26. kolo
05.03.2023 13:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (© AFP)

AS Monaco samotném závěru přišlo o výhru nad Troyes

Když na úvod finální desetiminutovky zařídil Wissam Ben Yedder dvěma slepenými góly vedení, o celkově šestnáctém vítězství knížecího klubu zřejmě málokdo pochyboval. Jenže nakonec z toho byla pouze remíza, navzdory které si knížecí celek v tabulce o jednu příčku polepší. Estac zůstává v sestupovém pásmu, nicméně šance na udržení v soutěži je pořád velká.

O tom, že to hosté na Stade de l’Aube nebudou mít snadné, chtěl ochozy přesvědčit už v 5. minutě Renaud Ripart. Byla z toho však pouze střela do boční sítě. Wilson Odobert nechtěl za svým spoluhráčem zaostávat, a tak už za nemnoho desítek sekund vyzkoušel Nübelovu pozornost. V době, kdy se úvodní desetiminutovka stávala minulostí, domácí obránci tak dlouho ustupovali před Golovinem, až mu dali prostor vystřelit z hranice velkého čtverce. Bohužel pro Monaco se jednalo o nepovedené zakončení.

Další pokus patřil Andreasi Bruusovi, jenž mířil hodně nad. V minutě sedmnácté našel Ruben Aguilar svým centrem hlavu Ben Yeddera, který o kousek minul levou tyčku. Na první přesný zásah se tedy čekalo půl hodiny. Rominigue Kouamé využil nedůrazu defenzivy a na jeho ránu pod břevno z šestnácti metrů, která ve vzduchu zaplavala, německý brankář nedosáhnul - 1:0.

Následně při standardní situaci centroval Caio Henrique a balon prodloužil Axel Disasi. Gauthier Gallon se musel vytasit s výborným zákrokem, zatímco za 180 sekund měl obrovskou porci štěstí, když Kevin Volland cílil po zemi do jeho protipohybu a o malý kousek minul pravou tyč. Vcelku pestrý první poločas toho ve zbývající fázi už více zajímavého nenabídnul.

Ve druhé půli se dál hrálo ve výborném tempu. Jako první zahrozili svěřenci Patricka Kisnorba, avšak číhající Odobert na Ripartovu pobídku těsně nedosáhnul. Po hodině hry nebezpečně pálil Wissam Ben Yedder, jehož chvíle měly teprve přijít. V 69. minutě se osmělil hostující Eliot Matazo a muže v rukavicích přinutil k výbornému zákroku.

Ben Yedder pak začínal defenzivu Troyes čím díl více trápit a za svou aktivitu byl poprvé odměněn po osmdesáti minutách hry. Breel Embolo mohl z malého vápna klidně střílet sám, byť byl trochu z úhlu. Místo toho se rozhodnul servírovat na svého parťáka s desítkou na dresu, jenž zblízka dopravil kulatý předmět na místo určení poté, co mu v tom nedokázali zabránit hned dva obránci - 1:1.

Krátce po rozehrávce přihrával z pravé strany Golovin. Gallon míč nezasáhnul a po odrazu od Ben Yeddera skončil v síti. Tuhle akci si musela rozhodčí Stéphanie Frappart ověřit, protože to vypadalo na ofsajd útočícího hráče. Všechno bylo v souladu s pravidly, tak jako v první nastavené minutě, kdy Abdu Conté zleva centroval a Iké Ugbo si zaběhnul ve vápně mezi dva defenzivní borce Monaca, načež hlavou vyrovnal - 2:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele