Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
03.06.2011 20:35 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Rakousko - Německo 1:2

Německo v dramatickém závěru utkání na půdě Rakouska dokázalo vstřelit rozhodující gól a po výhře 2:1 postupuje na blížící se Euro. Obě branky vítězů vstřelil kanonýr Mario Gomez, Rakušané se dočkali vyrovnání díky vlastnímu gólu Arneho Friedricha.

Němci byli po celý průběh zápasu lepším týmem a bylo jen otázkou času, kdy vstřelí rozhodující gól. Ten si nakonec schoval až do první nastavené minuty Gomez, který svou důležitou brankou poslal svůj tým na ME 2012. Rakušané po prohře zůstávají čtvrtí, jejich šance na postup se ztenčila na minimum.

Domácí měli první příležitost zápasu, Martin Harnik ale hlavou nezamířil mezi tři tyče. V osmé minutě nejprve nebezpečně pálil Gomez, dorážka Podolskiho se otřela o břevno rakouské branky! Do další šance se propracoval Gomez, jeho další hlavička však skončila mimo. Němci svého soupeře drtili, Ozilova technická střela z hranice šestnáctky ovšem Gratzeie v brance Rakouska překvapit nemohla.

V jedenadvacáté minutě měl obrovskou možnost Thomas Muller, ani on však tváří v tvář domácímu brankáři neuspěl. Rakušané se osmělili až ve dvacáté šesté minutě, po Fuchsově ráně nakonec Neuer nemusel zasahovat. Pět minut před poločasem mohli skóre zápasu otevřít také Muller a na druhé straně Hoffer, nic z toho ale nebylo.

První branky se tak diváci na stadionu Ernsta Happela až ve čtyřicáté čtvrté minutě, kdy Friedrich prodloužil centr Kroose od rohového praporku a Mario Gomez zblízka nezaváhal. Do kabin se tak šlo za zaslouženého vedení Německa 1:0.

Pět minut po návratu ze šaten už bylo vyrovnáno, na levé straně se skvěle uvolnil Alaba, odcentroval a před dobíhajícím Harnikem si míč do vlastní branky srazil Arne Friedrich. Rakušané se mohli okamžitě dostat i do vedení, Kulovits ale nastřelil jen tyč.

Poté přišla dvacetiminutovka klidu na obou stranách, až do sedmdesáté minuty se hrál opatrný fotbal. Změnu přinesla až ona sedmdesátá minuta, kdy se sám před domácí brankou objevil Muller, jenže nedal. Rozhodnout mohli také Gomez a Schurrle, rozhodující branka ale teprve měla přijít. A také přišla, deset sekund před vypršením normální hrací doby nacentroval z pravé strany kapitán Lahm a hlavička Gomeze rozradostnila celé Německo, to neprohrálo s Rakouskem od roku 1938 a neprohrálo ani dnes.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Nemecko si muze dovolit i remizovat ale i presto si myslim ze sila nemeckeho fotbalu je tak velka ze vyhraji..tip 2,obe muzstva daji gol....1:2,1:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze si poradia aj bez kloseho...tipujem 1:4...mozno aj hc 1:0 by som hral

Reagovat
smazaný uživatel

Německo v tabulce suveréně 1., na cizí půdě ještě neprohrálo, na cizí půdě nedostalo ani jeden gol, ve vzájemných zápasech vede Německo 3:0. Tady si myslím, že není co řešit.

Tip: 2

Reagovat
smazaný uživatel

0 3

Reagovat
smazaný uživatel

Přál jsem Rakousku alespoň bod, ale Německo v sousedském derby potvrdilo svoji třídu. Nu což ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele