Liga mistrů: Souhrn úterních zápasů 5. kola

27.11.2007, 23:45
Komentáře a souhrny
Liga mistrů zná již šestici osmifinalistů, dnes si postup zajistily Barcelona remízou v Lyonu, Inter Milán vítězstvím nad Fenerbahce, AS Řím jasnou výhrou v Kyjevě a také Sevilla, která porazila Arsenal, i když by postupovala i v případě porážky. Slavia v Bukurešti vybojovala Pohár UEFA, první body uhrál Stuttgart, když přestřílel Rangers.
Skupina E
Skupina E zná po dnešku nejen prvního postupujícího, ale také svého vítěze, stala se jím Barcelona. Stačila jí k tomu i remíza v Lyonu. Atraktivní zápas měl velmi dobrý úvod, už po sedmi minutách byl stav 1:1. Další góly padaly po přestávce, nejprve poslal Barcelonu do vedení z penalty Messi, deset minut před koncem zařídil dělbu bodů také z penalty Juninho. V druhém utkání padlo ještě o gól více. Bylo to jako na houpačce, Rangers ve Stuttgartu vedli, pak prohrávali, dokázali ještě vyrovnat, ale nakonec odjíždí s prázdnou. Příliš mrzet je to ale nemusí - tak jako tak si to o postup rozdají v posledním kole s Lyonem, bude jim stačit remíza.

VfB Stuttgart - Rangers FC 3:2

27.11.2007 20:45

Góly: 45. Cacau, 62. Pável Pardo, 85. Ciprian Marica - 27. Charlie Adam, 70. Barry Ferguson

VfB Stuttgart zvítězil nad Glasgow Rangers 3:2 a připsal si první body do tabulky skupiny E. O vítězství rozhodl pět minut před koncem Ciprian Marica. Tato výhra ovšem už nic nezmění na faktu, že Stuttgart skončí na posledním místě skupiny. Skotové mohou dál snít o postupu mezi posledních 16 týmu Ligy mistrů, ale nesmí prohrát v posledním utkání skupiny doma s Lyonem.

První velkou šanci měl DaMarcus Beasley, ale nevyužil ji. Rangers se dostali do vedení ve 27. minutě, když se trefil Charlie Adam, pro kterého to byl první dotyk s míčem, poté, co vystřídal Lee McCullocha. Trefil se hlavou po rohu, který zahrával Beasley. Když už se zdálo, že Glasgow půjde do kabin v dobré náladě, udeřil Stuttgart. Ve druhé minutě nastavení prvního poločasu se trefil Cacau. Gól opět padl po rohu, ale tentokrát po efektní patičce. A nebyla poslední v tomto utkání.

Ve druhém poločase dokonal Stuttgart obrat. V 67. minutě se trefil nádhernou ranou Pavel Pardo. Radost domácích fanoušků ovšem netrvala dlouho. O tři minuty později vyrovnal Barry Ferguson po přihrávce Stevena Naismitha, který vystihl rozehrávku domácích. Stuttgart ovšem dál bojoval a v 85. minutě přišla velká chvíle útočníka Cipriana Marici, který nahradil v dnešním utkání Goméze. Marica napodobil svého spoluhráče a vstřelil gól patičkou. Ve zbytku času se už Rangers nezmohli na odpověď.

Stuttgart předvedl nervy drásající zápas se šťastným koncem a rozloučil se vítězně s domácími fanoušky. Rangers i přes prohru mají velkou šanci postoupit dál. V posledním utkání si to rozdají v přímém souboji s Lyonem.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - FC Barcelona 2:2

27.11.2007 20:45

Góly: 7. Juninho Pernambucano, 80. Juninho Pernambucano (pen.) - 3. Andrés Iniesta, 58. Lionel Messi (pen.)

Barcelona získala kýžený bod na hřišti Lyonu a po remíze 2:2 si zajistila vítězství ve skupině. Domácí dvakrát prohrávali, ale pokaždé za ně dokázal ze standardní situace srovnat Juninho Pernabucano. V dresu Blaugranas se prosadil nejdříve Iniesta a následně z penalty Lionel Messi.

Utkání začalo hodně divoce. Už ve třetí minutě předvedla Barca perfektní brejk, na jehož konci stál po skvělé přihrávce Bojana Krkice Andrés Iniesta a poslal hosty do vedení. Katalánci v této sezóně Ligy mistrů ještě neobdrželi ani gól, a tak stála před Lyonem velmi těžká úloha. Jenže stav 1:0 netrval příliš dlouho. Po dalších čtyřech minutách hry přišla standardní situace, ke které se, jak jinak, postavil specialista Juninho. Jeho polostřelu-polocentr přes veškerou snahu nikdo netečoval a míč zapadl za záda překvapeného Victora Valdése.

Otevřený fotbal se ani poté nevypařil, Touré Yaya mířil těsně nad, obrovskou chybu Zambrotty odčinil výborným zákrokem Valdés. V šestnácté minutě střílel po Gudjohnsenově akci opět Touré, tentokráte skvělým způsobem zakročil Vercoutre. Tempo neustávalo, ale tutovku Sydney Govoua znovu kryl Valdés a následně na brankové čáře zachránil Éric Abidal.

Poslední fotbalový moment první pětačtyřicetiminutovky měl na svědomí přímým volným kopem Juninho, jeho kroucená rána letěla pár centimetrů nad břevno. Před odchodem do kabin se ještě nechal vykázat na tribunu Frank Rijkaard...

I začátek druhého dějiství vyšel lépe hostům. Messi byl po svém úniku sražen ve vápně Juninhem a sám postižený dostal Katalánce znovu do vedení. Další z řady Juninhových standardek neuspěla, štěstí neměl ani Eidur Gudjohnsen, když hned dvakrát pálil z hranice pokutového území. Nejdříve bránu netrefil, pak zase zasáhl výborný Vercoutre.

Vyrovnání přišlo v 79. minutě. Eric Abidal srazil ve vápně Kadera Kietu, míč si na značku pokutového kopu postavil Juninho a bez sebemenších problémů vstřelil poslední gól večera. V závěrečných sekundách ještě střílel Xavi, ale zápas už se pouze dohrával.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.FC Barcelona (ESP)53209:211
2.Glasgow Rangers (SCO)52127:67
3.Olympique Lyon (FRA)52128:107
4.VfB Stuttgart (GER)51046:123
Skupina F
Liga mistrů má jediný stoprocentní tým, a je jím Manchester United. Ten s postupem v kapse hostil Sporting Lisabon a přestože se hodně natrápil, vyhrál 2:1. Hosté vedli po trefě Abela, United se rozjeli až po přestávce, kdy soupeře zatlačili, nejprve srovnal Tevez a v nastavení o jejich vítězství rozhodl Cristiano Ronaldo. O tom, že ve skupině bude už úplně jasno, rozhodl také druhý zápas. AS Řím vyhrál jednoznačně v Kyjevě a postupuje z druhého místa, Dynamo jako jediný tým v LM bez bodu je beznadějně poslední. Na Sporting zbyde Pohár UEFA.

Dynamo Kyjev - AS Řím 1:4

27.11.2007 20:45

Góly: 63. Ismaël Bangoura - 4. Christian Panucci, 32. Ludovic Giuly, 36. Mirko Vučinić, 78. Mirko Vučinić

AS Řím zvládlo utkání v Kyjevě a výhrou 4:1 si zajistilo postup do další fáze Ligy mistrů. Naopak domácí Dynamo je bez bodu na dně tabulky a ztratilo poslední naději na Pohár UEFA. O vítězství hostů rozhodly tři góly v prvním poločase, v tom druhém skórovaly oba týmy po jedné brance a AS Řím si tak zaslouženě odváží tři body.

První střelu zápasu si připsali domácí, konkrétně Tiberiu Ghioane, gólmana Doniho ale neohrozila. Už ve čtvrté minutě přišel první gól. Christian Panucci od pravé postraní čáry centroval do pokutového území, míč nikdo nezasáhl, nedosáhl na něj ani gólman Rybka a balón se snesl do jeho brány. Římané si tak připsali šťastnou branku, která je hodně povzbudila. V další šanci se ocitl znovu Panucci, tentokrát ale jeho hlavička mířila jen nad bránu. Rincon měl ve 12. minutě příležitost vyrovnat, jeho střelu z 13 metrů ale vyrazil gólman Doni na roh. Od této chvíle už AS Řím míč nepustilo a do konce poločasu mělo velkou převahu. Nejprve měl šanci Giuly, jeho hlavička z 10 metrů ale šla těsně mimo. Ve 32. minutě se ale tentýž hrát už nemýlil. Bývalý hráč Barcelony se trefil z rychlého protiútoku, kdy obešel brankáře Dynama a gólem do prázdné brány zajistil svému týmu vedení 2:0. Už o čtyři minuty později padl gól třetí. U gólu byl znovu Giuly, krásně přihrál Vučiničovi a ten nedal skvělým zakončením Rybkovi žádnou šanci.

Domácí se ve druhém poločase zvedli, první šanci ale mělo AS Řím. V 54. minutě střílel Tonetto, Rybka ale zasáhl a míč vyrazil. V 63. minutě už měli slovo domácí. Maksim Šackich přihrával Bangourovi a 22letý útočník přízemní střelou ze 14 metrů překonal Doniho. AS Řím se po inkasovaném gólu probudilo, ale po přihrávce Vučiniče mířil Giuly jen mimo bránu. V 78. minutě však Římané potvrdili svou převahu a Vučinič svým druhým gólem zápasu stanovil výsledek zápasu na 4:1. Tonetto se dostal před bránu, přihrál dozadu kde už byl připravený Vučinič a ten zdálky překonal Rybku. Římané už dokonce zápasu míč nepustili a odváží si z Kyjeva všechny body po výhře 4:1.

Více informací k zápasu

Manchester United - Sporting CP 2:1

27.11.2007 20:45

Góly: 61. Carlos Tévez, 90. Cristiano Ronaldo - 21. Abel Ferreira

Sporting přijel do Anglie bojovat o naději a dlouho to vypadalo, že by mohl uspět. Nakonec ale odešel z Divadla snů, jak se stánku United přezdívá, poražen. Brankou v poslední minutě se o to postaral bývalý hráč portuglaského celku Cristiano Ronaldo.

V brance Manchesteru dostal šanci Polák Tomasz Kuszczak, ale pro Sira Alexe Ferusona to nebyla dobrá volba. Brankář budoucích soupeřů české reprezentace v boji o MS 2010 se velkou chybou podepsal pod první branku utkání. Ve 22. minutě se na pravé straně hřiště dostal k míči obránce Sportingu Abel, Kuszczak předvídal centr do pokutového území, jenže portugalský bek ho tvrdou ranou k bližší tyči dokonale zaskočil. Pro United mohlo být ještě hůře, když Liedson uklidil do branky míč po pěkné přihrávce Andersona Polgy. Radost mu ovšem zkazil asistent rozhodčího, potažmo jeho zdvižený praporek. Jednu z mála příležitostí domácích neporoměnil po Ronaldově patičce Louis Saha a tak do druhé půle musel Alex Ferguson vytáhnout z lavičky další svá esa.

Konkrétně to byli Ryan Giggs a Carlos Tevez a zejména v případě argentinského útočníka se to vyplatilo. Ne že by Tevez zrovna udivoval diváky jednou technickou parádičkou vedle druhé, ale když na to přišlo, dokázal se postavit přesně tam, kam bylo potřeba. V 61. minutě odccentroval z levé strany Evra, Ronaldova následná střela by sice pravděpodobně mířila těsně vedle, ale díky odrazu od Teveze se dostala na původně zamýšlené místo určení. Vyrovnáno, 1:1. Příznivcům United ještě zabrnkal na nervy povedenou pumelicí z dálky Miguel Veloso, ale poslední slovo měli nakonec domácí. O udržení stoprocentní bilance se v poslední minutě zasloužil stejně jako v zářijovém střetbutí obou mužstev Cristiano Ronaldo. Jeho parádní bomba z trestného kopu zapadla na zadní tyč a rozjásala více než 75 tisíc diváků v hledišti.

Manchester potvrdil roli lídra skupiny pátým vítezstvím v řadě. Sporting, také díky vítězství AS Řím v Kyjevě, porážka mrzet nemusí. S jistotou si zahraje Pohár UEFA.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Manchester United (ENG)550012:315
2.AS Řím (ITA)531110:510
3.Sporting Lisabon (POR)51136:84
4.Dynamo Kyjev (UKR)50054:160
Skupina G
Ve skupině G je znám jeden postupující, stal se jím Inter Milán. Ten sice s Fenerbahce, na jehož hřišti v prvním kole prohrál, hrál dlouho bez branek, ale ve druhé půli potvrdil roli favorita a třemi góly si zajistil jak osmifinále, tak prvenství ve skupině. O druhé místo se ještě bude hrát, své šance totiž přiživilo PSV Eindhoven. Výhrou v Moskvě nad CSKA, o níž se jediným gólem postaral Farfán, se posunulo jen bod za Fenerbahce, v posledním kole ale musí porazit Inter a doufat, že Turci doma nezvítězí nad již jistě posledním CSKA Moskva.

CSKA Moskva - PSV Eindhoven 0:1

27.11.2007 18:30

Góly: 39. Jefferson Farfán

Na Lokomotiv stadium v Moskvě svedli důležitou bitvu domácí CSKA a nizozemský PSV Eindhoven. Naději domácích na Pohár UEFA pohřbil svou premiérovou trefou v letošním ročníku milionářské soutěže peruánský útočník PSV Jefferson Farfán.

PSV si výhrou na horké (dnes spíše zamrzlé) ruské půdě zachovalo naději na postup do vyřazovacích bojů Ligy mistrů, načež účast v Poháru UEFA má jistou. Domácí měli vcelku těžkou pozici, chyběli jim totiž tři brazilské ofenzivní klenoty a tahouni útoku – Daniel Carvalho, Vágner Love a Jo. PSV postrádalo jen svého kapitána Timmyho Simonse.

Domácí po většinu prvního poločasu drželi balón na svých kopačkách, ovšem gólmana Goméze v brance PSV ohrozili zřídkakdy. A když, tak jen ze střel z větší vzdálenosti. Jediný gólový moment utkání přišel ve 39. minutě, kdy Jefferson Farfán potrestal nezdařilý odkop kapitána domácích Sergeje Ignaševiče. Měl již jednoduchou úlohu a do odkryté Akinfejevovy svatyně se nemýlil.

Druhou půli domácí pokračovali v tlaku a snažili se vyrovnat. Pokusy Žirkova, Rajkoviče a dalších buď pochytal skvělý Heurelho Gomes, a nebo šly mimo branku. Hosté se snažili své nejtěsnější možné vítězství ubránit, což se jim nakonec podařilo.

"Přijeli jsme sem vyhrát a zůstat tak v bojích o další fáze Ligy mistrů," řekl trenér vítězného celku Jan Wouters. "Dostali jsme, co jsme chtěli, a tak jsme samozřejmě spokojeni." A zároveň je Jan Wouters rád i za zajištění poháru UEFA. "Jsem potěšen touto výhrou, protože nám zajistila, že i po zimní přestávce budeme figurovat v evropských pohárech," řekl Wouters pro nizozemskou televizi NOS-TV.

Trenér CSKA Valerij Gazzajev se nenechal vyvést porážkou z míry. "Měli jednu výraznější šanci v první půli. Zkazili jsme protiútok a oni nám obratem dali gól. Tak jako ve většině zápasů tuto sezónu, jsme udělali několik hloupých chyb a zaplatili za ně," řekl Gazzajev.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Fenerbahçe SK 3:0

27.11.2007 20:45

Góly: 55. Julio Cruz, 66. Zlatan Ibrahimović, 90. Luis Jiménez

Inter díky brankám Cruze, Ibrahimoviče a Jimenéze s přehledem porazil turecké Fenerbahce a pojistil si tak postup do osmifinále, jako už jistý vítěz skupiny G.

Od záčatku utkání bylo patrné, kdo je v tomto duelu favoritem a Fenerbahce často jen přihlíželo aktivitě domácích. První větší šanci přinesla dvanáctá minuta, to se k hlavičce dostal Stankovič. Jenže vytáhlý Srb centr Maxwella nedokázal správně trefit a mířil mimo. O pár minut později na sebe upozornil jeho spoluhráč Cruz, jehož pokus jen těsně minul Demirelovu bránu. Tlak Interu pokračoval a poté, co ve vápně hostů po soubouji s Luganem upadl Chivu, se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu. Rozhodčí však situaci posoudil správně a signalizoval pokračování ve hře.

Milánští byli však i nadále aktivnější a po centru Ibrahimoviče si málem dal vlastní gól Gökhan. Švédský ostrostřelec vyslal směrem do vápna hostů nepříjemný střílený centr a ten se málem odrazil od překvapeného beka hostů za Demirelova záda. Nakonec míč branku Fenerbahce jen těsně minul. První polovinu utkání ukončily nepřesné pokusy Stankoviče a Cambiassa, a když se neujala ani další střela Ibrahimoviče, šlo se do šaten z bezgólového stavu.

Druhá část utkání začala první vážnější akcí hostů. Deivid utekl domácím po levé straně a úplně volný nacentroval do vápna. Na zadní tyči jeho centr dobíhal Alex, ale za Cesarova záda balon nedostal. Poté se však znovu ozvali domácí a tentokráte si mohli za povedenou akci připsat první čárku. Maxwell nakopl balon napříč malým vápnem, hostující stoper Edu s odkopem míče dlouho vyčkával, toho využil Cruz, obehrál jej a z blízkosti se nemýlil - 1:0.

Hosté se ani nestačili z drtvivého tlaku Interu oklepat a přišel další trest v podobě obdržené branky. Chivu si na levém křídle pohrál s hráči Fenerbahce, nacentroval přesně na volného Ibrahimoviče a ten měl dostatek času jak pro zpracování, tak i pro namíření střely, která si našla prostor mezi bránícím Carlosem a brankářem hostů Demirelem a dojela až do sítě. Netrvalo dlouho a znovu se tento švédský kouzelník připomenul. Ten si stoupl k přímému kopu z dobrých pětatříceti metrů a jeho perfektní střela nechala vyniknout Demirela k ještě lepšímu zákroku.

V 78. minutě utkání, kdy Ibrahimovič odešel ze hřiště a nahradil ho Souza, se stadionem Giuseppe Meazzeho ozýval vděčný potlesk. A tifosi Interu byli o pár chvil ještě spokojenější. To si pro ně v poslední minutě utkání přichystal lahůdku Luis Jimenéz, který nastoupil do utkání, podobně jako Souza, až v průběhu druhého poločasu. Cambiasso mu nejprve skvěle přihrál, poté se hřáč sám skvěle uvolnil a poslal míč přes Demirela už potřetí do branky istanbulského celku.

Hosté si tak z Itálie vezou domů docela veliký ranec a narozdíl od domácích budou muset o postup bojovat. O druhé postupové místo se na dálku poperou s PSV Eindhoven, který v podvečer udolal CSKA na jeho vlastním hřišti 1:0. Fenerbahce však má vyhlídky o poznání lepší, stačí mu porazit poslední CSKA, zatímco PSV nezbývá nic než zdolat Inter.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Inter Milán (ITA)540111:412
2.Fenerbahce SK (TUR)52215:58
3.PSV Eindhoven (NED)52123:57
4.CSKA Moskva (RUS)50146:111
Skupina H
Ve skupině H udělala českým fanouškům radost Slavia, uhrála totiž bod v Bukurešti se Steauou a zajistila si tak třetí místo a účast v jarních kolech Poháru UEFA. Steaua zůstane poslední, zbývá tak rozluštit ještě tajenku na prvních dvou místech. Sevilla sice s Arsenalem prohrávala, ale třemi góly otočila a uštědřila Arsenalu první porážku v sezóně. Dostala se do čela, ale jen o dva body a v posledním kole hraje na Slavii, zatímco Arsenal bude mít doma se Steauou snazší pozici.

Sevilla FC - Arsenal FC 3:1

27.11.2007 20:45

Góly: 24. Seydou Keita, 34. Luís Fabiano, 89. Frédéric Kanouté (pen.) - 11. Eduardo

V předposledním hracím dnu základních skupin Ligy mistrů si po Arsenalu zajistila postup ve skupině H i Sevilla. Španělský tým dal zapomenout na víkendovou prohru s Mallorcou v domácí soutěži a ukončil neporazitelnost Wengerova týmu vítězstvím 3:1.

V úvodních minutách působil lepším dojmem hostující Arsenal a v jedenácté minutě se také dočkal úvodní branky. Bendtner centrem z pravé strany našel Eduarda, kterého neuhlídal Alves a chorvatský útočník sice krkolomně, ale přeci jenom dopravil míč do sítě. Sevilla se probudila až po vyrovnávající brance, Keita krásnou trefou pod břevno potrestal chybu v rozehrávce Kanonýrů. Od tohoto momentu bylo na koni španělské mužstvo, Arsenal sice měl častěji míč na svých kopačkách, ale mužstvo z Andalusie kontrolovalo dobře zvládnutým přechodem do útoku.

Běžela 34. minuta, standardní situaci rozehrával Dani Alves, na jehož centr nejvýše ze všech vyskočil Luis Fabiano a Sevilla se dostala do vedení 2:1. Odpovědět mohl Bendtner, který se prokličkoval až k Palopovi, míč měl však na dlouhou nohu, a tak "nabil" Eduardovi, ale míč do sítě nepropasíroval. 42. minuta byla ve znamení další pohledné akce Sevilly na jejíž konci byla Fabianova střela – Almunia ji sice vyrazil, ale jen před kopačky Kanoutého, jehož dorážka se mezi tři tyče nevlezla.

Druhá půle už tak záživná jako ta první, nebyla. Sevilla měla v jejím úvodu pár nedotažených akcí, první ohrožení branky soupeře si tak připsal Jesus Navas, který se z pravé strany uvolnil až k nebezpečné střele a tu tečoval na roh jeden ze zadáků Arsenalu. O čtyři minuty později našel centr Dani Alvese Luise Fabiana, který opět vyhrál důležitý hlavičkový souboj, ale na rozdíl od poločasu prvého, kdy rozvlnil síť, jeho hlavička mířila těsně vedle.

V 66. minutě to vypadalo, že se po údajné ruce Senderose bude pískat penalta, hlavní rozhodčí ale změnil názor po konzultaci s asistentem. 89. minuta, dlouhý výkop Palopa zachytil Navas a našel Kanoutého, který však nemohl zakončit, protože byl v pokutovém území evidentně faulován. Sudí neváhal a nařídil pokutový kop. Sám postižený penaltu bezpečně proměnil – 3:1. Tento stav vydržel až do závěrečného hvizdu a španělské mužstvo si výhrou zajistilo postup do osmifinále, naopak Arsenal v této sezoně poprvé prohrál a ztratil tak svou neporazitelnost.

Více informací k zápasu

Steaua Bukurešť - Slavia Praha 1:1

27.11.2007 20:45

Góly: 12. Valentin Badea - 78. Zdeněk Šenkeřík

Do utkání vlétla jako kulový blesk domácí Steaua, která se dostala do vedení už v úvodu. Zápas samotný nebyl nikterak pohledný, přesto pro slávisty radostný. Ti nakonec díky zlepšenému výkonu ve druhém dějství vyrovnali a uhráli v Bukurešti potřebný výsledek, který jim zajistil nejen veselou cestu domů, ale také Pohár UEFA.

Trenér slávistických fotbalistů Karel Jarolím byl přinucen oželet služby zraněných Šmicra a Vlčka a vyslal do utkání pouze jednoho vysunutého útočníka Gaúcha. Ten přitom letos nastoupil v základní sestavě pouze jednou. V evropských pohárech si dokonce zahrál jen minutu v předkole proti Ajaxu. Další forvard Šenkeřík se tím pádem stáhl na pravou stranu pětičlenné zálohy. Rumunský soupeř nastoupil v klasickém rozestavení 4-4-2, přičemž útočnou dvojici vyplnili v ten večer aktivní Badea s Dicou.

Fotbalistům na trávníku znepříjemnilo život poměrně studené počasí, což se podepsalo i návštěvě. Slavisté se ovšem pořádně zahřáli už po osmi minutách hry, kdy zbytečně ztratili míč a poslali do zakončení Petreho. Jeho pumelici Vaniak vyrazil ale jen před sebe a Dica toho okamžitě využil. Naštěstí pro český tým stál útočník v době střely v ofsajdu. Jako varování to ale sešívaným nestačilo. Aktivní Dica si centr zpracoval na prsou a z otočky okamžitě poslal nadýchaný oblouček za obranu hostů, kteří si nedokázali poradit s Badeou. Ten v pádu poslal míč do protipohybu českého gólmana a v Bukurešti vypuklo šílenství.

Rumuni i nadále pokračovali v pohledných kombinacích, které dávaly slávistům zabrat. Především vynikající Dica a Badea byli při chuti a neustále zlobili muže (výjimečně) v bílém. A ti tomu dost pomáhali. Obrovskou šanci zahodili Neaga, jenž měl v pokutovém území mnoho prostoru, a Badea, kterého fantasticky vychytal Vaniak. V obou dvou případech selhala celá obranná čtyřka Pražanů.

Zato Slávisté si v první půli nedokázali vytvořit žádnou nebezpečnou akci, kterou by zaměstnali domácí defenzivu. Za dobrý pokus se dal považovat maximálně přímý kop Volešáka. S jeho ránou ale neměl brankář Zapata žádné problémy. Do toho český tým přišel o Švece, který si po špatném došlapu poranil kotník a po půlhodině hry musel střídat.

Do druhé půle šli sešívaní s jasným pokynem: více podporovat vysunutého Gaúcha. To se celkem dařilo. Hrálo se více na polovině soupeře, nicméně do zakončení se stále nedostávali. Samotné utkání po přestávce nenabralo žádné úchvatné tempo. Obě mužstva se neustále prala o míč ve středu hřiště a k vidění bylo jen pár náznaku šancí.

Hosté přitom nutně potřebovali dát gól a mít jistotu třetí příčky. Jenže šance ne a ne přijít. Na druhé straně mezitím Vaniak nadvakrát zlikvidoval nebezpečné protiútoky. Nejprve včasným vyběhnutím překazil postup na branku Badeovi a vzápětí likvidoval Croitorův pokus o lob.

Marná snaha slávistů se ovšem z ničeho nic proměnila ve vstupenku do zmíněného Poháru UEFA. Pomohlo jim nepsané pravidlo: nedáš – dostaneš. Po neúspěšném útoku domácích se totiž hra převalila na druhou stranu, kde Tavares parádním centrem posadil míč na hlavu Šenkeříka a bylo vyrovnáno.

Steaua v závěru chtěla dostat Slávisty pod tlak, jenže díky nervozitě přestala úspěšně kombinovat. Často celou situaci domácí přehnali, anebo stříleli z úctyhodných vzdáleností mimo Vaniakovu branku. Slavia nakonec cennou remízu 1:1 udržela a s jistotou bude na jaře pokračovat v evropských pohárech.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Sevilla FC (ESP)540111:712
2.Arsenal FC (ENG)531112:310
3.Slavia Praha (CZE)51225:135
4.Steaua Bukurešť (ROM)50143:81

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Cristiano a Ibrahimovic,ty primaky

Reagovat
Tsigi

Ten Ronaldův naprosto dokonalej, ale Juninhův taky nebyl špatnej. Valdes ukázal proč by měl dělat jedničku v repre. Jednodušše takovýhle zákroky Iker fakt nedokáže

Reagovat
smazaný uživatel

ehm...

Reagovat
Messiáš

Nahrál sis na smeč kamaráde.

http://www.youtube.com/watch?v=8GjzkeNXiKI

2. gól Lyonu

Reagovat
Tsigi

Srovnáváš nesrovnatelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu,pouštět góly z 35 metrů Iker nedpokáže..

Reagovat
smazaný uživatel

Vicky to prostě nezvládl, o tom žádná - tohle musí každej gólman mít, ale zase nás podržel v dalších fázích zápasu. Má neskutečnou úspěšnost v soubojích jeden na jednoho

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmysl. Ten Juninhův kop byl perfektní a z podobných situací padají góly často. Takovýhle míč musí mít obránci, protože brankář těžko odhadne, kdo to tečuje. A když to nikdo netečně tak už se těžko reaguje.

Reagovat
smazaný uživatel

měl to sice těžký, ale gólman je od toho, aby po těch centrech šel. Obránci jsou od toho, aby zamezili útočícím hráčům ten centr tečnout, což se povedlo a Vicky to stejně nechtl - jeho chyba

Reagovat
smazaný uživatel

Ne-e. V takových to situacích brankář nevybíhá, pač přes tu spoustu hráčů by se tam nedostal. Možná to mohl chytit, ovšem jako chybu to neberu.

Reagovat
smazaný uživatel

To je přece blbost, Jakub má pravdu, z tohohle padají góly dost často, vyběhnout se v těhle situacích nedá, je na obráncích, aby ten míč odrazili, protože brankář má dost svázané ruce. Nemůže hned skočit po míči, protože tyhle balony většinou někdo tečuje a když zůstane stát a nikdo balón netečuje, je z toho gól. A vyběhnout samozřejmě nešlo.

Reagovat
smazaný uživatel

díky Ronaldovi jsem vyhrál

Reagovat
smazaný uživatel

Super gól Ibrahimoviče ala Polách proti Spartě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele