Reagovat
Losinho

To je docela šílenost, Nizozemci, Portugalci hrající na nulu a Němci...navíc nejspíš přestup po základní skupině v háji...

Reagovat
Losinho

*a Portugalci

Reagovat
fantomas

Hraješ taky?

Reagovat
Losinho

Jasně. Nakonec i na osekanou verzi Sportu jsem se registroval.

Reagovat
fantomas

...uh, tam by mě nikdo nedostal

Reagovat
Losinho

Je to takový primitivní, no.

Reagovat
Losinho

Já na něj od chvíle, co jsem ho viděl hrát na křídle, taky nemůžu zapomenout.

Reagovat
Pinturicchio

Hvězda týmu je Frederik Sorensen, ... kterého ale bohužel zapomněli doma.

Reagovat
fantomas

Takovej cucák, co sotva nakouk do jednadvacítky, pche..

Reagovat
Pinturicchio

Jednou z něj bude TOP stoper , ... až začne hrát alespon v té Bologni. Hrozná škoda bude, jestli se nechytí a zahrabe.

Reagovat
smazaný uživatel

Eriksen?

Reagovat
smazaný uživatel

Agger

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Hafna

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
miky10

Tady to bylo dost nejasný no, maj víc hráčů na podobný úrovní, ale vybral sem Eriksena.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Mně přijde Eriksen celkem jasnej.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

No možná mohl být spíš Agger

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, no, viděl jsem ho jen jednou a to před rokem na ME21, kde mě moc nepřesvědčil, ale uznávám, že ho zase nemám nasledovaného, abych věděl, jak moc opravdu je dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

ani zdaleka

Reagovat
smazaný uživatel

to je taka hluposť, že domaci su v prvom koši a ptom vznikaju take skupiny

Reagovat
Losinho

Silnej a sympatickej tým, škoda těžký skupiny.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Německo

2. Nizozemsko

3. Dánsko

4. Portugalsko

Pánové, vzpamatujte se, to Chorvati jsou tím nejčernějším koněm turnaje. Postoupí na úkor Italů.

Reagovat
smazaný uživatel

já myslim 3. Portugalce, ale s těma Italama mam uplně stejnej názor.... už s tim Ruskem byli slabí... záloha slabá....

Reagovat
cubinho

+ korupční aféra...

Reagovat
smazaný uživatel

Korupční aféra plus podceňování Italů, naposledy takhle vyhráli titul mistrů světa.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
cubinho

Nojo

Reagovat
JozkokozleJ

Snad sa podobne sialenstvo nebude opakovat

Reagovat
cubinho

Taky bych to viděl na postup Chorvatů pře Italy

Reagovat
smazaný uživatel

absolutny suhlas

Reagovat
smazaný uživatel

1. Nizozemsko

2. Německo

3. Portugalsko

4. Dánsko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

Eriksen. škoda že se zranil Sorensen.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

neslaný nemastný jako celá jejich země

Reagovat
fantomas

Zato ty seš co výrok, to perla.

Reagovat
smazaný uživatel

Že to říkáš zrovna ty.Poslední dobou to platí spíš na tebe.

Reagovat
juveforever

O bodov v skupine, škoda Dánov možem

Reagovat
tomasinho

Snad se ukáží v dobrékm světle, budu jim přát na turnaji snad nejvíc po našich. Doufám alespoň v to 3. místo, tajně doufám v postup. Hlavně za sebou nechat Portugalsko. A aby se Danny ukázal parádně.

Reagovat
smazaný uživatel

Eriksena bych chtěl už teď v létě do Arsenalu!

Reagovat
smazaný uživatel

Cim driv,tim lip.Mam ale obavy,ze nam ho United vyfouknou...

Reagovat
smazaný uživatel

United ať si nechají Kagawu

Reagovat
smazaný uživatel

Máš ho mít.

Reagovat
smazaný uživatel

tak dík

Reagovat
smazaný uživatel

skupina B:

1.Nizozemsko

2.Portugalsko

... a Dánové se budou prát s Němci o 3.místo...

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že si zahraje Lasse Schøne.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro postup Dánů.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

... spolu s Holandskem

Reagovat
REPLIKATOR

Morten Olsen již 12 let trénuje Dánsko Má/měl někdo víc odtrénovaných let u reprezentace v kuse?

Reagovat
fantomas

To nevim, ale nikdo nefiguroval ve 100 mezistátních zápasech jako hráč i jako trenér, jen on.

Reagovat
Losinho

Pozzo u Itálie kdysi dávno.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Nechápu proč tady není článek o tom že dneska proběhl zápas Legend Realu madrid proti Manchester UTD na Santiagu Bernabeu...

Reagovat
smazaný uživatel

A co do toho článku chceš psát?

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře článek ne, ale aspoň expresku by si to zasloužilo, takové legendy jako Zidane, Figo, Carlos, Butragueno se nescházeji každý den a myslím že trochu pozornosti si to zaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hm tak pro mně 2 NEJ hated týmy EU.

Reagovat
REPLIKATOR

Pro mě taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
7kaka7

Jakto že Portugalsko bylo ve 3 koši ?

Reagovat
cubinho

Protože ve 4. už bylo plno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
7kaka7

Jo nedošlo mi že polsko a ukraina byli v 1

Reagovat
cubinho

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Liquid

maj smůlu na skupinu, z naší by asi postoupili

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jako.

Reagovat
REPLIKATOR

Asi?

Reagovat
rufus

Postup! Ideálně s Nizozemskem.

Reagovat
smazaný uživatel

narozdíl od nás hrajou ve skupině smrti,takže každej bod dobrej i gól

Reagovat
-Carles-

Pozerá niekto Španielov?

Reagovat
Liquid

já pozerám Bocu, nádhernej gól dal oblíbenec Riquelme z přímáku a proti Boce za ten druhej tým hraje 38letý Leandro Lazzaro Liuni co tu před více než 10 lety hrál za Liberec a Spartu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá otázka, to už ked čínu neporazia ta už neviem ... ja osobne kukám Andyho Dufrsna

Reagovat
fantomas

Camacho to určitě zabetonoval. Číňani teď stejně na nic jinýho nemaj.

Reagovat
smazaný uživatel

super kurs před zápasem, i těch 1.11 na ESP mi přišlo jako moc dobrý

Reagovat
cristiano.K.

Zrovna na Eriksena jsem nejvíc zvědavej

Reagovat
smazaný uživatel

chorvati cerny kun nwm ten Lovren mozna rozhodne o tom ze nepostoupí

Reagovat
smazaný uživatel

vyřadil bych cinknutý španělsko při kurzu 31 na číňany a v plný palbě by měli vrátit titul a rozpustit hlavní týmy

Reagovat
Counter

Jak už psal někdo výše, největší hvězda je Bendtner Snad setře Portugalce tak jako se mu to dařilo v kvalifikacích...

Reagovat
miky10

Reagovat
miky10

Snad je sestřelí Christian.

Reagovat
madridcan

Ty radsej zaloz roomku a ne tu zmesku blbosti pis

Reagovat
herbage

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Svym egem urcite Jsem hodne zvedavy, kam po EURU prestoupi

Reagovat
Counter

To si snad děláte srandu :-D

Bendtner doposud nastoupil proti Portugalsku třikrát a dal jim tři góly, v každém zápase jeden. Dva byly vítězné, jeden vyrovnávací. Vždy se jednalo o kvalifikační utkání (dvě na MS, jedno na EURO), ve všech byl konečný důsledek životně důležitý pro postup Dánů ze skupiny.

A vy se tu akorát smějete, neználci... Raději si honem najděte videa jeho gólů a se staženým ocasem se zachumlejte někam do rohu.

Reagovat
fantomas

Tak doufám, že ho máš ve fantě, hrdino.

Reagovat
salami

já se toho nebojim, v základní skupině dá 2 kousky, dál už asi nepujde, ale to už se stejně budou měnit sestavy

Reagovat
fantomas

Ok, tak sem na něho zvědavej.

Reagovat
Counter

Kdyby hráli s Portugalskem v první zápase, měl bych ho tam :-P

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

Mimochodem v kvaldě na MS 2010 dal Portugalcum dva góly ve dvou zápasech, taky oba hodně důležitý...a na MS se trefil všehovšudy jednou, přičemž hrál spíš tužku než cokoliv jinýho. Velký turnaje sou zkrátka něco jinýho, letos za sebou navíc má dost neproduktivní sezonu.

Reagovat
Counter

Však to tam přece píšu :-) Má prostě na Portugalce pifku a má víra, že ji potvrdí i na ME, je opodstatněná. A na MS hrál zraněný, proto se mu moc nedařilo.

Reagovat
fantomas

Tak teď odpověz na příspěvek výše..

Reagovat
Azza

Reagovat
One-Real

kopyto

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Azza

Reagovat
Kenneth

Dostanou na prdele i s celým vyhypovaným Eriksonem.

Reagovat
herbage

pro mě asi nějvětší neznámá, od ostaních týmů tak nějak vím, co od nich čekat

Reagovat
raduinho

Postoupí společně s Nizozemci, Němci a Potrugalci po skupinách končí.

Reagovat
Kenneth

Němci určitě neskončí. Na to bych vsadil i své poslední životní úspory.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak to píšeš ty, idem dávať nepostup Nemcov, je to takmer istota

Reagovat
raduinho

Pošli mi je rovnou na účet.

Reagovat
fantomas

http://t.co/cQcXtCvb - fantaliga Ondry Zlámala (českýho korespondenta pro UEFA)

Reagovat
Godwinson

Jaký máš ten kód k sobě? :)

Reagovat
fantomas

Hahá! 70168-16725

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Counter

neodolal

Reagovat
smazaný uživatel

hh, ten kdysi ucil na my byvaly skole (jednou jsme ho meli jako supla na telak!)

Reagovat
smazaný uživatel

Vypust tam Schoneho

Reagovat
fantomas

Dyt je to hráč na post Eriksena, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Je

Reagovat
Godwinson

Hlavně Wasse by měl vypustit ... jestli bude takový hráč sedět, ostuda.

Reagovat
fantomas

On je RB?

Reagovat
Godwinson

On je RW, RB, LB :) Vystřídal v průběhu sezóny všechny tyhle pozice. Nadchl mě, přestože můžeme polemizovat, do jaké míry to bylo tím, že před tím na jeho postu hrál Govou.

Reagovat
fantomas

Tak místo Jacobsena bych ho rád viděl v tom případě.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem všechny dánské zápasy na EURU 1992,tipoval jsem že překvapí a vyhrají Euro v jedné z prvních porevolučních tipovaček v Mladé frontě,tehdy jsem vyhrál nějakou cenu za svůj tip na Dánsko,letos to bude zřejmě jiné kafíčko a jiná prácička,ale zase bych je tak nepodceňoval, budu jim opět držet palce a třeba mile překvapí,uvidíme, přál bych jim to, fandím červenému dynamitu již právě 20let...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že dostali takú skupinu Aspoň Portugalsko by ale potrápiť mohlo, sympaťáci...

Reagovat
smazaný uživatel

Sympatický tým, bohužel s minimální šancí na postup. Jediná výhoda že nemají co ztratit v takové skupině a mužou hrát uvolněně a v pohodě! Věřím že se vytáhnou a jednomu z té trojice body seberou!!

Reagovat
kiwwi

snad Holandanom

Reagovat
smazaný uživatel

postúpia na úkor holandska ,s nemeckom. môžu prekvapiť na ME

Reagovat
Shevchenko

Přeju jim postup společně s Němci. Ale pokud by hráli Nizozemci tak, jako na posledních dvou Eurech a ne tak jako na MS, tak klidně ať postoupí oni.

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

200. pro Eriksena a Olsena.

Reagovat
miky10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele