Ligue 1 - souhrn 26. kola: Mbappé překonal rekord Cavaniho

03.03.2023, 22:59, aktualizováno 05.03.2023, 22:40
Komentáře a souhrny
Kylian Mbappé (© AFP)

PSG vyhrálo nad Nantes, velkou slávu přitom zažíval Kylian Mbappé, který jednou skóroval. Stal se totiž nejlepším střelcem v historii klubu. Marseille vyhrála v Rennes a upevnila si průběžnou druhou příčku. Bitva o sever Francie dopadla smírem, Lens sice vedlo, Lille každopádně po přestávce dokázalo vyrovnat. AS Monaco pouze remizovalo v Troyes a další ztrátou si komplikuje boj o Ligu mistrů...

Stade Rennes - Olympique Marseille 0:1

05.03.2023 20:45

Góly: 57. Sead Kolašinac

Jediná trefa Seada Kolašinace rozhodla o tom, že OM bude mít na druhé příčce před nejbližšími pronásledovateli čtyřbodový náskok. Naopak Les Rouges et Noirs na páté příčce ztrácí na AS Monaco a RC Lens ještě o bodík víc, přičemž na záda jim dýchá Lille OSC.

V závěru úvodní desetiminutovky se osmělil Cengiz Ünder a po zemi mířil vedle. Steve Mandanda, jenž má z působení v dresu klubu z přístavního města bohaté zkušenosti, musel za Rennes poprvé do akce v minutě dvanácté. Karl Toko Ekambi, jenž v Bretani hostuje z Lyonu, nasměroval svoji šanci do boční sítě.

Po čtvrthodině pálil Amine Gouiri a za Lópezem zvonilo břevno. Na další pokus se čekalo patnáct minut. Hlavičku Arnauda Kalimuenda vyrážel muž v rukavicích do bezpečí. Výše zmíněný kamerunský reprezentant se krátce poté dostal do další šance, kterou opět nevyužil. Úvodní poločas tedy onu jedinou branku nepřinesl.

Došlo na ni až v 57. minutě. Cengis Ünder pobídnul v malém vápně stojícího Seada Kolašinace, který měl před sebou vskutku snadnou úlohu - 0:1. Alexis Sánchez pak potvrdil, že má k ideální formě daleko, když balon v dobré pozici poslal jenom do brankářových rukavic. Karl Toko Ekambi zahodil i svou třetí příležitost, nicméně v závěrečné desetiminutovce se pořád mohlo stát cokoli.

Kromě dvou tečovaných a jedné nepřesné střely, a také kromě jedné lehké hlavičky se však nestalo vůbec nic. Rennes tedy bude zaváhání napravovat na Stade de l’abbé Deschamps, kde hraje domácí mače AJ Auxerre. Olympique přivítá na Stade Vélodrome o záchranu bojující Štrasburk, se kterým v Ligue 1 neprohrál od roku 2005.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - FC Lorient 0:0

05.03.2023 17:05

Góly: -

Domácí sice cílili mezi tři tyče hned pětkrát, jenže Vito Mannone měl dobrý den. Oba celky tedy setrvají na deváté a desáté příčce, přičemž ztráta na pohárové pozice není nijak vysoká.

V úvodní desetiminutovce zahrozil v podstatě jenom Rémy Riou. Náhradník za Anthonyho Lopese při odkopu nechtíc trefil merunou do hlavy Bambu Dienga, který nakonec odehrál pětasedmdesát minut. Jinak oba mančafty postrádaly především kreativitu v řešení ofenzivních akcí. To se změnilo až po dvaceti minutách hry.

Bradley Barcola dostal výbornou přihrávku za obranu, načež ukázal Johannu Lepenantovi záda a akci se snažil zakončit střelou na bližší (levou) tyč, kde ovšem svými "betony" vyrážela lorientská jednička. Následný slibný protiútok totálně zazdil nepřesnou střelou Senegalec Dieng. Po půlhodině se vytasil s technickým obstřelem Stéphane Diarra. Chyběly mu zhruba dva metry.

Do konce prvního dějství se Jean-Victor Makengo pokusil strážce lyonské svatyně zaskočit střelou z dálky. A Rayan Cherki se prezentoval slabou hlavičkou. Záhy po startu druhé půle centroval Barcola na hlavu Maxence Caquereta. S balonem odraženým od země měla pak Vito Mannone plné ruce práce. Ostatně to samé platilo za dalších 180 sekund, kdy s vypětím všech sil vytěsnil na tyč snahu Corentina Tolissa.

Cherki a Barcola zůstávali dále aktivní, což vyústilo v 55. minutě v další nebezpečí, při kterém druhý jmenovaný poněkud zaváhal. Les Gones dopláceli na nepřesnosti. Až v nastaveném čase zacílil do prostoru mezi třemi tyčemi střídající Hossem Aouar, nicméně našel akorát připraveného brankáře, který v tomto klání svůj tým rozhodně podržel.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Angers SCO 5:0

05.03.2023 15:00

Góly: 2. Wahbi Khazri, 25. Téji Savanier (pen.), 45+2. Faitout Maouassa, 51. Téji Savanier, 73. Elye Wahi

Na rozdíl od duelu s Ajacciem, tentokrát na porážku neměla až takový vliv skutečnost, že poslední tým tabulky dohrával více než půl hodiny o deseti. V početní převaze totiž soupeř přidal už jenom jeden gól. MHSC tedy počtvrté v řadě bodoval, díky čemuž se posunul na třináctou pozici.

Už po necelých 120 sekundách vytěžil z přihrávky Faitouta Maouassy maximum Wahbi Khazri - 1:0. Nasměroval tedy domácí k vítězství. Deset minut poté mohl tuniský reprezentant, který na mistrovství světa v Kataru zařídil tříbodový zisk proti Francii, přidat další zásah, leč tentokrát úspěšný nebyl.

Po třiadvaceti minutách hry sejmul Ilyes Chetti ve vlastním vápně Arnauda Nordina a rozhodčí Millot ukázal na penaltový puntík. Téji Savanier si počkal na Bernardoniho pohyb, a pak cílil po zemi na opačný pól svatyně SCO - 2:0. Další pokus patřil faulovanému fotbalistovi, avšak v tomto případě se muž v rukavicích vyznamenal.

V nastaveném čase rozehráli svěřenci Michela Der Zakariana akci, v jejímž závěru využil nedůrazu obránců Maouassa a zblízka zasadil třetí hřebíček - 3:0. Po změně stran byli domácí nadále při chuti, což chtěl potvrdit Christopher Jullien, ale nepotvrdil. Zato Téji Savanier si v jednapadesáté minutě naběhnul na Syllovu přihrávku z levé strany, načež zamířil z voleje pod břevno - 4:0.

V sedmapadesáté minutě se příliš nepředvedl Nabil Bentaleb. Po žluté kartě si svou frustraci vybil na protihráči, do kterého strčil po odehrání míče, a musel předčasně do šatny. Konečný stav se zrodil v 73. minutě, když Issiaga Sylla podruhé v zápase přihrával. Tentokrát si vybral kolegu Elyeho Wahiho, který se neohroženě pustil do trojnásobné přesily, aby si v šestnáctce přehodil balon z pravačky na levačku a následně trefil po zemi prostor u protilehlé tyče - 5:0. Zbývající minuty se dohrávaly de facto už jenom z povinnosti.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Stade Brestois 0:1

05.03.2023 15:00

Góly: 45+1. Franck Honorat

Štrasburk v posledních dvou kláních bodoval, takže šel této partie v roli mírného favorita, byť se nedá tvrdit, že by pro něj domácí prostředí bylo v této sezoně velkou výhodou. Každopádně platí, že oba soupeři okupují po šestadvaceti kolech pozice těsně nad sestupovými vodami.

Jérémy Le Douaron zkusil štěstí už v 6. minutě, avšak ránu mu hrubě nesedla. Nedlouho předtím, než se úvodní čtvrt hodina stala Stade de la Meinau minulostí, přihrával Franck Honorat z pravé strany do druhé vlny, kde se kulatého předmětu chopil Haris Belkebla. Střelou z šestnácti metrů sice našel nekrytý prostor, u levé tyčky, jenže v ofsajdu stojící Le Douaron bránil Matzi Selsovi ve výhledu.

Dál se tedy hrálo bez branek, což platilo i po zakončení Kevina Gameira, jenž si, tak jako kolega Ibrahima Sissoko, vylámal zuby na Bizotovi. Poslední jmenovaný byl ve 20. minutě faulovaný Achrafem Darim, takže Ruddy Buquet nařídil přímý kop. Ze vzdálenosti třiadvaceti metrů mířil Frédéric Guilbert do tyče.

Po půlhodině musel Sels z brány, leč Steve Mounié jeho vyběhnutí nepotrestal. Rozhodující moment utkání si Les Pirates schovali na druhou nastavenou minutu úvodního poločasu. Le Douaron se tentokrát prezentoval v tom nejlepším možném světle, protože si všimnul na pravé straně zcela neobsazeného Francka Honorata, jenž křižnou střelou k levé tyči zařídil svému celku vítězství - 0:1.

V ten okamžik to pochopitelně nikdo nevěděl, jelikož tahle partie byla teprve ve své polovině. Ve druhém dějství byla obrana výběru Érica Roye velice pevná. Naopak autor jediné branky v 65. minutě udělal kličku Lucasi Perrinovi, tudíž měl před sebou už jen muže v rukavicích, který včas vyběhnul, takže útočící protihráč neměl na zakončení dostatek času a prostoru. V 78. minutě likvidoval Diallovu hlavičku na čáře Bizot a v nastavení Alberth Elis zranil Gameira, leč podle sudího to na penaltu nebylo.

Více informací k zápasu

Stade Reims - AC Ajaccio 1:0

05.03.2023 15:00

Góly: 90+4. Jens Cajuste

Pětkrát z posledních šesti klání těchto soupeřů viděli diváci jedinou trefu. Hned čtyřikrát v řadě se o ni postaral hráč oblékající barvy Les Rouges et Blancs. Po Chavarríovi, Kyeiovi a Munetsim přišla řada na Cajusteho, který zařídil celkově devátou výhru v této sezoně, což v kombinaci nejvyšším počtem remíz (13) aktuálně stačí na skvělé osmé místo. Naopak Korsičané neopustí sestupové pásmo.

Úvodních třináct minut tohoto střetnutí na Stade Auguste Delaune nepatřilo k divácky nejatraktivnějším. Až potom Folarin Balogun šikovně našel Marshalla Munetsiho, který sice skóroval, ale z ofsajdu. Jejich spoluhráč Alexis Flips se v těchto týdnech nepotkal s nejlepší formou, což chtěl popřít ve 24. minutě, avšak s jeho pokusem neměl Benjamin Leroy pražádný problém.

Zanedlouho si hostující gólman při sledování centr z pravé strany nevšimnul Munetsiho, se kterým se srazil a zimbabwskému záložníkovi byl pískán útočný faul. Teprve po půlhodině se osmělil někdo v dresu Ajaccia. Jmenovitě šlo o Romaina Hamoumu, kdo nechal vyniknout Yehvanna Dioufa. Potom skončila hlavička Cyrilla Bayaly na horní síti. A rána z dálky z kopačky Azora Matusiwy cíl rovněž nenašla.

Druhý poločas přinesl první střelu až po čtvrthodině. Na konto si ji připsal Balogun, avšak šestnáctou branku nepřidal. Úspěšný nebyl ani Mitchell van Bergen. V minutě sedmdesáté při odkopu chyboval Leroy. Marshall Munetsi volil místo přihrávky lépe postaveném spoluhráči střelu z dálky, která se zastavila o tyč.

Jens-Lys Cajuste se poprvé připomněl čtvrthodiny před vypršením řádné hrací doby, jenže nebyl přesný. Naopak aktivní Munetsi si stále nezvyknul, že je při zakončení nutné si hlídat ofsajdovou hranu. Takže si domácí schovali rozhodující moment až na poslední nastavenou minutu. Po pobídnutí od Ita zacílil zpoza velkého čtverce do sítě Jens-Lys Cajuste - 1:0.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Clermont Foot 0:1

05.03.2023 15:00

Góly: 76. Saif-Eddine Khaoui

TFC sice v týdnu v rámci Coupe de France jasně přehrálo Rodez FC, jenže nadále platí, že v Ligue 1 čeká na výhru od poloviny února. Clermont tedy v tabulce Montanierův výběr přeskočil a patří mu jedenáctá pozice.

Hned v úvodní minutě zahrozil Thijs Dallinga, ovšem k tomu, aby mohl dostat svůj tým do vedení, by musel cílit mezi tři tyče. Grejohn Kyei minul jen o malý kousek. Stejně tak Fares Chaïbi, jehož přízemní zakončení měl Mory Diaw pod kontrolou. Konec nepřesností nenastal ani v minutě šestadvacáté, kdy v dobré pozici selhal Jim Allevinah.

Ve 35. minutě vypadala situace nadějně pro Zakariu Aboukhlala. Cheick Oumar Konaté mu zatarasil prostor, takže se marocký reprezentant k ohrožení brány nedostal. Fotbalista, který na mistrovství světa v Kataru vybojoval se svou zemí parádní čtvrtou příčku, se v závěru poločasu na pravé straně zbavil protihráčů, akorát Chaïbi ideálně nenačasoval výskok na jeho centr.

Ve druhé půli se rozhodně nekonal žádný festival brankových příležitostí. Když už se v 69. minutě v jedné takové ocitnul Aboukhlal, prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Jeho protihráč Saîf-Eddine Khaoui ano, neboť se míče po nepovedeném Dupého odkopu ujal Konaté. Posunul jej na Komnena Andriće, který "vykulil" sedmadvacetiletému Tunisanovi s desítkou na dresu, jehož volej levačkou zapadnul pod břevno - 0:1.

Střídající Aïman Maurer chtěl pojistit náskok, leč našel akorát připraveného Dupého. Ve zbývající fázi si hosté už těsné vedení uhlídali bez větších nesnází. Za týden na Stade Gabriel Montpied přivítají Lens, kdežto Toulouse se znovu představí na soupeřově stadionu, konkrétně na Stade Raymond Kopa, kde nastupuje poslední celek tabulky, tady Angers SCO.

Více informací k zápasu

ES Troyes - AS Monaco 2:2

05.03.2023 13:00

Góly: 31. N'Guessan Kouamé, 90+1. Iké Ugbo - 80. Wissam Ben Yedder, 83. Wissam Ben Yedder

Když na úvod finální desetiminutovky zařídil Wissam Ben Yedder dvěma slepenými góly vedení, o celkově šestnáctém vítězství knížecího klubu zřejmě málokdo pochyboval. Jenže nakonec z toho byla pouze remíza, navzdory které si knížecí celek v tabulce o jednu příčku polepší. Estac zůstává v sestupovém pásmu, nicméně šance na udržení v soutěži je pořád velká.

O tom, že to hosté na Stade de l’Aube nebudou mít snadné, chtěl ochozy přesvědčit už v 5. minutě Renaud Ripart. Byla z toho však pouze střela do boční sítě. Wilson Odobert nechtěl za svým spoluhráčem zaostávat, a tak už za nemnoho desítek sekund vyzkoušel Nübelovu pozornost. V době, kdy se úvodní desetiminutovka stávala minulostí, domácí obránci tak dlouho ustupovali před Golovinem, až mu dali prostor vystřelit z hranice velkého čtverce. Bohužel pro Monaco se jednalo o nepovedené zakončení.

Další pokus patřil Andreasi Bruusovi, jenž mířil hodně nad. V minutě sedmnácté našel Ruben Aguilar svým centrem hlavu Ben Yeddera, který o kousek minul levou tyčku. Na první přesný zásah se tedy čekalo půl hodiny. Rominigue Kouamé využil nedůrazu defenzivy a na jeho ránu pod břevno z šestnácti metrů, která ve vzduchu zaplavala, německý brankář nedosáhnul - 1:0.

Následně při standardní situaci centroval Caio Henrique a balon prodloužil Axel Disasi. Gauthier Gallon se musel vytasit s výborným zákrokem, zatímco za 180 sekund měl obrovskou porci štěstí, když Kevin Volland cílil po zemi do jeho protipohybu a o malý kousek minul pravou tyč. Vcelku pestrý první poločas toho ve zbývající fázi už více zajímavého nenabídnul.

Ve druhé půli se dál hrálo ve výborném tempu. Jako první zahrozili svěřenci Patricka Kisnorba, avšak číhající Odobert na Ripartovu pobídku těsně nedosáhnul. Po hodině hry nebezpečně pálil Wissam Ben Yedder, jehož chvíle měly teprve přijít. V 69. minutě se osmělil hostující Eliot Matazo a muže v rukavicích přinutil k výbornému zákroku.

Ben Yedder pak začínal defenzivu Troyes čím díl více trápit a za svou aktivitu byl poprvé odměněn po osmdesáti minutách hry. Breel Embolo mohl z malého vápna klidně střílet sám, byť byl trochu z úhlu. Místo toho se rozhodnul servírovat na svého parťáka s desítkou na dresu, jenž zblízka dopravil kulatý předmět na místo určení poté, co mu v tom nedokázali zabránit hned dva obránci - 1:1.

Krátce po rozehrávce přihrával z pravé strany Golovin. Gallon míč nezasáhnul a po odrazu od Ben Yeddera skončil v síti. Tuhle akci si musela rozhodčí Stéphanie Frappart ověřit, protože to vypadalo na ofsajd útočícího hráče. Všechno bylo v souladu s pravidly, tak jako v první nastavené minutě, kdy Abdu Conté zleva centroval a Iké Ugbo si zaběhnul ve vápně mezi dva defenzivní borce Monaca, načež hlavou vyrovnal - 2:2.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - FC Nantes 4:2

04.03.2023 21:00

Góly: 12. Lionel Messi, 17. Jaouen Hadjam (vl.), 60. Danilo Pereira, 90+2. Kylian Mbappé - 31. Ludovic Blas, 38. Ignatius Ganago

Že PSG po vítězném střetnutí s Nantes navýšilo svůj náskok na čele tabulky Ligue 1 už na jedenáct bodů, je bezpochyby chvályhodným počinem. Daleko více se ovšem po něm bude mluvit o přesném zásahu Kyliana Mbappého. Ten totiž přisoudil francouzskému mistrovi a vicemistrovi světa ocenění nejlepšího kanonýra v klubové historii. Zapsal už 201 branek.

Domácí neměli tohle utkání vyloženě pod svou kontrolou. V jeho prvních dvou třetinách byl stav nerozhodný, až do nastavení druhé půle byl rozdíl mezi oběma týmy jen nejtěsnější. Jenomže pak utnul definitivně všechny spekulace Mbappé, který nadobro zlomil odpor soupeře. Do vápna mu zprava naservíroval přihrávku Pembélé, tam se Mbappé zbavil bránícího Castelletta, otočil se kolem něj čelem k brankáři Lafontovi, jehož z blízkosti hravě překonal.

Takových gólů dal Mbappé ve své kariéře pochopitelně nespočet. Jenže tenhle byl jeden z těch nejvýznamnějších vůbec. Když mezi lety 2013 až 2020 válel za Les Parisiens uruguayský forvard Edinson Cavani, stihl zaznamenat rovných 200 branek.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Paříže ho každopádně během zhruba pěti a půl let od doby, co do Paříže přestoupil z Monaca, již překonal. 137 gólů vsítil v Ligue 1, 27 v Coupe de France, 2 v Coupe de la Ligue, 34 v evropských pohárech, 1 pak v Trophée des Champions. Možná by ovšem úctyhodný počin vyměnil za pár dnů v odvetě Ligy mistrů proti Bayernu. Dvojzápas osmifinále nemá PSG rozehraný dobře, Mbappého produktivita by byla jistě třeba k úspěchu.

PSG vstoupilo do zápasu moc dobře a už po sedmnácti minutách hry se ujalo hned dvoubrankového vedení. Nejprve Nuno Mendes z levé strany procedil přihrávku přes bránícího Centonzeho, od něhož se míč odrazil do vzduchu, na Messiho, který pak u bližší tyčky zacílil za Lafonta. O pár chvil později sice už Lafont lapil střelu Nuna Mendese, jenže míč pouze vyrazil, a zmatkující obránce Hadjam ve snaze zastavit dorážejícího Mukieleho zamířil do vlastní sítě.

Domácí se nicméně jako by nechali uchlácholit pohotovým náskokem a Kanárci možného podcenění situace ze strany soupeře využili. A začali úřadovat natolik, až vyrovnali. Ve 31. minutě Blas nachytal na švestkách gólmana Donnarummu, který neměl pohlídanou bližší tyč, a z úhlu ho chytře propálil.

A ve 38. minutě Nantes využilo rohový kop, který zahrával Mollet, pas od první tyčky prodloužil k té druhé Ganago, a dorážející Castelletto s Palloisem dotlačili balón do brány. Nakonec se ale ukázalo, že právě Ganagova hlavička byla už tou, která pomohla dostat merunu za brankovou čáru, a tak byl za autora trefy označen právě on.

Nakonec však PSG přece urvalo ve druhé půli tři body ve svůj prospěch. Před historickým gólem Mbappého zařídil rozhodující gól domácích Danilo Pereira, který hlavou zamířil do potřebných míst poté, co ho v 60. minutě oslovil právě Mbappé.

Více informací k zápasu

RC Lens - Lille OSC 1:1

04.03.2023 17:00

Góly: 41. José Fonte (vl.) - 69. Jonathan David

Bitva o sever Francie ukázala, že Lens a Lille aktuálně bojují o kvalifikaci do evropských pohárů pro další ročník zcela zaslouženě. Je možná jen škoda, že z mnoha možností se na Stade Bollaert-Delelis dočkali diváci pouze dvou branek. Tu první si na své konto připisoval neslavně José Fonte v prvním poločase, hosty ale dokázal po obrátce spasit Jonathan David.

Do první větší šance se propracoval v 16. minutě Openda, jenž se snažil z ne úplně jednoduchého střeleckého úhlu překonat Chevaliera, avšak jeho pokus skončil pouze na boční síti. Na druhé straně byl v daleko lepší příležitosti Bamba, toho každopádně parádně vychytal Samba. I kdyby nicméně přece zamířil za jeho záda, neplatila by tahle trefa kvůli ofsajdu.

Ve 41. minutě již došlo na změnu skóre, domácí se ujali průběžného vedení. Fulgini rozehrál standardku zleva centrem do vápna, stoper José Fonte, otočen zády k vlastní brance, se snažil míč odvrátit do bezpečí, poslal ho ovšem pouze do sítě. Na tohohle vlastence nicméně uměly Dogy zareagovat.

V 69. minutě namířil André svůj pas do šestnáctky, Bambův pokus uměl Samba polapit a poradil si rovněž s dorážkou Cabelly. Balón se následně vynesl do vzduchu znovu k Bambovi, jenž ho prodloužil k Davidovi, a ten z blízkosti skóroval. Další gól už na řadu nepřišel, i proto že, že Samba bravurně vyřešil šanci Andrého ze 79. minuty a že si poradil i se štiplavou dělovkou Zhegrovy.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AJ Auxerre 1:1

03.03.2023 21:00

Góly: 45+1. Gaëtan Laborde - 36. Gauthier Hein

Opakoval se tedy výsledek z prvního vzájemného klání. Akorát střelci byli jiní. Přitom všechno mohlo být jinak, kdyby Gaëtan Laborde proměnil pokutový kop. Les Aiglons tedy promarnili příležitost se přiblížit pohárovým příčkám, zatímco AJA budou čekat, jestli je výsledky soupeřů ponechají nad sestupovým pásmem.

Matthis Abline zařídil v polovině února svému týmu remízu s Angers a tentokrát favorita pouze málem zaskočil hned po několika sekundách. Nakonec Schmeichelovu klec o metr minul. Další šance patřila Ayoubovi Amraouimu, jenže ani on nebyl úspěšný. V závěru otevírací dvacetiminutovky se musel mít dánský brankář na pozoru před nečekanou tečí vlastního spoluhráče Jean-Claira Todiba.

Terem Moffi pak připravil balon Labordemu, jehož volej skončil v rukavicích připraveného gólmana. Ve 36. minutě chyboval Dante, načež mohl po pravém křídle pelášit Abline, který pobídnul Gauthiera Heina. Schmeichel jakoby čekal všechno možné, jenom ne střelu mezi nohy - 0:1. Srovnat mohl záhy Pablo Rosario.

Ovšem královskou příležitost dostal Gaëtan Laborde, jelikož Akim Zedadka jasně přidržel za dres unikajícího Képhrena Thurama. Kopala se tedy penalta, kterou chtěl exekutor poslat pod břevno do středu brány, kde ale zůstal stát Ionut Radu. Na domácím fotbalistovi bylo znát, že mocně touží po tom chybu odčinit.

Jeho prosby byly vyslyšeny v nastaveném čase úvodního dějství, když se ukázkově položil do Lotombova centru z pravé strany a svou rybičku umístil ke stejné tyči - 1:1. V době, kdy byla odehrána hodina hry, pálil Hichem Boudaoui a muž v rukavicích se štěstím vyškrábnul alespoň na břevno. Další velké šance už si Orli vytvořit nedokázali, a tak podeváté v sezoně remizovali.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
26
20
3
3
66 : 25
63
2
Olympique Marseille
26
17
4
5
49 : 25
55
3
AS Monaco
26
15
6
5
55 : 36
51
4
RC Lens
26
14
9
3
40 : 21
51
5
Stade Rennes
26
14
4
8
45 : 29
46
6
Lille OSC
26
13
6
7
46 : 33
45
7
OGC Nice
26
11
9
6
34 : 22
42
8
Stade Reims
26
9
13
4
34 : 26
40
9
FC Lorient
26
11
7
8
38 : 36
40
10
Olympique Lyon
26
11
6
9
39 : 28
39
11
Clermont Foot
26
9
7
10
26 : 34
34
12
Toulouse FC
26
9
5
12
41 : 46
32
13
Montpellier HSC
26
9
3
14
41 : 46
30
14
FC Nantes
26
6
10
10
27 : 34
28
15
Stade Brestois
26
5
8
13
27 : 42
23
16
Racing Strasbourg
26
4
10
12
30 : 44
22
17
AJ Auxerre
26
5
7
14
23 : 49
22
18
AC Ajaccio
26
6
3
17
20 : 47
21
19
ES Troyes
26
4
8
14
36 : 57
20
20
Angers SCO
26
2
4
20
21 : 58
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Roberto Baggio

Mbappe

Reagovat
Gazdo

Hlavne vobec nerozumiem tomu preco. Vsetci sa nahanali za nejakymi Lautarami, Alvarezmi a podobnymi blbostami ale okolo tohto hraca taky hype nikdy nebol pritom tie statistiky ma neuveritelne

Reagovat
Israha

Hlavně obdivuhodně konzistentní

Reagovat
Jordi Alba

Hlavně minimálně v Seville byl skvělej i herně, ne jenom statistikama. Škoda, že mu nevyšel ten Man United tehdá nebo kdo..Ikdyž těžko říct v tý době se tam každej zakopal.

Reagovat
Rattlesnake

legenda FUT

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mandanda_30

Kolazidane je z5, dobrá reakce po ponížení s Annecy

Reagovat
Israha

Tudor vypadá, že bude asi lepší trenér pro ligu, než pro vyřazovací soutěže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele