26. kolo
05.03.2023 17:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Laurent Blanc (© twitter.com)

Duel mezi Lyonem a Lorientem po bezmála osmi letech nepřinesl gól

Domácí sice cílili mezi tři tyče hned pětkrát, jenže Vito Mannone měl dobrý den. Oba celky tedy setrvají na deváté a desáté příčce, přičemž ztráta na pohárové pozice není nijak vysoká.

V úvodní desetiminutovce zahrozil v podstatě jenom Rémy Riou. Náhradník za Anthonyho Lopese při odkopu nechtíc trefil merunou do hlavy Bambu Dienga, který nakonec odehrál pětasedmdesát minut. Jinak oba mančafty postrádaly především kreativitu v řešení ofenzivních akcí. To se změnilo až po dvaceti minutách hry.

Bradley Barcola dostal výbornou přihrávku za obranu, načež ukázal Johannu Lepenantovi záda a akci se snažil zakončit střelou na bližší (levou) tyč, kde ovšem svými "betony" vyrážela lorientská jednička. Následný slibný protiútok totálně zazdil nepřesnou střelou Senegalec Dieng. Po půlhodině se vytasil s technickým obstřelem Stéphane Diarra. Chyběly mu zhruba dva metry.

Do konce prvního dějství se Jean-Victor Makengo pokusil strážce lyonské svatyně zaskočit střelou z dálky. A Rayan Cherki se prezentoval slabou hlavičkou. Záhy po startu druhé půle centroval Barcola na hlavu Maxence Caquereta. S balonem odraženým od země měla pak Vito Mannone plné ruce práce. Ostatně to samé platilo za dalších 180 sekund, kdy s vypětím všech sil vytěsnil na tyč snahu Corentina Tolissa.

Cherki a Barcola zůstávali dále aktivní, což vyústilo v 55. minutě v další nebezpečí, při kterém druhý jmenovaný poněkud zaváhal. Les Gones dopláceli na nepřesnosti. Až v nastaveném čase zacílil do prostoru mezi třemi tyčemi střídající Hossem Aouar, nicméně našel akorát připraveného brankáře, který v tomto klání svůj tým rozhodně podržel.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele