základní skupiny - skupina B
24.06.2013 17:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Nigérie splnila povinnost a zapisuje si proti Kubáncům vítězství

Zklamání z předešlé porážky od Portugalska budiž zapomenuto, nigerijští mladíci dokázali ve svém druhém vystoupení proti Kubě zaváhání napravit a před zbývajícím utkáním s Koreou udělali výrazný krok k postupu.

Mládežnické mistrovství světa nabízí hned několik premiérových střetnutí a mezi takové patřil i zápas mezi Kubou a Nigérií. Africký tým měl po prvním utkání, kdy těsně podlehl Portugalsku, co napravovat a hned od prvního fouknutí do píšťalky dával najevo, kdo bude diktovat tempo hry. Hodně aktivní byl tradičně kapitán Ajagun, který zkoušel chytrý lob, ale Sanchezovu branku přestřelil!

Super Eagles se však záhy přece jen dočkali. Velké penzum práce odvedl Kayode, který následně naservíroval kožený nesmysl před prázdnou svatyni pro Umara, jenž tak měl před sebou snadnou práci - 0:1. Za další čtyři minuty se skóre znovu měnilo: Osuchukwu po rohovém kopu natáhl, mičudu však ještě stihl tečovat střelec první branky Umar a rázem to bylo 0:2.

"Hosté" měli zcela jasnou převahu a postupem času už pouze vyvstávala na mysl otázka, kolik úderů ještě outsiderovi zasadí. Ještě do konce prvního dějství mohl přidat třetí zásah Michael Olaitan, který vyslal na kubánskou svatyni parádní střelu, ovšem mimo prostor tří tyčí.

Podle stejných not se pokračovalo i po obrátce. Nadějné možnosti měli dva nejvýraznější nigerijští hráči Kayode a Ajagun, první jmenovaný ale nemířil přesně a kapitánovi hostující skvadry potom vystavil stopku Abel Martinez. Druhý jmenovaný si však po hodině hry počkal na centr Madua a bez větších potíží hlavou přidal třetí gól utkání a zároveň svůj třetí zásah na turnaji - 0:3! Kapitán Nigérie měl následně, po zákroku Martineze na Kayodeho, možnost svůj střelecký účet ještě rozšířit, ovšem z pokutového kopu úspěch neslavil. I tak si však jeho tým zapisuje povinné tři body.

Autor: Jiří Vojík / fifa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele