Mistrovství světa žen - sedmý den

03.07.2011, 11:29
Aktuality
Zaujalo nás
Na MS žen v Německu byly včera odehrány další dva duely, překvapení jsme se nedočkali ani v sedmém dni. V něm nejprve Švédky jediným gólem udolaly KLDR, ve večerním utkání pak Američanky, velké favoritky turnaje a obhájkyně bronzových medailí z před čtyř let, rozdrtily Kolumbii.

KLDR - Švédsko 0:1

Švédské fotbalistky slaví postup do čtvrtfinále, po Kolumbii porazily také Severní Koreu a se šesti body spolu s USA vévodí skupině B. Jediný gól zápasu vstřelila v šedesáté čtvrté minutě Lisa Dahlkvistová.

V chladném počasí mrznoucí diváky na stadionu v Augsburgu jako první rozehřála dalekonosná rána Kimové, ta však branku těsně minula. První příležitost Švédek měla Landstromová, ovšem její střela z úctyhodné vzdálenosti skončila nad.

Ve čtyřiašedesáté minutě padla rozhodující branka celého zápasu, přetažený centr na zadní tyč vrátila před bránu Sjogranová a na Lisu Dahlkvistovou pak již nezbyla těžká práce. Obrovskou šanci na vyrovnání měly Severokorejky po velké chybě švédské brankářky Lindahlové, která podskočila centr z levé strany, hlavičku Yunové ale na brankové čáře zastavila kapitánka Segerová.

Další dobré možnosti měly Seveřanky po střelách Schelinové a střídající Oqvistové, v prvním případě však zasáhla pozorná gólmanka Hongová, druhá šance skončila mimo. Švédsko tak porazilo KLDR 1:0 a rozhodlo tak o situaci ve skupině B, domácí hráčky ve skupině končí, Švédky si zahrají čtvrtfinále.

USA - Kolumbie 3:0

Ve druhém sobotním duelu si Američanky hladce poradily s Kolumbií. O osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto už od dvanácté minuty, kdy padla první branka, pod neutuchajícím tlakem pak Jihoameričanky inkasovaly ještě dvakrát.

Na úvodní gól zápasu se čekalo jen do dvanácté minuty, to se po chybné rozehrávce Kolumbijských hráček dostala k míči Heather O'Reillyová a nádhernou ranou z pětadvaceti metrů trefila přesně šibenici hostující branky.



Do druhé půle už v americkém dresu naskočila také Megan Rapinoeová a hned po pěti minutách na hřišti skórovala, když se po hezké přihrávce Lloydové dostala k míči na hranici šestnáctky a po rychlé kličce nekompromisní ranou zvýšila na 2:0.

O sedm minut později bylo hotovo, další dalekonosnou střelu zkusila vyslat směrem na kolumbijskou bránu Lloydová a k překvapení všech skončil míč po hrůzostrašné chybě Sepulvedaové za jejími zády.

Rapinoeová byla v centru dění i při další velké šanci Amerických fotbalistek, tentokrát však trefila jen břevno. Kolumbijky měly také pořádný kus štěstí, když Sepulvedaová pod tlakem svým odkopem trefila jen Lloydovou, jenže balón se od ní odrazil jen do tyče. Američanky přesto s přehledem porazily Kolumbii 3:0 a zahrají si čtvrtfinále.

Hráčka dne

Carlii Lloydová

Autor: Michal Hruška

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Skvělý pas a ještě lepší zpracování... Jinak pěkný gol

Reagovat
smazaný uživatel

Krásné góly. Jen taková připomínka, že brankářky za moc nestojí. Ale házeli jste si někdy míčem s ženskou? Ta moje si nikdy neuvědomí, že má mezi těma rukama mezeru

Reagovat
Alons0

Zrovna ta americká brankářka by i za něco stála

http://soccernet-assets.espn.go.com/design05/mediaUS/20070927/solo2_205.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

proti gustu...

Reagovat
smazaný uživatel

nice one

Reagovat
Radin

team USA válec,ale zase sem nemohl vidět jejich zápas :-(

Reagovat
Radin

teď si spravím chuť,nejdřív zajímavej duel žen mezi Brazilkama a Norkama a pak znova Brazílie,tentokrát muži na Copě :-)

Reagovat
mike.84

ted sem viděl tu "penaltu" ze zapasu australie-rovníky. další duvod proč ženský fotbal neměl nikdy vzniknout.. ženské trenerky, ženske rozhodčí, ženskou komentatorku bych ještě chapal... fakt tragedie...

Reagovat
Radin

nemůžeš soudit podle zápasu s nějakou Guineou,myslím si že v Asii a v Africe u mužů jsou taky pořádné chyby :-) Jinak ale ty rozhodčí ženy jsou někdy děs no..

Reagovat
smazaný uživatel

škoda,KLDR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele