24. kolo
18.02.2023 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Štrasburku (© AFP)

Antonetti debut zvládl. Štrasburk nasměroval k výhře nad Angers dvěma góly Diallo

Frédéric Antonetti prožil úspěšnou premiéru na lavičce Štrasburku. Korsického rodáka čekala po papírové stránce asi ta nejlehčí zkouška vůbec, tedy poslední Angers, a konečné vítězství znamenalo vyhoupnutí, alespoň na dočasnou dobu, ze sestupového pásma. Domácí tak svému soupeři zároveň oplatili nedávnou porážku z Coupe de France, z něhož vypadli po penaltách.

Domácím bezpochyby hodně pomohl dobrý vstup do tohoto záchranářského souboje. Ve 14. minutě unikl podél levé strany Sobol, který si následně u brankové čáry počkal, koho že to vybídne, a když mu na bližší tyčku seběhnul Diallo, nebylo co řešit. Domácí forvard pak pouze drknul do míče a usměrnil ho za záda gólmana Bernardoniho, který se po zakončení jen ohlédl.

Po půlhodině hry se pokoušel náskok navýšit Sanson, který se ocitl v opravdu velmi výhodném postavení, jenže volil možná špatné řešení celé situace, místo střelby pomocí nohama použil hlavu, takže Bernardoni schoval míč velmi snadno do svých rukavic.

Do přestávky se Štrasburk každopádně přece dostal ke druhé vstřelené brance. Gameiro ještě z vápna ve 42. minutě v krkolomné pozici úspěšně zacílit neuměl, jeho pokus zablokoval bránící Blažič, avšak balón vyletěl do vzduchu na volného Dialla, který ho pak hlavou doklepával za marně se natahujícího Bernardoniho.

Angers se ve druhé půli přece o trochu herně zlepšilo. Jako by z něho spadl určitý tlak, za nepříjemného stavu mohlo prakticky jenom získat a právě za takového se mu hrálo evidentně o dost uvolněněji. Přesto se nakonec dočkal pouze snižující trefy, kterou zařídil v 73. minutě z penalty Bentaleb. Je třeba zmínit, že sudí Letexier byl při nařizování pokutového kopu poměrně dost přísný, spíše to totiž vypadalo, že útočící Sima v soupeřově šestnáctce narazil do bránícího Sobola, než že by tomu bylo právě naopak.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Dalibor Sladky

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele