26. kolo
03.03.2023 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Gauthier Hein (© AFP)

Nice s Auxerre jenom remizovalo

Opakoval se tedy výsledek z prvního vzájemného klání. Akorát střelci byli jiní. Přitom všechno mohlo být jinak, kdyby Gaëtan Laborde proměnil pokutový kop. Les Aiglons tedy promarnili příležitost se přiblížit pohárovým příčkám, zatímco AJA budou čekat, jestli je výsledky soupeřů ponechají nad sestupovým pásmem.

Matthis Abline zařídil v polovině února svému týmu remízu s Angers a tentokrát favorita pouze málem zaskočil hned po několika sekundách. Nakonec Schmeichelovu klec o metr minul. Další šance patřila Ayoubovi Amraouimu, jenže ani on nebyl úspěšný. V závěru otevírací dvacetiminutovky se musel mít dánský brankář na pozoru před nečekanou tečí vlastního spoluhráče Jean-Claira Todiba.

Terem Moffi pak připravil balon Labordemu, jehož volej skončil v rukavicích připraveného gólmana. Ve 36. minutě chyboval Dante, načež mohl po pravém křídle pelášit Abline, který pobídnul Gauthiera Heina. Schmeichel jakoby čekal všechno možné, jenom ne střelu mezi nohy - 0:1. Srovnat mohl záhy Pablo Rosario.

Ovšem královskou příležitost dostal Gaëtan Laborde, jelikož Akim Zedadka jasně přidržel za dres unikajícího Képhrena Thurama. Kopala se tedy penalta, kterou chtěl exekutor poslat pod břevno do středu brány, kde ale zůstal stát Ionut Radu. Na domácím fotbalistovi bylo znát, že mocně touží po tom chybu odčinit.

Jeho prosby byly vyslyšeny v nastaveném čase úvodního dějství, když se ukázkově položil do Lotombova centru z pravé strany a svou rybičku umístil ke stejné tyči - 1:1. V době, kdy byla odehrána hodina hry, pálil Hichem Boudaoui a muž v rukavicích se štěstím vyškrábnul alespoň na břevno. Další velké šance už si Orli vytvořit nedokázali, a tak podeváté v sezoně remizovali.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele