24. kolo
19.02.2023 17:05 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů RC Lens (© AFP)

Lens v Ligue 1 po čtyřech zaváháních konečně vyhrálo, Nantes nadělilo tři góly

Racing se po drobném výpadku formy posunul ze druhého na čtvrtou příčku, což kvitovali hlavně v Paříži. Proti zlepšujícím se Les Canaris ho nečekalo nic snadného. Tím spíše, že poslední vzájemné klání v nejvyšší soutěži naposledy opanoval v květnu 2015. Nicméně se zadařilo, a tak bude bretaňský klub po čtyřiadvaceti kolech okupovat třináctou pozici.

Už po necelých 180 sekundách se osmělil Florian Sotoca a Alban Lafont musel zasahovat. Pozadu nechtěl zůstat ani Seko Fofana, který po pobídce od Jonathana Gradita cílil těsně mimo. Teprve v závěru úvodní čtvrthodiny prověřil Sébastien Corchia pozornost Briceho Samby. Další dva pokusy patřily opět domácím.

Fofana ten svůj nasměroval jenom do středu brány, zatímco Sotoca o centimetry minul levou tyčku. Na střeleckou nemohoucnost svých spoluhráčů se už nemohl dívat Deiver Machado, který ve 34. minutě famózně trefil neposedný balon a z hranice šestnáctky jej poslal pod břevno - 1:0. A než se tým Antoinea Kombouarého stačil vzpamatovat, inkasoval podruhé.

Centr Przemyszlawa Frankowského z pravé strany pořádně nezasáhnul João Victor, tudíž připravil stoprocentní možnost pro Adriena Thomassona, který jí vskutku nepohrdnul - 2:0. Nicméně Florent Mollet soupeři už za čtyři minutky ukázal, že ještě nemá nic jistého. Jeho střela levačkou z hranice velkého vápna se o břevno odrazila na místo určení - 2:1.

Ještě před poločasovým hvizdem sudího Gaillousteho mohl svému mančaftu vrátit dvougólové vedení Florian Sotoca, avšak ztroskotal na vynikajícím Lafontovi. Po změně stran o sobě dal vědět Angelo Fulgini, jenže i jemu scházelo málo. Jednička ve službách bretaňského celku byla v permanenci i v 58. minutě. Zvláště si oddychla po pokusu Fofany, který rozezvučel břevno.

Čtvrthodiny před koncem si malijský obránce Charles Traoré nezmapoval situaci ve svém blízkém okolí, neboť jinak by věděl, že může přihrávku Loïse Opendy klidně nechat propadnout za sebe. Místo toho ji ve skluzu smolně nasměroval za záda vlastního brankáře - 3:1. Hráč Racingu, který měl velký podíl na tomto gólu, později přidal jeden sám, jenže kvůli ofsajdu jej nešlo uznat. V nastavení ještě selhal David Costa, leč nikoho z fanoušků na Stade Bollaert-Delelis to mrzet nemuselo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele