20. kolo
05.02.2023 16:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Žlutá karta pro Huga Guillamóna (© AFP)

Valencia prodloužila krizi, Gironě výhru zařídil Borja García

Ani odvolání Gennara Gattusa zatím Valencii nepomohlo a tradiční španělský celek prohrál i v Gironě. Na Estadi Municipal de Montilivi padl jediný gól, o ten se postaral po změně stran Borja García. Los Che už se nebezpečně přiblížili sestupu.

Kdo by to byl po novém roce čekal. Valencia měla celkem slušný podzim, ale po novém roce nastartovala hlubokou krizi, jejíž konec je v tuto chvíli v nedohlednu. Ani pod staronovým trenérem Vorem nedokázala bodovat v Gironě.

Hosty mohl hned v úvodu pořádně spražit Castellanos, jenže svojí střelu poslal mimo branku. O pár minut později byl v ještě větší tutovce Aleix García a gólman Mamardašvili už musel tasit reflexivní zákrok. Valencia měla jen jednu možnost, z rychlého brejku nepotrestal samostatný únik Yunus Musah, pochvalu přitom zasloužil skvělý Gazzaniga.

Girona měla v prvním poločase převahu, neproměňovala však své příležitosti. García si hned několikrát vylámal zuby na Mamardašvilim a Gutiérrez pro změnu zblízka hlavičkoval vedle. Katalánci se dočkali až v 61. minutě. Riquelmeho přihrávku z otočky napálil rovnou z první do sítě Borja García!

Valencia ani poté nebyla schopná směrem dopředu něco vymyslet a jen díky výtečnému Mamardašvilimu se držela ve hře o body. Hostující brankář třeba pochytal další dvě tutovky Stuanimu. I přes tento výtečný výkon svého brankáře každopádně Valencia padla, a pouze tedy prohloubila svojí výsledkovou krizi.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele