Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
03.06.2011 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Kazachstán - Ázerbájdžán 2:1

Souboj dvou posledních celků skupiny A zvládl o poznání lépe Kazachstán. Na domácí půdě si poradil s Ázerbájdžánem a na své konto si připsal své vůbec první body. Vítězství 2:1 se ale každopádně v jeho případě nerodila nikterak snadně.

V předchozích zápasech se Kazachstán střelecky trápil a dnes v prvním poločase jeho bídná forma pokračovala. Gólmana Agayeva ohrožoval skutečně jen sporadicky, a tak je pochopitelné, že na vstřelení branky příliš pomýšlet nemohl.

Jedna z mála šancí přišla ve 26. minutě. Ze zajímavé pozice pálil útočník Sergej Gridin, jeho střela ale postrádala větší dávku přesnosti a skončila vedle tyčky. Prosadit se zkoušel také Smakov, jenže ani on nebyl schopný trefit území tři tyčí. Do kabin se tedy šlo za zaslouženého bezgólového stavu.

Poměrně brzy po změně stran ale dodal zápasu nový impuls domácí Gridin. Ten si zpracoval výborný centr od Ostapenka a z blízkosti propálil bezmocného Agayeva. Jenže vedení Kazachstánu vydrželo pouze pět minut. Poté totiž zaúřadoval Nadirov a stav utkání opět vyrovnal.

Gólová přestřelka ovšem nabídla ještě třetí pokračování. V 68. minutě se do střeleckých statistik podruhé v zápase zapsal Sergej Gridin. V samotném závěru dokonce sahal po hattricku, ale Agayev předvedl zákrok zápasu a jeho šanci výborně zneškodnil.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zápas podle mě skončí remízou ale kdybych si už měl vybrat více bych věřil Ázerbájdžánu ten dá sem tam aspoň nějakého gola

Reagovat
smazaný uživatel

Kazachstan da mozna sveho prvniho gola...bud to skonci tesnou vyhrou Azerb. nebo remizou...vsadil bych under 2,5 golu...tip X..0:0,1:1....mozna 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

co ti budu vykladat muze to zkoncit vselijak tip2

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna da 2 ))) ALGA KAZAKHSTAN !!!!!! BUDEME hrat na UKraine a v Polsku )))

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebuju remízu. A to jak po prvni půli, tak konečnou. Tak snad se potvrdí, že ani jeden z týmů prakticky neumí dát gola. Čekám nezáživný bezbrankový zápas (max 1:1)

Reagovat
smazaný uživatel

potrebujes toho moc .......... jeden z tymu je lepsi ........... a to je Kazakhstan !!!!! мОЛОДЕЦ , казахи , АЛГА ЖИГИТТЕР !!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ázerbajdžan to vahraje tipuju 1-0 pro Azerbajdzan

Reagovat
Alf da Gama

Může to být nakonec i zajímavý zápas... Tipnul bych 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

spatne si tipnul VYhrali jsme !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak domácí si konečně připsali plný počet gólů. Ale stejně měli zůstat v asijské zóně, v evropských kvalifikacích jsou jen do počtu a výkonnostně nijak nerostou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele