Ligue 1 - preview 24. kola: PSG a RC Lens čekají na výhru

17.02.2023, 09:19, aktualizováno 19.02.2023, 08:58
Previews
Radost hráčů Marseille (© AFP)

PSG po více než jedenácti letech prohrálo tři zápasy za sebou a sérii potřebuje nutně zastavit, Lille ale rozhodně nehodlá plnit roli obětního beránka. AS Monaco hodlá potvrdit formu v Brestu, Marseille si jede pro body do Toulouse a zpět na vítěznou vlnu chce RC Lens...

Paris Saint-Germain - Lille OSC

neděle 13:00

Hodit neúspěch s Bayernem rychle za hlavu, to bude pro PSG před nynějším kláním s Lille nejdůležitější, protože své povinnosti na poli Ligue 1 poslední dobou poněkud zanedbávalo. Ne že by se pětibodový náskok na čele tabulky zdál býti špatný, kdyby ovšem pokračovalo v trendu, jako v předchozích dvou kolech, mohlo by se klidně stát, že už nebude vůbec žádný.

Kolem Les Parisiens je od porážky v Lize mistrů docela solidní humbuk. Nejenže se média pochopitelně opřela do jejich nepovedeného vystoupení s bavorským velikánem, pokud tedy nemyslíme poslední čtvrthodinku, na povrch se hned dostávaly další a další nepříjemné zprávy. A určitě nebude jednoduché pro celý klub je ustát, atmosféra zvenčí může kabinu zevnitř užírat.

Zbytečně olej do ohně přilil třeba Neymar, který si odskočil jen den po nepovedeném utkání na poker. Budiž, relaxovat může každý po svém, jen si vybral poměrně necitlivou chvilku. Proběhnout měla také jednání kolem setrvání Lionela Messiho v Paříži, podle dostupných informací neúspěšně. A začaly se zjevovat také spekulace, že by kormidlo mohl opustit rovněž kouč Christophe Galtier.

Není divu, že se o něčem takovém nahlas hovoří. Pařížané totiž prohráli třikrát v řadě, došlo k něčemu, co se zkrátka na tak ambiciózní adresu nepřísluší. Předtím ve francouzské nejvyšší soutěži nestačili na Marseille a Monaco, tedy na celky, jimž chtějí pravidelně naznačovat, že vládcem Francie jsou dlouhodobě oni.

Galtier se evidentně snažil situaci hlavně uklidňovat, lépe řečeno komunikovat, debatovat. Kdyby ztratil víru on, ztratila by ji celá loď. "Mluvil jsem s hráči po tom zápase, i s Kylianem Mbappém. Ukázal, že je velmi vyspělý, jeho názory jsem bral,” povídal. "Ve čtvrtek jsme měli den odpočinku, já sám jsem přitom hovořil se sportovním poradcem Luísem Camposem a naším prezidentem klubu. Také jsem se setkal s některými hráči hned ráno, abychom si něco řekli mezi čtyřma očima.”

Lille pochopitelně bude chtít nedobrého rozpoložení svého protivníka využít. A především mu oplatit porážku ze srpna loňského léta. Tehdy Dogy schytaly tvrdý debakl, před vlastními fanoušky inkasovaly celkem sedm branek! Ani únorové měření sil ze stejného roku navíc nedopadlo pro LOSC nejlépe, to obdržely "jen" pět gólů. Svěřenci trenéra Paula Fonsecy každopádně pocestují do Parku princů povzbuzeni o minulý skalp Štrasburku, obecně mohou být zatím spokojeni, neboť se pohybují kolem příček zajišťující postup do pohárové Evropy.

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - T. Pembélé, Sergio Ramos, Kimpembe, Nuno Mendes - Fabián Ruiz, Danilo Pereira, Verratti - Messi, Mbappé, Neymar

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - B. Diakité, José Fonte, Tiago Djaló, Weah - André, And. Gomes - Ang. Gomes, Cabella, J. Bamba - J. David

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.31 - 5.23

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

FC Lorient - AC Ajaccio

neděle 15:00

Pořádně chudě na góly vypadají vzájemné zápasy z minulých let u obou celků, které se ještě nedávno potkávaly též na poli Ligue 2. Od srpna roku 2018 na sebe narazily napříč domácími soutěžemi šestkrát a vždy padla maximálně jedna branka. Lorient je pasován do role mírného favorita proti Ajacciu, ne však kvůli aktuální formě, ale vlivem lepšího postavení v tabulce.

A to je, nutno podotknout, opravdu na daleko lepší úrovni než na straně korsického soupeře. I když Les Merlus už dávno nevzbuzují takový strach, jako například během září a října, mají zkrátka natolik nahráno, že nemusejí mít vůbec strach o záchranu. Herní projev však rozhodně má k ideálům daleko. Mužstvo prošlo po zimním přestupovém období určitou přestavbou, spíše hledá optimální složení, optimální herní vzorec.

Hosté okupují příčky v sestupovém pásmu, nemají ovšem daleko k těm bezpečným. Obecně ani oni, podobně jako jejich sok, neprocházejí žádným plodným obdobím, v předešlých sedmi zápasech hned šestkrát padli, a to včetně měření sil v Coupe de France.

Domácím budou chybět tři hráči vlivem zdravotních problémů, a to Yvon Mvogo, Bonke Innocent a Julien Laporte, trenér Régis Le Bris pak k zápasu nenominoval ani Yoanna Cathlineho.

Ajaccio především bude muset najít optimální pohodu v útoku, suspendovaná je totiž útočná jednička Mounaïm El Idrissy, disciplinárně je přitom potrestaný také Ismaël Diallo. Marodku pak kouči Olivierovi Pantalonimu okupují Youssouf Koné, Mathieu Coutadeur, Thomas Mangani, Riad Nouri, Youcef Belaïli a Yoann Touzghar. Mimo soupisku pro toto utkání jsou Chaker Alhadhur a Yanis Cimignani.

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mannone - G. Kalulu, B. Meïté, Talbi, Le Goff - Abergel, Makengo - Faivre, Ponceau, B. Dieng - I. Koné

AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
B. Leroy - M. Youssouf, O. Gonzalez, Avinel, Alphonse - C. Vidal - Bayala, Marchetti, Barreto - Hamouma, Djitté

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.19 - 4.22

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Stade Brestois - AS Monaco

neděle 15:00

Po skončení světového šampionátu v Kataru si Monaco počíná moc dobře. Žehrat může snad pouze na vypadnutí z Coupe de France, které se stalo vlastně oním jediným neúspěchem, jaký během posledních několika týdnů zaznamenalo. Kazit si tak náladu na půdě zachraňujícího se Brestu rozhodně nefiguruje v plánech knížecího celku, který bude pasovaný do role favorita.

Francouzský pohár se už zkrátka ASM netýká, nicméně v Ligue 1 i v Evropské lize má zatím karty rozdány slušně. Na ligové scéně drželo po třiadvaceti odehraných kolech třetí místo, jen kousek ho odděloval od druhé Marseille. A v pohárové Evropě ve čtvrtek porazilo Leverkusen, přitom utkání se ještě před závěrečnými pasážemi nevyvíjelo vůbec dobře.

Pakliže přejdeme do číselné rétoriky, zvítězili Les Monégasques čtyřikrát po sobě, v posledních deseti případech padli pouze jednou, a to ve zmiňovaném pohárovém měření sil s druholigovým Rodezem. Před týdnem mimochodem zaslouženě skolili také PSG, aktuálního lídra francouzské fronty. "Konečně jsme se dostali do top trojky v tabulce. A nechceme z ní padat níže. Po klání s Bayerem bude třeba si hlavně odpočinout,” povídal Axel Disasi, který svou trefou z nastavení druhé půle rozhodl duel s německým protivníkem.

Brest se urputně snaží zachránit svůj zadek před sestupovým pásmem. Má sice na krajíčku, ale zatím se mu úkol plnit daří. Hlavně pravidelně boduje, byť nejčastějším výsledkem se stala v uplynulých dobách remíza. Tu zapsal v minulých šesti ligových případech hned čtyřikrát.

Nicméně nejčerstvější měření sil na půdě Montpellieru mu moc radosti neudělalo. Prohrál jednoznačně o tři góly, a přišel tak o svou šňůru neporazitelnosti v rámci Ligue 1 po pěti kolech. "Můžeš udělat chyby, můžeš vypadnout z role. Ale nesmíš se takhle rychle zhroutit,” nechápal Eric Roy, trenér SB29, hlavně samotný start duelu. "Zpozoroval jsem, že někteří neměli dobrý přístup. Ne všichni, někteří ovšem ano. Budeme brzy čelit přímým konkurentům v boji o udržení, takovým výkonem bychom se však obecně vážně nezachránili.”

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Brassier, Hérelle, Locko - Del Castillo, Mah. Camara, Lees-Melou, Belkebla, Le Douaron - Mounié

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Matsima, Disasi, M. Sarr, Caio Henrique - K. Diatta, Yous. Fofana, M. Camara, Golovin - E. Ben Seghir, Ben Yedder

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.84 - 4.00 - 1.75

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Stade Rennes - Clermont Foot

neděle 15:00

Ukazuje se, že světový šampionát v Kataru až příliš narušil pohodu Rennes, které bylo před touto party velmi těžko k poražení. Nedokáže stabilizovat svou výkonnost, porážek sbírá na své konto s až příliš velkou pravidelností, přičemž žádnou díru do světa neudělalo ani během čtvrtka ve Varšavě. Clermont by navíc nyní určitě neměl představovat jednoduchou zkoušku.

Svěřencům trenéra Pascala Gastiena, který nebude moci počítat s vykartovaným Saifem-Eddinem Khaouim, přitom na marodce se mu nacházejí Maximiliano Caufriez, Alidu Seidu, Johan Gastien a Jérémie Bela, se obecně daří udržovat postavení ve středu tabulky. Nutno ovšem podotknout, že také oni by potřebovali po porážkách s Monacem a Marseille jaksi bodově zabrat, aby zbytečně nenabrali nějakou delší šňůru nezdarů.

Domácí budou postrádat i nadále čtveřici hráčů, pořád jsou zdravotně indisponovaní Martin Terrier, Xeka, Lorenz Assignon i Hamari Traoré, kteří chyběli rovněž pro nejčerstvější měření sil v Evropské lize proti Šachtaru. Nepovedené, ještě jednou připomeňme.

Třeba regionální deník Ouest-France se hlavně podivoval nad tím, jak celé toto střetnutí hodnotil kouč Bruno Génésio. Vážně nebylo povedené. A ptal se v jednom ze svých článků, jestli náhodou neupadl do bezvědomí. "Já tvrdím, že ten zápas se Šachtarem nám dává jakousi slušnou naději. Viděl jsem docela dost pozitivního,” držel se svých názorů z neutrální půdy jindy daleko přísnější lodivod. Opravdu překvapivě, jako by vyměkl. "Jsou tu ovšem herní situace, v nichž dobře nefungujeme. Nejsem naivní, nezbláznil jsem se. Víme moc dobře, že inkasovat hned dvakrát tím způsobem, co před pár dny, je prostě nepřijatelné,” dodal zároveň.

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Spence, Omari, Theate, Meling - Doku, Bourigeaud, Majer, Toko Ekambi - Kalimuendo, Gouiri

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Zeffane, Ogier, Wieteska, Neto Borges - Magnin, Gonalons - Allevinah, Cham, Rashani - Kyei

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 4.03 - 6.29

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

ES Troyes - Montpellier HSC

neděle 15:00

V neděli od tří hodin se na Stade de l'Aube uskuteční duel mezi ES Troyes a Montpellierem. Hosté jsou na tom o něco lépe a poslední přesvědčivá výhra nad Brestem by jim mohla dodat patřičné sebevědomí. Naopak Troyes vyhrálo naposledy začátkem ledna a v tabulce se namočilo do bojů o záchranu.

Jinými slovy nás v neděli čeká přímý záchranářský duel, ve kterém je na tom o trochu lépe Montpellier. Hosté mají na nesestupové pozice pětibodový náskok, ale ten se samozřejmě může rychle rozplynout jako pára nad hrncem. Tři body z Troyes by se tak náramně hodily.

Montpellier se má o co opřít. V minulém kole dal jasně najevo, že nezapomněl střílet góly a dokáže vyhrávat. Brestu nakonec nastřílel tři branky, aniž by přitom brankář Lecomte inkasoval.

Co se týče Troyes, to na vítězství čeká od 2. ledna, kdy porazilo venku Štrasburk. Od té doby se ESTAC muselo spokojit jen s jednou remízou, a tak není divu, že se klub propadl až na poslední nesestupovou pozici. Tam má Troyes jen jednobodový náskok, takže se po víkendu může ocitnout v sestupovém pásmu.

Florian Tardieu má problémy s achilovkou a stejně jako Andreas Bruus nebude k dispozici. Také Montpellier hlásí některé absence. Karetní trest nepustí do hry Stephyho Mavididiho a Beni Makouana, Theo Sainte-Luce a Pedro Mendes jsou zranění.

ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Gallon - Zoukrou, Palmer-Brown, Rami, Salmier, Yade - Agoumé, Chavalerin - Rony Lopes, Mama Baldé, Ripart

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - F. Sacko, Jullien, Kouyaté, I. Sylla - L. Leroy, Ferri, Savanier - Nordin, Wahi, Maouassa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.02 - 3.44 - 2.47

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

RC Lens - FC Nantes

neděle 17:05

V náročném programu pokračují o víkend Les Canaris. Po čtvrteční plichtě na Juventusu je čeká výjezd na půdu RC Lens. Domácí jsou čtvrtí a usilují o Ligu mistrů, nicméně v posledních kolech se jim vůbec nedaří.

RC Lens se potýká s výpadkem formy, který měl za následek pád až na čtvrté místo. Domácí nevyhráli ve čtyřech ligových zápasech v řadě, přesto doufají, že s pomocí vlastních fanoušků tuto sérii o víkendu ukončí.

Nebudou to však mít jednoduché, protože s Nantes třikrát po sobě nevyhrálo. Les Canaris jsou stále úřadujícím vítězem Coupe de France a také týmem, který dokázal v týdnu remizovat na hřišti slavného Juventusu 1:1. Započítáme-li do toho i zvládnuté osmifinále Coupe de France, neprohrálo Nantes už čtyřikrát v řadě a má poměrně slušnou formu.

Program mají hosté náročný a před odvetou Evropské ligy s Juventusem potřebují zvládnout ligový zápas s RC Lens. Pohled na tabulku totiž není takový, jaký by si v Nantes přáli. Až třinácté místo a třináctibodová ztráta na evropské poháry jsou zklamáním.

Domácí oplývají rozsáhlou marodkou a v neděli nebudou k dispozici Wuilker Fariñez, Jimmy Cabot, Adam Buksa, Alexis Claude-Maurice, Steven Fortes a Wesley Saïd. Ani FC Nantes nebude kompletní a proti RC Lens mu budou chybět Quentin Merlin, Ignatius Ganago a Andy Delort.

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Medina - Frankowski, Abdul Samed, S. Fofana, Machado - Sotoca, Thomasson - Openda

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Corchia, Andrei Girotto, Joao Victor, Hadjam - Pedro Chirivella, Moutoussamy - E. Guessand, Mollet, Simon - Mostafa Mohamed

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.24 - 7.33

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Toulouse FC - Olympique Marseille

neděle 20:45

V neděli večer zakončí 24. kolo Ligue 1 souboj Toulouse s Olympiquem Marseille. Hosté budou chtít zůstat v kontaktu s vedoucím PSG, ale k tomu potřebují na stadionu Municipal zvítězit. V minulých letech se jim to pravidelně dařilo - Marseille vyhrála už sedm vzájemných zápasů v řadě, na druhou stranu Toulouse je momentálně v dobré formě.

Nejsou to ani dva měsíce, co se Toulouse představilo na Stade Vélodrome v Marseille a se zlou se potázalo. Šestigólový debakl jen podtrhl dlouhodobě nelichotivou bilanci a tu se pokusí tentokrát změnit. A předpoklady tu rozhodně jsou. Toulouse bude mít výhodu domácího prostředí a za sebou více než slušné výsledky. Výhry nad Troyes, Štrasburkem a Stade Rennes výrazně zvýšily šance na konečnou záchranu. V tuhle chvíli může být Toulouse v klidu, protože v tabulce jedenácté se čtrnáctibodovým náskokem na sedmnáctý Racing Štrasburk.

Favoritem ale budou hosté, kteří už možná ani nedoufali, že se ještě přiblíží vedoucímu PSG. Jenomže špatná série Pařížanů přiblížila Marseille na pět bodů, takže šance na titul žijí. Les Phocéens porazili v minulém kole Clermont a ještě předtím vyřadili PSG z osmifinále Coupe de France.

Olympique Marseille chce samozřejmě hrát o nejvyšší mety a Liga mistrů je pro ambice týmu nezbytná. A protože v letošním ročníku milionářské soutěže OM už nefiguruje, může se plně soustředit na ligová klání.

Hostům bude v neděli večer scházet Samuel Gigot, který v souboji s Clermontem utrpěl zranění a minimálně do začátku března nenastoupí. Trenér Igor Tudor bude postrádat i suspendovaného Mbembu. Pokud jde o kádr Toulouse, ten žádné nové absence nevykazuje.

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Dupé - Desler, Rouault, Nicolaisen, Suazo - Dejaegere, Spierings, van den Boomen - Aboukhlal, Dallinga, Rafael Ratao

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - C. Mbemba, Bailly, Kolašinac - Clauss, V. Rongier, Veretout, Nuno Tavares - Malinovskyj, Guendouzi - A. Sánchez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.99 - 3.85 - 1.93

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

OGC Nice - Stade Reims

sobota 17:00

Nice je uzdraveno. Příchod kouče Didiera Digarda nakopnul mužstvo k aktuálně nejlepší sérii v sezóně, strmě stoupá tabulkou vzhůru a blíží se pozicím, které mu můžou zaručit postup do evropských pohárů pro příští sezónu. Potvrdit každopádně svou formu proti Remeši rozhodně nebude vůbec jednoduché, hosté jsou totiž v posledních týdnech též v parádním rozpoložení.

Digard, 36 let, donedávna maximálně zkušenosti v juniorských týmech Nice nebo v tom rezervním. William Still, 30 let, pěšák, kterému nikdy nevadila práce asistenta v belgických klubech, ale také ta videotrenéra nebo skauta. Jediné angažmá, které si vyzkoušel v roli hlavního šéfa lavičky, byla ta v roce 2021 v Beerschotu. Jako zelenáči si každopádně oba mladí muži vůbec nepočínají.

S jejich prací musejí být jak u Azurového pobřeží, tak v Marne nadmíru spokojeni. Jestliže OGC konečně začíná dotírat na čelo tabulky, pak Les rouges et blancs i nadále upevňují svoje sedlo v klidném středu pořadí. A lví podíl na tom mají právě oba zmínění aktéři, kterým je dohromady 66 let. Jen o rok mladší je mimochodem například Lucien Favre, který nedávno kormidlo Les Aiglons opouštěl.

Pod větším tlakem je ovšem ambicióznější Nice, pro něhož by bylo nekvalifikování se do pohárové Evropy bráno jako velký nezdar. Remeš je naopak v pohodě. Sám Still už se svým mužstvem získal dost bodů, jen pár krůčků potřebuje k tomu, aby se záchrana, ambice číslo jedna, stala zcela reálnou.

Možná ovšem může pokukovat výše, pokud by i nadále pravidelně sbíral úspěšné výsledky jako dosud. "Minulé utkání proti Troyes jsme si usnadnili, protože jsme byli efektivní před brankou,” těšilo naposledy Stilla. "Dokázali jsme si, že postupujeme vpřed. Žádný konkrétní cíl jsme si ovšem nestanovili. Pokud se posuneme ještě o pár míst dopředu, bude to jenom jakýsi bonus.”

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - An. Mendy, Todibo, Dante, Lotomba - Ramsey, Boudaoui, K. Thuram - Bouanani, Moffi, Laborde

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, C. Keita, Abdelhamid, De Smet - Matusiwa, Cajuste - J. Ito, Flips, Maolida - Balogun

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.51 - 3.68

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Racing Strasbourg - Angers SCO

sobota 21:00

Nepovedenou sezónu letos prožívá Štrasburk. Na rozdíl od Angers, se kterým se utká v rámci čtyřiadvacátého kola Ligue 1, nevypadá každopádně jeho situace tak bezvýchodně. Kartu, co se týče postu hlavního šéfa lavičky, vsadil na Frédérica Antonettiho. Korsický bouřlivák jistě je uzpůsobený pro tuhle nepěknou, špinavou práci, tedy udržet mužstvo nad pásmem sestupu.

Jednašedesátiletý trenér je jedním z nejzkušenějších ve Francii, v Ligue 1 procestoval snad všechny možné kouty země. Bretaňský poloostrov, sever Francie, východní cíp v Lotrinsku, ale také Auvergne-Rhone-Alpes, pokud se budeme sunout jižněji, nebo Azurové pobřeží. A samozřejmě také rodná Korsika. Na všech těchto místech, naposledy v Métách, Antonetti trávil svou trenérskou kariéru.

Pouze jednou jedinkrát opustil Francii, na konci devadesátých let minulého století se vydal do Japonska, kde vedl Gambu Ósaku. V zatím závěrečných pasážích svého koučovského řemesla musel především nakopávat Méty k udržení se v Ligue 1. A jestliže v roce 2021 se mu bez větších problémů povedlo úkol splnit, pak v minulém ročníku už ne. Od té doby byl bez práce. A bezpochyby teď nemá v plánu prožívat pouze další neúspěšnou misi.

To jeho protějšek na opačné straně Abdel Bouhazama má povinnosti ještě složitější. Týden po týdnu, kolo po kolu se Les Scoïstes blíží k pádu o patro níže blíže, výrazně přitom jejich situaci nevylepšily ani uplynulé dvě remízy s Lorientem a Auxerre. Šestnáctá, bezpečná pozice je na dně posazenému celku tabulky, který v kole číslo dvacet tři aspoň změnil svoje bodové konto konečně na dvoucifernou sumu, vzdálena na devět bodů.

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Doukouré, Djiku, Le Marchand - Guilbert, I. Sissoko, Prcič, M. Sanson, D. Liénard - Gameiro, H. Diallo

Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Valery, C. Hountondji, Blažič, Ghoulam - Abdelli, Capelle, Bentaleb, S. Doumbia - Sima, I. Niane

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.41 - 4.68

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

AJ Auxerre - Olympique Lyon

pátek 21:00

Jenom šestkrát se v letošním roce objevil Houssem Aouar v úvodní jedenáctce. A v novém kalendářním roce dokonce ani jednou. Otěže na postu středového záložníka totiž postupně začíná přebírat čím dál více Rayan Cherki, jehož nástup se očekává i nyní. Lyon bezpochyby bude chtít znovu těžit z jeho práce, v Auxerre mu každopádně bude chybět nejlepší střelec.

Zranění stehna totiž postihlo kapitána Alexandra Lacazetteho, jehož tak v sestavě pravděpodobně nahradí Amin Sarr, nová zimní posila, který se zatím od přestupu z Heerenveenu v novém prostředí teprve rozkoukává. Mimo hru je mimochodem také obránce Malo Gusto, přičemž i kdyby chtěl Olympique přece do hry zapojit Aouara, stejně by nemohl, protože toho postihla nemoc.

A ještě jednu absenci klub z Auvergne-Rhone-Alpes hlásí, tedy tu z trenérského štábu. Kouč Laurent Blanc utrpěl nedávno zápal plic, nebude tak připravený udílet pokyny přímo z lavičky, nýbrž je předávat na dálku svému asistentovi Franckovi Passimu.

Hosté jsou v posledních týdnech v docela slušné pohodě, v Burgundsku určitě budou plnit roli favorita. Naposledy potvrdili své dobré rozpoložení vítězstvím nad Lens, dlouhodobě usilujícím o top trojku v Ligue 1. A mimochodem rozhodující trefu si v tomto klání na své konto zapsal právě Cherki. "Dříve jsem byl rád za pět minut na hřišti. Jenže jak se jednou dostanete do základu, chcete, aby vám už trenér věřil pořád. To je pro mě nesmírně důležité,” povídal. "Je to něco, na co jsem dlouho čekal. Fyzicky mi to dává hodně, jsem sebevědomý.”

Auxerre, jemuž pro tento duel budou chybět zdravotně indisponovaní Julian Jeanvier, Elisha Owusu a Théo Pellenard, před týdnem sehrálo klíčovou bitvu o záchranu proti poslednímu Angers. Remíza přitom jeho situaci na předposlední příčce nijak nevyřešila. "Teď se musíme dívat dopředu. Týmy před námi jsou na dosah, ale musíme vyhrávat,” věděl moc dobře domácí lodivod Christophe Pélissier. "Zbývá ještě patnáct kol, všechno se může seběhnout velmi rychle. Musíme se držet kurzu, čekají nás totiž důležité zápasy, které je potřeba vyhrát.”

AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Radu - Zedadka, Jubal, I. Touré, Mensah - B. Touré - G. Perrin, Massengo, Autret, Nuno da Costa - Abline

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Diomandé, Lovren, Lukeba - Kumbedi, Caqueret, Tolisso, Tagliafico - Cherki - A. Sarr, Mous. Dembélé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.30 - 3.73 - 1.90

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
23
17
3
3
55 : 20
54
2
Olympique Marseille
23
15
4
4
45 : 20
49
3
AS Monaco
23
14
5
4
51 : 30
47
4
RC Lens
23
13
7
3
35 : 18
46
5
Lille OSC
23
12
5
6
40 : 27
41
6
Stade Rennes
23
12
4
7
42 : 28
40
7
OGC Nice
23
10
7
6
30 : 21
37
8
FC Lorient
23
10
6
7
35 : 35
36
9
Olympique Lyon
23
10
5
8
35 : 25
35
10
Stade Reims
23
7
12
4
30 : 26
33
11
Toulouse FC
23
9
5
9
39 : 39
32
12
Clermont Foot
23
8
6
9
24 : 31
30
13
FC Nantes
23
6
10
7
24 : 26
28
14
Montpellier HSC
23
7
2
14
34 : 45
23
15
Stade Brestois
23
4
8
11
24 : 38
20
16
ES Troyes
23
4
7
12
33 : 52
19
17
Racing Strasbourg
23
3
9
11
27 : 41
18
18
AC Ajaccio
23
5
3
15
18 : 42
18
19
AJ Auxerre
23
3
6
14
19 : 47
15
20
Angers SCO
23
2
4
17
19 : 48
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
Langi

Nevím jakého lepšího soupeře na rozehrání by Lyon dneska potřeboval...takže tipuju standardních 1:1

Reagovat
domingo

To je uplna fantasmagorie, my jsme proti silnejsim tymum fakt absolutne neschopni. Tipuju tak 0:4

Reagovat
Dirtyfoxx420

Jj, ale Lyon rád daruje bodově chudším,

tak tady je máte a užívejte

Reagovat
Langi

Reagovat
domingo

Gratuluju

Reagovat
Langi

Jinak včera jsem koukal na EL a ti monačtí černí kluci to jsou sympaťáci do jednoho ...hrozná pakáž...ať to blbý Lens ještě zabere

Reagovat
Seydou Doumbia

Mimo Diatty a Embola vše v poho ne? Ale 30 minut zápasu jsem neviděl v době kdy domácí otáčeli.

Reagovat
Langi

tak Diatta včera hrál jako uplná krysa...Camara měl nervy celý zápas, přitom mu nikdo nic nedělal...Monaco nakonec vyhrálo a stejně se tam ti pitomci musí s každým postrkovat...

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak dnes jsme Monacu dokázali solidně konkurovat v chování na hřišti

Reagovat
Dirtyfoxx420

OL zase srdcaři své vlasti #robinhood

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
monkej

Messi GOAT

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele