20. kolo
04.02.2023 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Ángel Correa (© AFP)

Nečekané zaváhání: Atlético v derby remizovalo s Getafe

Malé madridské derby mezi Atléticem a Getafe vítěze nepoznalo. Los Colchoneros sice byli jasným favoritem, ale tentokrát se jim nepodařilo po vstřelené brance Ángela Correy výsledek udržet a z pokutového kopu srovnal pár minut před koncem Enes Ünal. Getafe bodovalo na Wanda Metropolitano vůbec poprvé v historii.

Remíza je pro Atlético jednoznačnou ztrátou, kterou budou moci nejbližší konkurenti v boji o Ligu mistrů využít. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho sice byli v průběhu prvního poločasu lepším a aktivnějším týmem, jenomže bez gólového vyjádření. Ve 22. minutě sice rozvlnil síť Álvaro Morata, avšak stalo se tak z ofsajdového postavení a branka neplatila. Nutno říci, že Getafe velmi zodpovědně bránilo a rozhodně mělo svůj podíl na poločasovém bezbrankovém stavu.

Ten ještě platil v 60. minutě, kdy Atlético vstřelilo další gól z ofsajdového postavení. Neplatilo ale o dvě minuty později. Brankář Soria sice vyrazil tvrdou pumelici, ale okamžitá dorážka Ángela Correy byla natolik razantní, že s ní už hostující brankář nemohl nic dělat.

Pokud se Atlético dostane na Wanda Metropolitano do vedení, obvykle si už výsledek pohlídá. A vše naznačovalo tomu, že stejný scénář se odehraje i proti Getafe. "Atleti" se však dopustili fatální chyby a Azulones sami umožnili skórovat. V 82. minutě zahrál v pokutovém území rukou Savić a rozhodčí měl o penaltě jasno. Jan Oblak pak sice vystihl směr Ünalovo střely, ale balónu v cestě do branky nezabránil.

Na zvrat už neměli domácí moc času ani sil. I když se nastavovalo ještě šest minut, Getafe výsledek ubránilo. Remíza 1:1 je z jeho pohledu fantastickým úspěchem, protože na Wanda Metropolitano se jim to dosud nikdy nepodařilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
mrann1x

Stadion Atletica se už nejmenuje Wanda Metropolitano, ale Cívitas Metropolitano.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele