LaLiga - souhrn 20. kola: Barca vede už o osm bodů

03.02.2023, 23:03, aktualizováno 06.02.2023, 22:57
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Barcelony (© AFP)

Real Madrid začal ztrácet a platí to i o utkání na Mallorce, jediná branka padla v první půli a do vlastní sítě zamířil Nacho. A protože Barcelona večer neměla potíže se Sevillou, navýšila svůj náskok na čele na osm bodů. Atlético třetí po sobě jdoucí výhru nepřidalo a s Getafe si body rozdělilo. Betis znovu prohrál, tentokrát v sedmigólovém dramatu podlehl Celtě. Elche šokovalo Villarreal a poprvé v sezoně vyhrálo...

Rayo Vallecano - UD Almería 2:0

06.02.2023 21:00

Góly: 54. Rodrigo Ely (vl.), 63. Álvaro García

Rayo Vallecano v pondělní dohrávce 20. kola dokázalo využít domácího prostředí a díky dvěma slepeným gólům v krátkém časovém rozmezí porazilo Almeríi. Díky tomu se nadále drží na příčkách, které znamenají evropské poháry.

Almería začala v pondělí večer hodně zhurta a tempo, které nasadila, dělalo domácí ekipě dost velké potíže. Už ve třetí minutě vypálil tvrdou ránu hostující kapitán Robertone a brankář Dimitrievski měl plné ruce práce, aby jeho zakončení zkrotil. O pouhou minutu později se navíc do vzduchu pověsil záložník Gonzalo Melero a také on pořádně protáhl zkušeného brankáře domácího Raya.

Dimitrievski se musel ukázat taky o pár minut později, když Robertone našel Baptistãa, jenž se snadno ocitl sám před brankářem Raya. Překonat ho ale nedokázal ani z několika kroků. Na delší dobu pak nastal klid a zejména domácí museli v útoku přidat, pokud chtěli body. Povedlo se jim to ale až po změně stran.

Nejdřív jim pomohlo štěstí. Rohový kop, který si vzal na starosti Isi Palazón, si do vlastní brány srazil obránce Rodrigo Ely. Vedení si navíc domácí poměrně brzo pojistili, když se po devíti odehraných minutách Palazón prosmýkl až k vápnu a našel v něm na zadní tyči volného Álvara Garcíu. Ten udělal kličku vracejícímu se obránci a pak už snadno překonal i poslední záchranu hostí. A protože mladý bek Fran García v závěru svou šanci neproměnil, vyhrálo Rayu v klidu o dvě branky.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Sevilla FC 3:0

05.02.2023 21:00

Góly: 58. Jordi Alba, 70. Gavi, 79. Raphinha

Barcelona si bez potíží poradila se Sevillou, která bránu gólmana Ter Stegena v podstatě vůbec neohrozila. Síť Sevilly naopak katalánský celek napnul hned třikrát, o což se zasloužilo trio Alba, Gavi a Raphinha. Sevilla proto klesá až na 16. místo, zatímco Barcelona si na čele hýčká spokojený osmibodový náskok.

Barcelona chtěla na domácí půdě zvýšit svůj náskok na čele ligy a měla k dispozici jak soupeře v problémech, tak výhodu oproti Realu, který dnes své body ztratil. Svěřenci trenéra Xaviho se zpočátku trochu rozehřívali, avšak z části za to asi mohlo i brzké a hlavně vynucené střídání Sergia Busquetse, který opustil trávník už po osmi minutách.

První větší šanci si domácí Blaugranas vytvořili v 17. minutě. Nejprve se do zakončení dostal Robert Lewandowski, jehož přízemní střelu vyrazil brankář Bounou ve spolupráci s Nemanjou Gudeljem na rohový kop. Z něho Barcelona taky zahrozila, nicméně balon skončil jen těsně vedle brány. Na duely mezi polskou hvězdou v útoku Barcelony a zkušeným brankářem Sevilly jsme si zvykali a těšili se na ně, protože oba soupeři předváděli skvělou práci.

Po šestadvaceti minutách Lewandowski napřáhl ke střele a sledoval, jak jeho prudkou ránu Bounou s vypětím sil vyráží vedle branky. Byly to ale spíš ojedinělé náznaky šancí, až do konce první půle jsme se dalších šancí nedočkali. A o aktivitě Sevilly před bránou stráženou Ter Stegenem se snad ani nedá mluvit.

I proto se na hrací plochu hned zkraje druhého poločasu dostavilo útočné duo Lamela - Gil. Jenže paradoxně to vedlo jen ke gólům soupeře. V 58. minutě prostrčil Franck Kessié míč na nabíhajícího Jordiho Albu a zkušený španělský bek už si věděl rady. Placírkou poslal míč ke vzdálenější tyči, a Barca tak vedla.

Za dalších dvanáct minut sprintoval za míčem Raphinha, počkal si na náběh spoluhráčů a ještě vymyslel krásný pas na zadní tyč. Tam se hnul jediný hráč, a to mladíček Gavi, který už měl úlohu střelce druhé branky velmi snadnou - 2:0 pro Barcelonu.

Za necelých deset minut to už bylo o tři góly. A opět v tom mělo prsty duo Alba - Raphinha. Alba překonal ofsajdovou linii a vymyslel krásný pas na spoluhráče Raphinhu, který v podstatě už jen sklepl míč za záda brankáře Bounoua a uzavřel skóre na 3:0.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Real Valladolid 0:1

05.02.2023 18:30

Góly: 73. Cyle Larin

Zápas dvacátého kola španělské LaLigy mezi Realem Sociedad a Valladolidem přinesl překvapivého vítěze. Hosté před zápasem okupovali až sedmnáctou příčku jen o bod před osmnáctým Cádizem, přesto dokázali baskického favorita šokovat a zvítězit 1:0 díky gólu Larina.

Utkání začalo v poměrně klidném tempu a ani jeden z týmů se kdovíjak nehnal za úvodní trefou. Do první opravdu vyložené brankové příležitosti se ve třiačtyřicáté minutě dostal Sørloth, jeho střela ale orazítkovala pravou tyč branky hostů.

Ve druhém poločase to svými projektily zkoušeli krátce po sobě Alexander Sørloth a Takefusa Kubo, prvně jmenovaný však branku těsně netrefil a japonský středopolař naopak pouze prověřil připraveného Masipa.

O chvíli později to agilní Kubo zkoušel znovu, opět ovšem nedokázal překonat brankáře Pucelanos. A tak přišel nečekaný trest. V podstatě z první akce Valladolidu si dokázal na centr Péreze z pravé strany hřiště naskočit Cyle Larin a hlavičkou překonal gólmana Remira. Kanaďan přitom přišel na trávník jen přibližně o čtvrt hodiny dříve.

Žádné další příležitosti už v Reale Areně k vidění nebyly, Valladolid tak překvapivě obral San Sebastián o všechny body. Domácí vyšli po osmi zápasech v lize bodově naprázdno.

Více informací k zápasu

Girona FC - Valencia CF 1:0

05.02.2023 16:15

Góly: 64. Borja García

Ani odvolání Gennara Gattusa zatím Valencii nepomohlo a tradiční španělský celek prohrál i v Gironě. Na Estadi Municipal de Montilivi padl jediný gól, o ten se postaral po změně stran Borja García. Los Che už se nebezpečně přiblížili sestupu.

Kdo by to byl po novém roce čekal. Valencia měla celkem slušný podzim, ale po novém roce nastartovala hlubokou krizi, jejíž konec je v tuto chvíli v nedohlednu. Ani pod staronovým trenérem Vorem nedokázala bodovat v Gironě.

Hosty mohl hned v úvodu pořádně spražit Castellanos, jenže svojí střelu poslal mimo branku. O pár minut později byl v ještě větší tutovce Aleix García a gólman Mamardašvili už musel tasit reflexivní zákrok. Valencia měla jen jednu možnost, z rychlého brejku nepotrestal samostatný únik Yunus Musah, pochvalu přitom zasloužil skvělý Gazzaniga.

Girona měla v prvním poločase převahu, neproměňovala však své příležitosti. García si hned několikrát vylámal zuby na Mamardašvilim a Gutiérrez pro změnu zblízka hlavičkoval vedle. Katalánci se dočkali až v 61. minutě. Riquelmeho přihrávku z otočky napálil rovnou z první do sítě Borja García!

Valencia ani poté nebyla schopná směrem dopředu něco vymyslet a jen díky výtečnému Mamardašvilimu se držela ve hře o body. Hostující brankář třeba pochytal další dvě tutovky Stuanimu. I přes tento výtečný výkon svého brankáře každopádně Valencia padla, a pouze tedy prohloubila svojí výsledkovou krizi.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Real Madrid 1:0

05.02.2023 14:00

Góly: 13. Nacho (vl.)

Velké překvapení se odehrálo na Mallorce. Obhájce titulu Real Madrid tam nečekaně zaváhal a přenechal všechny body domácímu RCD. Domácím na obrovskou senzaci stačil jediný gól a o ten se postaral sám madridský celek, jmenovitě Nacho Fernández.

Obhajoba Bílého baletu se tak komplikuje a vedle Mallorcy má největší radost z výsledku vedoucí Barcelona. Ztráta Madridu na vedoucí příčku totiž může dramaticky narůst.

Rozhodující moment zápasu přišel už ve 14. minutě a byli to sami hosté, kteří si vstřelili vlastní branku. Nacho Fernández ve snaze odhlavičkovat centr balón přizvedl, a ten zapadl do sítě. Rychlý gól favorita zaskočil, a i když Real přidal plyn, žádnou větší šanci si v prvním poločase nevytvořil. Bermellones drželi ofenzivní hvězdy Ancelottiho týmu na uzdě a dlouho tomu tak bylo i ve druhém poločase.

Real Madrid nicméně nakonec dostal šanci na vyrovnání. A vůbec tu největší, jakou mohl. V 60. minutě se Rajković vrhl pod nohy Viníciusovi a sudí odpískal pokutový kop. Marco Asensio však nepochodil, Rajković skvělým zákrokem a lapenou penaltou předchozí moment odčinil.

To Realu ještě více podlomilo nohy, Mallorca, kupodivu bez problémů, i nadále držela nadějné vedení. Závěrečné minuty sice přinesly určitý tlak hostů, každopádně domácí výsledek uhájili a postarali se o největší senzaci kola.

Více informací k zápasu

Real Betis - Celta Vigo 3:4

04.02.2023 21:00

Góly: 9. Juanmi, 23. Sergio Canales, 84. Nabil Fekir - 6. Jørgen Strand Larsen, 42. Gabriel Veiga, 56. Gabriel Veiga, 69. Joseph Aidoo

Neuvěřitelná přestřelka byla k vidění v sobotním utkání na Estadio Benito Villamarín, kde se představil domácí Real Betis proti Celtě, která zde dokázala za posledních patnáct let zvítězit pouze dvakrát. Jenže hosté šli do vedení už v šesté minutě. Na gól Larsena odpověděl Betis trefami Juanmiho a Canalese. Do poločasu ale bylo srovnáno díky Veigovi. Dvacetiletý Španěl pak dostal chvíli po poločase Celtu do vedení a na 4:2 navýšil o čtvrt hodiny později Aidoo. Poslední slovo pak sice měli domácí, Fekir už ale pouze korigoval na končených 3:4.

Celek z přístavního města Vigo vstoupil do utkání skvěle a už v šesté minutě se dostal do vedení. Z pravé strany posílal míč do vápna Pérez a Larsen jej krásně z první trefil na bližší tyč. Brankář Silva se za ranou jen ohlédl. Neuběhlo ale ani pět minut a za jásotu téměř sedmačtyřiceti tisíc fanoušků bylo vyrovnáno. Ke zblokované střele Canalese se se štěstím dostal Juanmi, jenž byl v tu chvíli již tváří v tvář hostujícímu gólmanovi a se zakončením neměl větší problém.

Béticos otočili skóre na svou stranu za necelou čtvrthodinu. Krásnou akci na jeden dotek rozjel zpoza šestnáctky Aidoo, který posunul na Iglesiase na pravou stranu. Ten na nic nečekal a předložil míč do palebné pozice Sergiu Canalesovi, který po zemi dopravil míč za záda Villara.

Dvougólové vedení mohli na svou stranu strhnout Pellegriniho svěřenci v jednačtyřicáté minutě, jenže Miranda nedokázal překonat vyběhnuvšího Ivana Villara, který zastoupil v zápase zraněného Augustína Marchesína. Po neproměněné šanci přišel pro Betis krutý trest. Přihrávku De la Torreho za obranu si velmi šikovně zpracoval Veiga a nádherným efektním zakončením přehodil domácího brankáře.

Jestliže byl první poločas bohatý na góly, ten druhý jej, co do zajímavých akcí ještě o něco předčil. V šestapadesáté minutě vše odstartoval opět Gabriel Veiga, jehož našel naprosto osamoceného v pokutovém území Larsen. Španělský středopolař neváhal a z jedničky zakončil mimo dosah Silvy.

Famózní představení pokračovalo další krásnou brankou z 69. minuty a postaral se o ni stoper Aidoo. Ten si po rohovém kopu naskočil na odražený míč, brilantní dalekonosnou hlavičkou zavěsil pod břevno a zvýšil náskok svého týmu na dva góly.

To ale rozhodně nebylo všechno. Bílo-zelení se nevzdali a po tom, co je Sabaly zachránil od pátého inkasovaného gólu zákrokem na brankové čáře, dokázali vstřelit kontaktní branku. Dosáhli jí s velkou dopomocí hostujícího Minguezy, který zahrál v šestnáctce jednoznačně rukou. Penaltu, kterou ještě posvětil VAR zahrával Fekir a přesnou ránou k levé tyči Villarovy branky ji bezpečně proměnil.

Naprostý zkrat pak těsně před koncem předvedl Luiz Felipe, který pravděpodobně z frustrace praštil zezadu do hlavy nic netušícího Aspase, jenž zdržoval s rozehráním. Betis tak dohrál poslední minuty v deseti, přesto si ještě vytvořil stoprocentní šanci, tu ale spálil González, a tak musí Los Verdiblancos kousat již třetí těsnou prohru z posledních pěti ligových zápasů.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Getafe CF 1:1

04.02.2023 18:30

Góly: 60. Ángel Correa - 83. Enes Ünal

Malé madridské derby mezi Atléticem a Getafe vítěze nepoznalo. Los Colchoneros sice byli jasným favoritem, ale tentokrát se jim nepodařilo po vstřelené brance Ángela Correy výsledek udržet a z pokutového kopu srovnal pár minut před koncem Enes Ünal. Getafe bodovalo na Wanda Metropolitano vůbec poprvé v historii.

Remíza je pro Atlético jednoznačnou ztrátou, kterou budou moci nejbližší konkurenti v boji o Ligu mistrů využít. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho sice byli v průběhu prvního poločasu lepším a aktivnějším týmem, jenomže bez gólového vyjádření. Ve 22. minutě sice rozvlnil síť Álvaro Morata, avšak stalo se tak z ofsajdového postavení a branka neplatila. Nutno říci, že Getafe velmi zodpovědně bránilo a rozhodně mělo svůj podíl na poločasovém bezbrankovém stavu.

Ten ještě platil v 60. minutě, kdy Atlético vstřelilo další gól z ofsajdového postavení. Neplatilo ale o dvě minuty později. Brankář Soria sice vyrazil tvrdou pumelici, ale okamžitá dorážka Ángela Correy byla natolik razantní, že s ní už hostující brankář nemohl nic dělat.

Pokud se Atlético dostane na Wanda Metropolitano do vedení, obvykle si už výsledek pohlídá. A vše naznačovalo tomu, že stejný scénář se odehraje i proti Getafe. "Atleti" se však dopustili fatální chyby a Azulones sami umožnili skórovat. V 82. minutě zahrál v pokutovém území rukou Savić a rozhodčí měl o penaltě jasno. Jan Oblak pak sice vystihl směr Ünalovo střely, ale balónu v cestě do branky nezabránil.

Na zvrat už neměli domácí moc času ani sil. I když se nastavovalo ještě šest minut, Getafe výsledek ubránilo. Remíza 1:1 je z jeho pohledu fantastickým úspěchem, protože na Wanda Metropolitano se jim to dosud nikdy nepodařilo.

Více informací k zápasu

Elche CF - Villarreal CF 3:1

04.02.2023 16:15

Góly: 3. Pere Milla, 45+3. Pere Milla (pen.), 52. Pere Milla (pen.) - 22. Gerard Moreno

Každá série jednou končí a ta Elche skončila v sobotu odpoledne rovnou velkým překvapením. První výhra v sezoně a ještě k tomu nad Villarrealem. Domácí smetli Žlutou ponorku třemi brankami z kopačky jediného muže Pereho Milly. Dvakrát mu přitom stačilo proměnit pokutový kop.

Je to velké překvapení. Villarreal hrál na půdě beznadějně posledního Elche a očekávalo se, že získá tři body. Všechno ale bylo jinak. Elche odehrálo pravděpodobně svůj nejlepší zápas v sezoně a velkému favoritovi vlastně nic nedovolilo.

Elche výrazně pomohla první branka. Už v 8. minutě ztratil Villarreal balón na své polovině a následoval rychlý brejk taženým Poncem a zakončený Perem Millou. Domácí publikum ožilo, ale favorit zápasu se dokázal s rychle inkasovaným gólem vypořádat a ve 25. minutě vyrovnal. Gerard Moreno dostal pas na ofsajdové hranici a nekompromisní střelou překonal Badíu. Celou situaci ještě přezkoumával VAR a prohřešek proti pravidlům včetně možného ofsajdu neshledal.

Domácí celek byl i po vyrovnání překvapivě lepší, častěji držel balón a Villarreal příliš do ničeho nepouštěl. Místy měl dokonce drtivou územní převahu a v nastaveném čase prvního poločasu znovu udeřil. Cuenca se uvnitř vlastního vápna dopustil šlapáku a sudí bez váhání odpískal pokutový kop. Pere Milla zvolil utaženou střelu k tyči a vrátil Elche vedení.

Také začátek druhého poločasu patřil Elche a velký závar před Reinou obrana Villarrealu jen taktak ustála. Hosté ale nehráli vůbec dobře a Los Franjiverdes toho dokázali využít. Álex Baena se dopustil dalšího faulu v pokutovém území a to mělo pro Villarreal fatální následky. Pere Milla totiž ani napodruhé nezaváhal a zkompletoval hattrick. Elche už vedlo 3:1 a bylo na nejlepší cestě dosáhnout premiérového vítězství v této sezoně LaLigy.

Naprosto zaskočený Villarreal nedokázal vůbec reagovat a po celou dobu nenašel na hru Elche ten správný recept. Los Franjiverdes se tak postarali o největší překvapení kola a alespoň trochu vylepšili svojí jinak ponurou bilanci.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - CA Osasuna 1:1

04.02.2023 14:00

Góly: 59. Martin Braithwaite - 45. Ante Budimir

Dvě červené karty a dva góly, to všechno bylo k vidění odpoledne na RCDE Stadium v Barceloně. Espanyol sice inkasoval do šaten branku na 0:1, ale ve druhém poločase srovnal stav a tím si zajistil alespoň jeden bod.

Espanyol toužil v domácím prostředí získat všechny body, ovšem Osasuna nebyla snadným soustem. To se potvrdilo hned v 8. minutě při velké šanci Ezzalzouliho, kterou Aítor Fernández nohama vyrazil. I na druhé straně přišla velká gólovka a na přední tyči hlavičkoval do brankové konstrukce Javi Puado.

Utkání však teprve nabíralo na obrátkách a před koncem prvního poločasu se děly věci. Nejprve využil Ávilova špatného doteku s balónem vedoucí brankou Ante Budimir a po něm rozdal sudí Gil rovnou dvě červené karty, a to po jedné na obou stranách. Bylo to správné rozhodnutí, protože vzájemná potyčka Pierra-Gabriela s Ezzalzoulim si nic jiného nezasloužila.

Každopádně s prvním poločasem byli spokojenější hosté a před Espanyolem stáhl nelehký úkol vyrovnat, potažmo strhnout výsledek na svoji stranu. První premisa se podařila. Přízemní střela Martina Braithwaita se sice neujala i díky zákroku Fernándeze, ovšem o chvíli později předvedl dánský útočník důraz v šestnáctce a doklepnutím zařídil remízu.

I když do konce utkání ještě zbývala spousta času, ani jedna strana se na rozhodnutí nezmohla. Utkání tak skončilo spravedlivou dělbou bodů.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Cádiz CF 4:1

03.02.2023 21:00

Góly: 10. Oihan Sancet, 35. Oihan Sancet, 44. Yeray Álvarez, 75. Oihan Sancet - 25. Gonzalo Escalante

Pohodové vítězství zaznamenal v páteční předehrávce Athletic Club proti Cádizu. Baskové rozhodli o své výhře už v prvním poločase, kdy skórovali třikrát, a po změně stran přidali ještě jeden zásah. Ústřední postavou vysokého vítězství se stal autor hattricku Oihan Sancet. Baskové se sice museli ve druhém poločase obejít bez vyloučeného Berchicheho, nicméně vedení nepustili. Cádiz se ani po tomto víkendu ze sestupového pásma nevyhrabe, zatímco Athletic zůstává těsně pod pohárovými příčkami.

Favoritem tohoto klání byl jednoznačně Athletic. Na San Mamés se očekávala jeho výhra a domácí svěřenci jí beze zbytku naplnili. Nebylo to však bezproblémové vítězství, i když konečný výsledek vypadá přesvědčivě.

Cádiz ale nepůsobil úplně odevzdaným dojmem, jak by se mohlo na první pohled zdát. Hned v úvodu zápasu měl dobrou příležitost Bongonda, ale trefil jen boční síť domácí svatyně. O chvíli později přispěchal s ještě větší gólovkou Escalante a Athletic v tomto případě zachránila tyč. Byly to klíčové okamžiky zápasu.

Baskové tyto šance hostů přežili a sami šli v 10. minutě do vedení. Oihan Sancet se uvnitř vápna dostal ke špatně odvrácenému balónu a tvrdou ranou do šibenice nedal Ledesmovi šanci. Žlutá ponorka na první branku stačila odpovědět. Gonzalo Escalante odčinil předchozí neproměněnou šanci a po perfektní individuální práci Ocampa doklepl balón zblízka do branky.

V prvním poločase se měnilo skóre ještě dvakrát a to ve prospěch týmu z Bilbaa. Ve 35. minutě se znovu přesně opřel do balónu Oihan Sancet a minutu před koncem udeřil ze vzduchu Yeray. Athletic vedl po prvním poločase o dva góly, ale ještě neměl vyhráno.

Domácí tým si totiž zápas zkomplikoval vyloučením Berchicheho v 58. minutě. Ten uviděl za skluz zezadu už druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Hosté si ale v početní výhodě nevěděli rady a Athletic se možná trochu překvapivě snadně bránil. Čtvrthodinu před koncem navíc využil přechodu do útoku a Oihan Sancet pojistil výsledek na 4:1. Domácí fotbalista k tomu všemu zkompletoval hattrick a stal se ústřední postavou důležitého vítězství. Cádiz mohl ještě v nastavení korigovat, jenomže Sobrinova rána skončila na tyči. Athletic tak zůstává v kontaktu s evropskými poháry, zatímco Žlutá ponorka zůstává i nadále v sestupovém pásmu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
20
17
2
1
42 : 7
53
2
Real Madrid
20
14
3
3
40 : 17
45
3
Real Sociedad
20
12
3
5
28 : 19
39
4
Atlético Madrid
20
10
5
5
29 : 17
35
5
Rayo Vallecano
20
9
5
6
27 : 22
32
6
Villarreal CF
20
9
4
7
22 : 17
31
7
Real Betis
20
9
4
7
24 : 20
31
8
Athletic Bilbao
20
8
5
7
29 : 21
29
9
CA Osasuna
20
8
5
7
19 : 19
29
10
RCD Mallorca
20
8
4
8
16 : 18
28
11
Girona FC
20
6
6
8
27 : 29
24
12
Celta Vigo
20
6
5
9
22 : 32
23
13
Real Valladolid
20
7
2
11
15 : 28
23
14
UD Almería
20
6
4
10
23 : 31
22
15
Espanyol Barcelona
20
4
9
7
24 : 30
21
16
Sevilla FC
20
5
6
9
21 : 29
21
17
Valencia CF
20
5
5
10
25 : 24
20
18
Cádiz CF
20
4
7
9
15 : 33
19
19
Getafe CF
20
4
6
10
17 : 27
18
20
Elche CF
20
1
6
13
15 : 40
9

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (111)

Přidat komentář
smazaný uživatel

První hattrick v letošní La Lize

Reagovat
Xavi

A hned druhý.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že nebyl čistě penaltový

Reagovat
Xavi

Atlético největší šmatláci v historii. Byl jsem zastáncem Simeoneho, ale ta sračka proti Getafe, který je úplně z formy to jako nemysli vážně.

Reagovat
megatron1

Carrasco top hráč. :D

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně kdyby sestoupila tahle trojice týmů, tak by to bylo úplně ideální.

Reagovat
Kluivert9

Espanyol místo Cádizu

Reagovat
Keboto

Reagovat
Israha

možná prohodit Getafe s Pucelou by se ještě sneslo

Reagovat
CHONG

Reagovat
santini

Cadiz zostať, pucela dolu

Reagovat
smazaný uživatel

Simeone je najväčšia brzda Atletica

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3. červená pro Luize Felipeho, 10. červená pro Betis v lize celkově, neskutečný

Reagovat
santini

To bol zas zapas tvl chvalabohu ze sme to uhrali nejako

Reagovat
Phillipinho

Gabri Veiga je skvelej. 6 golu v La Lize po polovine sezony ve 20 ti letech je solidni pocin

Reagovat
santini

Keby to boli len nejaké dorážky, ale on viacero tych golov sam vybavil. Strela g dialky, lob, nabeh... Určite najväčší talent Celty od čias Iaga. Dúfam len, že si ho nikto okrem teba nevsimol

Reagovat
zasranej malíř

Tak LL můžeme letos odpískat, výkon no comment, katastrofa, přes léto bude snad čistka

Reagovat
Israha

A nejhorší je, že můžem Vincka kritizovat za slabší formu a nevhodné chování vůči sudímu a protihráčům jak chceme, ale nic to nemění na faktu, že zápas od zápasu je on jediný, který individuálními akcemi vytváří konstantní tlak na obrany soupeře a generuje šance. Nikdo jiný tam v té ofenzivě takto pravidelný přínos nemá. Letos ani Benzema ne. Na Viniho jediného je spoleh, že opravdu každý zápas bude nějakým způsobem nebezpečný a buď vytvoří šanci či svou aktivitou udělá prostor pro šanci spoluhráči.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Xavi

Vždyť pořád čtu, jak to máte pořešeny. Akorat kraje obrany a backup za Benzemu.

Reagovat
misinho7

no sak..na LB a RB nemame hracov..a na hrote tak isto nikto..akoze dnes tam siel Mariono snad po roku a to je parodia na futbalistu..musime tieto posty posilit

Reagovat
2miguel1

Wtf, sak 50mil€ Mendy, Carvajal. Ak hraju Eder,Rudi stoperov, tak aj Alaba, Nacho. Na hrot vam nikto lepsi ako Mariano nepride, ak tam bude Benzema.

Reagovat
misinho7

Mendy je poslednej dobe dost mimo a tiez casto zraneny, Dani uz nema formu ako niekedy a tiez je casto zraneny...LB a RB su proste priorita..Mendyho asi predaju..Alaba nechce hrat LB a Cama tam je len zaskok..a Benzema nema uz 25 a vykonost a forma bude klesat, tam bude musiet sa to pomaly riesit..

Reagovat
2miguel1

Mendy aj Carvajal maju zmluvy do 2025, oni sami odchadzat nebudu a ono kupit teraz niekoho dobreho na LB aj RB je problem. Hrot je teraz tiez problematicky, nikto iny okrem Osimhena ma nenapada. Mozno Vlahovic, ale ten by v Reale dopadol ako Jovic. Toho Mbappeho ste pokašlali minule leto

Reagovat
Xavi

Tak o jaké čistce to píše?

Reagovat
madridcan

My ako Merengues tu máme mať po novom hovorcu alebo ešte stále môžme fungovať tak, že nech si každý napíše svoj názor?

Reagovat
Xavi

Však se jenom ptám.

Reagovat
Kokesh

Tak třeba suverénně nejlépe placený hráč týmu, který letos odehrál úctyhodných 100 min v La Lize...tím bych asi začal.

A pak jsou tu samozřejmě hráči jako Vallejo, Odriozola a Mariano, kteří nemají ani tu nejmenší důvěru trenéra a nedává je žádný smysl držet.

A stačilo by, aby se vedení opět nesoustředil na jediného hráče - Bellingham, ale raději vidělo mezery v soupisce, jakožto žádná alternativa ke Karimovi nebo úplnou sabotáž výkonů na RB, hlavně v podání toho nejpolvolanejsiho.

Reagovat
Xavi

Jak to vidíš s Kroosem a Modričem další sezónu?

Reagovat
Kokesh

Hele, já bych na jejich setrvání regulérně vypsal kurzy, protože to co se s nimi stane možná neví ani oni sami.

Toni je stále mladý, a i když se objevují zprávy o jeho ukončení kariéry, věřím, že rok dva ještě v RM zvládne. Luku bych v normálním případě naprosto vyždímal do sucha a ještě ho o rok prodloužil, ale...on je podle mě tak skvělá persona, že pokud přijde ten anglický pokémon, skončí. A pokud ne a klub ho bude potřebovat, dá ještě rok.

Ale je tam opravdu tolik proměnných, že jsem sám taky zvědav...

Reagovat
Xavi

jn. uvidíme.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
blaugrana

jebat madriidd

Reagovat
Kixi Syhimour

Gratulace Barceloně k titulu

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Israha

Ale jistým způsobem obrovský respekt pro Aguirreho práci v Mallorce, protože tam u sice ucházejícího, ale přesto nikterak kvalitního kádru vytvořil mentalitu nepříjemných sons of bitches, co ti dají sežrat každou minutu, kterou jsi s nima na hřišti, jedou na krev a kašlou na nějaký krásný herní projev, tvrdě jdou za udržením se v lize betonem a prasením a přijímají tu roli fotbalových záporáků se vším všudy. Nebaví mě to sledovat, ale zároveň to tak nějak obdivuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle zfetovaný výkon už jsem nějakou dobu neviděl, dřív to umělo Atlético.

Reagovat
smazaný uživatel

4 poslední domácí zápasy 1:0, brutalita

Reagovat
Israha

Atlético to mělo takticky vymakanější, mnohem lépe pracovali s vykrýváním prostorů a ničením ofenzivy soupeře hned od základu (nemluvě o spolehlivější ofenzivě, kdy většinou ten jeden gól dali). Mallorca je "jen" intenzivní...ale hraje se proti tomu podobně blbě.

Reagovat
smazaný uživatel

Já na tom teda nevidím nic co by si zasloužilo obdiv, je to ubohý a zároveň smutný.

Reagovat
Israha

Mi tam vadí to simulování ve snaze zdržovat a vykartovat protihráče. Ale to zas dělá taky skoro každý tým, když potřebuje podržet příznivý výsledek. Jinak to vnímám tak, že trenér pochopil možnosti svého kádru a pracuje s ním tak, aby maximálně vytěžil silné stránky a schoval ty slabé. Dnes komentátor říkal, že slyšel Aguirreho rozhovor, kde padlo něco ve smyslu: "Po mně nikdo nechce pěkný fotbal, ale body a udržení se v lize, aby fanoušci mohli chodit na Real, Barcu a jiné velké týmy." Ten přístup pak dává perfektní smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

To je na tom právě to smutný, pokud fanouškům stačí, že se přijdou podívat na Real, zapískají si na Viníciuse, zařvou si u náhodnýho gólu a jdou domů...

Reagovat
Israha

Tak já nehodnotím pohled fanouška. Si nemysli, mě toto taky nebaví sledovat, dneska jsem u toho šílel . Ale z pohledu práce trenéra a hráčů coby profesionálů prostě dobře prováděná práce, to je nutné uznat.

Reagovat
Jordi Alba

Snad jediný, co jim ten beton vydržel, respektive ho ještě vylepšili.

Reagovat
CHONG

Šílený výkon a vzhledem k tomu, jak Barcelona "ztrácí" body, to může být i definitivní začátek konce boje o titul. Každopádně, i když to samozřejmě jde i za Carlem, to mi na tom vadí, že on bude jediný, kdo to odesere. Flo ho odstřelí a nový trenér dostane vagón posil

Reagovat
Mateo16

vagón posil - nutne potrebujeme a Carlo by mal skoncit

1 utocnika

2 kridla

1 zaloznika

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
vilp

A jména máš? Mně se líbí akorát Gvardiol z těch, o kterých se psalo.

Reagovat
misinho7

spekuluje sa o Gvardiolovi, Vlahovic a samozrejme Jude

Reagovat
misinho7

a teda este chcu aj RB a LB ale tam netusim kto..sice sme uz kupili Frana Garciu ale kto vie ci ho rovno nepredame za drahsie

Reagovat
Mateo16

Bellingham, Brahim, Richarlison, Hakimi, Kvaracchelija - to je asi nerealne lebo to je cca 300mio +

Carvajal, Eden, Asensio, Mariano out

Reagovat
Mateo16

najradsej by som bol za Odegaarda čo sa mozno bude hypovat po titule ale to je nerealne

Reagovat
Slavia10

Bellingham 100-150. Hakimi asi těžko. Díky kauze Mbappe vás PSG nesnáší stejně jak Barcu, to si připravte 150 mega aspoň, abyste je donutili ho prodat. Tottenham nemá důvod se Richarlisona zbavit tak rychle, pokud nepřijde nabídka okolo 100 mega, Kvarachelija bude tak za 70-80 s ADL je jednání úplně o ničem, Brahim by byl za 50 váš.

Reagovat
misinho7

Brahim je nas v AC hostuje.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kokesh

By byl skvělý další sezónu místo Marca. + Fran Garcia a máme za 5M naprosto luxusní širší kádr. Navíc pokud se vkládá tolik naději do Tobiase Vin., jednoduše ho vytáhnout nahoru a je tu další mladá alternativa.

Bohužel takhle vedení nepřemýšlí, takže se Fran a Brahim zhodnotí a nakoupíme další miliardové hovna...

Reagovat
smazaný uživatel

Richarlison

Reagovat
Mateo16

Ziadny iny backup za Karima nie je A to ze sa mu mometalne nedari moze mat + ze zmrdi z Tottenhamu si nevypytaju 100 mega +

Reagovat
smazaný uživatel

Kupovat backup za Benzemu neni reseni. Ten hrac bude za Benzemou smrdet a za celou sezonu dostane tak 400 minut. Mame za sebou experimenty typu Jovic nebo Mariano. Dalsi takovy hrac by byl uplne to samy. Reseni je udelat backup z Benzemy. Coz se letos a pristi rok nestane. 2024 prijde Endrick a mozna se koupi Haaland a tim se to vyresi. Do ty doby pochybuju, ze se neco stane.

Reagovat
misinho7

jj budeme predavat Daniho ... Dani potrebuje proste konkurenciu a hlavne niekoho kto tam bude ked bude zraneny, Hakimi totalne nerealny z PSG..mozno Bellingham ak sa Floro buchne po vrecku a Brahim spat.

Reagovat
Kokesh

Tak mohl přijít Cancelo na půl sezony, stejně za něj tu raketu nedá ani Bayern a zase se vrátí do MC.

Reagovat
madridcan

Keď nám bol ponuknutý a nebrali sme ho, tak to musí byť fakt retard, ktorý by rozjebal kabinu

Reagovat
Kokesh

Tak Pep z něj dostal maximum a pak ho odhodil jako špinavý hadr, to on umí dobře...bohužel v repre nikdy to maximum stejně jako Bernardo neuměl předvést. V RM mohl být ale příjemný oživení, na půl roku bych nějaký vliv v kabině vůbec neřešil, mohl dost změnit potřeby a možnosti týmu...škoda.

Reagovat
AlevsakNevadi

ako chapem ze chces kopnut do Pepa ale pozri si ako odchádzal Cancelo z ostatných teamov, v kazdom jednom ma pruser s kabinou

Reagovat
Eichel

Reagovat
Reggie

ale to se nehodí

Reagovat
misinho7

No jedine to ze je to totalny magor inac nechapem ako sme ho moli odmietnut, sme blazni v Bayerne uz sype asistencie..

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Aldeano

Bída.

Reagovat
LAM

Kdo by tohle čekal?

Zkusit večer máknout se Sevillou. To by pak bylo dost slušný.

Reagovat
Kokesh

Ancelotti: "The penalty? I chose Asensio over Rodrygo because we thought about his missed penalty in the World Cup. It could affect him."

Reagovat
Ed_Hazard

Ale ni tak

Reagovat
Rizek

Reagovat
Krausio_Real_M

Já se poseru

Reagovat
Damis

Barca nemá konkurenci letos

Reagovat
madridcan
Reagovat
Rizek

křeč

Reagovat
madridcan

A klamstvo?

Reagovat
Rizek

v tom žiješ už tak dlouho, že ti ujel vlak reality

Reagovat
madridcan

Reality tej, že Inter vyjebal Barcu z LM a my sme obhajcovia?

Tak zjavne ty si Johnny Depp a ja Kenneth Branagh, keď chceš vedieť vlak reality

Reagovat
sergi

Parádička teda, gratulujem k prvej trofeji sezóny, titul obhajcovia sa bude vynímať vo vitríne.

Reagovat
LAM

Tak nakonec velmi dobrej druhej poločas a Raphinhův asi nejlepší poločas také.

8 bodů vypadá velmi pěkně, ale příště hrajeme na Villarealu, tak snad si formu udržíme.

Reagovat
2miguel1

Ty panečku jeden krajší gol než druhy

Reagovat
Kejza

dneska pěknej fotbal i trpělivej výkon

Reagovat
smazaný uživatel

8 bodů náskok a skóre 42:7 v půlce sezony...ten pokrok pod Xavim je opravdu masivní po všech stránkách. Marně vzpomínám, kdy jsme naposledy působili tak variabilně, a přesto sebejistě a dokázali si poradit s nejrůznějšími situacemi. Jako náhodu nebo vyhrávání samospádem to může označovat jenom hodně velký ignorant.

Reagovat
CHONG

Jsem zvědavý (bez ironie), jak se vám to podaří přenést do EL...

Reagovat
alcantara

United nas vyradi

Reagovat
LAM

Je otázka jak vůbec do EL půjdeme, když je tady velká šance na ligu+ se ještě bude hrát i CDR.

Ale jinak United jsou po Arsenalu tým z nejlepší formou v PL, takže to nebude sranda a Dembele bude hodně chybět.

Reagovat
PP

vzals mi z huby.. Hrají fakt dobře a Rashford má formu jako prase.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
teenz

Reagovat
USA_osloboditel

Zase tu nesaskuj, hráte sračku, upotene výhry, nudná hra akurát hráte dobre v obrane. A Real hľadá formu takže tá vaša séria odkedy ste prehrali El Clasico nebude dlhá aspoň.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
vagneris

Treble is coming!

Reagovat
USA_osloboditel

Zvláštne, že Real ma mega čísla v rámci financií, čistý zisk, hotovosť cca 300 mil. eur a treba nakúpiť ale nerieši sa to. A to netreba predávať štúdio, majetok ani sa ochudobnovat o zisky ako dakto.

Reagovat
sylarko

neplac

Reagovat
Bakary3

Tomu se říká klidný a rozumný vedení klubu.

I tak nebudou hůř než druhý, teď ještě asi čekali, že jim to Benzema s Modricem odtáhnou, ale jim i týmu asi trochu po těch úspěšných letech dochází stava.

V létě to okyslici a bude to zase mašina

Reagovat
vagneris

Real má dluhy stejně jako Barcelona, jen se o tom tolik nepíše.

Reagovat
JM

Akorát že vůbec.

Reagovat
AlevsakNevadi

záväzky k 30.06.2022 - 837 mega. z toho sú pôžičky 207 mega, trosku dost vyrazny rozdiel oproti barce

Borrowings 71 135 206

Trade and other payables 277 277

Financial liabilities 349 135 483

Provisions 71 66 137

Deferred taxes 34 34

Current tax 19 19

Public Administrations 36 36

Accruals 81 47 128

Total other liabilities 206 148 354

TOTAL LIABILITIES 554 283 837

Reagovat
JM

https://www.realmadrid.com/en/about-real-madrid/the-club/annual-reports

https://www.bilybalet.cz/oficialne-real-madrid-zverejnil-ucetni-zaverku-kolik-ma-klub-penez-v-kase-a-jaky-je-dluh/

Čistý dluh k 30. červnu 2021, s výjimkou projektu přestavby stadionu, představuje částka -263 milionů eur. Spíše než dluh to totiž představuje čistou likviditu, neboť součet peněžních prostředků a pohledávek z transferů převyšuje částky splatné z investic, bankovních výpůjček a záloh.

Ve srovnání s 46 miliony eur v předchozím roce to znamená že během finančního roku 2021/22 klub snížila svůj čistý dluh o 309 milionů eur. Poměr dluh/EBITDA je na hodnotě 0, což ukazuje, že klub byl nejen bez dluhů, ale měl kladnou čistou likvidní pozici. I přes pandemii je poměr dluhu k EBITDA podle klubu úměrný maximálnímu úvěrovému ratingu finančních institucí.

Jediný dluh, o kterém se dá mluvit je úvěr na stadion, který je splatný až od léta tohoto roku a je na 30 let s velmi výhodným úrokem a zaplatí se bez problémů právě z provozu nově modernizovaného stadionu.

Reagovat
AlevsakNevadi

na čo vytahujes 2021 ked mas annual report k 30 06 2022 ? ja netvrdim nic zlé len ze real je na tom vyrazne lepsie.

Reagovat
JM

Má být 2022. Prostě za minulou sezonu 2021/2022.

V pořádku Já jsem ještě přidal nějaké další informace včetně odkazů.

Reagovat
Kongo

Fandím Valencii od roku 2003 ale nikdy jsem si nepřál sestup tak,jako letos. Je to smutné, ale mám pocit,že nám nic jiného nepomůže a mělo to přijít už dávno.

Reagovat
Fodbalysta

Co je tam vůbec za problém ? Majitel ?

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
Messiáš

Já se bojím, že to Lim neopustí ani tehdy. Vyžere to do morku kostí. Sebral by "zlatej padák", pořád by to šolichal nějak s Mendesem, akorát by se v hierarchii klubů Valencie propadla ještě niže. Když byl ve Valencii Salvo, Pizzi, dotáhli Keitu, Vargase, Senderose a měli celkem slušnou pout Evropskou ligou, tak jsem cítil/doufal, že se z toho zmaru vyhrabe i Valencie sama. Lim se ukázal bohužel jako ještě větší zmetek. Tak moc by si Valencie zasloužila solventního a poctivého majitele

Reagovat
Black Jagir

Reagovat
Pospovič

Škoda, že to nekoupil Roman, jak se spekulovalo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele