Mistrovství světa žen - osmý den

04.07.2011, 17:03
Aktuality
Zaujalo nás
Dvě třetiny ze základních skupin ženského šampionátu v Německu jsou za námi, v nedělním odpoledni byla odehrána další dvě utkání. Australanky nejprve těsně přehrály nepříjemného soupeře z Guiney, obhájkyně stříbra z Brazílie pak rozdrtily Norsko. Fenomenální Marta vstřelila dva góly.

Austrálie - Rovníková Guinea 3:2

Zamotaná je situace ohledně postupu ve skupině D, první Brazilky sice již mají po dvou výhrách jistý postup, jenže na druhém místě se seřadily týmy Austrálie a Norska se třemi body. Právě tyto dva celky si to v posledním utkání základních skupin rozdají v přímém souboji o účast ve čtvrtfinále.

Australanky po celý průběh utkání svého soupeře drtily, jedinou vzdorující hráčkou byla útočnice Anonmanová, autorka dvou branek. Ještě jednu sokyni vlastně měly domácí fotbalistky, rozhodčí Gaalovou z Maďarska, ale o tom až později.

První gól padl už v osmé minutě zápasu, kdy McCallumová prostrčila míč na Shipardovou a její ránu vyrazila gólmanka Miriamová jen před dobíhající Khamisovou, která zblízka dopravila kulatý nesmysl do sítě.

V šestnácté minutě se zrodila nejkurióznější situace šampionátu, centr z levé strany usměrnila Khamisová jen do tyče, míč pak vzala do rukou a pár metrů ho poponesla obránkyně Brunaová, k nepochopení všech přítomných se však hrálo dál a penalta společně s červenou kartou pro hráčku Guiney překvapivě nepřišly.



A tak mohla o pět minut později vyrovnat nejlepší hostující hráčka Anonmanová, která využila obrovské hrubky v australské obraně a běžela sama na brankářku Williamovou, přišla chytrá klička a zakončení do prázdné branky.

Na druhou branku v síti Afričanek se čekalo jen tři minuty druhého poločasu, z levé strany parádně odcentrovala aktivní Khamisová a vše, co jí stálo v cestě, propálila Emily Van Egmondová.

A za další tři minuty to bylo 3:1, na milimetrově přesný dlouhý pas z obrany si naběhla Lisa De Vannaová, perfektně si ho zpracovala a chytrou střelou rozhodla. Sedm minut před koncem přišla další hrůzostrašná chyba v australské obraně, Anonmanová znovu získala až příliš jednoduše míč a pádila úplně sama na Williamsovou a skórovala, ale na rozdělení bodů už se nic nezměnilo.

Brazílie - Norsko 3:0

Brazílie slaví postup do čtvrtfinále, po nikterak přesvědčivém vítězství nad Austrálií se jihoamerická samba konečně roztančila a smetla Norky hladce 3:0. Na vítězství měla největší podíl Marta, pětinásobná nejlepší hráčka světa z posledních pěti let si na hřišti dělala, co chtěla a svůj fantastický výkon korunovala dvěma góly.

První záblesk geniality prokázala Marta ve dvaadvacáté minutě, když jednoduše přesprintovala Bergeovou, nádherně se uvolnila přes Mjeldeovou a střelou přesně k levé tyči norské branky otevřela skóre zápasu.



Další velkou příležitost měla Rosana, která si počkala na přistrčení od Marty, ale její tvrdá rána skončila s přispěním brankářky Hjelmsethové nad brankou. Ve čtyřicáté šesté minutě to bylo 2:0, po levém křídle upláchla Marta, na hranici pokutového území namísto očekávané střely našla ještě lépe postavenou Rosanu, která nabídnutou šancí nepohrdla.

O dvě minuty později bylo definitivně rozhodnuto, špatnou rozehrávku Norek vystihla Cristiane, její zblokovanou ránu ukořistila Marta a s přehledem zavěsila. Brazilky si pohodové vítězství již pohlídaly a přehrály Norky 3:0.

Hráčka dne

Marta

Autor: Michal Hruška

Komentáře (4)

Přidat komentář
Radin

jednoduše přesprintovala,protože mi přišlo,že ji faulovala...

Reagovat
Zajda

Reagovat
Paddy

Reagovat
Biozdenda

za to sklonovani cizich jmen mam chut vrazdit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele