26. kolo
05.03.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Franck Honorat (© AFP)

Souboj dvou sestupem ohrožených klubů vyšel lépe pro Brest

Štrasburk v posledních dvou kláních bodoval, takže šel této partie v roli mírného favorita, byť se nedá tvrdit, že by pro něj domácí prostředí bylo v této sezoně velkou výhodou. Každopádně platí, že oba soupeři okupují po šestadvaceti kolech pozice těsně nad sestupovými vodami.

Jérémy Le Douaron zkusil štěstí už v 6. minutě, avšak ránu mu hrubě nesedla. Nedlouho předtím, než se úvodní čtvrt hodina stala Stade de la Meinau minulostí, přihrával Franck Honorat z pravé strany do druhé vlny, kde se kulatého předmětu chopil Haris Belkebla. Střelou z šestnácti metrů sice našel nekrytý prostor, u levé tyčky, jenže v ofsajdu stojící Le Douaron bránil Matzi Selsovi ve výhledu.

Dál se tedy hrálo bez branek, což platilo i po zakončení Kevina Gameira, jenž si, tak jako kolega Ibrahima Sissoko, vylámal zuby na Bizotovi. Poslední jmenovaný byl ve 20. minutě faulovaný Achrafem Darim, takže Ruddy Buquet nařídil přímý kop. Ze vzdálenosti třiadvaceti metrů mířil Frédéric Guilbert do tyče.

Po půlhodině musel Sels z brány, leč Steve Mounié jeho vyběhnutí nepotrestal. Rozhodující moment utkání si Les Pirates schovali na druhou nastavenou minutu úvodního poločasu. Le Douaron se tentokrát prezentoval v tom nejlepším možném světle, protože si všimnul na pravé straně zcela neobsazeného Francka Honorata, jenž křižnou střelou k levé tyči zařídil svému celku vítězství - 0:1.

V ten okamžik to pochopitelně nikdo nevěděl, jelikož tahle partie byla teprve ve své polovině. Ve druhém dějství byla obrana výběru Érica Roye velice pevná. Naopak autor jediné branky v 65. minutě udělal kličku Lucasi Perrinovi, tudíž měl před sebou už jen muže v rukavicích, který včas vyběhnul, takže útočící protihráč neměl na zakončení dostatek času a prostoru. V 78. minutě likvidoval Diallovu hlavičku na čáře Bizot a v nastavení Alberth Elis zranil Gameira, leč podle sudího to na penaltu nebylo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele