Mistrovství světa žen - třetí den

29.06.2011, 08:48
Aktuality
Zaujalo nás
Světový šampionát žen pokračuje bez překvapení, a to už máme za sebou šest utkání. V úterý se hrály oba duely skupiny C, nejprve v Leverkusenu zdolaly Švédky Kolumbii, V Drážďanech se pak poprvé představily jedny z největších favoritek turnaje, Američanky, ty si snadno poradily s KLDR.

Kolumbie - Švédsko 0:1

Utkání nabídlo atraktivní fotbalovou podívanou, Švédky hrály skvělý fotbal a byly jednoznačně lepší, i když tomu výsledek příliš nenapovídá. Jedinou branku zápasu vstřelila v padesáté sedmé minutě Jessica Landstromová.

Ta měla také první obrovskou šanci utkání, když si počkala na obrovsky dlouhý výkop brankářky Lindahlové a utíkala úplně sama na kolumbijskou branku, dokonce i překonala Sepulvedovou, jenže na brankové čáře ve skluzu dokázala zasáhnout kapitánka Gaitanová.

Landstromová měla i další tutovou příležitost, když si na hranici penalty počkala na zpětnou přihrávku Schelinové, jenže v gólové pozici nepochopitelně přestřelila. Tyto dvě švédské hvězdičky zaspolupracovaly i v padesáté sedmé minutě, kdy se na pravé straně uvolnila Schelinová a její prudký centr uklidila do sítě Jessica Landstromová.

Největší kolumbijskou šanci v zápase měla útočnice Carmen Rodallegová, její rána zpoza šestnáctky se však zastavila jen o horní síť. Pak už hrály zase jen svůdné Švédky, sama před svatyní soupeře se objevila Jakobssonová, ale Sepulvedovou nepřekonala.

Švédsko i přesto úspěšně vstoupilo do boje na mistrovství světa žen, když porazila Kolumbii po skvělém výkonu 1:0 a odrazilo se směrem k postupu ze skupiny C.

USA - KLDR 2:0

Skvěle začaly také Američanky, spolu s Brazílií a Německem jasné aspirantky na medaile. Ty na stadionu Rudolfa Harbiga v Drážďanech přivítaly Severní Koreu, a doslova si s ní pohrály. Obě branky sice padly až ve druhém dějství, přesto byly domácí hráčky dominantní.

První možnost na otevření střeleckého účtu zápasu přesto měla Severní Korea, to když se po pravé strany protáhla až do pokutového území Songová, její finální přihrávka ovšem nikoho v červeném nenašla.

Jinak první půle mnoho příležitostí nenabídla, hrálo se převážně mezi šestnáctkami, míč měly na kopačkách domácí hráčky. Ty se také devět minut po přestávce dostaly do vedení, z levé strany krásně odcentrovala Wambachová a hlavička Lauren Cheneyové už si cestu do sítě našla.

Korejky ve druhém dějství ojediněle zahrozili v šedesáté první minutě, nádherné táhlá rána Riové však zamířila jen do břevna. K asistenci mohla gól přidat Wambachová, její hlavička ale s přispěním brankářky Hongové narazila také jen do horní tyče.

V šestasedmdesáté minutě bylo rozhodnuto, odvrácený rohový kop nejprve vrátila na břevno Kriegerová, následný velký závar před severokorejskou brankou ukončila gólovou střelou Rachel Buehlerová.

Američanky porazily KLDR 2:0 a úspěšně vstoupily za minimálně obhajobou třetího místa z před čtyř let.

Hráčka dne

Lotta Schelinová (Švédsko)

Autor: Michal Hruška

Komentáře (29)

Přidat komentář
Darren Fletcher

0 komentárov za tri a pol hodiny som ešte na EF nevidel, takže ženský futbal von z "nepřehlédnete", nikoho nezaujíma :)

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
Godwinson

Lotta

Reagovat
Godwinson

Sakra, neměla být reakce.

Reagovat
Swarley

kdyby to někde dávali v televizi, tak se i mrknu...takhle se mi to přes net sledovat nechce...

Reagovat
Godwinson

Běží to na Eurosportu.

Reagovat
Radin

piš za sebe,mě to zajímá :)

Reagovat
Arne

Stadion Rudolfa Harbiga - je pěkný to takhle postaru číst.

Reagovat
Swarley

teď co jsem viděl sestřih z obou zápasů, tak se je rozhodně na co dívat...spousta šancí, pěkný góly, pěkný ženský...no asi se fakt na nějakej zápas mrknu...

Reagovat
smazaný uživatel

??? Pěkný fotbal??? Ty vole to mě poser.... Nejhorší sport na zeměkouli-ženská kopaná.

Reagovat
Swarley

neviděl jsem to v kuse, jen sestřih ze zápasů a to nevypadalo nejhůř...

já celkově moc nechápu tenhle názor, že to je ten nejhorší sport a podobně...půlka brazilek by si nás všechny vodila po hřišti tam a zpátky...

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm tak nevim koho tím myslíš,že by "nás" vodila po hřišti,ale to nemá s FOTBALEM nic společného. Jasně góly pěkné,ale proč? Dyt´ ty golmanky jsou katastrofální... a hra? Snad uznání zaslouží JEN Brazilky,Němky a možná USA.... Ale vůbec komplexně to je hrůza.... ale at´ holky hrajou já jim to neberu,jen se na to nedá dívat. A nebo všecky chyby dokola omlouvat stylem: "No jó to jsou ženské....to nevadí....a nebo se co 2 minuty smát.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně se nudíš méně oproti MS 17...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na děcka se vůbec nedívám. To neberu jako srovnání.

Reagovat
smazaný uživatel

Když to je pak těžké...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale není.... ženy ano,ale jejich schopnosti fotbalu NÉÉÉ.

Reagovat
smazaný uživatel

No je to těžké... Když tady haníš ženský fotbal a já ti pak nabídnu srovnání, tak to jako srovnání nebereš...

Reagovat
smazaný uživatel

hm no když myslíš.

Reagovat
fantomas

Hloupej předsudek.

Reagovat
smazaný uživatel

To si pak prd fanoušek fotbalu. Není uměním sledovat PL nebo Bundesligu. Fanouškem se staneš, až prosedíš večery u ligy z Maďarska, noci u zápasů U17 a odpoledne u zápasů ženskejch. Poznáš, jak i ty nejstrašnější zápasy mají něco do sebe, protože každá z uvedených věcí svoje individuální kvality, zjišťuješ nový systémy hry, pohyby hráčů / hráček na hřišti...Je o co stát a na co se dívat

Reagovat
Radin

Mě to baví.Pěkný ženský někdy,makaj,nesimulují furt jak jejich kolegové.Sice plno chyb,ale na krajský přebor u nás sem taky chodil koukat,za to třetí liga v Opavě mě nudila..Takticky celkem vyspělí chlapi hráli sice bez chyb,ale totální nuda a přišlo mi to děsně pomalé..a taky v ženským fotbale se furt nekosí

Reagovat
smazaný uživatel

Jo ale abych dodal- pěkný ženský.

Reagovat
Swarley

tak o to taky jde...miluju hokej, fotbal a třetí nejoblíbenější sport je ženský plážový volejbal...

Reagovat
smazaný uživatel

Hokej více než fotbal? Hmm.

Reagovat
fantomas

To z toho vážně vyplynulo?

Reagovat
smazaný uživatel

viděl jsem skoro všechny zápasy a musím říct že se na to dá koukat.....první zápas Německa sledoval vyprodanej Berlín to klobouk dolů a goly neskutečný

Reagovat
smazaný uživatel

tak jo.

Reagovat
smazaný uživatel

ja jsem se dival na zapasy myslim ze Nemky kousek v prvnim utkani,pak ve zkratce japonky a skoro cely zapas Mexico-Anglie a muzu rict ze se opravdu bylo na co koukat...hlavne teda goly(viz mexicanka jak dala krasny gol snad z 20 metru..to by trefil maloktery fotbalista a nebo hlavicka anglicanky)je sice jasne ze ty golmanky jsou mensi takze i to je handicap... .samozrejme herni projev je jiny nez jsme zvykli u muzu...ale zastavani nazoru ze to je hnus,nejhorsi sport na zemekouli apd...neni na miste...ale je to vec nazoru...pokud se na to nekdo koukat nechce tak se nediva...me osobne se to docela libi...na to ze jde o zensky dost dobry...myslim ze jsou horsi sporty na koukani

Reagovat
Radin

kdyby alespoń napsal ženský hokej,tak to beru.Hokej bez kontaktu atd je prostě děsnej..ale fotbal ne,naopak se snaží hrát,enpolehávat atd..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele