Ligue 1 - preview 26. kola: Marseille si upevňuje druhé místo

03.03.2023, 08:45, aktualizováno 05.03.2023, 09:38
Previews
Roazhon Park (© AFP)

Marseille po porážce s PSG odehraje další těžké utkání na půdě Stade Rennes. Lyon čeká souboj s tabulkovým sousedem Lorientem. Racing Štrasburk bude potvrzovat zlepšenou formu proti Brestu a polepšit si chce také Montpellier, který chce naplnit úlohu favorita proti poslednímu Angers SCO...

ES Troyes - AS Monaco

neděle 13:00

Monaco se v únoru dostalo do moc dobré pohody. Obecně po skončení světového šampionátu v Kataru prožívalo jen málo nezdarů, jak se však prostě říká, není to kapela, aby musela stále vyhrávat. Po šňůře pěti vítězství v řadě, včetně toho proti PSG nebo v Evropské lize na půdě Leverkusenu, přišly na řadu dvě nepříjemné porážky. A ty se pokusí zapomenout v Troyes.

Předminulý čtvrtek se knížecímu celku nepovedlo po urputné bitvě vyřadit z evropských pohárů Bayer, náladu si přitom nespravil ani v následném ligovém souboji s Nice. Derby de la Cote d'Azur zkrátka jasně ovládl jeho lokální rival, k optimálnímu výkonu měla parta trenéra Philippeho Clementa opravdu hodně daleko.

I tak se po pětadvaceti odehraných kolech ocitali hosté na parádním třetím místě, které jako to poslední zaručuje v Ligue 1 vstupenku do Ligy mistrů. Aby o něj nadobro nepřišli, je potřeba se podobných výpadků jako s Les Aiglons jednoduše vyvarovat. A to i přesto, že OGC vstupovalo do souboje ve slušném rozpoložení. Pouze potvrdilo, že má jednu z nejlepších forem napříč celým francouzským pelotonem.

Jestliže hovoříme v souvislosti s Clementeho mužstvem o nutnosti získat bodový sukces, aby se nekonal propad průběžným pořadím dolů, pak u Troyes je nezbytnost urvat pozitivní rezultát v tomto ohledu ještě silnější. Bez ohledu na to, že svěřenci kouče Patricka Kisnorba stanou proti papírově daleko robustnějšímu protivníkovi.

ESTAC totiž v nedávných dobách zabředlo do hodně nepříjemné spirály, kterou ne a ne udusat. Od velmi cenné plichty s Lens prohrálo už pětkrát v řadě, naposledy nezvládlo klíčový mač s přímým konkurentem v boji o záchranu, a to na hřišti Ajaccia, a propadlo se tak až na předposlední příčku tabulky.

Od devátého kola se mimochodem mužstvo z Grand Est radovalo z vítězství jednou jedinkrát, tedy za uplynulých sedmnáct střetnutí, a to zkraje nového roku proti Štrasburku. Citelně Kisnorbově týmu chybějí hlavně body z domácího prostředí, vždyť před vlastními fanoušky ze dvanácti případů skolil pouze beznadějně poslední Angers, a to na konci srpna loňského roku.

ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Gallon - T. Baldé, Palmer-Brown, Rami, Salmier, Abdu Conté - Reine-Adélaïde, Chavalerin - Rony Lopes, Odobert - Ripart

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Aguilar, Disasi, M. Sarr, Caio Henrique - K. Diatta, Matazo, Yous. Fofana, Golovin - Minamino, Ben Yedder

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.89 - 4.78 - 1.48

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Montpellier HSC - Angers SCO

neděle 15:00

Montpellier si v posledních třech kolech hlasitě řekl o záchranu. Právě všechny tři duely měl pod palcem staronový trenér Michel Der Zakarian, jenž si moc dobře uvědomuje, že jeho tým bude muset v nastoleném trendu pokračovat, aby se co možná nejrychleji vyhnul sestupovým potížím. A výjimku v pravidelném bodování přitom rozhodně nesmí podnikat proti Angers.

Mužstvo kouče Abdela Bouhazamy je totiž už nějaký ten pátek tím nejhorším celkem, který se s pouhými dvěma vítězstvími na kontě krčí na samotném dně tabulky. Od bezpečných pozic ho odděluje čím dál větší rozdíl, mizerná sezóna zřejmě opravdu vyústí v pád o patro níže, pokud se Les Scoïstes zázračně nevzchopí. V jejich případě už vážně musíme hovořit jen v rovině kouzelných formulí, které by je ještě mohly udržet na poli Ligue 1.

Zato MHSC je aktuálně v dobré pohodě, výměna trenéra mu evidentně prospěla. Sice se stále nachází pouze v dolní polovině průběžného pořadí, avšak v tuto chvíli s poměrně slušným náskokem na červené příčky. "Další tři zápasy, které nás teď čekají ještě před reprezentační přestávkou, jsou důležité. Po těch s Angers, Ajacciem i Clermontem se můžeme posunout v tabulce ještě výše,” připomínal nacházející klíčový los se soupeři, kteří by po papírové stránce neměli představovat ty nejtěžší splnitelné úkoly.

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - F. Sacko, Jullien, Kouyaté, I. Sylla - Ferri, Chotard - Nordin, Savanier, Maouassa - Wahi

Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Valery, C. Hountondji, Ous. Camara, Chetti - Bat. Mendy, Bentaleb, Abdelli - Sima, I. Niane, Salama

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.60 - 5.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Racing Strasbourg - Stade Brestois

neděle 15:00

Už třikrát v řadě Brest padl, i proto se po pětadvaceti odehraných kolech ocitl v sestupovém pásmu. Na rozdíl od Štrasburku, s nímž dlouhodobě bojuje o to, kdo se nakonec v Ligue 1 udrží. Domácí od příchodu trenéra Frédérica Antonettiho získali slušné čtyři body z minulých dvou duelů, pokud přitom neprohrají ani nyní, postavení nad červenými příčkami uchovají.

Premiéra na lavičce Le Racingu korsickém stratégovi vyšla, dle předpokladů dovedl svůj tým k vítězství nad posledním Angers. Následně se alsaský výběr představil na půdě Clermontu a konečná plichta se nebrala jako nějaký neúspěch. "Myslím si, že remíza byla zasloužená,” hodnotil Antonetti. "Chtělo by to, bychom měli trochu více kontroly nad hrou. Jsme ovšem na správné cestě. Chceme-li dosáhnout na naše cíle, musíme zůstat soustředění. Ve finále je třeba si toho výsledku z Clermontu vážit, zalepit naše slabá místa. Říkám ale také, že bylo k vidění i mnoho pozitivního.”

Únorové období obecně nebylo pro bretaňský soubor povedené. Na konci ledna sice hladce přehrál Angers, pak následovaly dva cenné bodové rezultáty s Lyonem a Lens, jenže poté už nastal rychlý pád. Svěřenci kouče Érica Roye by tak po třech kolech půstu opravdu potřebovali konečně zabrat, aby se dostali do optimálního klidu.

Hodně emotivní přitom bylo poslední vystoupení Pirátů proti Lille. Roy se v něm dostal do křížku se soupeřovým trenérem Paulem Fonsecou, který dokonce uviděl červenou kartu. "Konce zápasu jsou vždy nervóznější. Je nicméně ubohé od takového týmu, jakým je Lille, hlavně když se podíváte, jaké rozpočty mají oba kluby, aby nám schválně neumožňovalo hrát, zakopávalo míče a zdržovalo,” čertil se. "Bylo to k vzteku, obzvláště když se podíváte na výkon mého mužstva. Moc šancí si Lille ani nevytvořilo.”

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - L. Perrin, Nyamsi, Doukouré - Guilbert, I. Sissoko, Aholou, Sobol - D. Liénard - H. Diallo, Gameiro

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Fadiga, Dari, Hérelle, Brassier - Magnetti, Lees-Melou, Belkebla - Del Castillo, Mounié, Le Douaron

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.32 - 4.24

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Stade Reims - AC Ajaccio

neděle 15:00

Pořádně důležitou výhru naposledy urvalo Ajaccio, které v nedávných dobách bitvy s těmi, s nimiž dlouhodobě usiluje o záchranu, zvládá dobře. Zajisté velmi rádo by uspělo také proti Remeši, jenže tu skolit představuje i pro ty nejambicióznější týmy Ligue 1 solidní problém. Domácí jsou navíc v pohodě, neleží totiž na nich žádný větší tlak, drží se ve středu tabulky.

Poslední tři domácí vystoupení přitom svěřencům trenéra Willa Stilla vyšly moc dobře. Nejenže proti Lorientu, Troyes i Toulouse získali vítězství, dohromady přitom nasázeli jedenáct branek, pokaždé skórovali v jednom utkání aspoň třikrát. Kdyby ještě dokázali častěji vyhrávat také venku, klidně by se mohli ještě zapojit do bojů o účast v evropských pohárech.

Korsický výběr naposledy prožil napjatý duel s Troyes. Emoce na hřišti zkrátka planou více a více, konec sezóny se blíží. A nervozitu bezpochyby stupňuje především fakt, že letos díky zužování pelotonu Ligue 1 z dvaceti na osmnáct celků padá dolů hned čtveřice nejhorších. "Byl to dost hecnutý mač. A hodně se nám ulevilo,” povídal před týdnem Olivier Pantaloni, kouč Ajaccia, které v novém roce skolilo kraje února rovněž Angers, dalšího konkurenta v pranici o udržení se. "Věděli jsme, že Auxerre vyhrálo v Lorientu, nechtěli jsme tak ztrácet kontakt. Bylo prostě nezbytně nutné ty tři body urvat.”

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, C. Keita, Abdelhamid, De Smet - Matusiwa, Munetsi - J. Ito, Cajuste, Flips - Balogun

AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
B. Leroy - M. Youssouf, O. Gonzalez, Mayembo, Alphonse - Bayala, Chabrolle, Coutadeur, Belaïli - El Idrissy, Hamouma

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 3.97 - 6.82

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Toulouse FC - Clermont Foot

neděle 15:00

Toulouse od návratu do Ligue 1 prožívá úspěšný ročník. Hlavní ambici, tedy být co nejdále od pásma sestupu, zatím bez potíží naplňuje, a jako bonus se ještě drží i v Coupe de France, v němž figuruje mezi čtyřkou nejlepších. Do utkání s Clermontem tak vstupuje v dobré náladě, hostům se navíc aktuálně nedaří vítězit, a jejich horší formy by tedy nebylo od věci využít.

Ostatně i tomuto novicovi mezi francouzskou smetánkou se každopádně obecně vede docela slušně. Ačkoli už v šesti po sobě jdoucích střetech nedokázal uzmout plný bodový zisk, z možných osmnácti bodů urval pouhé tři, červené příčky jsou mu vzdáleny na dostatečný rozdíl. Je však už přece potřeba, aby svěřenci kouče Pascala Gastiena zabrali, aby se náhle nekonal nějaký strmější pár průběžným pořadím směrem dolů.

Hodně náročný program muselo po skončení světového šampionátu v Kataru podstupovat Le Téfécé. Ve středu mimochodem úspěšně absolvovalo čtvrtfinále Francouzského poháru proti druholigovému Rodezu, celkově muselo absolvovat už o čtyři duely navíc právě díky působení na této frontě.

Domácí stratég Philippe Montanier si nicméně nechtěl stěžovat. "Podívejte se třeba na Nantes. To ve středu hrálo stejně jako my, do toho mělo předtím evropské poháry, které jsou navíc pod úplně jiným mediálním dohledem,” srovnával. "Necítím, že by hráči byli momentálně vyčerpaní. Spíše nás pak může trápit psychická únava než ta fyzická. Určitě se tak musíme zaměřit na správné relaxování, jedině tehdy může tým sbírat dobré výsledky.”

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Dupé - Desler, Rouault, Nicolaisen, Suazo - Dejaegere, Spierings, van den Boomen - Aboukhlal, Dallinga, Chaïbi

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Ch. O. Konaté, Magnin, Ogier - Allevinah, J. Gastien, Gonalons, Neto Borges - Khaoui, Rashani - Kyei

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 3.98 - 5.27

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Olympique Lyon - FC Lorient

neděle 17:05

V půlce února Lyon nestačil překvapivě na Auxerre, na neúspěch ovšem evidentně zapomněl, vyhrál následně povinně na půdě posledního Angers a dokázal postoupit do semifinále Coupe de France před Grenoble. V Ligue 1 je nicméně i nadále daleko od svých cílů, tedy od příček zajišťující evropské poháry pro příští sezónu, a tak by potřeboval zabrat taktéž proti Lorientu.

Domácím budou chybět kvůli zranění Jérome Boateng, Malo Gusto, Thiago Mendes i Alexandre Lacazette, nově se přitom dostali na marodku také Jeffinho a brankářská jednička Anthony Lopes. Jeho by tak v bráně měl zastoupit zkušený, pětatřicetiletý Rémy Riou, jenž se naposledy mezi třemi tyčemi objevil na začátku sezóny.

I hosté na tom ovšem nejsou s absencemi nejlépe. Romain Faivre je sice zdravý, u Les Merlus nicméně působí na hostování právě z Lyonu, takže na základě dohody obou klubů proti svému zaměstnavateli nenastoupí. Mimo hru je rovněž gólmanská jednička Yvon Mvogo, podobně jako na straně OL, rovněž náhradní brankář Julian Pollersbeck, mimochodem též zapůjčený od Les Gones, i zraněný Julien Laporte. Do nominace na utkání se pak nevešli ani Ayman Kari a Maxime Wackers.

Hosté obecně nemají moc dobrou formu, v posledních pěti ligových kolech uměli uspět pouze vůči o záchranu usilujícímu Ajacciu, naposledy před vlastními fanoušky padli s jiným celkem bojujícím o udržení se v Ligue 1, a to s Auxerre. Obecně tak nyní jsou pasováni do role outsidera, byť je třeba připomenout, že v září loňského roku se jim na Lyon zadařilo a skolili ho doma o dva góly. Olympique tedy má svému sokovi rozhodně co oplácet.

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
R. Riou - Diomandé, Lovren, Lukeba, Tagliafico - Lepenant, Tolisso, Caqueret - Cherki - A. Sarr, Mous. Dembélé

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mannone - G. Kalulu, B. Meïté, Talbi, Le Goff - Abergel - St. Diarra, Makengo, Le Fée, Cathline - B. Dieng

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.27 - 5.83

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Stade Rennes - Olympique Marseille

neděle 20:45

Marseille v posledních dvou zápasech prožila silná zklamání. Fanouškům rozhodně vůbec neudělala radost porážka v Le Classique, která v podstatě zapříčnila velké znemožnění ještě nějakého dramatizování boje o titul. A ve středu padla v Coupe de France. Střetnutí s Rennes přitom představuje dost náročnou překážku, přes kterou přeskočit bude zajisté hodně náročné.

V roce 1989 se Olympique naposledy dostal k prvenství ve Francouzském poháru. A letos, i s ohledem na velmi slušné výsledky z letošní sezóny, byla cesta daleko otevřenější, protože v soutěži již nefiguroval třeba neotřesitelný vládce francouzského fotbalu z PSG. Čtvrtfinálový los mu přitom do osudí přisoudil velmi přijatelného soupeře, a to druholigové Annecy.

Sám marseillský stratég Igor Tudor byl po zápase překvapený, jak dobře se prezentoval jeho konečný přemožitel, který uspěl po penaltách. Velmi rád by nicméně na tenhle nezdar co nejrychleji zapomněl. "Řekl jsem klukům, že tenhle tým miluji, a to se všemi jeho nedostatky i kvalitami,” snažil se mužstvu nic nevyčítat. "V neděli nás čeká další zápas, je potřeba jít dál a neohlížet se zpátky. I když vyhrajeme nebo prohrajeme, vždy nás zajímá jen následující bitva, kterou se pokusíme zvládnout.”

Hostům budou na Bretaňském poloostrově chybět Amine Harit a Samuel Gigot, nic se zkrátka v tomto ohledu nezměnilo. Co se absencí na domácí straně týče, nově na marodku přibyl Flavien Tait, byť ten se naposledy stejně neúčastnil mače v Nantes. Jinak jsou pak SRFC mimo hru stále Martin Terrier, Xeka, Lorenz Assignon i Hamari Traoré. Do nominace na utkání se mimochodem nevešel dvacetiletý Alan Do Marcolino.

Svěřenci kouče Bruna Génésia se dlouhodobě pohybují na místech zaručující evropské poháry pro příští ročník, protože už přitom nepokračují ani v Evropské lize, ani v Coupe de France, můžou se do konce sezóny soustředit na udržení těchto pozic. Rennes má mimochodem Marseille rozhodně co oplácet, právě tenhle sok totiž v lednu zařídil vypadnutí bretaňského celku z Francouzského poháru.

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Spence, Omari, Theate, Truffert - Doku, Bourigeaud, Santamaría, Toko Ekambi - Kalimuendo, Gouiri

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - C. Mbemba, Bailly, Kolašinac - Clauss, V. Rongier, Veretout, Nuno Tavares - Ünder, Malinovskyj - A. Sánchez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.98 - 3.44 - 2.50

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

RC Lens - Lille OSC

sobota 17:00

Už samotné Derby du Nord budí pokaždé spoustu emocí. A teď by měl mít duel bezpochyby o náboj postaráno, neboť Lens i Lille dlouhodobě usilují o příčky zajišťující účast v pohárové Evropě pro další ročník. Po pětadvaceti kolech byl na tom o něco lépe domácí celek, který na své konto získal o šest bodů více. A svému úhlavnímu rivalovi má v jarní odvetě co vracet.

Když oba týmy absolvovaly svůj vzájemný mač v říjnu loňského roku, vstupovali do něj Les Sang et Or neporaženi v devíti předchozích zápasech od začátku sezóny. Až Lille jim právě vystavilo stopku a přerušilo úctyhodnou sérii. A ještě jeden důvod pro to oplatit LOSC porážku z podzimní části ročníku v Lens mají. Chce totiž urychleně zapomenout na nezdar z Coupe de France.

Čtvrtfinále je tím posledním zářezem, které si v této soutěži zapsalo do svých historických tabulek, poněvadž jeho pouť utnulo Nantes, obhájce prvenství z této soutěže. "Máme štěstí, že je před námi tohle derby a že můžeme hrát opět tak brzy. Ale musíme si přiznat, že pokud budeme dělat tolik chyb jako doposud a znovu nevyužijeme svoje šance, bude Lille velkým favoritem,” burcoval domácí stratég Franck Haise kabinu k lepšímu vystoupení, než jaké jeho soubor předvedl ve středu.

Lille se obecně nachází před touhle lokální bitvou v dobré náladě, v posledních pěti kolech nebodovalo pouze na půdě PSG, a tam přitom nebylo daleko dokonce od senzační výhry. Zpackané utkání každopádně hosté hodili za hlavu, mužstvo trenéra Paula Fonsecy skolilo Brest. Červenou kartu nicméně inkasoval právě portugalský stratég, jenž si pak vyslechnul od disciplinárky nepříjemný ortel. V Lens prostě na lavičce přítomný být přímo nemůže.

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Haïdara - Frankowski, Abdul Samed, S. Fofana, Machado - Sotoca, Thomasson - Openda

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Weah, José Fonte, Tiago Djaló, Gudmundsson - Cabella, André, And. Gomes, J. Bamba - Ang. Gomes - J. David

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.42 - 2.99

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Paris Saint-Germain - FC Nantes

sobota 21:00

Dvě stě branek. Taková meta byla tou, na kterou teprve nedávno doběhl stále hrající Edinson Cavani, ještě když působil v dresu PSG. Ale Kylian Mbappé je zkrátka takovým fenoménem, že tohle číslo vyrovnal během zhruba pěti a půl let, co hraje za Les Parisiens. A pokud stvrdí svou dobrou formu též proti Nantes, stane se definitivně historicky nejlepším střelcem klubu.

Mbappé toho stihl ve svých čtyřiadvaceti letech opravdu dost. Stal se mistrem a vicemistrem světa, získal mnoho trofejí na francouzské scéně na klubové úrovni i nespočet osobních ocenění. A je zkrátka potřeba říci, že pokud se někdy v budoucnu bude konat jeho odchod z klubu, přijde PSG o jednu z největších person, jaká kdy v hlavní francouzské metropoli působila.

Minulé Le Classique ukázalo, že když je Mbappé zdravý a v pohodě, patří k nejnebezpečnějším forvardům planety. V kombinaci s Lionelem Messim se jednoduše Marseille musela sklonit před jeho schopnostmi, Argentince samozřejmě nevyjímaje. Oba se výrazně zasadili o důležitou výhru, která ve finále může mít vliv na celkový boj o titul v Ligue 1. Pařížané totiž v tabulce poodskočili od svého rivala, nacházejícího se na druhé příčce, už na rozdíl osmi bodů.

Mbappé bude mít velký zájem překonat Cavaniho rekord také z toho důvodu, aby svými možnými dalšími góly přispěl hlavně k nenarušení dobré pohody v kabině před odvetou Ligy mistrů proti Bayernu. Výhra by pochopitelně byla tím nejlepším řešením. Na frontě milionářské soutěže je aktuálně úspěch vzdálenější, ve středu PSG čeká obecně náročný úkol smazat jednogólové manko, aby se mohlo nakonec radovat z postupu dál.

Svěřenci kouče kouče Antoina Kombouarého přicestují do Paříže povzbuzeni o středeční kvalifikaci do semifinále Coupe de France. Ačkoli hráli před zavřenými tribunami, uměli si poradit s vždy nepříjemným Lens. Paradoxně v posledních týdnech absolvovali ještě náročnější program než jejich nynější rival, jehož se Francouzský pohár již netýkal. Napravili si každopádně proti Les Sang et Or reputaci po nedávném vypadnutí z Evropské ligy.

Domácí stratég Christophe Galtier by velmi nerad, aby jeho mužstvo bylo hlavou už v Mnichově. "Doufám, že na Bayern hráči ještě nemyslí,” povídal. "Musíme hlavně dodržovat naše standardy, být stále odhodlaní. Závěrečné minuty proti Lille nás posílily, v Marseille můj tým ukázal, co umí, když nechybuje. Byli jsme obecně velmi disciplinovaní během naší přípravy na sobotní utkání,” sliboval fanouškům.

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Mukiele, Marquinhos, Sergio Ramos, Danilo Pereira, Nuno Mendes - Zaïre-Emery, Vitinha, Fabián Ruiz - Messi, Mbappé

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Centonze, Castelletto, Andrei Girotto, Pallois, Hadjam - M. Sissoko, Pedro Chirivella, Moutoussamy - Blas - Mostafa Mohamed

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.13 - 12.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

OGC Nice - AJ Auxerre

pátek 21:00

Už do osmi zápasů vedl domácí kouč Didier Digard své svěřence od té doby, co nastoupil ke kormidlu Nice. Stále je přitom ve funkci dočasného trenéra. A jeho bilance je opravdu více než úctyhodná, šestkrát dovedl OGC k vítězství, dvakrát se konala remíza. Kazit si takovou bilanci proti zachraňujícímu se Auxerre tak bezpochyby není v jeho plánech a projektech.

Domácí se strmě blíží příčkám, které zajišťují evropské poháry pro příští sezónu a jež byly třeba zkraje ledna vážně pořádně v nedohlednu. Od té doby zaznamenali pouze dvě výsledková "zaváhání” a dvě remízy s těžko porazitelnou Remeší se ve finále nejeví jako velké nezdary.

Že je Digardova družina aktuálně ve velké pohodě, ukázala mimochodem i minulá neděle. Jako by celému pelotonu Ligue 1 jasně vzkázala, že se hodlá posouvat pořadím stále nahoru, protože ovládnout tak hladce Derby de la Cote d'Azur se určitě tolik nečekalo.

Pochopitelně že Les Aiglons budou v tomto měření sil plnit roli favorita. Rozhodně by ovšem svého soka z Burgundska neměli v páteční předehrávce podceňovat, neboť ten se v posledních dvou kolech mohl dostat slušně do sedla. Teprve podruhé v sezóně, naposledy od konce srpna, slavil dvě výhry v řadě, mužstvo trenéra Christopheho Pélissiera přetlačilo Lyon a následně venku také Lorient.

Nice hlásí aktuálně největší problémy na krajích obrany. Na marodku se totiž dostali Melvin Bard a Antoine Mendy, a tak je možné, že šanci na levém beku dostane mladý a nezkušený Ayoub Amraoui, pokud se tedy Digard nebude snažit zavést jiný systém než ten obvyklý 4-3-3. Na marodce jsou mimochodem rovněž Aaron Ramsey, Joe Bryan a Nicolas Pépé.

Elisha Owusu, Nuno da Costa, Hamza Sakhi a Théo Pellenard, to jsou naopak zranění na straně Auxerre. Z jeho širokého kádru se pak do konečné nominace na utkání jistojistě nevejdou ani Dénys Bain, Ousoumane a Ousmane Camarovi, Kévin Danois, Kays Ruiz-Atil a Kylian Silvestre.

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Lotomba, Todibo, Dante, Amraoui - Ndayishimiye, Boudaoui, K. Thuram - Laborde, Moffi, S. Diop

AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Radu - Zedadka, Raveloson, Jubal, I. Touré, Mensah - Massengo, B. Touré - S. Dembélé, Abline, G. Perrin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 3.81 - 6.29

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
25
19
3
3
62 : 23
60
2
Olympique Marseille
25
16
4
5
48 : 25
52
3
AS Monaco
25
15
5
5
53 : 34
50
4
RC Lens
25
14
8
3
39 : 20
50
5
Stade Rennes
25
14
4
7
45 : 28
46
6
Lille OSC
25
13
5
7
45 : 32
44
7
OGC Nice
25
11
8
6
33 : 21
41
8
FC Lorient
25
11
6
8
38 : 36
39
9
Olympique Lyon
25
11
5
9
39 : 28
38
10
Stade Reims
25
8
13
4
33 : 26
37
11
Toulouse FC
25
9
5
11
41 : 45
32
12
Clermont Foot
25
8
7
10
25 : 34
31
13
FC Nantes
25
6
10
9
25 : 30
28
14
Montpellier HSC
25
8
3
14
36 : 46
27
15
Racing Strasbourg
25
4
10
11
30 : 43
22
16
AJ Auxerre
25
5
6
14
22 : 48
21
17
AC Ajaccio
25
6
3
16
20 : 46
21
18
Stade Brestois
25
4
8
13
26 : 42
20
19
ES Troyes
25
4
7
14
34 : 55
19
20
Angers SCO
25
2
4
19
21 : 53
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
ttopi

Co tam ten Mbappe dělal s tou rukou před golem?

Reagovat
jsemdement

To je fakt neuvěřitelný, co ten Dámruma kolikrát vymyslí .

Reagovat
ADM

Jednoznačný zápas až kým neskúsili strieľať na Donaduru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele