20. kolo
04.02.2023 16:15 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Elche (© AFP)

Elche šokovalo Žlutou ponorku a vybojovalo své první vítězství, hattrickem se blýskl Milla

Každá série jednou končí a ta Elche skončila v sobotu odpoledne rovnou velkým překvapením. První výhra v sezoně a ještě k tomu nad Villarrealem. Domácí smetli Žlutou ponorku třemi brankami z kopačky jediného muže Pereho Milly. Dvakrát mu přitom stačilo proměnit pokutový kop.

Je to velké překvapení. Villarreal hrál na půdě beznadějně posledního Elche a očekávalo se, že získá tři body. Všechno ale bylo jinak. Elche odehrálo pravděpodobně svůj nejlepší zápas v sezoně a velkému favoritovi vlastně nic nedovolilo.

Elche výrazně pomohla první branka. Už v 8. minutě ztratil Villarreal balón na své polovině a následoval rychlý brejk taženým Poncem a zakončený Perem Millou. Domácí publikum ožilo, ale favorit zápasu se dokázal s rychle inkasovaným gólem vypořádat a ve 25. minutě vyrovnal. Gerard Moreno dostal pas na ofsajdové hranici a nekompromisní střelou překonal Badíu. Celou situaci ještě přezkoumával VAR a prohřešek proti pravidlům včetně možného ofsajdu neshledal.

Domácí celek byl i po vyrovnání překvapivě lepší, častěji držel balón a Villarreal příliš do ničeho nepouštěl. Místy měl dokonce drtivou územní převahu a v nastaveném čase prvního poločasu znovu udeřil. Cuenca se uvnitř vlastního vápna dopustil šlapáku a sudí bez váhání odpískal pokutový kop. Pere Milla zvolil utaženou střelu k tyči a vrátil Elche vedení.

Také začátek druhého poločasu patřil Elche a velký závar před Reinou obrana Villarrealu jen taktak ustála. Hosté ale nehráli vůbec dobře a Los Franjiverdes toho dokázali využít. Álex Baena se dopustil dalšího faulu v pokutovém území a to mělo pro Villarreal fatální následky. Pere Milla totiž ani napodruhé nezaváhal a zkompletoval hattrick. Elche už vedlo 3:1 a bylo na nejlepší cestě dosáhnout premiérového vítězství v této sezoně LaLigy.

Naprosto zaskočený Villarreal nedokázal vůbec reagovat a po celou dobu nenašel na hru Elche ten správný recept. Los Franjiverdes se tak postarali o největší překvapení kola a alespoň trochu vylepšili svojí jinak ponurou bilanci.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele