Mistrovství světa žen - šestý den

02.07.2011, 19:10
Aktuality
Zaujalo nás
Na německém šampionátu žen byly odehrány další dva zápasy, na programu byly zajímavé mače skupiny B. I tentokrát proběhlo vše podle předpokladů, Japonky rozstřílely čtyřmi góly Mexiko, Anglie si těsně dokázala poradit s Novým Zélandem. Tři branky zaznamenala Homare Sawaová z Japonska.


Japonsko - Mexiko 4:0

O osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto už po patnácti minutách hry, kdy Japonky vedly o dva góly. Ještě do poločasu pak přidaly třetí a zbytek zápasu si jen užívaly, s Mexičankami si doslova hrály. Hrdinkou tohoto duelu se stala Homare Sawaová, autorka hattricku.

Na první gól se na stadionu v Leverkusenu čekalo jen do třinácté minuty, kdy ze standardní situace odcentrovala Kozue Andová a na zadní tyč nabíhající Sawaová hlavou usměrnila míč do sítě.

O dvě minuty později bylo prakticky rozhodnuto, mezi dvěma obránkyněmi Mexika se prosmýkla Shinobe Ohnová a tvrdou střelou na přední tyč nedala Santiagové v brance Mexičanek žádnou šanci. Šest minut před odchodem do kabin vedly Japonky o tři branky, na rohový kop Miyamaové si znovu naskočila Homare Sawaová a zavěsila.

Úvodní vážnější příležitost Mexika přišla až po přestávce, na svědomí jí měla Mayorová, její dalekonosnou ránu ovšem konečky prstů vytěsnila mimo tři tyče Kaihoriová. Ale pak už se do šancí znovu dostávaly jen Japonky, tečovaná rána Nagasatové však skončila tyči.

V osmdesáté minutě padla poslední branka zápasu, nádhernou japonskou kombinaci na pravé straně zakončila po zpětné přihrávce Kongaové znovu Sawaová a zaznamenala tak hattrick. Největší měrou se tak podílela na pohodlném vítězství Japonska nad Mexikem 4:0 a postupu hráček ze Země vycházejícího slunce do čtvrtfinále.


Nový Zéland - Anglie 1:2

Velmi blízko účasti mezi nejlepší osmičkou turnaje jsou také Angličanky, po úvodní remíze s Mexikem zdolaly Nový Zéland a před závěrečným zápasem mají oproti třetím Mexičankám tříbodový náskok. Hráčky "Kiwi" sice ještě o poločase vedly, ve druhé půli však Albion zabral a dvěma góly skóre otočil.

Domácí fotbalistky se do vedení dostaly v osmnácté minutě, kdy se tečovaný dlouhý míč za obranu se štěstím dostal až k Hearnové, která v pokutovém území našla Gregoriusovou a její střela do protipohybu znamenala novozélandské vedení.

Těsně po přestávce mohlo být rozhodnuto, když se Gregoriusová snažila oplatit Hearnové gólovou nahrávku, útočnice s devítkou na zádech však hlavičkovala z vyložené pozice těsně nad.

Angličanky se vyrovnání dočkaly v šedesáté třetí minutě, z pravé strany perfektně odcentrovala Alex Scottová a její jmenovkyně Jill Scottová hlavou trefila přesně šibenici domácí branky.

Devět minut před koncem normální hrací doby Albion rozhodl o svém vítězství, podskočený míč Bizonové ukořistila Jill Scottová, přiklepla ho střídající Jessice Clarkeové, jejíž tvrdá rána prošla novozélandskou hradbou těl a skončila až v brance. Anglie porazila Nový Zéland 2:1 a přiblížila se vidině čtvrtfinále.


Hráčka dne

Homare Sawaová

Autor: Michal Hruška

Komentáře (4)

Přidat komentář
One-Real

Tyvole miky se ti divím že se s tím každej den takhle sere*, když to stejně čte jen minimum lidí. O to víc samozřejmě chválím, většinu jsem četl a je to kvalitní.

Reagovat
Arne

Své věrné čtenáře to má, to je hlavní... Ale je fakt, že bych čekal větší čtenost, je to takový zpestření.

Reagovat
Radin

sem rád,že to někdo dělá :-)

Reagovat
Kaze

Jill Scott do MU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele