Představení účastníků ME 2012 - Irsko

04.06.2012, 08:41
Profily, historie
Zaujalo nás
V našem předturnajovém seriálu se dneškem přehupujeme do druhé poloviny. Skupinu C přitom načínáme jejím největším outsiderem. Irové na Euro cestují teprve podruhé v historii, na velkých turnajích jsou však zvyklí postupovat. Povede se jim to i ve společnosti Chorvatů, Italů a Španělů?

Historie:

Irská cesta historickými anály kopané je poněkud spletitá. Dlouho ostrovní stát čekal na plnohodnotné uznání UEFA, pod které konečně jménem Irské fotbalové asociace (FAI) vkročil až roku 1958. Předtím kupříkladu 12 let soupeřil s jinými zeměmi pod hlavičkou boje o nezávislost (jako Svobodný irský stát), ještě dříve - do roku 1921 - dokonce i po boku severních Irů s centrem v Belfastu. Svůj debut v kvalifikaci na mistrovství světa si samotní Irové odbyli až v únoru 1934, když remizovali 4:4 s Belgičany. O všechny góly "hochů v zeleném" se tenkrát postaral jistý Paddy Moore; a vešel do dějin coby první fotbalista, kterému se tento husarský kousek podařil.

Irská reprezentace je jinak pochopitelně celou svou existenci ve stínu "velkého bratra" z Anglie; i přesto si na něm vymohla jeden pozoruhodný primát. Totiž právě irský výběr coby první zástupce země mimo Spojené království přemohl hrdý Albion na jeho vlastní půdě. Stalo se tak roku 1949 na liverpoolském Goodison Parku, ještě než FIFA rázně zakročila proti navlékání fotbalistů do trikotů severního i "svobodného" Irska. Takoví jedinci měli být během kvalifikace o MS 1950 hned čtyři. Vlastně teprve rokem 1953 počínaje tedy můžeme hovořit o Irsku jako takovém.

To pak ještě dlouho čekalo na svou výsostní partu kolem Hartea, Kellyho, Givena, Kilbanea či obou Keanů. Při jediné účasti na Euru ještě tito "zlatí" hoši chyběli (1988 - skupinová fáze); na druhý světový šampionát do USA už ale jakožto vyjukaní mladíci cestovali alespoň Gary Kelly s Royem Keanem. A reprezentovali zemi, které se ve světě pomalu dostávalo opatrného uznání; vždyť o čtyři roky dříve se o ní dalo hovořit jako o čtvrtfinalistovi MS. Takový úspěch už Irská republika nenapodobila, i na další dvě osmifinále nicméně v ostrovní zemi rádi vzpomínají.

Zejména asijský turnaj měl být vrcholem; a do určité míry možná byl. Vrcholu totiž dosáhla nevraživost mezi koučem McCarthym a největší hvězdou mužstva, Royem Keanem. Záložník Manchesteru United byl tenkrát na poslední chvíli vyřazen z kádru a pomalu tak předznamenal konec jedné éry. Později jej koneckonců následoval třeba i Steve Staunton, pamětník onoho MS 1990 a jedna z největších postav irských fotbalových dějin. Jeho rozlučkou bylo nešťastné osmifinálové vypadnutí na Španělsku, jež lépe zvládlo penaltový rozstřel. Irové tehdy vlastně naposledy byli za hrdiny.

Od té doby zažívají spíše těžké časy. Zmíněný Steve Staunton neuspěl v křesle manažera reprezentace, která svého nového lídra našla v Robbiem Keanovi (na MS 2002 teprve 22letém útočníkovi), a ve stejné roli nepochodil ani Brian Kerr. Až roku 2008 irský nároďák dostal jakýs taký řád s nástupem italského veterána Giovanniho Trapattoniho; pod ním se ovšem pro změnu stal protagonistou jednoho z nejsmutnějších exitů v dějinách kopané vůbec. V baráži o jihoafrický šampionát ji popravila "slavná" ruka Thierryho Henryho. Teprve napodruhé to Irům vyšlo; Estonci pro ně loni nebyli žádným konkurentem - vcelku Trapattoniho partě podlehli 1:5. Robbie Keane, Damien Duff, Richard Dunne a brankář Shay Given tedy nyní mají jako poslední mohykáni příležitost zvednout prapor uznávané "generace 2002".

Hvězda: Robbie Keane (Los Angeles Galaxy)

Loni v létě se uklidil stranou pozornosti. Vytrvalý tlak veřejnosti, který jej chtě nechtě ovlivňoval při selhávání v Liverpoolu i po návratu "domů" na White Hart Lane, už patrně nešlo snášet. Robbie Keane, první Ir s 50 reprezentačními trefami na kontě, proto odešel za oceán do Los Angeles; a našel zde opět vnitřní rovnováhu. Při krátké dvouměsíční štaci v Aston Ville letos na jaře udivoval publikum na pozici staženějšího hráče - nebezpečně pálil z dálky, tvořil hru, prosadil se i uprostřed tápajícího mančaftu. Vypadal v pohodě, a proto není překvapením, že na něj - 31letého veterána - bude Irsko spoléhat také nyní...

V irské reprezentaci Robbie Keane plní úlohu ne nepodobnou té birminghamské. Mnohdy představuje onu stěžejní linku mezi zálohou a útokem, ačkoliv zároveň ztělesňuje i největší střelecké nebezpečí. Koneckonců kalendářní rok 2011 ho zastihl v životní reprezentační formě: bilance 10/8 snad hovoří za vše. Ačkoliv tedy na klubové úrovni Keane už dávno nenaplňuje charakteristiku ostrostřelce, k níž neměl úplně daleko minimálně ve dvou sezonách při své první anabázi v Tottenhamu, na mezinárodní úrovni dál relativně s přehledem zastiňuje novější tváře, jakými jsou Long, Walters či Doyle.

Tím důvodem proč tomu tak je, určitě bude i horda zkušeností, z níž Keane může těžit. Mistr Evropy do 19 let si zahrál Ligu mistrů jak za Tottenham, tak za Liverpool, dříve mu to v sezoně 2006/07 pěkně střílelo rovněž v Poháru UEFA. Zároveň posbíral řadu ocenění jako to pro klubového hráče roku (třikrát u Spurs) a je obligátně členem společenství stovkařů mezi střelci Premier League (126 branek na kontě). Irsko pak častěji reprezentoval jen jeho kolega z prostoru mezi třemi tyčemi Shay Given.

Trenér: Giovanni Trapattoni

O necelé čtyři dekády sbírání trenérských zkušeností a kvalitativních bodů se letos budou opírat Irové. A popravdě oněch bodů Trapattoni snad ani více posbírat nemohl. Během desetiletého působení v Juventusu opanoval všechny tři prestižní evropské soutěže (Pohár UEFA, Pohár vítězů pohárů, Pohár mistrů evropských zemí), což se do té doby nikomu nepovedlo; navíc hned šestkrát triumfoval v domácí Serii A. Jenže to byla 70. a 80. léta minulého století, kam ostatně spadá i jeho další scudetto s Interem.

Po relativně úspěšném působení v Bayernu uprostřed 90. let (tři trofeje), kde na sebe zároveň upozornil zběsilými tiskovkami vedenými v legrační směsce němčiny, italštiny a angličtiny, zahájil "Trapp" pozvolný ústup ze slávy. Vyloženě selhal v čele Itálie, kde na stříbro z ME 2000 navázal výbuchem na následném MS i příštím Euru, aby se záhy připomněl vlastně už akorát nenápadným zkompletováním mistrovských titulů ve čtyřech různých ligách (ještě Portugalsko a Rakousko), čímž se zařadil po bok pouhých čtyř dalších trenérů. Dnes už je Trapattonimu 73 let, během působení na Ostrovech byl i hospitalizován a jen těžko lze předpokládat, že jej po tomto angažmá čeká některé další.

Zároveň lze od něj jen stěží čekat nějaké experimentování; také se doteď Trapattoni irskému publiku uváděl výhradně coby konzervativní kormidelník. Dál sází na to své osvědčené 4-4-2 (chcete-li spíše 4-4-1-1), přičemž jeho největší zásluhou je okamžité zpevnění kdysi propustného obranného valu, který dokázal inkasovat pět banánů dokonce i z kopaček podceňovaných Kypřanů. Dnes je irský výběr správně konsolidovaný, ideální jedenáctka ustálená a sehraná.

Velmi pobožný "Trapp" jako by irské bojovníky polil svěcenou vodou, což vlastně ve skutečnosti činil Italům během mistrovství světa 2002. Tentokrát už ale jde opravdu jen o symboliku; Trapattoni na stará kolena působí klidnějším, ne tolik svérázným dojmem. Leč si stále dovolil kvůli zranění vyřadit z nominace Foleyho, který pak otevřeně protestoval s tím, že je plně zdráv. A pořád je to na každý pád vítězný typ, jak dosvědčil i jeho dobře známý konkurent Fabio Capello.

Předpokládaná sestava:
Given - O’Shea, Dunne, St. Ledger, Ward - Duff, Whelan, Andrews, McGeady - Doyle (Long), Keane

Kvalifikace a příprava:

Obě nejvýraznější tváře kvalifikačního cyklu zažily i několikrát zmíněný světový šampionát 2002, jaká náhoda! Shay Given si v odvetě baráže s Estonskem odkroutil 120. zápas v bráně Irska, Robbie Keane dvojitým zásahem do týlu outsidera v úvodním měření sil posunul vrchní hranici tabulky střelců ostrovního týmu na 53 gólů. Přitom oba přispívali k dobrým výsledkům irského nároďáku konstantně.

Střelec LA zařídil oba triumfy nad Makedonií, jednu výhru nad Andorrou a krotil rozdíl ve skóre domácího duelu s Ruskem. Brankář Aston Villy se zase významně podepsal pod rekordní šňůru čistých kont, kterou Irsko od březnového přáteláku s Uruguayí táhlo až k poslednímu skupinovému duelu s Arménií. Počítadlo se nakonec zastavilo na osmi zápasech; a aktuální irská šňůra neporazitelnosti potom čítá utkání jedenáct! Ve skupině ostrované podlehli akorát pozdějším vítězům z Ruska, což je v konečném zúčtování mrzelo jen minimálně. Jak už totiž bylo napsáno, Estonce rozprášili v součtu obou klání poměrem 5:1.

Program zápasů - skupina C

10.06.2012
20:45
Irsko
1:3
Chorvatsko
Poznań
14.06.2012
20:45
Španělsko
4:0
Irsko
Gdańsk
18.06.2012
20:45
Itálie
2:0
Irsko
Poznań

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
David Forde
20.12.1979
Millwall FC
Shay Given
20.04.1976
Aston Villa
Keiren Westwood
23.10.1984
Sunderland AFC
Obránci
Datum nar.
Klub
Richard Dunne
21.09.1979
Aston Villa
Stephen Kelly
06.09.1983
Fulham FC
Paul McShane
06.01.1986
Hull City
Darren O'Dea
04.02.1987
Leeds United
John O'Shea
30.04.1981
Sunderland AFC
Sean St Ledger
28.12.1984
Leicester City
Stephen Ward
20.08.1985
Wolverhampton Wanderers
Záložníci
Datum nar.
Klub
Keith Andrews
13.09.1980
West Bromwich Albion
Damien Duff
02.03.1979
Fulham FC
Darron Gibson
25.10.1987
Everton FC
Paul Green
10.04.1983
Derby County
Stephen Hunt
01.08.1981
Wolverhampton Wanderers
James McClean
22.04.1989
Sunderland AFC
Aiden McGeady
04.04.1986
Spartak Moskva
Glenn Whelan
13.01.1984
Stoke City
Útočníci
Datum nar.
Klub
Simon Cox
28.04.1987
West Bromwich Albion
Kevin Doyle
18.09.1983
Wolverhampton Wanderers
Robbie Keane
08.07.1980
Los Angeles Galaxy
Shane Long
22.01.1987
West Bromwich Albion
Jonathan Walters
20.09.1983
Stoke City

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (104)

Přidat komentář
fantomas

http://www.youtube.com/watch?v=Bqp64q7kHmw

Tady asi Trappova nejlepší tiskovka z Bayernu, fakt nemá chybu.

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam něco z Hitlera, ale Duce je z toho taky cítit.

Reagovat
kiwwi

Is it a press conference or is Trapattoni getting ready to invade Poland?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

dobýt Evropu chtěl van Gaal, to bylo taky výborný

http://www.youtube.com/watch?v=aKNxgjj5T8Q

Reagovat
SunFells

Strašný nesympaťák.

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Reagovat
SunFells

Reagovat
Swarley

Reagovat
Trand

Reagovat
JozkokozleJ

Obvykle si o takto zjapajucich ludoch myslim svoje... ale toto mi zas az tak... nuz...

Reagovat
smazaný uživatel

Trapattoni

Reagovat
stas87

najslabsi tim to aj polsko je na tom lepsie,nikdy nezabudnem na tu holomajznu co hrali v moskve

Reagovat
kiwwi

ale su sympataci

Reagovat
stas87

tak ty fandis ostrovnemu futbalu,ja vobec mna nikdy neoslovil juh europy a velka britania,ale suhlasim,sympataci su ale u mna len byvaly hraci readingu

Reagovat
smazaný uživatel

Celé Irsko je sympatické, lidi, příroda, historie, to že tak malý národ dokázal udělat ve světě tak velkou stopu, a taky ten jejich boj proti Angličanům který se hodně podobá tomu našemu proti Němcům, akorát do toho museli jít víc natvrdo páč Britské Imprérium války neprohrává. Fotbal jako takový se mi moc nelíbí.

Reagovat
stas87

tak obdobne to mam ja treba s finskom,malicka krajina ktora sa ubranila rusku ja by som tam asi nedokazal zit obecne vo velkej britanii,kazdy to ma inak no...

Reagovat
Puskas

Reagovat
frankiefcb

naprostý souhlas

Reagovat
kiwwi

len jedna technicka...sice je Long v zatvorke za Doylom v tej predpokladanej zostave, ale urcite to bude naopak

Reagovat
smazaný uživatel

"Urcite" urcite ne

Reagovat
kiwwi

hmm, myslel som, ze je to dost jednoznacne

Reagovat
smazaný uživatel

Za normalnich okolnosti by to asi jednoznacny bylo

Reagovat
kiwwi

no minimalne je to pravdepodobnejsie, nie?

Reagovat
fantomas

No právěže neni. Doyle má téměř třikrát větší minutáž, v základu v kvaldě startoval osmkrát, Long jen dvakrát. A Trapp na to dá snad nejvíc ze všech trenérů, s tou sestavou bude rotovat zcela minimálně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja osobne bych si treba vsadil na Doyla Ale kdybych to mel vybirat sam, nedal bych tam ani jednoho a poslal bych tam Walterse, k Robbiemu se hodi vyborne, protoze toho strasne moc odbojuje, proti Estoncum hrali spolu a vypadalo to skvele.

Reagovat
fantomas

Reagovat
vodka

Walterse bych tam fláknul místo Duffa, který mi přijde už hodně slabý...

Reagovat
smazaný uživatel

To by byl Trapattoniho nejvetsi vodvaz v zivote

Reagovat
fantomas

Reagovat
cubinho

Vedle našich (samozřejmě) a Švédů můj třetí nejoblíbenější tým

Reagovat
clinger

konečně někdo kdo nepřeje velmocím

Reagovat
penepi

Švédi sú moje numero uno od MS 02.

Reagovat
smazaný uživatel

Tehdy měli Senegalce vyřadit. Škoda té tyčky, co dal Svensson.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubinho

Já už jim fandím od roku 94. Tenkrát na mě jako malého caparta udělal dojem dredatý Henrik Larsson...a od té doby jsem fandil jak mu tak i Švédům.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to mě tenkrát Larsson nasral, když sundal dredy . Škoda, že nemá nějakého nástupce. Ibrahimovič je sice skvělý útočník, ale oproti Henrikovi je to protiva, kterého je těžké si oblíbit. Jinak Švédy považuji za černého koně turnaje.

Reagovat
smazaný uživatel

Můžou jen překvapit.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že Itálii se Španělskem potrápí

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je moje jednicka pro nadchazejici EURO Strasne se tesim, ze konecne svou nejoblibenejsi repre uvidim po 10 letech na nejakym velkym turnaji, pro generaci kolem Keana a Shaye je to posledni sance udelat nejaky dobry vysledek, protoze az odejdou, ta dalsi generace se zase par let na zadnej turnaj nepodiva.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že jsou silnější než na MS 02? když vezmeš finální sestavu už s vyloučeným Keanem?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsou, to ani zdaleka, ale zase jsou vic organizovani a pusobi vic jako tym

Reagovat
smazaný uživatel

Soupiskou určitě ne, ale právě jako tým, vyzrálostí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tim se to srovna, to je pravda. Tehdy ale zase meli lehci skupinu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

COME ON IRELAND !!! COME ON KEANO!!! Už mám nachystaný dres i šály :-), skupina je těžká a úspěch bude i třetí místo, ale myslím si, že můžou favority potrápit...stejně jako na EURU 88, od kdy jim fandím, tam hráli skvělý fotbal a i když měli nejslabší soupisku a nikdo s nima nepočítal, hráli výborně týmově a strašně moc bojovali, Irové jsou strašně hrdí reprezentovat a vždy ze sebe vymáčknou maximum, moc osobností nemají, ale bojují jako tým do poslední minuty a nikdy se nevzdávají!!!Už se moc těším na minimálně 3 zápasy s touto partou sympaťáků...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já doufám, že se poperou ještě o MS 2014 a pak skončí...

Reagovat
smazaný uživatel

OT : Co říkáte na nové dresy Lille? Je to focené na tom jejich rozestavěném stadionu, který snad bude hotový pro začátek sezóny 12/13.

http://www.losc.fr/sites/default/files/120531visuelmaillot.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Mne se teda nelibi vubec

Reagovat
kiwwi

to Vcko je otrasne

Reagovat
smazaný uživatel

Ta barevná kombinace se mi líbí. Ale to logo sponzora je hrozně velký a přijde mi, že i ten modrý lem kolem krku je by mohl být o fous skromnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

mat tam len to umbro a znak klubu neboli by zle

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. Logo sponzora dokáže i pěkný dres pořádně zmrvit.

Reagovat
tulen

s tym véčkom okolo krku to riadne prestrelili, to logo by az tak nevadilo, byt skromnejsie, ale co musim pochvalit je ta seria fotiek co nafotili na tom stadione, hlavne tie baletky a "robosi" su fakt pekne fotky

Reagovat
cristiano.K.

líbí

Reagovat
Pinturicchio

Itálie a Irsko, pomeeeee

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to by bylo fajn.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. I kdyz mam vic oblibencu ve Spanelsku, tak taky mam radsi Italii. Ale uz to neni ono jako treba na MS 2006.

Reagovat
smazaný uživatel

Itálie mi přišla nejsympatičtější na ME 2000. Škoda, že ho tehdy nevyhráli.

Reagovat
smazaný uživatel

to som zažil v Taliansku

Reagovat
Puskas

Přesně, tehdy jsem jim fandil, to finále. uf.

Reagovat
penepi

V 2006 som im fandil, to bola super jazda.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

jestli je to pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Nova stranka pre fanusikov EVERTONU!!!..

este sa na nej ale len pracuje...o chvilu bude plne fungujuca doplnena o mnozstvo noviniek!!!

http://evertoncf.webnode.cz/

Reagovat
smazaný uživatel

a co modra farba ?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslis ze tato sa tam nehodi?..modra bude ked bude iny obrazok..teraz su nove dresy..tak si myslim ze tato sa tam teraz hodi :)

Reagovat
smazaný uživatel

nie je to zle, inak za novu fanusikovsku stranku

Reagovat
clinger

Reagovat
smazaný uživatel

Keane uz je starej bez nej na nic poradneho nemaj

Reagovat
smazaný uživatel

Irsko nemá šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Irům moc moc přeji....i když nesnáším R.Keana.

Reagovat
smazaný uživatel

Keane ukáže že ještě nepatří do starýho železa! Tipuju že dá ve skupině dva góly

Reagovat
smazaný uživatel

nepřeju mu to.

Reagovat
smazaný uživatel

já mu to přeju

Reagovat
smazaný uživatel

Irsko si to rozdá s Itálií o 3.místo ve skupině

Reagovat
smazaný uživatel

nn postup španělsko a itálie ikdyž bych to přál chorvatsku.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me jsou na EURO dve skupiny smrti. Nejen ta "nemecka", ale i tahle.

Reagovat
smazaný uživatel

To spíš ta naše. Tam může taky postoupit snad každý.

Reagovat
REPLIKATOR

Skončí beznadějně poslední, bez překvapení.

Reagovat
Puskas

Solidní defenzíva, můžou překvapit.

Reagovat
Azza

McClean do základu!

Reagovat
Trand

S tím bych fakt u Trappa nepočítal, ten bude hrát ještě kvaldu na MS 2014 s Duffem.

Reagovat
smazaný uživatel

No a hlavne McCleanuv post hraje Aiden

Reagovat
Trand

Jo, jasně, ale napravo by přinejhorším mohl hrát taky, ne? Teda vím, že v klubu hraje nalevo, ale myslím, že by to zvládl.. Já chtěl spíš poukázat na to, že Giovanni má své koně a nerad zasahuje do sestavy. Jinak já jsem teda raději pro McGeadyho v sestavě, i do budoucna. McClean měl dobrý jaro, ale na základ asi ne..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vim, jen jsem te doplnil Uvidime, jak to bude po Euru, snad se po odchazejicich hracich sance dockaji Wes, Pilko, Cunningham, Duffy, McCarthy...

Reagovat
Trand

Jj snad. A Trapp má smlouvu až do MS?

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel jo

Reagovat
Trand

Co tak koukám na skupinu kvalifikace na MS, tak by se mohli/měli dostat aspoň do baráže na úkor švédů. Bohužel moc nevěřím, že Trapp dá těmhle mladým hráčům šanci, což je škoda, když už generace kolem Keana a Givena končí. Něco podobnýho měla Brazílie na MS, když je vedl Dunga, žádný omlazování se tam nekonalo, ale tým byl skvěle připravenej a pokazil to vlastně zkrat jedince(Melo).. Menezes se teď snaží dostat do nároďáku mladé hráče a výsledky nemá, plus výbuch na Copě. Nevím no, raději bych asi jiného trenéra pro Iry, ale snad by Trappatoni tu kvalifikaci nějak mohl uhrát, jen fakt moc nepočítám s tím začleněním mladíků.

Reagovat
fantomas

Švédové maj nadějnější mladou generaci, resp. větší základnu, už teď je snad 12 hráčů, co sou na velkym turnaji poprvý. Já osobně bych tu kvaldu preferoval už bez Trappa, hlavně vzhledem k tomu, co ste už sami vypsali no.

Btw. McClean měl hlavně dobrej podzim, na jaře se naopak docela dobře vytratil (stejně jako celej Sunderland)..

Reagovat
smazaný uživatel

To je blbost, ne? Vzdyt James zacal zarit az par tydnu po prichodu MONa do SAFC. Nejdriv mu dal parkrat sanci jako nahradnikovi, James ho zaujal svou primocarosti a kdyz musel Colback zaskakovat na bekovi, dal mu sanci v zakladu, tzn. az nekdy v lednu nebo v unoru. Je jasny, ze nebyl ve vrcholne forme az do konce sezony, ale urcite bych netvrdil, ze se vytratil...

Reagovat
fantomas

Nebo tak, mám to posunutý. Myslel sem první polovinu svýho nastupování zkrátka, tj. zhruba někam do konce února jen. Čimž sem chtěl hlavně říct, že na samotnej šampionát nejede ve vrcholný formě, což by ostatně platilo i pro takovýho Pilkse.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jede tam zaslouzene, coz by platilo i pro Pilkse A vubec si nemel tohle tema nacinat, protoze se divam, ze s dobrou klubovou formou tam jedou asi tri hraci

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

100. pro 1. Itálii, 2. Irsko, 3. Španělsko a 4. Chorvatsko

Reagovat
penepi

Bodaj by, ale vidím to na:

1. SPA

2. CRO

3. ITA

4. IRE - pre mna sú slabi, veď sme ich u nich tlačili aj my.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele