Ligue 1 - souhrn 24. kola: V Paříži úřadovalo trio MNM

17.02.2023, 22:53, aktualizováno 19.02.2023, 22:44
Komentáře a souhrny
Radost hráčů PSG (© AFP)

Ještě tři minuty před koncem se schylovalo v Paříži k další domácí blamáži, nakonec ale čtyři trefy z kopaček Mbappého, Neymara a Messiho stačily na vítězství nad Lille. Marseille se zásluhou výhry v Toulouse vrací na druhé místo před AS Monaco, které uspělo v Brestu. RC Lens zastavil sérii nezdarů výhrou nad Nantes...

Toulouse FC - Olympique Marseille 2:3

19.02.2023 20:45

Góly: 3. Thijs Dallinga, 87. Ado Onaiwu - 52. Chancel Mbemba, 59. Cengiz Ünder, 79. Nuno Tavares

Svěřenci Igora Tudora se nenechali rozhodit brzkým gólem a nepříznivý vývoj dokázali otočit, díky čemuž po čtyřiadvaceti kolech ztrácí na vedoucí PSG jenom pět bodíků. Oproti tomu TFC kvůli desáté porážce promarnilo možnost se posunout do horní poloviny tabulky.

Jak naznačeno, Thijs Dallinga nepotřeboval ani 180 sekund na to, aby si na bližší tyči počíhal na přihrávku od Mikkela Deslera z pravé strany a svým druhým gólem ve stejném počtu utkání otevřel skóre - 1:0. V 10. minutě mohlo být vyrovnáno, kdyby Claussovu navštívenku nevyškrábnul zpod břevna Maxime Dupé.

V minutě osmnácté se zapotil Paul López, avšak čistý štít udržel, byť měl soupeř hned dvě dobré možnosti. Pod další šanci se podepsal Chancel Mbemba, jenže zařízení minul. V zbývající pasáži úvodní pětačtyřicetiminutovky mohli být muži v rukavicích klidní, protože se hrálo spíše ve středu hrací plochy.

Ve druhém poločase jako první zazlobil opět Mbemba. Reprezentant Demokratické republiky Kongo se však musel i v tomto případě sklonit před brankářským uměním Dupého. Dočkal se až napotřetí, přičemž mohl děkovat protihráčům, že mu kulatý předmět posunul na hranici malého čtverce, odkud se prosadil nekompromisní ranou pod břevno - 1:1.

Hosté vycítili příležitost a ještě na konci téže desetiminutovky se dostali do vedení, jelikož se Cengiz Ünder rozhodnul, že zkusí odražený míč nakopnout z první, třebaže stál už docela z úhlu. A nutno dodat, že zapadnul přesně k levé tyči - 1:2. Situaci bylo potřeba přezkoumat kvůli ofsajdovému postavení Alexise Sáncheze, jenž ovšem do hry aktivně nezasáhnul.

Na opačném pólu zahrozil Anthony Rouault, leč stav se neměnil. A tak se zase radovali hráči celku z přístavního města. Mattéo Guendouzi našel Nuna Tavarese, který se vydal do šestnáctky, kde to už vypadalo, že o míč přijde. Bohužel pro Toulouse našel skulinku mezi mužem v rukavicích a jeho levou tyčkou - 1:3.

Teď už to měla skvadra Philippe Montaniera hodně složité. A mohlo být ještě hůř, kdyby portugalský autor zatím poslední trefy utkání ve třiaosmdesáté minutě nepřestřelil. Za necelých 240 sekund si ještě Ado Onaiwu počíhal na zadní tyči na centr od Gabriela Suaza, aby jej zcela osamocený z voleje napálil z deseti metrů do sítě - 2:3. Ovšem na případné vyrovnání už v podstatě nezbyl čas ani prostor.

Více informací k zápasu

RC Lens - FC Nantes 3:1

19.02.2023 17:05

Góly: 34. Deiver Machado, 36. Adrien Thomasson, 74. Charles Traoré (vl.) - 40. Florent Mollet

Racing se po drobném výpadku formy posunul ze druhého na čtvrtou příčku, což kvitovali hlavně v Paříži. Proti zlepšujícím se Les Canaris ho nečekalo nic snadného. Tím spíše, že poslední vzájemné klání v nejvyšší soutěži naposledy opanoval v květnu 2015. Nicméně se zadařilo, a tak bude bretaňský klub po čtyřiadvaceti kolech okupovat třináctou pozici.

Už po necelých 180 sekundách se osmělil Florian Sotoca a Alban Lafont musel zasahovat. Pozadu nechtěl zůstat ani Seko Fofana, který po pobídce od Jonathana Gradita cílil těsně mimo. Teprve v závěru úvodní čtvrthodiny prověřil Sébastien Corchia pozornost Briceho Samby. Další dva pokusy patřily opět domácím.

Fofana ten svůj nasměroval jenom do středu brány, zatímco Sotoca o centimetry minul levou tyčku. Na střeleckou nemohoucnost svých spoluhráčů se už nemohl dívat Deiver Machado, který ve 34. minutě famózně trefil neposedný balon a z hranice šestnáctky jej poslal pod břevno - 1:0. A než se tým Antoinea Kombouarého stačil vzpamatovat, inkasoval podruhé.

Centr Przemyszlawa Frankowského z pravé strany pořádně nezasáhnul João Victor, tudíž připravil stoprocentní možnost pro Adriena Thomassona, který jí vskutku nepohrdnul - 2:0. Nicméně Florent Mollet soupeři už za čtyři minutky ukázal, že ještě nemá nic jistého. Jeho střela levačkou z hranice velkého vápna se o břevno odrazila na místo určení - 2:1.

Ještě před poločasovým hvizdem sudího Gaillousteho mohl svému mančaftu vrátit dvougólové vedení Florian Sotoca, avšak ztroskotal na vynikajícím Lafontovi. Po změně stran o sobě dal vědět Angelo Fulgini, jenže i jemu scházelo málo. Jednička ve službách bretaňského celku byla v permanenci i v 58. minutě. Zvláště si oddychla po pokusu Fofany, který rozezvučel břevno.

Čtvrthodiny před koncem si malijský obránce Charles Traoré nezmapoval situaci ve svém blízkém okolí, neboť jinak by věděl, že může přihrávku Loïse Opendy klidně nechat propadnout za sebe. Místo toho ji ve skluzu smolně nasměroval za záda vlastního brankáře - 3:1. Hráč Racingu, který měl velký podíl na tomto gólu, později přidal jeden sám, jenže kvůli ofsajdu jej nešlo uznat. V nastavení ještě selhal David Costa, leč nikoho z fanoušků na Stade Bollaert-Delelis to mrzet nemuselo.

Více informací k zápasu

FC Lorient - AC Ajaccio 3:0

19.02.2023 15:00

Góly: 6. Bamba Dieng (pen.), 43. Romain Faivre, 58. Julien Ponceau

Poprvé po čtyřech letech a šesti vzájemných kláních se stalo, že padla více než jedna branka. Není pochyb, že domácí výrazně uklidnila brzká penalta, takže můžou nadále bojovat o evropské poháry. Naopak Korsičané se zřejmě až do posledního kola budou rvát o záchranu.

Jak bylo naznačeno, už v 5. minutě Oumar Gonzalez zahrál ve vápně rukou, což si rozhodčí Eric Wattellier nechal potvrdit kolegou u videa. Bamba Dieng pálil tvrdě po zemi k levé tyči, zatímco Benjamin Leroy skákal na opačnou stranu, takže nebylo, co řešit - 1:0. V minutě dvanácté centroval Moussa Soumano a hlavičku Vincenta Marchettiho lapil Vito Mannone.

Po půlhodině hry došlo na další minisouboj obou borců, ze kterého opět vyšel vítězně muž v rukavicích. V době, kdy už se svěřenci Oliviera Pantaloniho patrně viděli v šatně, udeřili Les Merlus podruhé. Pokus Enza Le Féeho byl sice ještě zablokován, nicméně míč se odrazil do běhu Romaina Faivreho, který jej zblízka dopravil tam, kam si všichni fanoušci bretaňského klubu přáli - 2:0.

V 50. minutě Soumano hlavou netrefil podle svých představ. Těsně předtím, než z časomíry utekla hodina, přihrával z pravé strany Dieng na hranici malého čtverce, kde se dokázal prosadit Julien Ponceau - 3:0. Tým Régise Le Brise byl při chuti, což potvrdil Ibrahima Koné, jehož zásah však nemohl být uznán kvůli ofsajdu.

V závěrečné desetiminutovce se balonu chopil Mickaël Alphonse. A snad by býval i snížil, kdyby nemířil přímo do prostoru, kde se pohyboval Mannone. Gédéon Kalulu byl dalším obráncem, který zkusil štěstí, leč ani jemu nebylo přáno. Lorientští si i ve zbývající pasáži udržovali převahu, kterou čtvrtým gólem nekorunovali.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - AS Monaco 1:2

19.02.2023 15:00

Góly: 86. Jérémy Le Douaron - 39. Aleksandr Golovin, 73. Myron Boadu

Hráči knížecího klubu se díky zisku padesáti bodů posunuli na druhou příčku, ale pro její potvrzení ještě musejí čekat na výsledek zápasu Marseille s Toulouse. Les Pirates po další porážce setrvají o bodík nad sestupovými vodami.

Na Stade Francis-Le Blé se začalo aktivní, čehož mohli domácí využít po osmi minutách hry. Romain Del Castillo centroval z levého křídla a ve vápně stojící Jérémy Le Douaron ve výborné pozici vůbec netrefil podle svých představ. V závěru úvodní dvacetiminutovky ukázal chladnokrevnost Wissam Ben Yedder. Gól nedal pouze proto, že Marco Bizot dokázal nohama vyrážet.

Le Douaron pak mířil jenom do Nübelových rukavic. Další fáze patřila výběru Philippeho Clementa. Ve 39. minutě přihrál Ben Yedder v šestnáctce prudce pod sebe, kde z první neomylně zakončoval Alexandr Golovin - 0:1. Do poločasového hvizdu Hakima Ben El Hadje necelých čtrnáct tisíc diváků na stadionu už další velkou příležitost nevidělo.

Ve druhém dějství se hrálo spíše ve středu hřiště, což přerušil až v 70. minutě Breel Embolo, jehož trefa nemohla být uznána kvůli ofsajdu. Za 180 sekund nedosáhnul za Matsimovu pobídku před bránu Achraf Dari a Myron Boadu tak mohl vcelku pohodlně skórovat - 0:2. Po rozehrávce měl dvaadvacetiletý Holanďan další šanci, jenže náskok nenavýšil.

Naopak Jérémy Le Douaron jej v 86. minutě snížil, protože na přední tyči ve skluzu tečoval za čáru Magnettiho přízemní centr z pravé strany - 1:2. Monaco ve zbývající pasáži už žádné výrazné ohrožení svojí svatyně nedopustilo, a tak se může těšit na domácí klání s Nice, zatímco Brest se pokusí vyzrát na Lille OSC.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Clermont Foot 2:0

19.02.2023 15:00

Góly: 37. Arnaud Kalimuendo, 64. Arnaud Kalimuendo

Les Rouges et Noirs v týdnu nestačili v Evropské lize na Šachtar a v odvetě musí zabrat. Ani v Ligue 1 neprožívali nejlepší období, což věří, že se po tomto vítězství změní. Pro Les Lanciers se v dolní polovině tabulky de facto nic nemění. Snad kromě faktu, že v kolonce porážek je teď už dvojciferné číslo.

Úvodních pětadvacet minut nenabídlo zrovna atraktivní podívanou, na kterou se necelých osmadvacet tisíc diváků nepochybně těšilo. Nakonec bylo k vidění dohromady devět střel, které směřovaly mezi tři tyče. Do této statistiky nebyla započítána ta, kterou ve 26. minutě vyprodukoval Desiré Doué, neboť o malý kousek minul pravou šibenici. Velká škoda, protože tohle mohla být vskutku výstavní trefa.

Po půlhodině hry s poprvé osmělil pozdější hrdina Arnaud Kalimuendo. Úspěšný byl až při svém dalším zakončení, kterému hodně pomohl nechtěnou tečí Mateusz Wieteska - 1:0. V posledních minutách otevíracího poločasu bylo rušno před oběma brankami ještě jednou, avšak svěřenci Bruna Génésia těsné vedení uhájili.

Po změně stran jen mohl zdvojnásobit Benjamin Bourigeaud, kdyby stvořil razantnější navštívenku, jelikož takhle Morymu Diawovi celou situaci dost usnadnil. Výsledek tedy získal svou konečnou podobu až v 64. minutě, protože zmíněný muž v rukavicích vyrazil střelu Karla Toko Ekambiho jenom k nohám Arnauda Kalimuenda, jenž měl před sebou mimořádně snadnou úlohu - 2:0.

Pro jednadvacetiletého forvarda šlo o šestou branku v sezoně. Na opačném pólu měl hodně blízko ke snížení Muhammed Cham Saračević. Steve Mandanda stačil vyrazit na tyč. V závěru byl nejprve pokus Yanise Massolina zblokován. A v nastaveném čase si Diaw pořádně oddychnul, že byl Wieteska o krůček rychlejší než Adrien Truffert, který byl jinak z bezprostřední blízkosti doklepával do prázdné.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Montpellier HSC 0:1

19.02.2023 15:00

Góly: 90. Wahbi Khazri

MHSC má za sebou poměrně rozpačité týdny, takže toto střetnutí nemělo jasného favorita, přestože Estac zatím marně hledá formu, kterou se prezentoval před mistrovstvím světa. Kvůli dvanácté porážce zůstane na první sestupové pozici, na níž mají La Paillade jenom čtyřbodový náskok.

Jako první se pokusil zaměstnat soupeřova gólmana Arnaud Nordin, jenže to by musel zamířit mezi tři tyče. Ve 20. minutě se ke střele nakonec propracoval Faitout Maouassa a Gauthier Gallon musel být pozorný. Záhy vymyslel Lucien Agoumé kulišárnu, která skončila o kousek vedle. Ve 34.. minutě vyskočil po centru z pravé strany ze všech nejvýše Christopher Jullien a brankář lapil balon do rukavic.

Více pozoruhodného úvodní půle nenabídla, nicméně hned po startu té druhé vychytal Gallon největší eso hostujícího týmu, totiž Téjiho Savaniera. V 56. minutě napálil Arnaud Nordin břevno a s následnou dorážkou si Jullien nepotykal. Deset minut poté podkopnul Papa Yade nic netušícího Jordana Ferriho a Benoît Bastien mu okamžitě ukázal červenou kartu.

Jenže Michel Der Zakarian krátce poté na lavičce zuřil, protože asistent u videa hlavnímu sudímu prozradil, že Savanier přišlápnul protihráče úmyslně, takže síly na trávníku se brzy vyrovnaly. V závěrečné desetiminutovce Erik Palmer-Brown se svou slabou střelou nepochodil, ale Wahbi Khazri znovu ukázal, jak platným je fotbalistou.

Střídající Khalil Fayad pálil tvrdě po zemi, takže strážce domácí svatyně jenom vyrážel. Bohužel pro celý Estac pouze do míst, kde číhal tuniský reprezentant, který Gallona s trochou štěstí dokázal prostřelit - 0:1. Ve zbývajících minutkách už se dění na hřišti neslo čistě v režii Montpellieru, který si nejtěsnější možný náskok pohlídal.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Lille OSC 4:3

19.02.2023 13:00

Góly: 11. Kylian Mbappé, 17. Neymar, 87. Kylian Mbappé, 90+5. Lionel Messi - 24. Bafodé Diakité, 58. Jonathan David (pen.), 69. Jonathan Bamba

Parádní zápas přinesl celkem sedm branek. Obhájce titulu sice nebyl proti soupeři ze severu Francie tolik suverénní jako v předchozích dvou případech, kdy zvítězil v poměru 7:1 a 5:1, ale celkově osmnáctá výhra v aktuální sezoně zanechá skvadře Christopha Galtiera na čele tabulky minimálně pětibodový náskok. LOSC si naopak po sedmé porážce v tabulce o jednu příčku pohoršilo. Aktuálně drží šestou pozici.

Že by se mohlo jednat o atraktivní podívanou, naznačil Timothy Weah už po několika sekundách. Pravda, dráhu jeho střely pozměnil lehkou tečí Nuno Mendes a Gianluigi Donnarumma stačil nastavit "betony". Záhy to z voleje zkusil Messi a Lucas Chevalier vyrážel na roh. Ještě v závěru úvodní desetiminutovky Presnel Kimpembe nezvládnul situaci, čímž daroval šanci Jonathanu Davidovi, kterého italský brankář výborně vychytal.

Ovšem hned poté se těžiště hry přesunulo na opačný pól. Kylian Mbappé si pranic nedělal z přesily, jelikož nasadil housle Tiagovi Djalóvi, přičemž se prosmýknul i kolem Bafodého Diakitého a ve skuzu z hranice malého čtverce poprvé rozvlnil síť - 1:0.

V minutě sedmnácté stačil v závěru nadějné akce Vitinha před Chevalierem posunout na vedle sebe stojícího Neymara, který uklízel do prázdné - 2:0.

Po dvaceti minutách hry chtěl snížit David, ale dočkal se až jeho spoluhráč Diakité, jenž za šedesát sekund usměrnil centr Andrého Gomese hlavou do pravého dolního rohu pařížské svatyně - 2:1. V době, kdy první půle směřovala ke svému závěru, nejprve cílil do boční sítě Rémy Cabella a hned po něm pokus Jonathana Davida zablokoval Sergio Ramos.

Po změně stran se jako první opět osmělil autor hattricku z finále mistrovství světa v Kataru a muž v rukavicích musel být pozorný. Stalo se tak krátce poté, co musel hrací plochu zřejmě pro vážnější zranění opustit Neymar. V 56. minutě zatahal Marco Verratti ve vlastní šestnáctce za dres Tiaga Djaló a zkušený rozhodčí Willy Dejalod ukázal na penaltový puntík.

Jonathan David si počkal, až se Donnarumma pohne, aby mohl v poklidu střílet k pravé tyči - 2:2. Utkání dostalo zcela nový rozměr v minutě devětašedesáté, kdy André Gomes centroval na Jonathana Bambu, jemuž balon poskočil, ovšem pro šestadvacetiletého hráče se sedmičkou na dresu to nebylo důvodem, aby nemířil přesně na bližší (pravou) tyč - 2:3.

Lille tedy k velké radosti kouče Paula Fonseky otočilo skóre. Mbappé svou první šanci na srovnání ještě nevyužil, nicméně při té druhé už zakončil výbornou akci, při které mu servíroval míč Juan Bernat a na následnou střelu z první brankář opravdu nemohl dosáhnout - 3:3. Pro autora šlo už o patnáctý gól v této sezoně Ligue 1. Ovšem kdo by si myslel, že více toho klání v Parku princů nenabídne, ten by se šeredně spletl.

V páté nastavené minutě fauloval Benjamin André ve vzdálenosti dvaceti metrů od brány. K míči si stoupnul Lionel Messi a zvolil stranu, na které se pohyboval Chevalier. Tahle exekuce přímého kopu byla však natolik precizní, že se kulatý předmět od pravé tyče odrazil na místo určení - 4:3. Christophe Galtier tedy slaví další výhru proti svému bývalému klubu, který v ročníku 2020/2021 dovedl k zisku mistrovského titulu.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Angers SCO 2:1

18.02.2023 21:00

Góly: 14. Habib Diallo, 42. Habib Diallo - 73. Nabil Bentaleb (pen.)

Frédéric Antonetti prožil úspěšnou premiéru na lavičce Štrasburku. Korsického rodáka čekala po papírové stránce asi ta nejlehčí zkouška vůbec, tedy poslední Angers, a konečné vítězství znamenalo vyhoupnutí, alespoň na dočasnou dobu, ze sestupového pásma. Domácí tak svému soupeři zároveň oplatili nedávnou porážku z Coupe de France, z něhož vypadli po penaltách.

Domácím bezpochyby hodně pomohl dobrý vstup do tohoto záchranářského souboje. Ve 14. minutě unikl podél levé strany Sobol, který si následně u brankové čáry počkal, koho že to vybídne, a když mu na bližší tyčku seběhnul Diallo, nebylo co řešit. Domácí forvard pak pouze drknul do míče a usměrnil ho za záda gólmana Bernardoniho, který se po zakončení jen ohlédl.

Po půlhodině hry se pokoušel náskok navýšit Sanson, který se ocitl v opravdu velmi výhodném postavení, jenže volil možná špatné řešení celé situace, místo střelby pomocí nohama použil hlavu, takže Bernardoni schoval míč velmi snadno do svých rukavic.

Do přestávky se Štrasburk každopádně přece dostal ke druhé vstřelené brance. Gameiro ještě z vápna ve 42. minutě v krkolomné pozici úspěšně zacílit neuměl, jeho pokus zablokoval bránící Blažič, avšak balón vyletěl do vzduchu na volného Dialla, který ho pak hlavou doklepával za marně se natahujícího Bernardoniho.

Angers se ve druhé půli přece o trochu herně zlepšilo. Jako by z něho spadl určitý tlak, za nepříjemného stavu mohlo prakticky jenom získat a právě za takového se mu hrálo evidentně o dost uvolněněji. Přesto se nakonec dočkal pouze snižující trefy, kterou zařídil v 73. minutě z penalty Bentaleb. Je třeba zmínit, že sudí Letexier byl při nařizování pokutového kopu poměrně dost přísný, spíše to totiž vypadalo, že útočící Sima v soupeřově šestnáctce narazil do bránícího Sobola, než že by tomu bylo právě naopak.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Stade Reims 0:0

18.02.2023 17:00

Góly: -

Jen tři střely na branku a nakonec žádný gól - takovou vizitku mělo utkání mezi domácími Les Aiglons a Remeší. Nejblíže byl gólu remešský Balogun, který neproměnil pokutový kop! S konečným výsledkem 0:0 budou přesto spokojenější hosté.

I když v Nice žádný gól nepadl a i počet střel na branku byl omezený, bez šancí se utkání nehrálo. Oba týmy si jich dokázaly vytvořit několik, nicméně s jejich proměňováním už to bylo horší.

Tu úplně první měl po pohledné kombinaci Ramseyho s Moffim druhý jmenovaný, ovšem v bezprostřední blízkosti pálil těsně vedle tyče. Ve 23. minutě neuspěl ani Todibo, který dokonce ani nezakončil, a přitom byl před brankou sám se svým spoluhráčem. Inkriminovaný okamžik chtěl Todibo odčinit, a tak později zkoušel střelecké štěstí z dálky, jenže neúspěšně. Neproměněné příležitosti mohly Aiglons mrzet.

Až po změně stran se dostala ke slovu i Remeš, ve 48. minutě zazdil tutovku Balogun. Jeho vrchol smůly každopádně přišel na řadu až později. V 55. minutě odpískal sudí pokutový kop za nedovolený zákrok Todiba na Baloguna, avšak sám postižený Schmeichela nepřekonal. Gólem nakonec neskončila ani situace Thurama či na druhé straně hlavičkujícího Van Bergena. Je to škoda, utkání mezi OGC Nice a Remeší určitě mělo na to, aby nabídlo divákům minimálně jeden gól.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Olympique Lyon 2:1

17.02.2023 21:00

Góly: 51. Gaëtan Perrin (pen.), 53. Jubal - 36. Moussa Dembélé

Olympique vyrazil na 300 kilometrů dlouhou cestu v pozici favorita, jelikož v posledních týdnech předváděl velice dobré výkony, na základě kterých vyšplhal do horní poloviny tabulky. A k tomu slavil postup do čtvrtfinále Coupe de France. Jenže AJA naznačilo, že svůj boj o setrvání mezi francouzskou elitou rozhodně nevzdává.

Během úvodní dvacetiminutovky byli aktivnější hosté a v jejím závěru dostali příležitosti zahrávat přímý kop, který Rayan Cherki při absenci Alexandreho Lacazetta posadil na hlavu Sinalyho Diomandého, a ten pořádně protáhnul Ionuta Radua. Další střela patřila domácímu Gaëtanovi Perrinovi, avšak brzy byla zblokována.

Následně se pokusil o první změnu skóre argentinský mistr světa Nico Tagliafico, avšak poněkud zapomněl na razanci. Po půl hodině hry zahrozil Matthis Abline, nicméně na rozdíl od duelů s Angers a Monakem mu nebylo přáno. A tak přišla na pořad večera 36. minuta a s ní centr Corentina Tolissa na Moussu Dembélého, jehož hlavičku z hranice malého čtverce gólman nedokázal zkrotit - 0:1.

V 50. minutě se neohroženě cpal do šestnáctky Han-Noah Massengo, pro což neměl pochopení Diomandé, a rozhodčí Jérôme Brisard nařídil penaltu, kterou Gaëtan Perrin s velikou porcí štěstí proměnil - 1:1. Tím zadělal na dokonalý obrat, jelikož krátce po rozehrávce domácí kopali od rohového praporku. Nuno Da Costa na přední tyči prodloužil na tu zadní, kde zůstal naprosto osamocený Jubal Júnior, a jeho hlavička skončila v síti - 2:1.

Krátce po svém příchodu na hrací plochu, kdy nahradil střelce celkově druhého gólu této partie, střílel mimo Gauthier Hein. Sedmadvacetiletý hráč byl vidět i čtvrt hodiny před koncem, když se po pobídce od Sirikiho Dembélého otočil kolem svého strážce, a bleskurychlým zakončením pak přinutil Anthonyho Lopese k výbornému zákroku. Zbývající pasáž jenom potvrdila, že tohle rozhodně nebyl zápas lyonského týmu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
24
18
3
3
59 : 23
57
2
Olympique Marseille
24
16
4
4
48 : 22
52
3
AS Monaco
24
15
5
4
53 : 31
50
4
RC Lens
24
14
7
3
38 : 19
49
5
Stade Rennes
24
13
4
7
44 : 28
43
6
Lille OSC
24
12
5
7
43 : 31
41
7
FC Lorient
24
11
6
7
38 : 35
39
8
OGC Nice
24
10
8
6
30 : 21
38
9
Olympique Lyon
24
10
5
9
36 : 27
35
10
Stade Reims
24
7
13
4
30 : 26
34
11
Toulouse FC
24
9
5
10
41 : 42
32
12
Clermont Foot
24
8
6
10
24 : 33
30
13
FC Nantes
24
6
10
8
25 : 29
28
14
Montpellier HSC
24
8
2
14
35 : 45
26
15
Racing Strasbourg
24
4
9
11
29 : 42
21
16
Stade Brestois
24
4
8
12
25 : 40
20
17
ES Troyes
24
4
7
13
33 : 53
19
18
AJ Auxerre
24
4
6
14
21 : 48
18
19
AC Ajaccio
24
5
3
16
18 : 45
18
20
Angers SCO
24
2
4
18
20 : 50
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Favorit vyhrál takže vše v pořádku...na nás stačí když soupeř hraje jako by šlo o finále LM a jsme v koncích

Reagovat
Langi

nic se nezmenilo

Reagovat
domingo

Ok, prohrat s nama v tyhle sezone je fakt znamka absolutniho zoufalstvi, gratuluju

Reagovat
Ladas321

Neymar zase stejné zranění jako každý rok. Ten už neodehraje celou sezónu bez tohohle zranění nikdy.

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
Mönchengladbach

Vynechal za těch šest let v PSG sestřiny narozeniny alespoň jednou? Možná za covidového lockdownu?? Tohle bude další z geniálních kaufů "nové" Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

Hustý zápas A Leo snad po sto letech trefil přímák

Reagovat
Y.N.W.A

Messi dal od sezóny 15/16 z přímáků 28 gólů v La Lize a v Ligue 1... v tý době nedal nikdo v top pěti soutěžích víc než 17 gólů z přímáků

Reagovat
Israha

Se mi líbí, jak Tudor plynule přešel z odchozených druhých poločasů na první . Ale byť riskantní přístup, vlastně dává smysl, pokud si ti hráči věří, že s případným nepříznivým stavem za 45 minut něco udělají a pak to i dokazují dotáhnout od myšlenek k činům. Ušetří se síly, může se prorotovat sestava. Akorát mě teda znepokojuje, jak se do systému zatím vůbec nedaří začlenit Ounahiho ani Vitinhu...na papíře super přestupová zima, ale reálný impakt na hřišti má jen Malinovskij.

Reagovat
Arnar Resmusonn

To je jako normálka u OM? Já jsem si ten zápas včera zapl, vzhledem k formě Toulouse a postavení OM jsem se těšil a byla to paráda První poločas domácí a pak hosté, stále aktivní s zájmem o zápas.

Super fotbal za mě

Reagovat
Israha

Zhruba od obratu na Monacu před pár měsíci jo, vždy druhá půlka silnější a v první údržba. Předtím se zas tradičně vypouštěly poločasy druhé

Reagovat
Arnar Resmusonn

Když ta taktika přinese úspěch... proč ne

Reagovat
Israha

Reagovat
Zemun

Vypadávajú mužstva na A?

Reagovat
Gedofrey

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele