základní skupiny - skupina A
24.06.2013 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Francouzi neudrželi těsné vedení a rozchází se s USA remízou

Spojené státy americké dokázali na mistrovství světa do dvaceti let vybojovat premiérový bod, když sice proti favorizované Francii po většinu utkání tahali za kratší konec, zásluhou pozdní trefy střídajícího Daniela Cuevase však berou bod.

USA hrubě nezvládlo své první vystoupení se Španělskem (1:4) a proti dalšímu ze spolufavoritů na celkový triumf tak měla hostující družina co napravovat. To se však od začátku příliš nedařilo, Francouzi měli výraznou územní převahu a prakticky nepouštěli svého protivníka k ohrožení Aréolovy svatyně. Gil to zkusil dalekonosným pokusem, ovšem úspěch neslavil.

O poznání nebezpečnější byla na opačné straně pohotová střela ze Sanogovy produkce, pozorný Cropper ale mičudu směřujícího pod břevno vytěsnil mimo tři tyče! Francie byla kombinačně jistější, aktivnější, avšak ve finální fázi postrádala větší odvahu, rozhodnost, načež jsme tak ani z její strany žádnou velkolepou ofenzivní podívanou neviděli. Thauvinův dalekonosný pokus mířil o kousek nad branku a Sanogo o chvíli později jen protáhl strážce americké branky.

Ve srovnání s předchozím duelem s Ghanou nebyl zdaleka tolik vidět Geoffrey Kondogbia, jehož úlohu směrem dopředu ve větší míře převzal kapitán Paul Pogba, který měl hned několik nadějných střeleckých pozic, ovšem vymezený prostor hledal marně. Už v nastavení tak mohl balón překvapivě skončit ve druhé brance, Villarreal servíroval míč Gilovi, jeho rána si však na Aréolu nepřišla!

Také po krátkém oddechu byla k vidění převaha reprezentace galského kohouta. Nejprve to zkoušel Bahebeck, jeho nedůrazný pokus ale strážce branky USA kryl. Záhy se však do vápna prohnal Foulquier, kterého ve vymezeném prostoru zastavil Torre pouze za cenu nedovoleného zákroku a rozhodčí Carlos Vera bez váhání ukázal na penaltu! Míč si vzal Sanogo a s velkým štěstím prostřelil Croppera, ten si na balón sáhl, ale zabránit mu v cestě do sítě již nedokázal - 1:0.

Pro dnešní zápas domácí Francouzi měli utkání pod kontrolou a čas od času pořádně zahrozili. Tak jako v 59. minutě, kdy čerstvý N'Gando vyslal parádní pas za obranu na rozběhnutého Sanoga, ten však placírkou na dobře postaveného Croppera nevyzrál! Zanedlouho ale mohlo být z ničeho nic srovnáno, Rodriguez přišel v šestnáctce do lehkého kontaktu s Leminou a rozhodčí nařídil pokutový kop i pro USA! Odpovědnost vzal na svá bedra střelec zatím jediného zásahu Spojených států amerických Gil, přízemní střelou k levé tyči ovšem našel pouze výborného Aréolu!

Bleskovou odpověď si připravil Bahebeck, který z levé strany udělal s míčem pár rychlých kroků do středu, ale následnou vydařenou dělovkou orazítkoval pouze břevno Cropperovy branky! Další stoprocentní možnost měl po dalekonosném pasu z hloubi pole Sanogo, jenž si míč skvěle zpracoval, ale následně i díky pádu mířil těsně vedle tří tyčí! Rázem se hrálo nahoru dolu. Yedlin našel ve vápně Rodrigueze, ten si však tečovanou střelou na francouzského brankáře nepřišel.

Krajní bek Seattle Sounders se vzápětí dožadoval, po kontaktu s Diagnem, dalšího pokutového kopu, píšťalka sudího Very však tentokráte zůstala němá. Kupa neproměněných šancí se pět minut před koncem řádné hrací doby Francii vrátila jako bumerang, když se po standardní situaci dostal balón až ke střídajícímu Cuevasovi, jenž pohodlně srovnal na 1:1. Následná snaha Mankowskiho oveček už byla marná...

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Stejný debilové jako angličani a dva posraný tikety.

Reagovat
smazaný uživatel

jeden ci dvaja biely francuzi..tak to uz je sila

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele