26. kolo
05.03.2023 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Remeše (© AFP)

V souboji mezi Remeší a Ajacciem padl znovu jen jeden gól, opět přinesl radost severofrancouzskému klubu

Pětkrát z posledních šesti klání těchto soupeřů viděli diváci jedinou trefu. Hned čtyřikrát v řadě se o ni postaral hráč oblékající barvy Les Rouges et Blancs. Po Chavarríovi, Kyeiovi a Munetsim přišla řada na Cajusteho, který zařídil celkově devátou výhru v této sezoně, což v kombinaci nejvyšším počtem remíz (13) aktuálně stačí na skvělé osmé místo. Naopak Korsičané neopustí sestupové pásmo.

Úvodních třináct minut tohoto střetnutí na Stade Auguste Delaune nepatřilo k divácky nejatraktivnějším. Až potom Folarin Balogun šikovně našel Marshalla Munetsiho, který sice skóroval, ale z ofsajdu. Jejich spoluhráč Alexis Flips se v těchto týdnech nepotkal s nejlepší formou, což chtěl popřít ve 24. minutě, avšak s jeho pokusem neměl Benjamin Leroy pražádný problém.

Zanedlouho si hostující gólman při sledování centr z pravé strany nevšimnul Munetsiho, se kterým se srazil a zimbabwskému záložníkovi byl pískán útočný faul. Teprve po půlhodině se osmělil někdo v dresu Ajaccia. Jmenovitě šlo o Romaina Hamoumu, kdo nechal vyniknout Yehvanna Dioufa. Potom skončila hlavička Cyrilla Bayaly na horní síti. A rána z dálky z kopačky Azora Matusiwy cíl rovněž nenašla.

Druhý poločas přinesl první střelu až po čtvrthodině. Na konto si ji připsal Balogun, avšak šestnáctou branku nepřidal. Úspěšný nebyl ani Mitchell van Bergen. V minutě sedmdesáté při odkopu chyboval Leroy. Marshall Munetsi volil místo přihrávky lépe postaveném spoluhráči střelu z dálky, která se zastavila o tyč.

Jens-Lys Cajuste se poprvé připomněl čtvrthodiny před vypršením řádné hrací doby, jenže nebyl přesný. Naopak aktivní Munetsi si stále nezvyknul, že je při zakončení nutné si hlídat ofsajdovou hranu. Takže si domácí schovali rozhodující moment až na poslední nastavenou minutu. Po pobídnutí od Ita zacílil zpoza velkého čtverce do sítě Jens-Lys Cajuste - 1:0.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele