Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina C
03.06.2011 19:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Faerské ostrovy - Slovinsko 0:2

Slovinci splnili roli favorita a na půdě nepříjemného soupeře z Faerských ostrovů dokázali i v deseti vybojovat vítězství.

Na podmáčeném trávníku a ve větrném počasí se Slovinci snažili skórovat co možná nejdříve, aby si v poklidu mohli dojít pro očekávané tři body. V první příležitosti se ocitl po rozehraném přímém kopu Matavž, hlavou ale těsně minul. Faeřané v posledním domácím utkání dokázali bodovat, když se rozešli se Severním Irskem smírně 1:1. A sebevědomí bylo vidět na domácích i tentokrát. Brankáře Slovinců Handanoviče ohrožovali především po dlouhých nákopech ze standardních situací.

Hosté si velmi zkomplikovali situaci ve 24. minutě. Holst se dostal do samostatného úniku a za záchrannou brzdu zatáhl pár centimetrů před vápnem Šuler. Domácí se sice dožadovali pokutového kopu, přesný rozhodčí však správně vyloučil hostujícího hráče a nařídil přímý volný kop. Nadějnou pozici zazdil Udsen, když zeď i s bránou jednoduše přestřelil. Trest tak přišel ve 29. minutě na druhé straně. Po další standardní situaci propadl míč k nehlídanému Timu Matavžovi a ten chladnokrevně zakončil - 0:1.

Změna stavu utkání ani počtu hráčů na hřišti jakoby neměla příliš velký vliv na předváděnou hru obou soupeřů. I nadále bylo k vidění vyrovnané utkání, ve kterém bránila v zakončení domácím jejich vlastní nepřesnost, v případě hostů pak zase urputná bojovnost Faeřanů.

Hned po příchodu z kabin daroval Slovincům ještě více klidu domácí Baldvinsson, když ve 47. minutě nešťastně a docela komicky napálil hlavou míč do vlastní sítě - 0:2.

Stále se zhoršující terén v dalším průběhu nedovoloval přesnější kombinaci, náznaky nadějných šancí domácích proti oslabeným Slovincům mařila špatná finální přihrávka. Hosté, vědomi si své početní nevýhody, se pak o něco více soustředili na defenzivní úkoly. I přes tyto nedostatky a překážky byly přece jen v Toftiru k vidění další šance. Snížit na rozdíl jednoho gólu a vnést tak na pochmurné ostrovy trochu světla mohl Benjaminsen, v dobré pozici si ale míč nezpracoval ideálně a ze zakončení na dlouhou nohu byla střela nad Handanovičovu bránu. Neujala se ani střela Einara Hansena, ani pokus střídajícího Mouritsena.

Slovinci se tak i přes šok z pětadvacáté minuty dopracovali k vytoužené výhře a důležitým třem bodům v boji o druhé místo.

Autor: Martin Lavický / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

pokud chteji Slovinci pomyslet na postup musi nutne plne bodovat..tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, přesně tak pokud chce tým Slovinska postoupit, musí si z Faerských ostrovů odvézt 3 body, v této skupině je tým Faerských ostrovů nejslabší článek, Slovinsko si tam jede pro povinnou výhru.

Tip: 2

Reagovat
Alf da Gama

Faeřani budou kousat, ale body neuhrajou... 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

1 3

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se překvapení nekonalo a Slovinci vezou důležité 3 body.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele