26. kolo
05.03.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Clermontu (© AFP)

Clermont byl v utkání proti Toulouse o jednu branku lepší

TFC sice v týdnu v rámci Coupe de France jasně přehrálo Rodez FC, jenže nadále platí, že v Ligue 1 čeká na výhru od poloviny února. Clermont tedy v tabulce Montanierův výběr přeskočil a patří mu jedenáctá pozice.

Hned v úvodní minutě zahrozil Thijs Dallinga, ovšem k tomu, aby mohl dostat svůj tým do vedení, by musel cílit mezi tři tyče. Grejohn Kyei minul jen o malý kousek. Stejně tak Fares Chaïbi, jehož přízemní zakončení měl Mory Diaw pod kontrolou. Konec nepřesností nenastal ani v minutě šestadvacáté, kdy v dobré pozici selhal Jim Allevinah.

Ve 35. minutě vypadala situace nadějně pro Zakariu Aboukhlala. Cheick Oumar Konaté mu zatarasil prostor, takže se marocký reprezentant k ohrožení brány nedostal. Fotbalista, který na mistrovství světa v Kataru vybojoval se svou zemí parádní čtvrtou příčku, se v závěru poločasu na pravé straně zbavil protihráčů, akorát Chaïbi ideálně nenačasoval výskok na jeho centr.

Ve druhé půli se rozhodně nekonal žádný festival brankových příležitostí. Když už se v 69. minutě v jedné takové ocitnul Aboukhlal, prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Jeho protihráč Saîf-Eddine Khaoui ano, neboť se míče po nepovedeném Dupého odkopu ujal Konaté. Posunul jej na Komnena Andriće, který "vykulil" sedmadvacetiletému Tunisanovi s desítkou na dresu, jehož volej levačkou zapadnul pod břevno - 0:1.

Střídající Aïman Maurer chtěl pojistit náskok, leč našel akorát připraveného Dupého. Ve zbývající fázi si hosté už těsné vedení uhlídali bez větších nesnází. Za týden na Stade Gabriel Montpied přivítají Lens, kdežto Toulouse se znovu představí na soupeřově stadionu, konkrétně na Stade Raymond Kopa, kde nastupuje poslední celek tabulky, tady Angers SCO.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele