20. kolo
06.02.2023 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Raya Vallecana (© AFP)

Rayo pokračuje v krasojízdě, dnes odklidilo z cesty Almeríi

Rayo Vallecano v pondělní dohrávce 20. kola dokázalo využít domácího prostředí a díky dvěma slepeným gólům v krátkém časovém rozmezí porazilo Almeríi. Díky tomu se nadále drží na příčkách, které znamenají evropské poháry.

Almería začala v pondělí večer hodně zhurta a tempo, které nasadila, dělalo domácí ekipě dost velké potíže. Už ve třetí minutě vypálil tvrdou ránu hostující kapitán Robertone a brankář Dimitrievski měl plné ruce práce, aby jeho zakončení zkrotil. O pouhou minutu později se navíc do vzduchu pověsil záložník Gonzalo Melero a také on pořádně protáhl zkušeného brankáře domácího Raya.

Dimitrievski se musel ukázat taky o pár minut později, když Robertone našel Baptistãa, jenž se snadno ocitl sám před brankářem Raya. Překonat ho ale nedokázal ani z několika kroků. Na delší dobu pak nastal klid a zejména domácí museli v útoku přidat, pokud chtěli body. Povedlo se jim to ale až po změně stran.

Nejdřív jim pomohlo štěstí. Rohový kop, který si vzal na starosti Isi Palazón, si do vlastní brány srazil obránce Rodrigo Ely. Vedení si navíc domácí poměrně brzo pojistili, když se po devíti odehraných minutách Palazón prosmýkl až k vápnu a našel v něm na zadní tyči volného Álvara Garcíu. Ten udělal kličku vracejícímu se obránci a pak už snadno překonal i poslední záchranu hostí. A protože mladý bek Fran García v závěru svou šanci neproměnil, vyhrálo Rayu v klidu o dvě branky.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele