Mistrovství světa žen - semifinále

14.07.2011, 17:56
Aktuality
Zaujalo nás
Na německém ženském šampionátu ve fotbale již známe obsazení finále, o zlato si v neděli zahrají týmy USA a Japonska. O bronz budou o den dříve bojovat poražené celky z Francie, respektive Švédska.

Francie - USA 1:3 (55. Bompastorová - 9. Cheneyová, 79. Wambachová, 82. Morganová)

Prvním účastníkem finále MS žen v Německu je tým USA, který v závěru dvěma góly během tří minut rozhodly o svém vítězství 3:1 nad Francií, na tu zbude jen souboj o bronz.

V deváté minutě se Američanky dostaly do vedení, po levé strany utekla všem Kriegerová, prudce nacentrovala do vápna a míč se po teči Lauren Cheneyové dostal do sítě. Francouzsky odpověděly fantastickou střelou Bompastorové, její levačka zpoza šestnáctky ovšem trefila jen spojnici břevna a tyče.

Domácí hráčky byly lepší a deset minut po přestávce se dočkaly zaslouženého vyrovnání, na centr Bompastorové z levé strany sice nedosáhla Thineyová, jenže zmátla americkou brankářku Solovou a ta tak nedosáhla na původní míč záložnice s číslem 8.

Blízko k rozhodnutí byla jen o pár minut později Bussagliová, která dostala míč přesně na nohu od Solové, ovšem nedala. A tak převážily misky vah na svou stranu Američanky. Jedenáct minut před koncem poslala vysoký míč od rohového praporku Lloydová, na zadní tyči na něj nedosáhla Sapowitzová a Abby Wambachová hlavou rozhodla.

Definitivní pojistku přidala za tři minuty střídající Alex Morganová, která využila rychlého protiútoku a chyby Georgesové, u úhlu přehodila Sapowitzovou a společně se svými spoluhráčkami oslavila postup do finále.

Japonsko - Švédsko 3:1 (19. a 64. Kawasumiová, 60. Sawaová - 10. Oqvistová)

Druhými finalistkami se naprosto zaslouženě staly Japonky, své soupeřky ze Švédska suverénně přehrály. Švédky notně muselo rozhodit předzápasové zranění kapitánky Segerové, po úvodním nadšení se to projevilo.

Švédky byly už od úvodního hvizdu lepším týmem a v desáté minutě svojí převahu zužitkovaly, obrovskou chybu v rozehrávce vyrobila Sawaová, namazala míč přesně na nohu Öqvistové, která přesprintovala Iwashimituovou a nádhernou střelou levačkou překonala bezmocnou Kaihoriovou.

Japonky se po inkasované brance zlepšily a odměnou byl v devatenácté minutě vyrovnávací gól, když z levé strany odcentrovala Miyamaová a balón do branky usměrnila za pomoci Larssonové Kawasumiová.

V osmadvacáté minutě se do dobré palebné pozice dostala znovu Kawasumiová, tentokrát však trefila jen prostředek švédské branky, a tak mohla Lindahlová v poklidu zasáhnout. Asiatky s přibývajícím časem stále častěji hrozily brance soupeřek, z volného přímého kopu z dvaceti metrů skvěle kroutila míč do branky Miyamaová, Lindahlová perfektním skokem vytěsnila míč mimo.

Po první půli tak svítilo na světelné tabuli skóre 1:1, přičemž o něco lepší byly Japonky, Švédkám patřilo jen úvodních deset minut. Hned po pár vteřinách druhého poločasu se Lindahlovou snažila překvapit Ohnová, její lob z velké dálky však nastřelil jen břevno.

V padesáté deváté minutě se Japonky dostaly do zaslouženého vedení, z levé strany skvěle odcentrovala Sameshimaová, Lindahlová v souboji s Andovou nedokázala míč vyboxovat a Homare Sawaová hlavou doklepla míč do poloprázdné branky.

A o čtyři minuty později bylo zdánlivě rozhodnuto, na dlouhý míč za obranu si nabíhala Andová, Lindahlová skvěle vyběhla, ovšem balón odkopla přesně na nohu Kawasumiová a ta nádherně z dálky trefila odkrytou švédskou svatyni.



Švédky se snažily dobývat japonskou branku, tato snaha však byla hodně bezzubá, vrcholem byla velmi nepřesná střela zpoza šestnáctky v podání Schelinové. Seveřanky viděly, že na své soupeřky dnes v žádném případě nemají a působily hodně otráveným dojmem. Japonsko tak naprosto zaslouženě zdolalo v semifinále MS Švédsko zahraje si o zlato s USA.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gratulace holkám z Nipponu, byl jsem z toho včera skoro na měkko Doufám, že finále bude též tak pěkné a Homare Sawa zvedne pohár nad hlavu, při jejím 4 startu na MS by to bylo triumfální zakončení repre kariéry.

Reagovat
Woods

niekto tu ocividne sleduje zensky futbal .... ja to nesledujem, ale japonkam to neprajem

Reagovat
Kovi81

ja jen tak po ocku, ale americanky maj ve svem kadru asi dve nejhezci fotbalistky siroko daleko, tak fandim jim

Reagovat
smazaný uživatel

U repre žien padá dosť pekných golov

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me za vetsinu peknych golu muzou chyby golmanek.

Reagovat
Godwinson

Hnus.

Američanky k tomu postupu přišly, jak slepej k houslím, upletly z hovna bič .. vlastně to byly biče tři. Rozhodčí jim k tomu velmi pomohla, tragický výkon.

Japonky hrály dobře, byť ten ofsajd před rozhodujícím gólem se pískat měl ... tam mě ale hlavně zklamaly Švédky, vůbec nevěděly, velmi smutné.

Reagovat
Azza

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně tím opakováním penalty Brazilek,když to nedala rozhodčí Američankám hodně pomohly.

Reagovat
Godwinson

Co s tím mají Francouzky společného? :)

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Nepískal sa, pretože v tom okamihu sa nohou nedotýkala ihriska. A telom bola zarovno so Švédkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Hope Solo Prekrasna brankarka

Reagovat
smazaný uživatel

Smula, že Sparta nekoupí tak hezkého utočníka. Stoupla by návštěvnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele