20. kolo
04.02.2023 21:00 CET
3 : 4
(2:2)

Reportáž

Gabriel Veiga (© AFP)

Betis v divoké přestřelce nestačil na Celtu, Luiz Felipe utkání nedohrál

Neuvěřitelná přestřelka byla k vidění v sobotním utkání na Estadio Benito Villamarín, kde se představil domácí Real Betis proti Celtě, která zde dokázala za posledních patnáct let zvítězit pouze dvakrát. Jenže hosté šli do vedení už v šesté minutě. Na gól Larsena odpověděl Betis trefami Juanmiho a Canalese. Do poločasu ale bylo srovnáno díky Veigovi. Dvacetiletý Španěl pak dostal chvíli po poločase Celtu do vedení a na 4:2 navýšil o čtvrt hodiny později Aidoo. Poslední slovo pak sice měli domácí, Fekir už ale pouze korigoval na končených 3:4.

Celek z přístavního města Vigo vstoupil do utkání skvěle a už v šesté minutě se dostal do vedení. Z pravé strany posílal míč do vápna Pérez a Larsen jej krásně z první trefil na bližší tyč. Brankář Silva se za ranou jen ohlédl. Neuběhlo ale ani pět minut a za jásotu téměř sedmačtyřiceti tisíc fanoušků bylo vyrovnáno. Ke zblokované střele Canalese se se štěstím dostal Juanmi, jenž byl v tu chvíli již tváří v tvář hostujícímu gólmanovi a se zakončením neměl větší problém.

Béticos otočili skóre na svou stranu za necelou čtvrthodinu. Krásnou akci na jeden dotek rozjel zpoza šestnáctky Aidoo, který posunul na Iglesiase na pravou stranu. Ten na nic nečekal a předložil míč do palebné pozice Sergiu Canalesovi, který po zemi dopravil míč za záda Villara.

Dvougólové vedení mohli na svou stranu strhnout Pellegriniho svěřenci v jednačtyřicáté minutě, jenže Miranda nedokázal překonat vyběhnuvšího Ivana Villara, který zastoupil v zápase zraněného Augustína Marchesína. Po neproměněné šanci přišel pro Betis krutý trest. Přihrávku De la Torreho za obranu si velmi šikovně zpracoval Veiga a nádherným efektním zakončením přehodil domácího brankáře.

Jestliže byl první poločas bohatý na góly, ten druhý jej, co do zajímavých akcí ještě o něco předčil. V šestapadesáté minutě vše odstartoval opět Gabriel Veiga, jehož našel naprosto osamoceného v pokutovém území Larsen. Španělský středopolař neváhal a z jedničky zakončil mimo dosah Silvy.

Famózní představení pokračovalo další krásnou brankou z 69. minuty a postaral se o ni stoper Aidoo. Ten si po rohovém kopu naskočil na odražený míč, brilantní dalekonosnou hlavičkou zavěsil pod břevno a zvýšil náskok svého týmu na dva góly.

To ale rozhodně nebylo všechno. Bílo-zelení se nevzdali a po tom, co je Sabaly zachránil od pátého inkasovaného gólu zákrokem na brankové čáře, dokázali vstřelit kontaktní branku. Dosáhli jí s velkou dopomocí hostujícího Minguezy, který zahrál v šestnáctce jednoznačně rukou. Penaltu, kterou ještě posvětil VAR zahrával Fekir a přesnou ránou k levé tyči Villarovy branky ji bezpečně proměnil.

Naprostý zkrat pak těsně před koncem předvedl Luiz Felipe, který pravděpodobně z frustrace praštil zezadu do hlavy nic netušícího Aspase, jenž zdržoval s rozehráním. Betis tak dohrál poslední minuty v deseti, přesto si ještě vytvořil stoprocentní šanci, tu ale spálil González, a tak musí Los Verdiblancos kousat již třetí těsnou prohru z posledních pěti ligových zápasů.

Autor: Filip Vítek / sportsmole.co.uk, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele