24. kolo
19.02.2023 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Stade Rennes (© AFP)

Rennes zabralo a po výhře nad Clermontem si v tabulce o jednu příčku polepší

Les Rouges et Noirs v týdnu nestačili v Evropské lize na Šachtar a v odvetě musí zabrat. Ani v Ligue 1 neprožívali nejlepší období, což věří, že se po tomto vítězství změní. Pro Les Lanciers se v dolní polovině tabulky de facto nic nemění. Snad kromě faktu, že v kolonce porážek je teď už dvojciferné číslo.

Úvodních pětadvacet minut nenabídlo zrovna atraktivní podívanou, na kterou se necelých osmadvacet tisíc diváků nepochybně těšilo. Nakonec bylo k vidění dohromady devět střel, které směřovaly mezi tři tyče. Do této statistiky nebyla započítána ta, kterou ve 26. minutě vyprodukoval Desiré Doué, neboť o malý kousek minul pravou šibenici. Velká škoda, protože tohle mohla být vskutku výstavní trefa.

Po půlhodině hry s poprvé osmělil pozdější hrdina Arnaud Kalimuendo. Úspěšný byl až při svém dalším zakončení, kterému hodně pomohl nechtěnou tečí Mateusz Wieteska - 1:0. V posledních minutách otevíracího poločasu bylo rušno před oběma brankami ještě jednou, avšak svěřenci Bruna Génésia těsné vedení uhájili.

Po změně stran jen mohl zdvojnásobit Benjamin Bourigeaud, kdyby stvořil razantnější navštívenku, jelikož takhle Morymu Diawovi celou situaci dost usnadnil. Výsledek tedy získal svou konečnou podobu až v 64. minutě, protože zmíněný muž v rukavicích vyrazil střelu Karla Toko Ekambiho jenom k nohám Arnauda Kalimuenda, jenž měl před sebou mimořádně snadnou úlohu - 2:0.

Pro jednadvacetiletého forvarda šlo o šestou branku v sezoně. Na opačném pólu měl hodně blízko ke snížení Muhammed Cham Saračević. Steve Mandanda stačil vyrazit na tyč. V závěru byl nejprve pokus Yanise Massolina zblokován. A v nastaveném čase si Diaw pořádně oddychnul, že byl Wieteska o krůček rychlejší než Adrien Truffert, který byl jinak z bezprostřední blízkosti doklepával do prázdné.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele