Gambrinus liga souhrn - 15. kolo

01.12.2007, 17:10, aktualizováno 03.12.2007, 20:08
Komentáře a souhrny
Šlágr kola mezi ostravským Baníkem a pražskou Spartou skončil bez branek a toho využily Teplice, vítězstvím nad Bohemians zvýšily svůj náskok na Spartu na tři body. Trhnout se mohla vedoucí Slavia, ale na Strahově jen remizovala s Mladou Boleslaví. Na čtvrtém místě před Baníkem zůstala Plzeň, přestože jen remizovala s Budějovicemi, body si rozdělily i Liberec s Brnem.

Sigma Olomouc - SK Kladno 1:1

01.12.2007 15:00

Góly: 81. Michal Hubník - 78. Pavel Bartoš

V úvodním zápase 15. kole přijelo do Olomouce Kladno, které v minulém utkání doma parádně rostřílelo Ostravu 3:0. Fotbalisté Sigmy čtyřikrát v řadě nezvítězili a dělalo jim problémy střílení branek, což dnes chtěli před svými fanoušky napravit. Ovšem nepovedlo se jim to, jelikož vyrovnané utkání skončilo 1:1.

První šanci v zápase měla Sigma, když se Bajer po hrubce kladenského Bartoše dostal za obranu a vyprášil rukavice brankáře Pavlíka. Dobíhajícímu Hubníkovi, tísněnému stopery, se zakončit už nepodařilo. Po půlhodině hry mohlo dát branku Kladno, jenže své sólo Cigánek neproměnil. Szabo vysunul pěknou přihrávkou Cigánka a ten pádil sám na Drobisze, který ale včas vyběhl a brance zabránil. K vyraženému balonu se ovšem dostal Jeslínek, který ihned nahrával na Szaba, ten však na balon nedosáhl. Poločas tedy skončil bez brankovou remízou.

První šanci v druhé půli měli hosté, střílel Kúdela, ale jeho ránu olomoučtí srazili na roh. Ten však neuhlídali, a tak mohl nebezpečně vystřelit Bartoš, ovšem brankář Drobisz kryl. Po hodině hry přišla také velká šance Sigmy. Onofrej centroval, Melinho hlavičkoval a Pavlík zabránil brance na poslední chvíli, když vytáhnul balon doslova z brankové čáry. V poslední čtvrthodině dostala hra větší atraktivitu, jelikož přišly dlaší šance a také góly. Nejprve pálili nad Hubník se Schulmeisterem, tedy Olomoučtí hráči, ale v 78. minutě střílel na druhé straně Bartoš a zavdal kladenským k radosti. Bartoš se vyšrouboval nejvíše ze všech hráčů a přesnou hlavičkou přetavil centr Szaba v první branku zápasu - 0:1. Kladno se z vedení neradovalo dlouho, protože o tři minuty později vyrovnal Michal Hubník na 1:1. Bajer centroval z rohu a Hubník v pádu míč usměrnil do sítě. Domáci se v závěru mohli ještě dostat do vedení, ale proti Schulmeistrově hlavičce vytáhl Pavlík skvělý zákrok.

Více informací k zápasu

Tescoma Zlín - FK SIAD Most 1:1

01.12.2007 17:00

Góly: 90. Martin Bača - 81. Petr Loos

Dva diametrálně odlišné poločasy mohli vidět diváci ve Zlíně. První poločas nepřinesl prakticky žádnou stoprocentní šanci, ten druhý, díky aktivitě domácích, jich přinesl mnoho. Už už to vypadalo, že díky Loosově trefě z 81. minuty si Most odveze všechny tři body. V nastaveném čase ale dvouminutové přesilovky využil Bača a rozhodl tak o dělbě bodů.

Úvodní tlak Zlína vedl k jasné šanci Žůrka. Ten se v 11. minutě dostal za obranu a střelou přes celou branku nechal vyniknout Svobodu. Velké nepřesnosti u půlícího kruhu pak až do 36. minuty bránily gólovým šancím. Pilař si postavil míč osmnáct metrů od branky a přímý kop namířil přesně k tyči. Z brankové čáry tak musel míč vyhlavičkovat Kroča. Zlínská aktivita kvůli pozorné obraně Mostu žádnou naději na první gól nepřinesla.

V první minutě druhého poločasu vystrašil domácí fanoušky Webster. Přetažený roh se dostal až k mosteckému hráči, který ale hlavičkoval pouze do břevna. Zlín se pak konečně začal v útoku prosazovat. Zbožínek překonal Svobodu hlavičkou, gólu však na brankové čáře zabraňoval Trubila. Žůrek, který se řítil na brankáře, i přes dotírajícího Webstera nebezpečně vystřelil a Svoboda musel vytahovat střelu na roh. Ten zahrával Šmahaj, na malém vápně si na míč naskočil Zbožínek, ale mostecký brankář svůj tým podržel. O čtyři minuty se opakovala stejná akce, tentokráte zlínský obránce nastřelil tyč. V další šanci byl Žůrek, když se dostal až do vápna a křižnou střelu musel opět vyrazit skvěle chytající Svoboda.

Rozhození domácí hráči, kteří se nemohli smířit s tím, že v 77. minutě neodpískal rozhodčí ruku Johany ve vápně, nepokryli při rohu střídajícího Loose, který hlavičkou poslal hosty devět minut před koncem řádné hrací doby do překvapivého vedení. V 87. minutě zahodili své šance Kroča a Žůrek, navíc neuspěli ani s protesty kvůli další ruce ve vápně. Jenže za tři minuty dostal Trubila druhou žlutou kartu a Zlín hrál krátkou přesilovku. Tu v 92. minutě, po šesti minutách pobytu na hřišti, využil, k radosti domácích fandů, střelou v pádu Martin Bača.

Více informací k zápasu

Viktoria Žižkov - FK Jablonec 97 2:0

02.12.2007 10:15

Góly: 22. Youssef Moughfire, 40. Richard Kalod

Viktoria Žižkov se přesvědčivým výkonem bodově dotáhla na Kladno. Úvodní převaha Jablonce zmizela po šťastném góle Moughfira, do poločasu pojistil vedení po špatné rozehrávce hostí Kalod. Druhý poločas se nesl ve stejném duchu jako ten první, gól však již nepřinesl.

Přes počáteční herní převahu Jablonce se do vedení dostali domácí. Po sérii rohů se k míči postavil Moughfire, míč přesně zatočil do branky a překvapený Špit ho musel lovit ze sítě. Gól hosty značně poznamenal a jejich projev se podstatně zhoršil. Ve 34. minutě ještě Kalod mířil zpoza vápna vedle, ale o šest minut později špatně rozehrál Fukal, Tinga vyslal právě Kaloda, který obešel Zábojníka, a když Homola uklouzl, nebyl problém pro domácího překonat Špita střelou přesně k tyči.

Ve druhém poločase mohl snížit Zábojník, když si naskočil na roh a hlavičku umístil pod břevno. Bartalský ale stihl vyrazit. Poté se domácí usadili na polovině svého soupeře. Špit musel vyrážet nebezpečnou střelu Procházky. Po ose Moughfire – Kalod – Šťastný zakončoval kapitán Stracený, ale jeho střela z hranice penalty prolétla nad břevnem. I když domácí kontrolovali vedení, Bartalský musel být na pozoru. V 82. minutě nepříjemně vypálil z hranice vápna Klapka, domácí brankář míč vyrazil.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - Sparta Praha 0:0

02.12.2007 14:30

Góly: -

Ve šlágru kola se na Bazalech střetly týmy Ostravy a Sparty. Oba soupeři měli co napravovat, protože Ostrava v minulém kole vyhořela na Kladně, kde prohrála 0:3 a Sparta prohrála 2:4 v Brně. Týmy hlásaly, že v tomto utkání chtějí vyhrát, nakonec se to však nepovedlo ani jednomu z nich - utkání skončilo bezbrankovou remízou.

V 18. minutě přišla první šance, když málem skóroval Matušovič, bývalý hráč Baníku. Obránce domácích Čoupek špatně odkopl balon, který se dostal ke zmiňovanému Matušovičovi, ten se pokusil přelobovat Vaška, což se mu také povedlo, ale obránce Baníku vyhlavičkoval míč z brankové čáry a napravil tak svou předešlou minelu. Další příležitost přišla tentokrát na druhé straně, kde se protáhl mezi obránci Svěrkoš, poslal míč doleva na hranici velkého vápna Pavlíkovi, kterého ale vykryl brankář Grigar. První půle skončila tedy bez branek.

Druhé dějství začalo šancí Sparty. Matušovič centroval na Pospěcha, který souhru bývalých hráčů Ostravy zakončil střelou ze sedmi metrů nad bránu Petra Vaška. V 55. minutě se po rohu Letenských dostala do protiútoku Ostrava, Otepka si narazil se Svěrkošem a vystřelil, ovšem reprezentant Kadlec odvrátil. Zbytek utkání, ketré po celou dobu provázely nepokoje v hledišti, přinesl jen několik náznaků šancí a zápas skončil zaslouženou remízou.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Dynamo České Budějovice 1:1

02.12.2007 15:00

Góly: 90. Marek Jarolím (pen.) - 14. Jiří Peroutka

Plzeň díky penaltě v závěru utkání remizovala doma s Českými Budějovicemi a je čtvrtá. Hosté dlouho vedli, ale kvůli hraní rukou v pokutovém území a následné penaltě se musí spokojit s bodem. Budějovičtí opět potvrdili, že s Plzní neprohrávají.

První šance utkání a hned gól! Ve 14. minutě se prosadil Peroutka a hosté šli do vedení. Budějovice zahrávali roh, který sice domácí obrana odvrátila, ale míč se dostal opět na kopačky budějovických, odkud putoval k Peroutkovi, který střelou z mírného úhlu, deset metrů od branky, otevřel skóre. Po půlhodině hry přišla další šance hostí v níž pálil Mrkvička a nechal vyniknout reprezentačního brankáře Daňka. První půle skončila těsným vedením Budějovických - 0:1.

Na začátku druhé půle se konečně dočkali šance i plzenští, když po centru Lecjakse hlavičkoval ze značky pokutového kopu Psohlavec těsně nad. V 65. minutě chyboval domácí Róth a do úniku se dostal další cizinec, tentokrat hájící barvy Budějovic, Radziněvičius, jenže nastřelil pouze brankáře Daňka a dorážka Černého byla nepřesná. V závěru se Plzeň dočkala vyrovnání, když penaltu, odpískanou za ruku v pokutovém území, proměnil Marek Jarolím.

Utkání skončilo spravedlivou remízou.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Bohemians 1905 2:0

02.12.2007 17:00

Góly: 1. Jan Štohanzl, 8. Jakub Mareš

Fotbalové Teplice v patnáctém kole Gambrinus ligy porazily doma tým Bohemians 1905 2:0 a upevnily si 2. místo v ligové tabulce. Na první Slavii nyní žlutomodrý tým strácí jediný bod, strahovský soubor ale ještě čeká těžký zápas proti Boleslavi, ve kterém může utéct již na čtyřbodový rozdíl. Bohemians si prohrou upevnili pozici na chvostu tabulky.

První minuta, první šance, první branka! Ano, již od první minuty se dostali domácí do vedení, když branku vstřelil Jan Štohanzl. Mareš balon potáhl na levé straně a vyslal střílený centr do vápna, Sňozík balon nezachytil a Štohanzl v pohodě doklepával do sítě - 1:0. Teplice měly senzační úvod a v osmé minutě vedly již o dvě branky, jelikož na 2:0 zvyšoval hráč, který nahrál na první branku - Jakub Mareš. Branka padla z protiútoku, když Doležal senzační přihrávkou vyslal do úniku teplického mladíka, který nekompromisně zakončil střelou k bližší tyči Sňozíkovy branky. V závěru to mohlo být o tři branky, ale Štohanzl po pěkné nahrávce Smíška nezakončil ideálně a tak se šlo do kabin za stavu 2:0 pro domácí.

První šanci druhé půle měli opět tepličtí, jmenovitě Lukáš, který po centru agilního Doležala hlavičkoval vedle branky. V 66. minutě se osmělili také hráči hostí, ale Haškova střela z přímého kopu postrádala potřebnou razanci, a tak stačil brankář Slavík včas zasáhnout. O minutu později to ale mohlo být už jenom o gól, jenže Morávkovu střelu vykopnul z brankové čáry obránce Rosa. Zápas skončil vítězstvím Teplic 2:0.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 1:1

02.12.2007 20:15

Góly: 60. Daniel Pudil - 30. Jan Rajnoch

V atraktivním zápase se na Strahově střetly týmy domácí Slavie a Boleslavi. Boleslav vedla, poté šla ovšem do oslabení a slávisté dokázali vyrovnat, víc už však ne a remizovali tak popáté v řadě. Utkání před ostudnou návštěvou skončilo smírně 1:1.

První šanci měli slávisté, jmenovitě Vladimír Šmicer, který svou střelou pořádně protáhl Pižanowského, ten ale s vypětím všecg sil vyrazil na roh. O chvíli později se osmělil Šmicer znovu, tentokrát však jeho přízemní rána mířila vedle a po střele Belaida se opět vytáhl Pižanowski. Po dvaceti minutách se dostala do velké šance také Boleslav, když centroval Matějovský a zakončoval Kysela, ale Vaniak zázračně nohou vyrazil. Po půlhodině hry se však již skóre měnilo, Rajnoch poslal Boleslav jemnou tečí do vedení. Vaříšek z přímého kopu centroval do vápna, Rajnoch se nejlépe zorientoval a balon jemně posunul za Vaniaka. Poločas, v němž byl vyloučen boleslavský Hrdlička, skončil vedením hostí 0:1.

Na začátku druhé půle se opět vytáhl Pižanowski, když vyrazil střelu střídajícího Ivany. O pár minut později vytasil boleslavský brankář další skvělé zákroky, nejprve proti Ivanovi a poté i proti dorážce Šmicra. Po hodině hry to však již bylo 1:1, jelikož do černého mířili domácí. Šenkeřík krásně vyslal Daniela Pudila a ten z úhlu v šestnáctce překonal Pižanowského. Patnáct minut před koncem mohl poslat do vedení domácí Volešák, ale jeho přímý kop skončil těsně nad břevnem. V poslední minutě měl další šanci Volešák, ale z devíti metrů trestuhodně přestřelil. V téže minutě byl ještě Necid faulován v pokutovém území, ale píšťalka sudího zůstala němá, i když záznam dokázal, že se měla kopat penalta.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - 1. FC Brno 1:1

03.12.2007 17:15

Góly: 57. Jakub Dohnálek - 32. Marek Střeštík

První poločas ovládlo Brno, druhý zase Liberec, z toho plyne spravedlivá remíza. Skóre otevřel střelou do prázdné branky Střeštík a do poločasu ještě oba týmy trefily tyčku. Po změně stran díky důrazu v malém vápně srovnal Dohnálek.

Do první šance vyslal Polách chytrou přihrávkou Kaloudu, ten si míč předkopl a vyběhnuvší Zlámal stačil v pádu míč před brněnským hráčem vykopnout. V další šanci si Kalouda vedl lépe, přesto gól nedal. Po kombinační akci se dostal k zakončení zpoza vápna a střelou po zemi minul jen o pár decimetrů levou tyč. Hosté se dočkali ve 32. minutě. Opět střílel aktivní Kalouda, zblokovaná střela obránci se naneštěstí pro Liberec dostala k volnému Střeštíkovi, který z deseti metrů nemohl odkrytou branku minout. Záhy mohl srovnat Nezmar, ale volej nasměroval pouze do břevna. Před přestávkou se ještě k hlavičce dostal Došek, ale podobně jako jeho protějšek Nezmar trefil pouze brankovou konstrukci.

První šance druhé půle přišla až v 57. minutě. Papoušek nacentroval na zadní tyč, kde vyhrál souboj Dohnálek nad Střeštíkem a hlavičkou ze tří metrů vyrovnal. Po dvou minutách mohlo být zcela otočeno. Papoušek z dálky napřáhl, míč nepříjemně zaplaval, ale Lejsal ještě stihl vyboxovat na roh. Domácí se sice dále snažili, jenže další gólová šance přišla až v 90. minutě. Po rohu se ke střelám ve vápně dostal Košťál a Dohnálek, ale obě nebezpečné střely byly zblokovány.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Slavia Praha1595125:932
2.FK Teplice1593324:1230
3.Sparta Praha1583426:1427
4.Viktoria Plzeň1574416:1325
5.Baník Ostrava1566322:1724
6.1. FC Brno1565423:2123
7.Tescoma Zlín1565416:1723
8.České Budějovice1554620:2019
9.Sigma Olomouc154749:1219
10.FK Mladá Boleslav1546517:1718
11.Slovan Liberec1545613:1617
12.SK Kladno1544722:2716
13.Viktoria Žižkov1544720:2616
14.Siad Most1526719:3012
15.FK Jablonec152589:1711
16.Bohemians 1905152498:2110

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jak ctu fakta z utkani Zlin-Most tak se nam zase rozhodci vytahli a to shodou okolnosti zase v utkani z Mostem.Macela ven!

Reagovat
satan_666

jsem rád že olomoucký betonáři nevyhráli a škoda že rovnou neprohráli,minule za to co předvedli na Slávce si nic dobrýho nezasloužej

Reagovat
smazaný uživatel

S tím si měla Slávka poradit, fotbal se hraje na góly a beton patří k taktice. Tím ale nechci říct, že se mi hra Olomouce líbila, jenže s otevřenou hrou by na Slávce dopadli jako Zlín (nebo Slávka na Arsenalu), těmhle týmům prostě nic jiného nezbývá. Jediný lék je prolomit obranu a dát gól hned z kraje, to se Slavii bohužel nepovedlo.

Reagovat
smazaný uživatel

ono se těžko hraje jinak než beton,když máme zraněné všechny slušné útočníky

Reagovat
smazaný uživatel

Ono se těžko probíjí beton, když má Slavia zraněnou polovinu základu. Mé zbožné přání je, aby za několik let se naše kluby vypracovaly tak, že i na lavičkách budou poměrně kvalitní hráči. Všechno je o penězích.

Reagovat
smazaný uživatel

Úroveň našich sudích se opět ukázala,ve Zlíně to opět byla perlička. Jsem zvědav,jak dlouho to ten Macelův cirkus ještě ustojí.

Reagovat
smazaný uživatel

na zápase sem byl ..2 penalty pro Zlín uplne jasné..a mnoho dalsích sporných situací ..co ten čurák neodpiskal ...mohly sme jasne vyhrát .

Reagovat
smazaný uživatel

typencle byly jasny no...ale ty rozhodci to je hruza zapas od zapasu horsi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Jablonec si slušně zadělává na problémy. Jsem zvědav,čím zas bude soudruh Macela ty děsivé výkony sudích okecávat.

Reagovat
smazaný uživatel

O ně bych se nebál a to nemusim vůbec mluvit o tom, že maj hodně slunej kádr hrající silně pod své možnosti. Stačí si uvědomit, kdo tam tomu šéfuje ( Pelta pro nechápající ) a je jasné, že oni nespadnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Mno tak pro Bolku opět vymyšlená červená, loket krajčíka přehlídnut - holt je potřeba klukům trochu pomoct

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec to rozhodčí zprasil celkově

Reagovat
smazaný uživatel

když už se dá koukat na výkony týmů, musí to zkur, zkazit rozhodčí ale aspoň, že se nemůžou napadat rozhodčí z korupce, pískají to blbě na obě strany...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu ty polský blbečky..ostuda pro Ostravu a ze Sparťanů udělali chudáčky - hnus!!.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať jdou ti Poláci doprdele, nikdo na ně není zvědavý, dostaneme flastr jak cip, protože to určitě dohru bude mít a na jaře zas kotel z "vděčnosti" vyvolá jméno toho jejich třetiligového klubu nebo co to ti zoufalci hrajou.

Škoda, atmosféra jinak byl výborná.

Reagovat
smazaný uživatel

na hrubý pytel, hrubá záplata. Nic jinýho

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám,že si náš kotel rozmyslí se pachtovat stěma idiotama,zvlášť po tom co napadli naše fanoušky se nedivím,že v polsku vyhrocené zápasy hlídá málem armáda místo policie

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli se takhle projevují sympatie spřátelenýmu (nevím, neznám vůbec nějaké Katovice nebo jak), tak fakt už nerozumim ničemu. Ono je nějaké special. pouto mezi fans obou klubů?

Reagovat
smazaný uživatel

Někteří fanoušci Katovic jezdí na naše zápasy a naopak. Hrajeme s nimi někdy přáteláky nebo jsou pozváni na halové turnaje. (Teď na Sareze nebudou, klub stáhl v reakci na jejich fanoušky pozvánku).

Mě jsou ti Poláci ukradení a nejen já se bez nich v pohodě obejdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, že bych zbožňoval Baník, ale tohle fakt zamrzí. Když atmosféru takového zápasu zkazí někdo, kdo se zápasem nemá celkem nic společného, to je blbá smůla.

Reagovat
smazaný uživatel

hrajou stred druhy ligy, ale jinak souhlas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele