20. kolo
05.02.2023 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Barcelony (© AFP)

Barcelona překvapení nepřipustila, Sevilla dostala tři branky

Barcelona si bez potíží poradila se Sevillou, která bránu gólmana Ter Stegena v podstatě vůbec neohrozila. Síť Sevilly naopak katalánský celek napnul hned třikrát, o což se zasloužilo trio Alba, Gavi a Raphinha. Sevilla proto klesá až na 16. místo, zatímco Barcelona si na čele hýčká spokojený osmibodový náskok.

Barcelona chtěla na domácí půdě zvýšit svůj náskok na čele ligy a měla k dispozici jak soupeře v problémech, tak výhodu oproti Realu, který dnes své body ztratil. Svěřenci trenéra Xaviho se zpočátku trochu rozehřívali, avšak z části za to asi mohlo i brzké a hlavně vynucené střídání Sergia Busquetse, který opustil trávník už po osmi minutách.

První větší šanci si domácí Blaugranas vytvořili v 17. minutě. Nejprve se do zakončení dostal Robert Lewandowski, jehož přízemní střelu vyrazil brankář Bounou ve spolupráci s Nemanjou Gudeljem na rohový kop. Z něho Barcelona taky zahrozila, nicméně balon skončil jen těsně vedle brány. Na duely mezi polskou hvězdou v útoku Barcelony a zkušeným brankářem Sevilly jsme si zvykali a těšili se na ně, protože oba soupeři předváděli skvělou práci.

Po šestadvaceti minutách Lewandowski napřáhl ke střele a sledoval, jak jeho prudkou ránu Bounou s vypětím sil vyráží vedle branky. Byly to ale spíš ojedinělé náznaky šancí, až do konce první půle jsme se dalších šancí nedočkali. A o aktivitě Sevilly před bránou stráženou Ter Stegenem se snad ani nedá mluvit.

I proto se na hrací plochu hned zkraje druhého poločasu dostavilo útočné duo Lamela - Gil. Jenže paradoxně to vedlo jen ke gólům soupeře. V 58. minutě prostrčil Franck Kessié míč na nabíhajícího Jordiho Albu a zkušený španělský bek už si věděl rady. Placírkou poslal míč ke vzdálenější tyči, a Barca tak vedla.

Za dalších dvanáct minut sprintoval za míčem Raphinha, počkal si na náběh spoluhráčů a ještě vymyslel krásný pas na zadní tyč. Tam se hnul jediný hráč, a to mladíček Gavi, který už měl úlohu střelce druhé branky velmi snadnou - 2:0 pro Barcelonu.

Za necelých deset minut to už bylo o tři góly. A opět v tom mělo prsty duo Alba - Raphinha. Alba překonal ofsajdovou linii a vymyslel krásný pas na spoluhráče Raphinhu, který v podstatě už jen sklepl míč za záda brankáře Bounoua a uzavřel skóre na 3:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele