Mistrovství světa žen - druhý den

28.06.2011, 10:53
Aktuality
Zaujalo nás
V Bochumi a Wolfsburgu se v pondělí odpoledně hrály dva zápasy skupiny B a znovu vše dopadlo tak nějak podle předpokladů. Brilantní Japonky nejprve zdolaly Nový Zéland, nevyzpytatelné Mexičanky pak uhrály cenný bod s Anglií.

Japonsko 2:1 Nový Zéland

Mezi favoritky šampionátu se po včerejším přesvědčivém výkony zařadily také Japonky, které se do vedení dostaly hned v úvodu. Hostující hráčky však dokázaly srovnat krok a dlouho to vypadalo, že získají i bod - pak ovšem zaúřadovala Miyamaová a rozhodla.

První velká příležitost zápasu přišla v šesté minutě a hned z toho byl gól. Ve středu pole lacino přišla o míč Gregoriusová a Japonky přešly do rychlého protiútoku. Sawaová našla chytrým pasem Yuki Nagasatovou, který krásným lobem otevřela střelecký účet duelu.

Uběhlo však jen dalších šest minut a bylo srovnáno. Na centr Percivalové si na zadní tyči naskočila Amber Hearnová a nedala Kaihoriová v brance Japonska žádnou šanci. Druhý poločas již patřil převážně Japonsku.

V šedesáté osmé minutě prokličkovala od půlící čáry až k pokutovému území soupeřek střídající Iwabuchiová, nařízený volný přímý kop si na starost vzala Aya Miyamaová a nádherně zakroutila míč do šibenice.



Jedinou novozélandskou šanci na vyrovnání měla těsně před koncem z další standardní situace Hearnová, ta ale přestřelila, a tak Japonsko porazilo Nový Zéland zaslouženě 2:1.

Mexiko 1:1 Anglie

Dvě branky v rozmezí dvanácti minut prvního dějství rozhodly o osudu utkání mezi Mexikem a Anglií, které skončilo nerozhodně 1:1. Angličanky byly lepším týmem jen v prvním poločase, po přestávce překvapivě převzaly iniciativu Mexičanky a nechybělo mnoho, aby vyhrály.

Anglie začala skvěle, po úvodní herní převaze se dočkala dokonce i první branky. Od rohového praporku odcentrovala Carneyová a hlavička Fary Williamsové zapadla přesně pod břevno mexické klece, takže na něj nedosáhla ani na brankové čáře skákající Saucedová.

Mexičanky však nádherným způsobem vyrovnaly již o dvanáct minut později, když to z dobrých pětatřiceti metrů vyzkoušela Monica Ocampová a trefila přesně horní růžek anglické svatyně.



Mexičanky po přestávce dokonce mohly otočit vývoj utkání, jenže kapitánka Domínguezová svojí střelou jen olízla tyč. Anglie zahrozila po centru Yankeyové a hlavičce Willamsové, po které mexická brankářka Santiagová jen vyrazila míč před sebe. Střídající Allen Whieteová pak ještě trestuhodně minula.

A na závěr další dvě šance Mexika: Ocampová vypálila nad, střelu Mayorové zase hlavou vytěsnila z prostoru mezi třemi tyčemi Scottová.

Hráčka dne

Aya Miyamaová

Autor: Michal Hruška

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

mam takovy pocit, ze hezke goly uvidite daleko vic v zenskem fotbalu, nez v muzskem

Reagovat
JIMMY-PO

ono je to podľa mňa do určitej miery ovplyvnené aj tým, že brankárky nemajú až takú kvalitu...ale góly to boli zatiaľ parádne to hej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

asi jo

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Ten mexický vinkl fakt neskutečný

Reagovat
smazaný uživatel

Ženský

Reagovat
cubinho

Ženský tenis

Reagovat
JIMMY-PO

Cibulková

Reagovat
smazaný uživatel

Vilma

Reagovat
Swarley

ten druhý gól je luxusní

Reagovat
Elliasson

Moc pěkné góly!!!

Reagovat
Godwinson

Švédky

Reagovat
miky10

Reagovat
Azza

Reagovat
smazaný uživatel

ženský , ale ženský fotbal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele