základní skupiny - skupina B
24.06.2013 20:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Střetnutí Portugalska s Korejskou republikou nabídlo remízu 2:2

Také druhé utkání skupiny B nabídlo podle očekávání ofenzivní podívanou, Portugalci navázali na své vystoupení z prvního zápasu a hned dvakrát se ujalo vedení, asijský celek se však nevzdal a nakonec bere velmi cenný bod.

Mírný favorit z Pyrenejského poloostrova začal ukázkově. Již po třech minutách korejská obrana zaváhala při rohovém kopu a na zadní tyči osamocený Aladje už nemohl minout - 1:0! Stejně jako ve svém prvním vystoupení na sebe nejvíce upozorňovala právě dvojice Bruma - Aladje, po jejichž spolupráci pálil ve 28. minutě první jmenovaný, Lee si však poradil!

Asiaté se osmělili zásluhou spolupráce Seung-Woo Ryu a Kim Hyun, druhý jmenovaný ale na strážce portugalské branky recept nenašel. To se podařilo až minutu před odchodem do kabin: Lee nakopl dlouhý míč na soupeřovu polovinu, kde si ho zpracoval Seung-Woo Ryu a nechytatelnou střelou do šibenice nedal Sá ani tu nejmenší šanci zasáhnout - 1:1.

Po změně stran jsme dlouho čekali na nějakou zajímavou šanci. Ta přišla na světlo světa až po hodině hry, kdy obléhání jihokorejské svatyně zakončil povedenou ranou zpoza vápna Bruma a se třemi zápasy na turnaji se vyrovnal nigerijskému kapitánovi Abdulu Ajagunovi - 2:1! Z velké dálky to zkusil netradiční střelec Pinto, jeho pokus však zaťukal jen na břevno Leeovy branky! Hrálo se nahoru dolu a rozhodně bylo na co se koukat. Na jedné straně měl dobrou možnost Kim Hyun a pro změnu za Portugalce mohl zvýšit Bruma, ani jednomu z nich však nebylo přáno.

Neúspěšný korejský střelec se ale přece jen dočkal. To se psala sedmdesátá pátá minuta, Sang-Min Shim předal právě Hyunovi a ten i možná díky mírnému ofsajdovému postavení srovnal na průběžných 2:2. Mohlo se tak opět začínat "od nuly". Už v nastavení mohl strhnout utkání na portugalskou stranu nezastavitelný Bruma, jeho pokus směřující pod břevno ovšem Lee za svá záda nepustil!

Autor: Jiří Vojík / fifa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
FC Porto FC

Bruma je zas roznese na kopytech

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele