24. kolo
19.02.2023 20:45 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Cengiz Ünder (© AFP)

Marseille zvládla zápas v Toulouse a udrží druhou příčku

Svěřenci Igora Tudora se nenechali rozhodit brzkým gólem a nepříznivý vývoj dokázali otočit, díky čemuž po čtyřiadvaceti kolech ztrácí na vedoucí PSG jenom pět bodíků. Oproti tomu TFC kvůli desáté porážce promarnilo možnost se posunout do horní poloviny tabulky.

Jak naznačeno, Thijs Dallinga nepotřeboval ani 180 sekund na to, aby si na bližší tyči počíhal na přihrávku od Mikkela Deslera z pravé strany a svým druhým gólem ve stejném počtu utkání otevřel skóre - 1:0. V 10. minutě mohlo být vyrovnáno, kdyby Claussovu navštívenku nevyškrábnul zpod břevna Maxime Dupé.

V minutě osmnácté se zapotil Paul López, avšak čistý štít udržel, byť měl soupeř hned dvě dobré možnosti. Pod další šanci se podepsal Chancel Mbemba, jenže zařízení minul. V zbývající pasáži úvodní pětačtyřicetiminutovky mohli být muži v rukavicích klidní, protože se hrálo spíše ve středu hrací plochy.

Ve druhém poločase jako první zazlobil opět Mbemba. Reprezentant Demokratické republiky Kongo se však musel i v tomto případě sklonit před brankářským uměním Dupého. Dočkal se až napotřetí, přičemž mohl děkovat protihráčům, že mu kulatý předmět posunul na hranici malého čtverce, odkud se prosadil nekompromisní ranou pod břevno - 1:1.

Hosté vycítili příležitost a ještě na konci téže desetiminutovky se dostali do vedení, jelikož se Cengiz Ünder rozhodnul, že zkusí odražený míč nakopnout z první, třebaže stál už docela z úhlu. A nutno dodat, že zapadnul přesně k levé tyči - 1:2. Situaci bylo potřeba přezkoumat kvůli ofsajdovému postavení Alexise Sáncheze, jenž ovšem do hry aktivně nezasáhnul.

Na opačném pólu zahrozil Anthony Rouault, leč stav se neměnil. A tak se zase radovali hráči celku z přístavního města. Mattéo Guendouzi našel Nuna Tavarese, který se vydal do šestnáctky, kde to už vypadalo, že o míč přijde. Bohužel pro Toulouse našel skulinku mezi mužem v rukavicích a jeho levou tyčkou - 1:3.

Teď už to měla skvadra Philippe Montaniera hodně složité. A mohlo být ještě hůř, kdyby portugalský autor zatím poslední trefy utkání ve třiaosmdesáté minutě nepřestřelil. Za necelých 240 sekund si ještě Ado Onaiwu počíhal na zadní tyči na centr od Gabriela Suaza, aby jej zcela osamocený z voleje napálil z deseti metrů do sítě - 2:3. Ovšem na případné vyrovnání už v podstatě nezbyl čas ani prostor.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele