Ligue 1 preview - 10. kolo

05.10.2007, 11:39, aktualizováno 07.10.2007, 09:41
Previews
Netradičně už v pátek se rozběhne další kolo francouzské nejvyšší soutěže, Monako hostí druhý tým tabulky Nancy. Trápící se Marseille zavítá na hřiště St.Etienne, Lille hostí překvapivě čtvrté Valenciennes, v šlágru kola si to v neděli rozdá třetí Bordeaux s vedoucím Lyonem.
AS Monaco - AS Nancy-Lorraine  (pátek 21:00)
Desáté kolo Ligue 1 začne předehrávkou netradičně již v pátek. Postarají se o to ve vzájemném utkání hráči Monaka a Nancy Lorraine. Monaku se v poslední době nedaří, Nancy se naopak stále drží na špici soutěže, a mírným favoritem tohoto duelu je proto hostující Nancy.

Monako si sice v úvodní části soutěže udržovalo solidní formu a drželo se v tabulce relativně vysoko, ale v posledních zápasech se klubu z monackého knížectví příliš nedařilo. Naposledy Monako prohrálo na hřišti Valenciennes, když se již v jedenácté minutě trefil Johan Audel a hosté nedokázali za celý zápas vyrovnat. Nyní je Monako v nejvyšší francouzské lize na deváté pozici.

Nancy sice v osmém kole přišlo o svoji neporazitelnost, prohrálo v Lens, ale předminulý víkend aktuálně druhý tým tabulky opět naplno zabral a doma přehrál přesvědčivě Lorient. Hostům bude v zápase s Monakem kvůli trestu chybět obránce André Luiz, což bude zřejmě citelná ztráta.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Roma, Modesto, Adriano, Muratori, Bolivar, Leko, Bernardi, Meriem, Nene, Gakpe, Piquionne.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Bracigliano, Chretien, Andre Luiz, Puygrenier, Biancalani, Kim, Berenguer, Gavanon, Malonga, Die, Fortune.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.85 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Saint-Etienne - Olympique Marseille  (sobota 17:10)
Olympique Marseille zajede ke svému desátému zápasu v Ligue 1 do Saint Etienne a očekává se, že se klub z přístavního města na jihu Francie konečně chytí a začne šplhat tabulkou vzhůru. Zatím se Olympique potácí se sedmi body na sedmnáctém místě tabulky a to rozhodně není pozice hodná týmu, který byl tipován na největšího konkurenta Lyonu v boji o titul.

Naposledy Olympique prohrál v televizním utkání v Auxerre 0:2. Nyní by ale Marseille mohla navázat na veleúspěšné vystoupení ze středečního zápasu Ligy mistrů. V něm si hráči Marseille z pozice outsidera vyšlápli na Anfield Road na slavný Liverpool.

Saint Etienne se i přes vysokou prohru 3:0 v posledním týdnu v Nice stále drží v klidném středu tabulky, nyní okupuje jedenáctou pozici.

Favoritem utkání je bezesporu Marseille, která by konečně měla naplnit vysoká očekávání.
AS Saint-Etienne - pravděpodobná sestava:
Janot, Dabo, Perrin, Nivaldo, Varrault, Feinduono, Sall, Matuidi, Payet, Ilan, Gomis.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda, Bonnart, Rodriguez, Givet, Taiwo, Ziani, Cana, M'Bami, Valbuena, Niang, Cisse.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 2.95 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Paris Saint-Germain - Stade Rennes  (sobota 19:00)
Již druhou sezónu zůstáva Paris Saint Germain hodně za svojí pověstí. V minulé sezóně se tento slavný klub z hlavního města Francie pohyboval málem na chvostu a dlouho se klepal, aby nespadl do Ligue 2. Nyní to sice není tak hrozné, ale třinácté místo zajisté stále není ono. Trochu napravit reputaci si může PSG v sobotu v domácím zápase s Rennes.

Za devět kol získalo PSG pouhých jedenáct bodů a v tuto chvíli patří do horšího průměru Ligue 1. Naposledy si hráči Paris Saint Germain v Parku princů vylámali zuby na Girondins Bordeaux, které je porazilo 2:0.

Rennes, sobotní soupeř PSG, si sice vede v celkovém účtování o trochu lépe, je na solidní šesté pozici, ale poslední zápas se Rennes také vůbec nevydařil. Doma podlehlo Sochaux také 0:2. Uvidíme, který z týmů odčiní předchozí prohru.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Landreau, Ceara, Bourillon, Camara, Armand, Digard, Clement, Frau, Rothen, Diane, Pauleta.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Luzi, Fanni, Mensah, Mbia Etoundi, Edman, Leroy, Didot, Marveaux, Cheyrou, Thomert, Briand.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.90 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Le Mans UC 72 - Olympique Nice  (sobota 19:00)
Le Mans se bude snažit uhrát v domácím zápase s Nice již třetí vítězství v řadě. Takový nástup v Le Mans nepamatují. Ovšem taktéž Nice se zatím letos překonává, je totiž zatím jen o dva body za pátým Le Mans. Veřejnost očekávala, že Le Mans v této sezoně bude aspirovat pouze na sestup, jelikož tým opustil vcelku úspěšný Frederic Hantz, jenž se jal kormidla Sochaux. Ale jeho nástupce Rudi Garcia si vede ještě lépe. Le Mans se také dostalo mezi posledních 16 týmů v Coupe de Ligue, kde se utká s Niortem. Domácím bude určitě scházet duo Samassa a Andre a nejistý je start hvězdy Le Talleca.

To kouč Nice má ještě o něco větší starosti se zraněními svých svěřenců. Hrát nemohou Rool, Koné a Laslandes, přičemž poslední jmenovaný je v trestu. Tým na třinácte pozici je jen jedno vítězství vzdálen od sedmého Nice, a tak i hosté budou chtít v tomto utkání bodovat naplno.
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Pele, Calve, Basa, Cerdan, Camara, Sessegnon, Gervinho, Coutadeur, Romaric, Le Tallec, De Melo.
Olympique Nice - pravděpodobná sestava:
Lloris, Apam, Hognon, Cante, Rool, Ederson, Balmont, Echouafni, Hellebuyck, Job, Bamogo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 2.90 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Lens - AJ Auxerre  (sobota 19:00)
Nováček na lavičce Racingu Lens, legendární francouzský útočník Jean-Pierre Papin, si zatím nevede příliš dobře, poté co nahradil neúspěšného Guye Rouxe. Lens se zatím s pouhými šesti body krčí po devíti kolech až na předposlední pozici a ukazuje se tak, že Papin, ač to býval bezpochyby famózní fotbalista, s trenéřinou nemá pražádné zkušenosti. Ke špatným výsledkům v lize se navíc přidalo vyřazení Racingu z Poháru UEFA FC Kodaň už v prvním kole.

Auxerre, které momentálně trénuje Jean Fernandéz, na tom není o moc lépe. Je až patnácté a v této ligové sezoně ještě ani jednou venku nebodovalo, což jasně hovoří ve prospěch domácího Lens. Jenže v posledních dvou kolech si doma poradilo jak s Nice, tak s Marseille a vypadá to s ním přeci jen o něco lépe než na úplném začátku ročníku. Proti Lens nebude moci v řadách Auxerre nastoupit Kevin Lejeune, který byl v duelu s Marseille vyloučen.
Racing Lens - pravděpodobná sestava:
Runje, Demont, Laurenti, Coulibaly, Ramos, Sable, Kovačevič, Keita, Lacourt, Boukari, Aruna.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin, Jaures, Traore, Grichting, Tamas, Niculae, Pedretti, Thomas, Kahlenberg, Jelen, Maoulida.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 2.75 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lille - Valenciennes FC  (sobota 19:00)
Lille se v sobotu na domácím stadionu potká s Valenciennes. Lens a Lille zažívají velice špatné období a pohybují se ve spodních patrech tabulky, a Valenciennes proto tento víkend bude obhajovat současnou pozici nejlepšího týmu ze severu Francie.

Hostující tým se nyní totiž, na rozdíl od svých regionálních soupeřů, pohybuje v popředí francouzské nejvyšší soutěže. Valenciennes patří čtvrtá pozice. To Lille, tým který se po většinu minulé sezóny pohyboval mezi nadprůměrnými týmy, vyhrál v tomto ročníku Ligue 1 pouze jednou a zatím je na příčce čtrnácté. Uvidíme, zda Lille potvrdí svoji pověst remízového krále i v derby s Valenciennes.
Olympique Lille - pravděpodobná sestava:
Sylva, Lichtsteiner, Plestan, Beria, Tafforeau, Obraniak, Cabaye, Makoun, Dumont, Mirallas, Fauvergue.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Pennetau, D. Traore, Sommeil, Ouaddou, M. Traore, Belmandi, Sanchez Moreno, Roudet, Doumeng, Savidan, Audel.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.85 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - Stade Caen  (sobota 19:00)
Souboj loni poněkud překvapivě zachránivšího se Lorientu a nováčka z Caen by nemusel být tak nepřitažlivý, jak se může na první pohled zdát. Vždyť domácí Lorient odstartoval do sezony dobře a je zatím přímo uprostřed tabulky na 10. místě. Jeho soupeř Caen si nevede až tak moc dobře, ale pořád se netopí v sestupových vodách – je šestnáctý. Lorient by měl hodně povzbudit návrat klíčového muže sestavy Ulricha Le Pena a kouč Gourcuff tak bude moci vybírat mezi Ewolem a podstatně zkušenějším Namouchim, koho vedle něj postaví.

Kouči Caen Francku Dumasovi se vrátila také opora mužstva. Dohromady se dal tuniský reprezentační forvard Issam Jemaa, jenž měl v posledních dnech problémy se svalem. Cedric Hengbart a Gregory Proment by měli být také v pohodě a připraveni naskočit do zápasu. Caen vskutku neodstartovalo do nového ročníku excelentně, ale pomalu začíná vykazovat pokroky, když v Coupe de Ligue senzačně vyřadil Fořtovo Toulouse, se stejným týmem si poradil i v posledním ligovém kole.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard, Jallet, Marchal, Ciani, Cantareil, Marin, Ewolo, Abriel, Namouchi, Saifi, Vahirua.
Stade Caen - pravděpodobná sestava:
Plante, Hengbart, Sorbon, Leca, Lemaitre, Proment, Gomis, Nivet, Eluchans, Gouffran, Compan.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.15 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Metz - Racing Strasbourg  (sobota 19:00)
Prozatím nejhorší tým nejvyšší francouzské soutěže Méty hostí v sobotu Štrasburk a bude usilovat o první tříbodový domácí zisk v této sezoně. Jak Méty, tak Štrasburk jsou v Ligue 1 nováčky, i když oba týmy už odehrály v první lize několik sezon, a zatím si vedou hodně odlišně. Zatímco Méty jsou na dobré cestě spadnout zpátky, odkud se loni vyhrabaly, Štrasburk může usilovat i o poháry. Právě naopak si však oba celky vedly v posledním ligovém kole. Méty vyhrály v Caenu, Štrasburk doma podlehl Le Mans.

Kouč Mét De Taddeo je nespokojený s tím, že se záložník Renouard stále nedal do tohoto důležitého mače do pořádku. To De Taddeův protějšek Furlan, jenž loni trénoval Troyes, nebude nijak zasahovat do sestavy, která sice nezvládla zápas s Le Mans, přesto jí důvěřuje.
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Marichez, Leoni, Diop, Bassong, C. Gueye, Francois, Agouazi, Gygax, Barbosa, N'Diaye, B. Gueye.
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Cassard, Szelesi, Bellaid, Paisley, Dos Santos, Fanchone, Camadini, Rodrigo, Cohade, Mouloungui, Renteria.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 2.90 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Girondins Bordeaux - Olympique Lyon  (neděle 18:00)
Olympique Lyon v týdnu prohrál vysoko 0:3 v souboji proti Glasgow Rangers v rámci Ligy mistrů. Na tuto facku musejí hráči Lyonu rychle zapomenout, protože ve šlágru 10. kola Ligue 1 nastoupí n hřišti Girondins Bordeaux.

Les Gones se sice v domácí soutěži již probojovali na vedoucí příčku, ale velice špatné výkony v Champions League vrhají na francouzský velkoklub špatné světlo. Lyon totiž v posledních sezónách patřil vždy k favoritům soutěže. V tomto roce bude mít co dělat, aby vůbec postoupil mezi nejlepších šestnáct klubů. Vedení klubu ovšem zůstává v klidu a Alain Perrin se prý o místo bát zatím nemusí. Dobrou zprávou navíc pro kouče Lyonu je, že se do tréninkového procesu po vleklém zranění vrací brazilský střelec Fred.

Laurent Blanc zažívá na lavičce Bordeaux velice dobrý úvod sezóny. Jeho Girondins jsou před desátým kolem na třetím místě. V hodně prestižním zápase bude ovšem přeci jen mírným favoritem Olympique Lyon.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Ramé – Chalmé, Diawara, Planus, Juretti – Jussie, Diarra, Wendel, Fernando – Micoud, Bellion.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Vercoutre – Clerc, Bodmer, Squillaci, Grosso – Toulalan, Juninho, Kallstrom – Govou, Baroš, Benzema.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 2.90 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Sochaux - Toulouse FC  (neděle 18:00)
Frederic Hantz, trenér Sochaux, musí před nedělním zápasem s Toulouse přemýšlet, jak alespoň trochu vylepšit pozici svého týmu v tabulce Ligue 1. To Toulouse je na tom přeci jen o trochu lépe, drží na jedenáctém místě.

Sochaux nezačalo tuto sezónu vůbec dobře. Nejen že je v sestupové zóně v Ligue 1, ale navíc vypadlo i z poháru UEFA. Ozývaly se hlasy, které žádaly hlavu trenéra Hantze, ale ten tvrdí, že si je jist, že jeho tým půjde nahoru. V tomto zápase bude domácím chybět Guiranne N'Daw a start Dalmata není vůbec jistý. Naopak do sestavy by se mohli vrátit Omar Daf a Boukary Drame.

Toulouse sice nenavázalo na dobré výsledky z minulé sezóny a je pouze průměrným týmem. Z posledních dvou utkání Toulouse získalo pouhý bod, přestože hrálo proti Lens a Caen, a proto potřebuje získat body na hřišti Sochaux. Kouč Elie Baup bude postrádat jen Pantxi Sirieixe, jenž nasbíral příliš žlutých karet a musí stát.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert – Daf, Josse, Afolabi, Drame – Isabey, Mathis, Dalmat, Birsa, Pitau – Dagano.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Douchéz – Ebondo, Cetto, Congre, Illunga – Sissoko, Emana, Dieuze, Gignac, Mansare - Elmander.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.90 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Olympique Lyon961218:819
2.AS Nancy-Lorraine861115:519
3.Girondins Bordeaux953112:618
4.Valenciennes FC952213:917
5.Le Mans UC 72951313:1116
6.Stade Rennes94329:715
7.Olympique Nice942310:714
8.AS Monaco941413:913
9.Racing Strasbourg93338:612
10.FC Lorient933310:1112
11.AS Saint-Etienne93249:911
12.Toulouse FC832310:1111
13.Paris Saint-Germain92527:811
14.Olympique Lille91719:910
15.AJ Auxerre93066:159
16.Olympique Marseille91447:127
Stade Caen82157:127
18.FC Sochaux91448:147
19.Racing Lens81343:86
20.FC Metz91264:145

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele