26. kolo
05.03.2023 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sead Kolašinac (© AFP)

Marseille odváží z Roazhon Parku v Rennes nejtěsnější možnou výhru

Jediná trefa Seada Kolašinace rozhodla o tom, že OM bude mít na druhé příčce před nejbližšími pronásledovateli čtyřbodový náskok. Naopak Les Rouges et Noirs na páté příčce ztrácí na AS Monaco a RC Lens ještě o bodík víc, přičemž na záda jim dýchá Lille OSC.

V závěru úvodní desetiminutovky se osmělil Cengiz Ünder a po zemi mířil vedle. Steve Mandanda, jenž má z působení v dresu klubu z přístavního města bohaté zkušenosti, musel za Rennes poprvé do akce v minutě dvanácté. Karl Toko Ekambi, jenž v Bretani hostuje z Lyonu, nasměroval svoji šanci do boční sítě.

Po čtvrthodině pálil Amine Gouiri a za Lópezem zvonilo břevno. Na další pokus se čekalo patnáct minut. Hlavičku Arnauda Kalimuenda vyrážel muž v rukavicích do bezpečí. Výše zmíněný kamerunský reprezentant se krátce poté dostal do další šance, kterou opět nevyužil. Úvodní poločas tedy onu jedinou branku nepřinesl.

Došlo na ni až v 57. minutě. Cengis Ünder pobídnul v malém vápně stojícího Seada Kolašinace, který měl před sebou vskutku snadnou úlohu - 0:1. Alexis Sánchez pak potvrdil, že má k ideální formě daleko, když balon v dobré pozici poslal jenom do brankářových rukavic. Karl Toko Ekambi zahodil i svou třetí příležitost, nicméně v závěrečné desetiminutovce se pořád mohlo stát cokoli.

Kromě dvou tečovaných a jedné nepřesné střely, a také kromě jedné lehké hlavičky se však nestalo vůbec nic. Rennes tedy bude zaváhání napravovat na Stade de l’abbé Deschamps, kde hraje domácí mače AJ Auxerre. Olympique přivítá na Stade Vélodrome o záchranu bojující Štrasburk, se kterým v Ligue 1 neprohrál od roku 2005.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele