Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina F
03.06.2011 20:00 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
Poljud, Split

Reportáž

Chorvatsko - Gruzie 2:1

Na vítězství 2:1 proti Gruzii se fotbalisté Chorvatska doopravdy nadřeli. Očekával se zápas s jednoznačným průběhem, nakonec ale výběr kouče Slavena Biliče zachraňoval zisk tří bodů až v závěrečné patnáctiminutovce.

Vstup do zápasu vyšel Gruzii doopravdy výborně. Už po pouhých sedmnácti minutách šla totiž do vedení. Iašvili poslal do šestnáctky přesný centr, prostor k hlavičce si dokázal udělat Kankava a neomylně poslal míč za záda Runjeho.

Právě až inkasovaný gól dokázal domácí borce probudit ke zvýšení aktivity, která přinesla také chorvatské šance. Jako první dal o sobě vědět Jelavič, míč ale nakonec poslal těsně vedle tyčky. Ještě blíž byl zanedlouho Luka Modrič, jemuž se povedlo dokonce nastřelit brankovou konstrukci gruzínské brány.

Chorvati pokračovali ve svém tlaku až do poločasové přestávky a gólman Loria se určitě nenudil. Likvidovat musel například nepříjemný pokus Mandžukiče, záložník Perišič pálil pro změnu nad.

Po změně stran výrazný tlak Chorvatska opadl, a tak si mohla Gruzie po dlouhé době užít trochu více klidu. Příliš dlouho ale tento stav nevydržel, jelikož už po pár minutách se pokoušeli o vstřelení gólu jak Eduardo, tak i Luka Modrič. Oba dva však své hlavičky poslali mimo území tří tyčí.

Vytouženou branku nakonec dokázali Chorvati vsítit až v 76. minutě. Mandžukič chytře tečoval centr Dujmoviče a míč poslal do sítě. Bylo ale jisté, že pouze s jedním gólem se domácí fotbalisté nespokojí a budou chtít přidat minimálně ještě jeden. Příliš dlouho na něj čekat nemuseli, přišel totiž už za dvě minuty. Tentokrát připravil Eduardo palebnou pozici pro Kaliniče, který dokázal nabídnuté příležitosti patřičně využít a zařídil Chorvatsku důležitou výhru.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
goodbay

Reagovat
smazaný uživatel

mohla by se zrodit prekvapive remiza ale myslim ze domaci prostredi Chorvatum pomuze a zvitezi..tip 1..1:0,2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip1 jake pak co pak

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze remiza...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Domaci by to mali zvladnut..moj tip 3:1

Reagovat
PePiG7

1-0 Modric

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně zajímavý zápas se odehraje mezi týmy Chorvatska a Gruzie, čtvrtou Gruzii dělí od 2. místa 1 bod a Chorvatsko čeká hodně těžký zápas. Domácí v této kvalifikaci ještě doma neprohráli a ani nedostali gol a myslím, že ho nedostanou ani v tomto zápase.

Tip: 0

Konkrétněji: 0 : 0

Reagovat
Alf da Gama

Chorvati jsou pro mě jasný favorit, mají výborný tým. Samotný zápas pro ně ale jednoduchý nebude, tipuji těžký zápas a výhru domácích po boji 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

zajímevé je, že Gruzie za posledních 10 zápasů jen jednou prohrála

Reagovat
smazaný uživatel

3 1

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo CROATIA!!! Nakonec se povedlo získat potřebné 3 body a to je to hlavní. Gruzie předcházela úspěšná snůra zápasů s bodovým ziskem, takže se dalo očekávat, že to nebude bez problémů. Tak teď už to jen nepokazit .....

Reagovat
smazaný uživatel

bary 72-Ty máš rád Chorvatsko?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele