Mistrovství světa žen - pátý den

01.07.2011, 16:06
Aktuality
Zaujalo nás
Skupina A zná po svých dvou třetinách již oba postupující týmy, podle očekávání do čtvrtfinále postupuje domácí Německo a Francie. Němky sice ani napodruhé herně nezářily, přesto ale dokázaly zdolat Nigérii. Zvítězila i Francie, která si pohrála s Kanadou 4:0.

Německo - Nigérie 1:0

Čtyřiačtyřicet tisíc diváků se ve čtvrtek večer doslova mačkalo na stadionu ve Frankfurtu, kde čekalo domácí hráčky druhé vystoupení na šampionátu. Po nepříliš přesvědčivé výhře 2:1 nad Kanadou se očekávalo výrazné zlepšení a hladká výhra, tak jednoduché to ale rozhodně nebylo. Afričanky kousaly a o osudu utkání musel rozhodnout jediný gól, který dala na začátku druhé půle Simone Laudehrová.

První velkou příležitost měla ve třinácté minutě Laudehrová, která využila obrovské hrubky nigerijské obrany, jenže zblízka Dedeovou nepřekonala. Ve třicáté třetí minutě pálila z úctyhodné vzdálenosti střídající Bajramajová, která musela už po půlhodině hry nahradit zraněnou Behringerovou, ale gól nedala.

Ve čtyřiapadesáté minutě padl jediný gól tohoto obrovsky sledovaného duelu, na levé strany byla faulovaná Laudehrová, standardní situaci rozehrála Garefrekesová a následný závar před brankou Nigérie ukončila přesnou střelou Simone Laudehrová.

Svůj první úspěšný zásah na šampionátu mohla zaznamenat další střídající hráčka Gringsová, ale Dedeová nadvakrát dokázala míč zkrotit. Němky sice již další branku nepřidaly, ale v obraně působily velmi jistě a soupeřky nepustily prakticky do žádné příležitosti na vyrovnání, a tak už po druhém utkání slaví postup do čtvrtfinále, o lepší výchozí pozici si zahrají s Francií.

Kanada - Francie 0:4

Skvělý týmový i individuální výkon předvedly v Bochumi Francouzky a i ony již mohou být v klidu, cíl v podobě účasti mezi nejlepší osmičkou turnaje byl splněn.

Úvodní gól zápasu padl ve čtyřiadvacáté minutě, kdy na hranici šestnáctky vybojovala míč Bussagliová, narazila si s Necibovou a její zblokovanou ránu dopravila hlavou do sítě Gaetane Thineyová.

Na další branku se pak čekalo až do minuty šedesáté, kdy další kanadské chyby v rozehrávce využila Thineyová a její tečovaná střela z pětadvaceti metrů se od tyče odrazila do branky.

A za dalších šest minut už bylo rozhodnuto, na rohový kop kapitánky Soubeyrandové si naskočila Chille Abilyová a nádhernou hlavičkou zvýšila vedení Francie na 3:0. Jedinou vážnější možnost Kanaďanek měla na svědomí Sinclairová, ta však ve vyložené pozici přestřelila a hrát tak mohly znovu Francouzky.

Sedm minut před koncem dokonala dílo kanadské zkázy střídající Elodie Thomisová, jenž si naběhla na dlouhý psa Thineyové, obelstila vyběhnuvší brankářku McLeodovou a do prázdné branky v poklidu zasunula míč a upravila tak skóre zápasu na konečných 4:0. Francie je ve čtvrtfinále, v posledním duelu s domácími Němkami už půjde jen o lepší výchozí pozici pro vyřazovací boje.

Hráčka dne

Gaetane Thineyová (Francie)

Autor: Michal Hruška

Komentáře (7)

Přidat komentář
Radin

dneska Japonky solidně přejely Mexičanky.Akce na 4 gól byla suprová.A ta jedna borka jaké tam posílala balony a pasy klobouk dolu :-)

Reagovat
Arne

Ta malá špílmachryně ( ) byla výborná, ta by si to tady v GL povodila...

Reagovat
Radin

jo jo,myslím že si pak vzala pásku,když střídala ta kapitánka co dala hattrick.Jinak se mi líbí,že ty ženský hrajou fotbal takovým starým způsobem,kde se nehraje tolik tělem,i když to umí a bez simulací.Je to taková fotbalové,i když s kupou chyb :-)

Reagovat
Arne

Jojo, já zatím viděl dost málo zápasů, ale hrozně se mi to líbí.

Reagovat
Radin

dneska sem koukal na ty Japonky,teď sem si nachvilku zapl Spartu a můžu ti říct,že ten fotbal se mi uplně hnusí a jdu se dívat na Angličanky :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Ženy se nám mužům snaží vyrovnat ve všem a já jim to nemám za zlé,ale šašci co si myslí,že ženský fotbal je zajímavější jak mužský se můžou jít bodnou!

Reagovat
Radin

to tu nikdo ani nikdy nepsal..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele