Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina E
03.06.2011 20:30 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Moldavsko - Švédsko 1:4

Švédové směřují za druhým místem ve skupině E, Moldavsko porazili na jeho hřišti výsledkem 1:4.

Moldavsko se chtělo na domácím hřišti vytáhnout na favorita ze Švédska a zamotat tak situaci ve svojí skupině. Očekávání bylo oprávněné na základě výsledků na domácím hřišti, kde Moldavané porazili Finy a jen o gól prohráli s Nizozemskem. Natěšené domácí ovšem zmrazil po vyrovnaném úvodu utkání již v desáté minutě hostující Ola Toivonen. Hráč PSV Eindhoven převzal míč ve středu hřiště, namířil si to k bráně Namasca a před vápnem vypustil sice ne příliš umístěnou, ale přece jen razantní střelu, která sklouzla domácímu brankáři po rukavicích a rozvlnila síť. Namasco se mohl červenat, v úvodním gólu doslova měl prsty.

Následně se seveřané mohli radovat podruhé, v nadějné pozici se ocitl Elmander, Namasco tentokrát svůj tým podržel. Hráči Moldavska bojovali, snažili se o vyrovnání, Švédové ale s přehledem jejich výpady hlídali a sami byli v útoku nebezpečnější. Vyústěním byl druhý gól hostí, který padl po chybě obránce Armase, důrazu Elmandera a jeho krásné střele z úhlu přesně ke vzdálenější tyči. Ze snahy domácích vyplynuly spíše neškodné pološance, významněji ohrozil Isakssonovu bránu jen z dálky střílející Galcan.

I po příchodu z kabin do druhých pětačtyřiceti minut měli více ze hry hosté. Jejich viditelnou převahu navíc v 58. minutě zvýraznil svým druhým gólem večera Elmander, když prodloužil Larssonovu přihrávku za záda Namaca. Ke slovu se záhy dostali také domácí. Hned tři minuty po třetí brance Švédů vykřesal naději pro svůj celek Bugaev.

A domácí ožili. Povedenou střelou se prezentoval Suvorov, Isaksson s námahou vyrazil na rohový kop. V následných minutách domácí uzavřeli švédský tým před jejich bránou a snažili se vstřelit kontaktní branku. Tato snaha ovšem byla, jak se nakonec ukázalo, marná. V posledních minutách si hosté již hlídali své vedení, drželi míč a domácí k dramatizaci výsledku nepřipustili. Naopak střídající Gerndt přidal nekompromisní střelou další gól hostů a upravil na konečných 1:4 pro Švédsko.

Autor: Martin Lavický / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

sázím na remízu

Reagovat
smazaný uživatel

je vcelku realne ze to skonci remizou ale pokud Svedsko chce pomyslet na postup musi bodovat a nejlip naplno...tip 02...1:1,0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tam se hraje spatne aby nebylo prekvapko ale as plichta

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad si to Švédové pohlídají. I když bez Ibry...no aspoň nepokope vlastní spoluhráče

tip: hosté - hosté

Reagovat
smazaný uživatel

0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačný a až moc krutý výsledek pro domácí. Swerige si to s přehledem pohlídalo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele