Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina I
03.06.2011 19:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Lichtenštejnsko - Litva 2:0

Lichtenštejnsko mělo blízko k bodu získanému na půdě Skotska, skvělý výkon předvedlo v České republice a nyní se konečně dočkalo také bodů. A to cenných, doma porazilo Litvu 2:0...

Lichtenštejnsko ukázalo, že jeho výkon z duelu s českou reprezentací rozhodně nebyl náhodný a v pátek udělalo čáru přes rozpočet jinému týmu, který si dělá zálusk na účast v baráži. Domácí získali své vůbec první body v probíhající kvalifikaci, Litva zůstala tři zápasy před koncem na čtyřech.

Na první střelu na bránu se čekalo šest minut a celý moment stál za to. Thomas Beck našel na levé straně ukrytého Erneho, ten si připravil střeleckou pozici a parádní ranou otevřel skóre - 1:0.

Litva byla podle očekávání lepším týmem a brzy mohlo být srovnáno, Šernasovu střelu ovšem zastavila tyč. Nepřesně seřízená mířidla měli Mikoliunas a Danilevičius, do dobré pozice se následně dostal Kijanskas, který ovšem hlavou minul z hranice malého vápna.

Domácí byli v zakončení mnohem efektivnější. Ve 36. minutě připravil Burgmeier palebnou pozici pro Polverina a jeho levačka zamířila přesně - 2:0.

O odpověď se znovu snažil Šernas, jeho pokus zblízka si cestu mezi tyče nenašel. Následně musel zasahovat Buchel, jehož protáhl Kijanskas.

Do druhého poločasu hosté hned dvakrát vystřídali, ani čerstvá krev na hřišti ovšem nepřinesla gólový efekt. Po rohovém kopu Deividase Česnauskise se k zakončení znovu dostal Kijanskas a hlavou mířil nad, podobně dopadl o chvíli později i Skerla.

Na druhé straně měl jedinečnou příležitost na definitivní rozhodnutí Hasler, proti jehož tutovce vytáhl skvělý zákrok Šetkus. Zasahovat naopak nemusel Buchel, jemuž proti dělovce Šernase z trestného kopu podruhé v zápase pomohla tyč.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2..0:1,0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip2

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Litevci se budou o 2. místo prát jako lvi až do konce, nicméně si myslím, že na konci kvalifikace si udrží maximálně pěkné 3. místo. Litva si jede do Lichtenštejnska pro 3 body, to je jasné, šanci na postup pořád má. Lichtenštejnsko je v této skupině nejslabší článek a kromě toho ještě na svém trávníku v této kvalifikaci nevstřelilo ani jeden gol.

Tip: 2

Reagovat
Alf da Gama

Doufám v remízu, nicméně Litva je kvalitou úplně jinde. 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

0 0

Reagovat
naheCZ

Prej to by se musel stát zázrak a je to tam 2:0

Reagovat
Alf da Gama

Krása

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fantasie

Reagovat
smazaný uživatel

Velké překvapení!!! To že se domácí tým neustále zlepšuje a již několik silných týmů notně potrápil, se všeobecně ví. Ale že se takto nechá zkušený tým Litvy zaskočit, to se opravdu nečekalo. Ale každopádně dobře pro naši repre. Gratulace do Vaduzu a Litva může zpytovat svědomí.

Reagovat
vanGomm

Tak Litva porazí nás a pak prohraje s Lichtenštejskem.Podobné výsledky vyhovují samozřejmě nejvíc sázkovkám.Jinak pokud už jsme na tom tak,že se musíme spoléhat na "pomoc" od Lichtenštejnska,tak to jsme na tom už dost špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vanGomm máš pravdu, s Litvou jsme prohráli dokonce doma a .......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele