24. kolo
19.02.2023 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Lorientu (© AFP)

Lorient bez větších potíží přehrál Ajaccio

Poprvé po čtyřech letech a šesti vzájemných kláních se stalo, že padla více než jedna branka. Není pochyb, že domácí výrazně uklidnila brzká penalta, takže můžou nadále bojovat o evropské poháry. Naopak Korsičané se zřejmě až do posledního kola budou rvát o záchranu.

Jak bylo naznačeno, už v 5. minutě Oumar Gonzalez zahrál ve vápně rukou, což si rozhodčí Eric Wattellier nechal potvrdit kolegou u videa. Bamba Dieng pálil tvrdě po zemi k levé tyči, zatímco Benjamin Leroy skákal na opačnou stranu, takže nebylo, co řešit - 1:0. V minutě dvanácté centroval Moussa Soumano a hlavičku Vincenta Marchettiho lapil Vito Mannone.

Po půlhodině hry došlo na další minisouboj obou borců, ze kterého opět vyšel vítězně muž v rukavicích. V době, kdy už se svěřenci Oliviera Pantaloniho patrně viděli v šatně, udeřili Les Merlus podruhé. Pokus Enza Le Féeho byl sice ještě zablokován, nicméně míč se odrazil do běhu Romaina Faivreho, který jej zblízka dopravil tam, kam si všichni fanoušci bretaňského klubu přáli - 2:0.

V 50. minutě Soumano hlavou netrefil podle svých představ. Těsně předtím, než z časomíry utekla hodina, přihrával z pravé strany Dieng na hranici malého čtverce, kde se dokázal prosadit Julien Ponceau - 3:0. Tým Régise Le Brise byl při chuti, což potvrdil Ibrahima Koné, jehož zásah však nemohl být uznán kvůli ofsajdu.

V závěrečné desetiminutovce se balonu chopil Mickaël Alphonse. A snad by býval i snížil, kdyby nemířil přímo do prostoru, kde se pohyboval Mannone. Gédéon Kalulu byl dalším obráncem, který zkusil štěstí, leč ani jemu nebylo přáno. Lorientští si i ve zbývající pasáži udržovali převahu, kterou čtvrtým gólem nekorunovali.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele