Představení účastníků ME 2012 - Francie

06.06.2012, 20:31
Profily, historie
Zaujalo nás
Ve stejný den, jako jsme si představili Anglii, zabrousíme také do tábora druhého favorita skupiny D. Rovněž vyslanci galského kohouta si nedávno prošli krizí, dnes je však lze - na rozdíl od Albionu - považovat za nefalšované kandidáty těch nejvyšších příček...

Historie:

Dlouhá a bohatá je fotbalová historie Francie, která patří k vůbec nejúspěšnějším zemím na světě. Svůj první evropský šampionát zažili Les Bleus v roce 1960, kde tým postavený kolem legendárního Raymonda Kopy vybojoval čtvrté místo; poté se však hrdá trikolora na čas odmlčela. Přesněji řečeno na celých 24 let: další účast na Euru se datuje do roku 1984, avšak Francouzi měli coby pořádající země postup jistý. Svým fanouškům se tehdy předvedli dokonale: nezastavitelný Michel Platini se spoluhráči získal pro svůj národ první evropské zlato.

Od roku 1992 potom Francouzi nechyběli při dostaveníčku evropských špiček ani jednou, a v roce 2000 si dnes už památečním obratem díky pozdním brankám Wiltorda s Trezeguetem zopakovali zlatou radost. Od té doby to jde s výběrem L’Hexagone tak nějak všelijak: ostuda na Mundialu 2002 byla vystřídána takticky inovativním a poměrně sympatickým vystoupením v Portugalsku, kde však Les Bleus stál v cestě pozdější šampion z Řecka. Následovalo stříbro na mistrovství světa, slavná Zidaneho hlavička, další ostuda v Rakousku a Švýcarsku i neodpustitelný výbuch v Jihoafrické republice. Domenechova Francie byla v troskách...

...a bylo naprosto zřejmé, že musí přijít řez, pokud možno radikální. To se, podle doposud dosažených výsledků a výkonů, s nástupem Laurenta Blanca povedlo: týmu se daří, vyhrává, zapracovávají se do něj noví talentovaní hráči a černé období orámované rychlým pádem ze stříbrné německé hrušky a trapnou mediální fraškou v létě a na podzim 2010 se zdá být zapomenuto. Skutečným lakmusovým papírkem úspěšnosti nastolené proměny však bude, jak jinak, až nadcházející Euro.

Hvězda: Franck Ribéry (Bayern Mnichov)

"Je jedním z pěti nejlepších hráčů na světě." Tak se o "zjizvené tváři" Francku Ribérym vyjádřil letos v lednu jeho klubový spoluhráč Bastian Schweinsteiger. A o pouhý měsíc později si přisadil i samotný Franz Beckenbauer, který zkušené křídlo po bundesligovém zápase se Schalke nazval "fenoménem". "Jak je možné, že pořád tolik běhá? Při svém stylu hry by měl být dávno vyčerpaný, vždyť neustále podstupuje nějaké souboje, a přesto stále útočí," nechápal Kaiser Franz. Ano, to už jsou slušné odkazy na fakt, že Ribéry právě prožil jednu z nejlepších sezon v kariéře.

Ať už máme na Beckenbauera se Schweinsteigerem názor, jaký chceme, je nutno uznat, že se ve svých komentářích nemýlí. Franck Ribéry, který do záře reflektorů vtrhl jako velká voda na Mundialu v roce 2006, kde dotáhl svůj tým přes Španělsko i Brazílii ke stříbrným medailím, je stálicí sestavy Bayernu Mnichov i reprezentace: na své pozici na levém křídle je zkrátka neunavitelný, má skvělé fotbalové myšlení a cit pro hru, a jeho přítomnost na hřišti zvedá akcie týmu řádově o desítky procent.

Pokud mu sedne spolupráce s druhou velkou hvězdou, Karimem Benzemou z Realu Madrid, může se toto agilní, extrémně talentované útočné kombo stát přímo vražednou zbraní. Ribéry je jedním z aktérů mediálního skandálu po MS v Africe - pro to, aby svoji pověst odčinil, momentálně zkrátka nemůže dělat lépe.

Trenér: Laurent Blanc

Laurent Blanc je i pro nás, fotbalové fanoušky, kteří se ještě nemohou považovat za úplné pamětníky, dobře známou postavou. Ještě na začátku tohoto tisíciletí nastupoval v defenzivě slovutného Manchesteru United, a když se posléze dal na trenérskou dráhu, byl jedním z nejmladších koučů francouzské ligy. A také nejperspektivnějších, což ostatně velmi rychle dokázal - jím vedené Bordeaux převzalo od Lyonu štafetu jasného lídra ligy a sezona 2008/09 tak proběhla v režii skvělého útočného mužstva kolem geniálního Yoanna Gourcuffa, které nejprve vyválčilo zasloužený titul a následně došlo v Lize mistrů až do čtvrtfinále.

Blanc poté odešel ke kormidlu francouzské reprezentace, která v té době představovala rozklížené, zoufale hrající a morálně rozložené mužstvo, sužované roztržkami v kádru i prachbídnými výsledky na hřišti. A mladý trenér s tím velmi rychle udělal krátký proces: aktéry ostudného vystoupení z MS 2010 z reprezentace vyházel (někteří už se následně nevrátili), a i přes hořkou inauguraci domácí prohrou s Běloruskem nastartoval vítěznou mašinu, která posledním přípravným utkáním s Estonskem (jež Les Bleus suverénně ovládli) navlékla již jednadvacátý neporažený korálek. Francie za tu dobu porazila mimo jiné Brazílii, Španělsko i Německo.

Blanc po celou svoji krátkou trenérskou kariéru preferuje rozestavení 4-2-3-1, které má vypilované do podoby, jež, jak vidno, přináší jeden úspěch za druhým. Obranné otěže svěřil do rukou Philippe Mexese, který proti Srbsku dokonce navlékl kapitánskou pásku, zálohu neúnavným pohybem a přesnými přihrávkami pohání Yohan Cabaye, a v útoku řádí superhvězdné duo Franck Ribéry - Karim Benzema. Blancovy nominace jsou neustávajícím zdrojem polemik (v nichž se nejčastěji objevují jména Patrice Evry nebo Florenta Maloudy), nicméně tým pod jeho vedením šlape jako hodinky: sám Malouda, jeden z nejkritizovanějších hráčů ve "velkých týmech" nadcházejícího Eura, přitom proti Srbsku vstřelil skvělý gól a ukázal se jako platný člen týmu. Otázkou je, jak to dopadne s Yannem M’Vilou - famózní mladé DM mělo být základním kamenem francouzské zálohy a vysloužit si postup do jednoho ze špičkových týmů. Na poslední chvíli uhnané zranění kotníku ho však odstavilo minimálně ze zahajovacího klání s Anglií.

Blanc se v přípravných zápasech věnuje zejména experimentování se složením týmu, ale i se systémem - extra ofenzivní 4-1-4-1 s Cabayem coby jediným defenzivním záložníkem se však neosvědčilo a slabý Island takto nevyváženému týmu vstřelil rychlé dvě branky (Les Bleus nakonec dokázali otočit, což si Blanc pochvaloval coby ukázku morální síly mužstva).

Francie pod Blancovým vedením na zlaté medaile nemá. Alespoň to tvrdí sám trenér, který od fanoušků požaduje trpělivost - cílem je postup ze skupiny. Že na to obrozený tým galského kohouta má, je nad slunce jasnější - pro Blanca samotného pak půjde do značné míry i o otázku jeho příštího angažmá. Mladý trenér se totiž netají touhou vyzkoušet si co nejdříve vedení nějakého velkého klubu.

Předpokládaná sestava:
Lloris - Debuchy, Mexes, Rami, Evra - Diarra (M’Vila), Cabaye - Ménez (Malouda), Nasri, Ribéry - Benzema

Kvalifikace na ME:

Francie nakonec postoupila z prvního místa, avšak draví Bosňané jí dýchali na zátylek více, než bylo fanouškům pohodlné. Zdálo se, že smolná porážka s Běloruskem, která přišla v prvotním, navíc enormně krátkém "formovacím" období, nakonec bude mít fatální následky: Les Bleus sice toto zaváhání rychle napravili zlikvidováním Bosny na její půdě, ale remízy v Bělorusku a Rumunsku stavěly před závěrečným kolem Blancův výběr do nepříjemné pozice. Na Stade de France, zaplněný bezmála osmdesáti tisícovkami diváků, totiž přijel postupový rival z Bosny, a matematika byla jasná: Francie měla v čele tabulky jednobodový náskok. Stačilo tedy neprohrát.

Jenže Edin Džeko zmrazil pařížskou svatyni pět minut před přestávkou, a ve druhé půli domácím nepomáhal ani stupňující se tlak: ještě v 77. minutě svítilo na ukazateli skóre stále 0:1, tedy výsledek, který by k přímému postupu dopomohl Bosně a Francii poslal do nevyzpytatelné baráže. Samir Nasri však proměnil nařízenou penaltu, a konečná remíza a přímý postup jako by Les Bleus definitivně nakoply: od té doby hrají Blancovi svěřenci, zdá se, už jenom lépe.

Program zápasů - skupina D

11.06.2012
18:00
Francie
1:1
Anglie
Doněck
15.06.2012
18:00
Ukrajina
0:2
Francie
Doněck
19.06.2012
20:45
Švédsko
2:0
Francie
Kyjev

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Cédric Carrasso
30.12.1981
Girondins Bordeaux
Hugo Lloris
26.12.1986
Olympique Lyon
Steve Mandanda
28.03.1985
Olympique Marseille
Obránci
Datum nar.
Klub
Gaël Clichy
26.07.1985
Manchester City
Mathieu Debuchy
28.07.1985
Lille OSC
Patrice Evra
15.05.1981
Manchester United
Laurent Koscielny
10.09.1985
Arsenal FC
Philippe Mexès
30.03.1982
AC Milán
Adil Rami
27.12.1985
Valencia CF
Anthony Réveillère
10.11.1979
Olympique Lyon
Záložníci
Datum nar.
Klub
Hatem Ben Arfa
07.03.1987
Newcastle United
Yohan Cabaye
14.01.1986
Newcastle United
Alou Diarra
15.07.1981
Olympique Marseille
Yann M'Vila
29.06.1990
Stade Rennes
Florent Malouda
13.06.1980
Chelsea FC
Marvin Martin
10.01.1988
FC Sochaux
Blaise Matuidi
09.04.1987
Paris Saint-Germain
Samir Nasri
26.06.1987
Manchester City
Franck Ribéry
01.04.1983
Bayern Mnichov
Mathieu Valbuena
28.09.1984
Olympique Marseille
Útočníci
Datum nar.
Klub
Karim Benzema
19.12.1987
Real Madrid
Olivier Giroud
30.09.1986
Montpellier HSC
Jérémy Ménez
07.05.1987
Paris Saint-Germain

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (371)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A kde jsou Francouzi? :DDD

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty francouzské dresy jsou parádní. Snad Frantíci postoupí spolu se Švédskem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

dresy jsou super...ale radši bych postupující 1. Francie, 2. Anglie

Reagovat
smazaný uživatel

Současná Anglie mi nic neříká. Přijde mi nudná, nemastná, neslaná, neokořeněná.

Reagovat
Losinho

Taková je, aspoň na turnajích, už hodně dlouho. A když se kouknu na nominaci, tak se mi nezdá, že by se mělo něco změnit.

Reagovat
fantomas

Nezmění, budou hrát převážně zezadu a asi i nechutně, ale paradoxně jim na to SF i věřim. Nepříjemnej soupeř to bude.

Reagovat
Losinho

Takže klasika. Kdo bude na hrotu?

Reagovat
fantomas

Klasika ne, protože dřív bych je zároveň netipoval, že dojdou daleko, letos jo. Klasika to bude jen herní. Hrot je otázka. První dva zápasy to vypadá, že buď Welbeck, nebo Carroll; pak buď Rooney sám na hrotu, nebo do 4-4-2 s Welbzem, jak jim to klape v klubu.

Reagovat
Losinho

Myslel jsem herní. Moc lákavě to teda nevypadá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem na ně koukal a jsou opravdu krásný, určitě nejhezčí dresy.

Reagovat
Losinho

Tak Portugalci maj krásný, Nizozemci (hlavně druhá sada)...

Reagovat
domingo

Recko..

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

My máme taky krásný dresy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale na Moravě a ve Slezsku se o tom nesmí mluvit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Slezani fanděj buď Německu, nebo Polsku, ne?

Reagovat
Rssa

Hovno, fandíme ČR. Proč bychom měli fandit Němcům?

Reagovat
Losinho

Nakonec nejsou tak špatný, jak mi přišli původně. Ale hodně mi chybí víc modré, i když tady je aspoň kousíček.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Ty Chorvati takovou utěrku...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou parádní, ale někteří reprezentanti je používají místo toaleťáku

Reagovat
rufus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cetto

mě se víc líbily tu uplý buzerantský, ale budiž

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

černý kůň šampionátu!!!

Reagovat
Neuro

a to skoro doslova

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zase tak "černý" to letos nemají.

Reagovat
Losinho

Benzín to rozjede.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Reagovat
Kyrill

Reagovat
patas92

pro me cerny kun turnaje...maj super dresy a ackoliv sem fanousek Barcy, Benzemu hrozne žeru

Reagovat
Langi

pro mě taky

Reagovat
patas92

finale Nemecko - Francie to by byla parada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nenavidimManUTD

skupina D

Francie - Anglie 2-2 (46m. Menez, 63m. Nasri - 61m. Gerrard, 74m. Carroll)

Ukrajina - Švédsko 0-3 (19m. Larsson, 51m., 88m. Ibrahimović)

Švédsko - Anglie 2-2 (75m. Ibrahimović, 82m. Mellberg - 42m. Terry, 90+3m. Parker)

Ukrajina - Francie 0-1 (73m. Malouda)

Anglie - Ukrajina 2-1 (18m. Defoe, 90+1m. Walcott - 42m. Voronin)

Švédsko - Francie 0-2 (63m. Benzema, 70m. Ribéry)

1. Francie __3__2_1_0__5:2__7

2. Anglie ___3__1_2_0__6:5__5

3. Švédsko _3__1_1_1__5:4__4

4. Ukrajina __3__0_0_3__1:6__0

Reagovat
exse

Ten gól Parkera z 93 metrů bych chtěl vidět.

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Uhlopříčně no..

Reagovat
Swarley

proč úhlopříčně?

Reagovat
fajdax

Jsou kvalitnější než Nizozemci...vidím to na semifinále

Reagovat
smazaný uživatel

Francii hodně věřim, možná bych je i tipl spolu na vítěze...

Reagovat
smazaný uživatel

Ribéry

Reagovat
mesyas

alžír, alžír, alžír, černoch, černoch a kde jsou Fran... ehmm radši nic

Reagovat
domingo

Jj, je to cim dal horsi

Reagovat
smazaný uživatel

To jo. Je tam čím dál víc bílejch, dokonce i ten Nasri vypadá jakoby strčil hlavu do kýble s mlíkem.

Reagovat
smazaný uživatel

(možná ti to nepřijde jako argument, ale to mě tvoje kecy taky ne)

Reagovat
smazaný uživatel

mně

Reagovat
smazaný uživatel

Cabaye, Carrasso, Lloris, Valbuena, Ribéry, Menéz, Mexés, Koscielny, Debuchy, Martin, Giroud, Reveillére...tihle jsou co, eskymáci?

Reagovat
mesyas

koukal jsem se na tu předpokládanou sestavu a je tam skoro více "cinzincu" než francouzu ale to je vlastně jedno v dnešní době kdy se všechno propujuje to je v pořádku i my už máme černocha vlastně makedonce nebo cikána také.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus se jen tak pro zajímavost podívat na tento film.

http://www.csfd.cz/film/222546-den-vitezstvi/

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem, píčoval jsi takhle do Francie vždycky, nebo až potom, co ti někdo dělal výplach mozku?

Reagovat
mesyas

já do nich nepíčuju pokud vím tak tam(v mém komentu) není ani jedna nadávka jenom ty jseš nějak lidumil a pokaždé vtom vidíš nějakou špatnost(koment který jenom trochu popichuje) a hned najedeš a začneš je bránit...a to není poprvé všiml jsem si že to děláš pokaždé

Reagovat
smazaný uživatel

To, že nepoužiješ v komentáři sprosté slovo, nebo nadávku ještě neznamená, že se do Francie nenavážíš.

Reagovat
M0rb1D4S

Valbuena - španěl..

Reagovat
smazaný uživatel

Place of birth Bruges, France

Reagovat
goodbay

Pořád je to lepší než v Německu. Nejsou to sice typičtí Fracouzi, ale byli Francii kolonizovány, mají jejich jazyk a asi někde i jejich měnu. Kdežto Německo s Tureckem nemá žádnou historickou vazbu. Ještě tak ty Poláky tam pochopím.

Reagovat
domingo

Otazka zni: 4-3-3 s Maloudou, nebo 4-2-3-1 s Menezem (pripadne Arfou)? Tipuju, ze na Anglii postavi 4-3-3..

Reagovat
smazaný uživatel

4-2-3-1 s Menezom alebo Ben Arfom alebo Valbuenom. Hocikto len nie Malouda!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Francouzi po letech vypadjou hodně silní. Věřím jim až na SF, a klidně dál. Snad to doklepou až na titul, páč jiný můj oblíbený tým toho nejspíš nebude schopný.

Reagovat
Losinho

To máš ČR až na třetím místě?

Reagovat
smazaný uživatel

Česko (Slováci, když vypadnem a jsou ve hře), Anglie, Francie - tak nějak nastejno.

Reagovat
Losinho

Takže nevěříš na titul Anglánům?

Reagovat
smazaný uživatel

S tím jak rozštěpili síly na dva turnaje po sobě, s tím jak se jim zraňujou opory, a s tím co pošlou na trávník je postup ze skupiny reálné maximum. A to jenom proto, že ju nemajou nijak extra těžkou. Míě tam místo Švédska Portugalsko, nebo místo Ukrajiny doopravdický tým z prvního koša, tak ani nepostoupíjou.

Reagovat
Losinho

Heh, Portugalsko...ty vidím momentálně tak nějak podobně, jako Anglii. Akorát mají těžkou skupinu.

Reagovat
smazaný uživatel

No, ale furt lepší než Švédi. Nebo alespoň tak nejasně to tuším, Švédy sem neviděl hrát hodně dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

Švédsko by som nepodceňoval.

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že bude hrát Koscielny stěch stoperu se mi zdá nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
exse

za dresy

Reagovat
miky10

Já teda nechci vidět v základu ani Méneze, ani Maloudu. Ale jinak se na Francii dost těšim, pro mě osobně velkej favorit.

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris-Debuchy, Mexes, Rami, Evra-M'Vila, Cabaye, Valbuena-Ben Arfa, Ribéry-Benzema

Reagovat
domingo

Takhle bych to postavil taky, s Valbuenou na AM

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky, ten střed bude potřebovat pomoct..

Reagovat
Pinturicchio

Mexés je tragéd.

Reagovat
smazaný uživatel

Není Navíc na něj Blanc spoléhá.. No a on se mu odvděčuje skvělými výkony.

Reagovat
Pinturicchio

Za AC jsi ho asi mockrát neviděl, co? . Těším se, že Francouze potopí nějakým svým klasickým kiksem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on má hlavně za úkol organizovat hru.. A to mu jde skvěle, od posledního bránění tam je především Rami.

Reagovat
Pinturicchio

Pořvávat na ostatní, ale sám ani nehnout tím svým tlustým zadkem, to mu jde.

Reagovat
smazaný uživatel

To mu právě jde

Reagovat
Pinturicchio

Dyť to říkám

Reagovat
Pinturicchio

Každopádně po jménech jako Desailly, Thuram nebo Blanc je tenhle "takystoper" ostuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sám uvidíš na Euru..:)

Reagovat
Godwinson

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Mexes byl když začínal považovaný za nejnadějnějšího stopera vůbec..neříkám, že by naplnil očekávání, ale něco na tom být musí..viděl jsem pár zápasů (i v AC) kde zahrál perfektně..když neudělá nějakou botu tak snad na euru ukáže jak to s ním vlastně je..jsem konkrétně na něj hodně zvědavý

Reagovat
kiwwi

lepsi jak Koscielny neni

Reagovat
Pinturicchio

A letos už tuplem ne.

Reagovat
smazaný uživatel

No četl jsem, že má velké slovo v kabině a že si rozumí s trenérem..tím pádem má základ asi jistý..pro Koscielnyho bych viděl cestu spíš přes nemotoru Ramiho..ten mi letos přišel horší než kdy předtím

Reagovat
Yanek

Napiš si to doma na zeď.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Pinturicchio

Vůbec by mi nevadilo, kdyby šlo dál Švédsko a Anglie.

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm kde sou ty casy kdy pri pohledu na zakladni 11ku francouzu vzbuzovala hruzu srovnatelnou s dnesnim spanelskem a vetsi nez jde ze soucasneho nemecka (druhy nejvetsi favorit turnaje)...

Reagovat
smazaný uživatel

Karim je pro mě největší favorit na titul nejlepšího střelce turnaje a Francii věřím na semifinále.

Reagovat
smazaný uživatel

Můj favorit

Reagovat
One-Real

Francouzům budu po nás přát asi nejvíc, snad bude sestava jak navrhuje marty a Karim naváže na formu z Realu.

Reagovat
fantomas

Valbuena bude v základu jen těžko.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím je ve finále.

Reagovat
smazaný uživatel

allez les bleus

Reagovat
smazaný uživatel

Divím se, že se nevešel Gameiro.

Reagovat
miky10

Je zvláštní, že jedou v podstatě jen dva útočníci, takovej Gameiro teda moh jet...

Reagovat
smazaný uživatel

s menezem tri

Reagovat
miky10

Ale ten bude hrát spíš z křídla, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

jo, ale kdyby se nedej boze zranili naraz benzema i giroud, tak by sel na hrot

Reagovat
miky10

Ok ok no...Stejně by se mi v tý nominaci líbil.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že by dostal přednost před Arfou?

Reagovat
miky10

HBA na hrotu?

Reagovat
smazaný uživatel

Začínal jako útočník :)

Reagovat
miky10

Tak ve dvojčlennym útoku si ho dokážu hravě představit, jak přihrávkama zásobuje toho druhýho, ale aby tam byl sám...hmm.

Reagovat
smazaný uživatel

No a dokážeš si úplně samotnýho na hrotu představit Menzese?

Reagovat
miky10

-> Měl jet Gameiro.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl zraněný?

Reagovat
miky10

O tom nic nevím. Každopádně si prostě myslím, že ještě jeden útočník by se jim moh hodit, ať už Gameiro, nebo někdo jinej (napadá tě nekdo takovej? )

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem ke zraneni remyho treba jeden z trojice gameiro (ktery ale neni prilis vhodny pro roli osamoceneho hrotu), gomis, cisse

Reagovat
miky10

Na Gomise i Cissého sem si vzpomněl, ale teda že bych si přál jednoho z nich vidět na Euru... No, stojim si za tim, že měl jet Kevin.

Reagovat
miky10

Na Rémyho teda taky, ale tam sem si vědomej toho zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

to klidne muzes, ale kdyz uz by on mel jet, tak spis jako nahradnik na prave kridlo nez na hrot, kam se pro blancuv system typove podobny hrac nehodi

Reagovat
miky10

Jasně, jako hráč na lavičku, kterej je schopnej nastoupit tam i tam.

Reagovat
smazaný uživatel

nutne rici, ze uz to je ale pres 5 let, a od te doby tam nenastoupil...

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt.. Ale Menez tam taky nemá moc zkušeností. Nevim, jak by to udělal.. Ale dva hroti by měli stačit, snad to nebude muset Blanc řešit

Reagovat
smazaný uživatel

u takoveho protekcniho fracka se nebude cemu divit (pritom bych ho ale rad videl v repre hierarchii az za ben arfou a martinem)

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Maloudy klidně mohl jet.

Reagovat
smazaný uživatel

Černý kůň turnaje, vidím to minimálně na semifinále

Reagovat
kiwwi

tak ako som ich nemal rad, tak sa mi celkom zacina pacit ich futbal

klucova postava je bezrozporu Ribery, a v strede cakam skor Maloudu ako Meneza...Malouda zahral pripravu skvelo, myslim ze bude hrat zaklad

Reagovat
madridcan

Tak Dominga...nech ti chutí chlast Vidime sa za dva dni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

domingo02.06.2012 18:56 (Představení Německa)

Ja bych ty trolly normalne banoval. Moc se tesim na Francii, az to vyjde, budu to brat jako signal ze se mam jit nekam na dva dny ozrat, daleko od netu..

Reagovat
smazaný uživatel

aha

Reagovat
Swarley

Reagovat
Pinturicchio

Sem četl "nech ti chutí slast"

Reagovat
madridcan

ruka v ruke ked bude pit s čajou

Reagovat
Pinturicchio

čaja = frajárka?

Reagovat
madridcan

ano podla vychodňarov

Reagovat
madridcan

Vlastne pardon, podla Košičanov. V Prešove majú ,,pyrane"

Reagovat
Pinturicchio

Krásný jazyk ta Slovenština.

Reagovat
kiwwi
Reagovat
kiwwi

0:57

Reagovat
kiwwi

*0:54

Reagovat
madridcan

viem co tam bude nemusim to otvarat, lebo som presne nato myslel, ked som to pisal

Reagovat
kiwwi

hehe

Reagovat
JozkokozleJ

To odkedy ten zarepoval, tak su pyrane? Ci nebodaj uz skor...

Reagovat
madridcan

Samozrejme skor. Bezne to Presovcania a Bardejovcania pouzivali aj predtym

Reagovat
kiwwi

v Bardejove ee

Reagovat
JozkokozleJ

Presovcanov poznam dost, ale tento vyraz som nepocul.

Reagovat
madridcan

ale sam si z Presova?

Reagovat
domingo

Joo, pozitri uz

Reagovat
smazaný uživatel

hmm.....ta skupina bude poriadne nabita.....pevne verim ze sa dalej dostane Albion......francuzi postupia takmer isto...tento rok to uz bude o niecom inom....

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě černý kůň turnaje. Snad bude hrát Ben Arfa

Reagovat
smazaný uživatel

těším se na Menéze...přestože odešel z Říma tak ho mám rád, sice je mentál ale fotbalista

Reagovat
smazaný uživatel

Hned po Česku budu fandit Francii maj sympatyckej tým

Reagovat
smazaný uživatel

Francie první ve skupině a vybojujou bronzové medaile

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím překvapte svět a vyhrajte to!!!!!

Reagovat
Rarášek

Vítězové!

Reagovat
Al Capone

Po Portugalsku to nevíce přeji právě francouzům respektive Karimovi

Reagovat
onze

ALLEZ FRANCE ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Nejodpornější reprezentace. 4. místo ve skupině je velice lákavé, tak tam snad skončí.

Reagovat
Pinturicchio

Taky je nemusím.

Reagovat
Maresma

... je Nizozemsko.

Reagovat
tomasinho

Portugalsko.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

TYYYYY!!!! Já tě tak nesnáším!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

K zostave: Dúfam, že bude hrať Koscielny, M'Vila a na krídle radšej Ben Arfa

Reagovat
kiwwi

jo, on je v predpokladanej zostave Mexes namiesto Kostu?

moja predpokladana zostava je:

Lloris - Evra, Rami, Koscielny, Debuchy - Ribery, Diarra, Nasri - Malouda - Benzema

Reagovat
miky10

Reagovat
kiwwi

Reagovat
miky10

Nic, silně postavená desítka.

Reagovat
kiwwi

jo, zabudol som na Cabayeho v strede

Reagovat
miky10

Reagovat
domingo

Fajn, ale ty hrace mas divne pohazene, kdyz buda Malouda, tak vyztuzi zalohu ve 4-3-3 a Ribery s Nasrim pujdou na kridla

Reagovat
kiwwi

ok napisem to takto:

Lloris - Evra, Rami, Koscielny, Debuchy - Diarra, Cabaye - Ribery, Malouda, Nasri - Benzema

je to v podstate to iste...4-4-1-1, 4-2-3-1, 4-5-1...furt to iste...zalezi na taktike ktoru dostanu jednotlivi hraci

Reagovat
domingo

Mno, totez to neni, ve 4-2-3-1 mas AM a kridla maji trochu jinou ulohu nez ve 4-3-3, ale ze zalezi na konkretnich ukolech na hristi je samozrejme jasne.. hlavni rozdil je v tom, ze sestava s Maloudou je defenzivnejsi nez s Menezem / Arfou, proto na Anglii ocekavam v zakladu prave jeho a pak se uvidi..

Reagovat
domingo

Jeste k te etnicite u Francouzu..

Francie 2012: 7 cernochu (Mandanda, Evra, Clichy, Matuidi, Malouda, M'Vila, Diarra), 4 arabove (Rami, Nasri, Ben Arfa, Benzema)

Francie 2008: 14 cernochu (Mandanda, Boumsong, Abidal, Vieira, Gallas, Makelele, Malouda,

Anelka, Govou, Henry, Evra, Thuram, Gomis, Lass), 2 arabove (Benzema, Nasri)

Francie 2004: 12 cernochu (Boumsong, Vieira, Gallas, Makelele, Desailly, Saha, Wiltord, Henry,

Thuram, Dacourt, Marlet, Govou), 1 arab (Zidane)

Francie 2000: 8 cernochu (Lama, Vieira, Desailly, Anelka, Henry, Wiltord, Thuram, Karembeu), 1 arab (Zidane)

Francie 1996: 6 cernochu (Lama, Angloma, Desailly, Loko, Thuram, Karembeu), 2 arabove (Zidane, Lamouchi)

Francie 1992: 2 cernosi (Boli, Angloma)

V roce 1984 byl jediny cernoch Tigana. (a nominace byly po dvaceti hracich, od roku 1996 po 23)..

..z toho pomerne jasne vyplyva, ze prvni "cerna" generace je zaroven generaci nejuspesnejsi a nikdo uz jejich puvod moc nevytahuje, spis bych rekl, ze hromada lidi ani nevi, jak ti hraci vypadali.. francouzske pojeti naroda je proste takto nastavene, Francouzem se stavas, pokud tam chces zit, a dokonce i takovi ti sidlistni sigri se berou prakticky jako vlastenci, coz je videt na prikladech treba tech 'banlieue reubes' z Parize, kteri pri delani bordelu mavaji vlajkou a zpivaji marseillaisu (v Anglii rvou allahu akbar a vlajky pali). Proste to tak je, Francie ma k te veci takovyto postoj a neni to zadny modni vystrelek, datuje se to uz nekdy k revoluci. Kdyz v tom tymu nebyli cernosi a Arabove, byli tam jini: Portugalec Amoros, Spanele Perez a Fernandez, Polak Kopa, potom treba polo-Armenec Djorkaeff, polo-Argentinec Trezeguet, Vahirua z Polynesie, a samozrejme spousta hracu, jejichz predkove byli Italove, z nichz jeden sedi v predsednictvu UEFA (a nejlepsi hrac francouzske historie je etnicky Alziran). Fakt uz, get over it.

Reagovat
domingo

Urceno pro osoby jine nez mesyas, coz je mistni idiot..

Reagovat
mesyas

nepsal jsem žádnou nádávku ale vždy se najde někdo kdo vidí v komentu který je trošku odlišnej nějakou nadávku, sledovat vaše reakce je radost to jak sanchpancha před pár měsící bránil cikány zuby nehty bylo taky dobré každý vidí svět jinak nemusíme být všichni stejní ne? a epiš že jsme rasista nebo něco podobného protože opravdu nejsem. jen jsem k cizincum trochu opatrnější a soudě podle komentu mě nazvat idotem no jak myslíš

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/269738-manzelku-stal-se-slovy-allah-je-veliky-satane.html

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Tak jo

Reagovat
mesyas

no žiju v Praze kde je mnoho cizincu mám mezi nima i známé ale že bych měl rád jejich národ to ne. Rusáci(nebo ukrajinci) si tam hrajou na mafiány a asiati tam zase dealujou/neumějí se chovat, když jdeš večer domu je to vždy nebezpečné, tak se nediv že jsem trochu straním.

Reagovat
domingo

Ja si s tebou ale nechci povidat..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
mesyas

to je škoda

Reagovat
mesyas

to abych začal mít všechny cizince rád abych nebyl za debila třeba nějakýmu utřít zadeček když bude chtít

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslim, ze to neni cizincema

Reagovat
mesyas

ano ty o tom víš z vlastní zkušenosti co

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy jsem bránil cikány zuby nehty ? To by mě docela zajímalo.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Precizní argument, jak je tvým dobrým zvykem.

Reagovat
SaianSupaCrew

Hezky napsáno, ale obávám se, že je to boj s větrnými mlýny, ať už budeš argumentovat čímkoliv. Lidská hloupost totiž byla, je a bude, nekonečná.

Reagovat
miky10

Reagovat
minoLFC

Reagovat
fantomas

Jen doplnim, že "ne už někdy", prostě k revoluci, kdy se třeba i hledali "vojáci" a domobrana se hojně sbírala i na samotných hranicích atp. atp. Od tý doby se formujou nový názorový vlny, leckdo začal jinak chápat pojem "národ" a podobně. Revoluce měla v tomhle směru obrovskej definiční smysl a víceméně se začalo jasně vymezovat německý x francouzský chápání občana ve státě, nebo občana samotnýho...

Reagovat
domingo

No vsak to nemelo vyznit jako strela od boku, ze je "narodni uvedomeni" de facto romantickou konstrukci 19. stoleti a samotna idea narodniho statu byla pred novovekem uplne passe, neni koneckoncu zadne tajemstvi..

Reagovat
fantomas

Ok..

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Francouzské chápání slova "národ" je podobné tomu jak my chápeme slovo "stát". Čili Francouzi jsou lidé kteří žijí na jednom území, pod jednou vládou, platí na ně stejné zákony, a vyznávají stejné hodnoty.

Reagovat
smazaný uživatel

pekne shrnuti

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

FR je v tomhle prostě jiná. Spojení s afrikou a s tím i na arabský svět. Dá se to pochopit. Tady jde o to že se hodně lidí bojí ať takhle neskončíme za 50-100let my. Včetně mě. A proti arabské beznásilné expanzi nemůžeš nic namítnout. Ale to je zase zbytečný rozpoutání zbytečná diskuse. Ale ty to asi pochopíš jak to myslím. Na ty trolly kašli.

Reagovat
Mada

Reagovat
Mihi

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvíc se těším na Hatema

Reagovat
mookyn

Mozno (paradoxne) najsympatickejsi tim z celeho Eura...

Reagovat
smazaný uživatel

mate naky odkaz na ty dresy pls ? nejen francie .. klidne všech tymu

Reagovat
mickey mouse
Reagovat
frankiefcb

probůh němci zelení

Reagovat
-Carles-

Francúzsko som nikdy nemal moc v láske, ale tentoraz dúfam že to potiahnu ďaleko. Pre mňa top favoriti s Nemeckom a Španielskom.

Zostava môže byť veľmi sympatická:

Lloris - Debuchy, Koscielny, Rami, Clichy - M´Vila, Cabaye - Ben Arfa, Valbuena, Ribery - Giroud (Benzema)

Reagovat
One-Real

Benzema ti prijde jako nejakej vyraznej zaporak? ( )

Reagovat
-Carles-

Vôbec nie, preto ho mám v zátvorke ako alternatívu za Girouda, ktorý mi je ale sympatickejší Výrazní "záporáci" sú iba Evra, Nasri a Malouda.

Reagovat
Jerichoo

ach

Reagovat
-Carles-

?

Reagovat
smazaný uživatel

Francii věřím že se dostane do semifinále a bude bojovat o medaile

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Debuchy, Koscielny, Rami, Evra - M’Vila, Cabaye - Ben Arfa, Nasri, Ribéry - Benzema

Pokud by hrali takhle, fandil bych jim i proti Anglii, manazera maji taky sympatickyho

Reagovat
kiwwi

preco to "i proti Anglii", ked Anglicku nefandis

Reagovat
smazaný uživatel

Nemecku taky nefandim a treba proti Spanelum bych jim fandil, co je to zase za otazku?

Pokud te to porad zajima, tak protoze je to uvodni zapas te skupiny.

Reagovat
kiwwi

to "i" tomu dodava zvastny podton ako keby si Anglicku potajomky fandil

Reagovat
smazaný uživatel

Uzkostlive to tajim, no

Reagovat
kiwwi

uz nie

Reagovat
smazaný uživatel

Chjo, nekdy ses na facku

Reagovat
cristiano.K.

za sestavu

Reagovat
smazaný uživatel

OT : Asi to nikoho moc zajímat nebude, ale pro mě je to hodně špatná zpráva. Zemřel Ray Bradbury

Reagovat
fantomas

Oh no. Sem ani netušil, že byl už takle starej...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja zase netusil, ze je jeste nazivu

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

fantomasi mas tam ten e-mail

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ultras budoucnosti: http://youtu.be/sBStrSJW07g

Reagovat
domingo

Tak napad mi prijde v pohode a vypada to celkem dobre, ale nechapu, kde na to vzali prachy

Reagovat
smazaný uživatel

To je spíš nějákou anketou, máš tablet, pojď udělat choreo. Si všimni, není moc velký.

Reagovat
domingo

Jj, to zni logicky no..

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo reklamní akce.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si jak ti policajti na které furt bliješ, zakazoval bys každou kravinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Znamená zákaz?? To jsem nevěděl...

Reagovat
smazaný uživatel

Od roku 98,kdyz jsem zacal sledovat fotbal, je to spolecne s Holandskem muj nejoblibenejsi reprezentacni tym,tudiz jim na kazdem turnaji preju,coz je i letos.Rad bych videl sestavu: Lloris-Debuchy,Koscielny,Rami,Evra-M´Vila,Cabaye-Ribery,Nasri,Ben Arfa-Benzema,s tim by sance na uspech urcite byla.

Reagovat
smazaný uživatel

fantomas: nevim, jestli jsem blby, ale nevidim nikde tu adresu..

Reagovat
fantomas

Ježiš, já sem blbej

Reagovat
fantomas

Už je tam..

Reagovat
smazaný uživatel

rano to hodim na postu

Reagovat
fantomas

Reagovat
Mihi

Lloris - Debuchy, Koscielny, Rami, Evra - M’Vila, Cabaye - Ben Arfa, Nasri, Ribéry - Benzema

Môj najobľúbenejší tím na šampionáte. Dúfam, že to dotiahnu ďaleko.

Reagovat
smazaný uživatel

Opicaku

Reagovat
smazaný uživatel

Lip to postavit nejde...

Reagovat
smazaný uživatel

To rekni Blancovi

Reagovat
Godwinson

Hůř než to bude poskládané v reálu taky ne. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam,ze ne...

Reagovat
Mihi

Asi bude hrať Malouda, že?

Reagovat
Godwinson

Myslim si, že jo :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to uz je samo o sobe strasny, v kombinaci s Mexesem a Menezem uz se tomu najednou moc fandit neda

Reagovat
Mihi

Tak ja si myslím, že bude hrať len jeden z dvojice Malouda/Menez.

Reagovat
fantomas

Spíš je to uplně jistý.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako tak to bude na ukor Hatema!

Reagovat
Mihi

Hatem bude žolík z lavičky

Reagovat
smazaný uživatel

A bude misto nej hrat jeden z tech dvou sasku, uz pochop, proc mi to vadi

Reagovat
Mihi

Tak Menez neni zlý hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne je teda extremne nesympaticky

Reagovat
domingo

Je vyborny, ale je to simulantsky zmrd, vsak pockej az ho uvidis v akci..

Reagovat
mul

ked som ho videl hrat v EL,tak hral na seba a vobec sa nestahoval ,nepomahal obrane ...je taky pravidelne ?

Reagovat
domingo

Jo, solista je a na braneni kasle, tim je znamy. Nicmene hlavne na jare me prekvapil, je vazne skvely, v Rime jsem ho nemel na ocich a mel jsem pocit, ze je precenovany, neni..

Reagovat
miky10

Dá. Tahle trojice je pro mě taky jako pěst na oko, ale ten zbytek je supr.

Reagovat
smazaný uživatel

Supr by to bylo jeste bez Evry a Nasriho

Reagovat
miky10

Pravda, ještě Evra. Nasriho já celkem můžu.

Reagovat
Mihi

Reagovat
Godwinson

No supr, Lloris, Debuchy a ta středová dvojice. Jinak samé pěstí :)

Reagovat
miky10

+ Rami, Benzema a i ten Nasri...

Reagovat
miky10

Vlastně proti Ribérymu taky nic nemam. Vesměs, až na výjimky, sympatická repre.

Reagovat
Godwinson

Pravda, Rami ... výpadek.

Reagovat
miky10

Proč ne Karim?

Reagovat
smazaný uživatel

I Cabaye?

Reagovat
Godwinson

Kdepak, myslel jsem právě tu záložní, s M'Vilou a Llorisem jsou to pilíře sympatií. Jinak bych fandil asi Portugalcům :)

Reagovat
Mihi

Portugalcom? Tam práveže nevidím veľa sympaťákov...

Reagovat
Godwinson

Tím jsem chtěl právě říci, že bez toho trojlístku bych asi fandil i tomu nejnesympatičtějšímu týmu na turnaji.

Reagovat
domingo

Evra, Malouda, Menez, Valbuena a Nasri, jinak vesmes sympataci..

Reagovat
Godwinson

Osobně bych tam přidal Méxese a hlavně Ribéryho. A teď to u mě umocňuje prostý fakt, že dva sympaťáci byli posláni domů a dva extrasympaťáci leští lavičku. Ach

Reagovat
domingo

Mexese mam rad, Riberyho jsem mel rad na MS 2006, pak za MS 2010 jsem ho nesnasel a ted uz mi zas nevadi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Ty mas obcas fakt divny vkus..

Reagovat
fantomas

Reagovat
Mihi

Reagovat
smazaný uživatel

S Francie je to jako pocasi. Jakmile se zadari na zacatku, tak je to paradni. Pokud je skarede, tak poradne MS 2002,2010 je toho dukazem. A ME 2004,2008 teze. Akorat, ze na ME delaji fracouzi mensi ostudy nez je u MS(pokud se jim nedari).

Letos maji snadnejsi skupiny a postupove matematika jim take hodne pomaha ve vyrazovaci boj. Pro Francie je dulezity vyhrat "maly Finale = prvni zapas". Jestli se jim to nepovede, tak se totalne vysypou(maji i k tomu sklony - historicky a periodicky dokazane). Pokud ano, tak muzou dojit az k finale.

Reagovat
cubinho

Po letech mi je Francie celkem sympatická Myslím, že by mohli být černým koněm turnaje.

Přeju si, aby postoupili společně se Švédskem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Some pictures of Le Havre's impressive new stadium... http://bit.ly/Lanx7F

Jen se do toho nazout a vyrazit na pláž..

Reagovat
tomasinho

Reagovat
CubONE

Lloris-Debuchy,Rami,Mexes,Evra-Diarra/MVila,Cabaye-Menez,Nasri,Ribery-Benzema/Giroud

krasna a pre mna velmi sympaticka zostava!

Reagovat
smazaný uživatel

opravte ma ak je to nespravne:

alons! Enfants de la patrie

LE JOUR DE GLOIRE EST ARRIVE!

nie som francuzstinar ale frankofil ano a nechcel som pouzivat cheaty ako wikipedia. Fandim francuzom

Reagovat
domingo

Allons, enfants de la patrie,

le jour de gloire est arrive,

contre nous de la tyrranie,

l'etendard sanglant est leve,

l'etendard sanglast est leve!

Entendez-vous dans les campagnes

mugir ces feroces soldats?

Ils viennent jusqu' dans vos bras,

egorger vos fils, vos compagnes!

Aux armes, citoyens,

formez vos batallions,

marchons, marchons,

qu'une sang impure

abreuve nos sillons!

Reagovat
smazaný uživatel

spievam pred kazdým zapasom francuzka ked pozeram :)

Reagovat
domingo

Az tak jo? :)

Ja to ani cele neumim, ale ten zacatek si pamatuju jeste z gymplu. Je to prekrasna hymna, spolecne s ruskou moje nejoblibenejsi..

Reagovat
smazaný uživatel

tuto tradiciu som zacal robit na MS 2006, proste zboznujem celu francuzsku historiu, kulturu a dokonca aj ich aroganciu a hrdost na svoj jazyk, a ta hymna nema obdobu spolu s ruskou takze s tym totalne suhlasim.

Reagovat
JIMMY-PO

mne sa páči ešte aj škótska a waleská..a ešte pár ale nie až tak

Reagovat
frankiefcb

a Irská (i rugbyová)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hymna jo.

Reagovat
fantomas

Je krásná no..

Reagovat
homeles8

Ruská

Reagovat
smazaný uživatel

blbe nevíš co je hezké....

Reagovat
homeles8

jo, to dá rozum

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Trand

Taky jí znám, ještě mám rád americkou a italskou.

Reagovat
Mikesh

Fakt takový černý kůň turnaje, po aférce v Jihoafrické republice sem hodně zvědavý co kluci z Francie předvedou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Tak dnes konec finálové série.

Reagovat
fantomas

Reagovat
miky10

Reagovat
JIMMY-PO

Reagovat
Mihi

Reagovat
smazaný uživatel

Najtazsie je ziskat posledny zapas, a musim ti dat palec dole lebo ako dlhorocny fan New Jersey Devils (od čias mojej prvej NHL 97) to sa neda odpustit

Reagovat
Kenneth

Nejhorší možný tým to vyhraje.

Reagovat
JIMMY-PO

tie dresy sú tak super, že keby neboli francúzske jeden by som si zohnal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

300. pro sympatickou Francii.

Reagovat
miky10

Měl sem to dát pro sweep Kings.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
forrest

Ribery je jednim z 5 nejlepsich hracu? Kdo by to byl?

1. Ressi

2. Ronaldo

3. Ribery

4. Robben

5. Rooney

Reagovat
RMCF

Spíš bych řekl:

1. Messi

2. Ronaldo

3.-?. Iniesta,Xavi,Persie, Ribery,Silva,.....

Reagovat
smazaný uživatel

1. Messi, Ronaldo

2. ------

3. ------

4. Rooney, Persie, Robben, Iniesta, Ribery

Reagovat
smazaný uživatel

Čo máte s tým Robbenom

Reagovat
smazaný uživatel

Umí jednu jasně čitelnou kličku ze které dokáže vystřelit, a to mu stačí.

Reagovat
kiwwi

je to smejd a v tej spolocnosti nema co robit

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Útočníci jenom 3, z toho čistokrevní jen 2. Já bych možná ještě jednoho vzal.

Reagovat
r.mrazik

ty dresy nakonec vypadaji skvele

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Říkal jsem ti to.

Reagovat
r.mrazik

ja vim...vsak proto to pisu...na tom obrazku byly nicmoc,ale ve skutecnosti jsou dost povedeny

Reagovat
smazaný uživatel

černý kůň ME 2012 FRANCIE

Reagovat
smazaný uživatel

Můj černý kůň jsou opět Češi.

Reagovat
smazaný uživatel

max. čtvrtfinále

Reagovat
smazaný uživatel

Hm ty vědmo

Reagovat
r.mrazik

a jedno velke OT: Kagawa pry bere €60,000 tydne... pokud je to pravda,tak dost slusny...

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
kiwwi

kde to citas?

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
fantomas

Proč pochybný?

Reagovat
r.mrazik

Westdeutsche Allgemeine Zeitung ... navic jeho online verze...netusim,jak je to spolehlivy zdroj...

je tezke vybrat z tech vsech zdroju a cisel to jedno pravdive...

Reagovat
fantomas

A ještě se japonskej seriózní deník odvolává na zdroje blízký hráči, to by v tomhle případě taky nemuselo bejt uplně irelevantní. Podle mě se tomu dá věřit zhruba stejně jako Guardianům, Telegraphům a podobným článkům z jejich dílen..

Reagovat
r.mrazik

po pravde netusim,jak to je s pravdivosti...jen mi to prislo dost zajimavy,ze by mohl brat tak "malo"

Reagovat
kiwwi

no tak to je naprosto luxus...ked som to tak zhruba odhadol, tak nas Kagawa pride na 25 mil, za 4 roky (obstaravacia cena + plat)...Hazard vyjde Chelsea za 4 roky na 75 mil.

Reagovat
r.mrazik

me to prave prekvapilo...cekal jsem vice...mame to slusne nastaveny,pokud to je pravda...

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to může být za pár let podstatně víc. Jestli se chytne, tak mu Fergie do dvou let nabídne prodloužení smlouvy třeba o další dva roky za částku o třetinu vyšší.

Reagovat
r.mrazik

samozrejme mas pravdu,vykony si ten plat muze o dost zvysit...fergie to takhle dela klasicky a zvysuje plat treba po pul roce/roce...

jde o ten prvotni,ktery je v takove normalni vysi...

Reagovat
smazaný uživatel

A to se chlubíš nebo stěžuješ?

Reagovat
kiwwi

stazujem samozrejme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mata bere 55

Reagovat
r.mrazik

predpokladame letosni navyseni,kdyz prisel ten belgickej floutek s 3x vetsim platem

Reagovat
smazaný uživatel

to mě sere no. btw nejsem Hazardův fanoušek spíš naopak

Reagovat
r.mrazik

fanouskum by to mohlo byt tak nejak jedno...ale je prijemne zjisteni,kdyz prijde hrac do klubu primarne ne kvuli prachum (i kdyz ty samozrejme hraji take velkou roli...)

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to sere u Maty zrovna. To je fakt skromnej a pracovitej kluk. Uplnej protipol toho belgickýho dementa. Ale doufám, že se v něm pletu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dementa? Trochu silná slova ne?

Reagovat
Kenneth

KARIM KARIM KARIM BENZEMAAAAAAAAA. Dojdou daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

Doslova tým stojící za největší pohrdání vůbec.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele