Gambrinus liga preview - 8. kolo

27.09.2007, 23:06, aktualizováno 01.10.2007, 13:31
Previews
Osmé kolo Gambrinus ligy odstartuje netradičně už v pátek, kdy zatím největší překvapení podzimu, fotbalisté Zlína, přivítají Slavii. V dalších zápasech vedoucí Teplice hostí Plzeň, Baník Ostrava jede na Žižkov, Spartu čeká těžký zápas v Jablonci, Liberec bude na první výhru v sezóně navazovat na hřišti ve formě hrající Sigmy Olomouc.
Slavia Praha - Tescoma Zlín  (pátek 18:00)
Pražská Slavia přivítá na Strahově v úvodním duelu 8. kola Gambrinus ligy Zlín, dosud největší překvapení podzimu. Moravané figurují na výborné páté pozici v tabulce a na druhou Slavii ztrácí čtyři body.

Vzhledem k tomu, že sešívané čeká druhý start v Lize mistrů již v úterý, tak se utkání odehraje již v pátek od 18 hodin. Slávisté budou chtít proti Tescomě odčinit nečekanou porážku z uplynulého kola od Bohemians, zlínští však letos předvádí vynikající výsledky a nebude tak pro Jarolímovu partu lehkým soustem. "Soupeř má ve svém středu brejkové typy hráčů, na které si musíme dát pozor. Zlín dokázal venku všude bodovat kromě Sparty, kde ale měl bodový zisk na dosah. V posledních dvou utkáních jsme ztratili body doma s Ostravou a venku s Bohemians 1905, každopádně je čas naplno zabodovat. Variant pro sestavu máme více i přes početnou marodku. Uvidíme, zda Vladimír Šmicer bude připraven hrát už od začátku utkání," uvedl trenér Slavie Karel Jarolím, kterému budou určitě scházet Mickael Tavares, František Dřížďal, Erich Brabec a Martin Latka. Naopak již trénovali Šmicer, Belaid a Švec.

Zlínští fotbalisté se v první pětce nejlepších týmů neocitli žádnou náhodou. Jako první sebrali body Ostravě, se kterou doma remizovali 2:2, a také jsou zatím jediným celkem, který dokázal porazit velice silné Teplice. Dále si Zlín odvezl bod z Brna či Plzně. Po dlouhých třech letech se dočkal výhry na hřišti soupeře, a to v Liberci. Na Spartě dlouho sahal po plném bodovém zisku, ale nakonec vyšel naprázdno. Je to úplně jiný tým, než ten, který loni bojoval o záchranu. Valaši nepocestují do Prahy tentokrát jako outsideři, ale jako soupeř, který má reálnou šanci na Strahově bodovat. "Slavia má sice některé zraněné hráče a také náročný program, ovšem je jednoznačným favoritem. Opět bude záležet na hře celého mužstva. Defenzíva není pouze o brankáři a o obráncích. V žádném případě však nesmíme pasivně vyčkávat na to, až nám soupeř vstřelí branku. Sami musíme hrát aktivně, hrozit z brejků a pokusit se taky vsítit nějaké góly," řekl trenér Zlína Pavel Hoftych, kterému bude scházet pouze dlouhodobý marod Jan Kraus.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Vaniak - Krajčík, Suchý, Šourek, Hubáček - Kalivoda, Šmicer, Belaid, Pudil - Vlček, Šenkeřík
Tescoma Zlín - pravděpodobná sestava:
Baránek - Vidlička, Kroča, Zbožínek, Penner - Šmahaj, Zúbek, Opiela, Zapletal - Malár, Žůrek
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.85 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sigma Olomouc - Slovan Liberec  (sobota 19:00)
Olomoucká Sigma, která loni bojovala do poslední chvíle o setrvání v prvoligové příslušnosti, prožívá zatím velice vydařený podzim. Po senzační výhře na ostravských Bazalech se vyhoupla na osmé místo v tabulce. Hanáky nyní čeká Liberec, kterému se letos zatím vůbec nedaří a obývá až čtrnáctou pozici, na kterou se posunul díky prvnímu ligovému vítězství 2:0 nad Plzní. Kouč Pulpit, jemuž budou scházet v sestavě zranění hráči Onofrej, Jurkič, Janotka a Škerle, bude moci vyslat na hřiště svou novou posilu Martina Knakala, bývalý obránce Plzně se do Česka vrací po nevydařeném angažmá v Řecku.

Oba týmy budou chtít navázat na svá vítězství z minulého kola. Svěřenci domácího kouče Martina Pulpita si na Slovan daleko více věří, překvapivým plným bodovým ziskem z Ostravy si zvýšili sebevědomí a rádi by se dnešním triumfem dostali na páté místo. Severočeši se zase budou chtít odpoutat ze spodních pater a vylepšit si tak postavení v prvoligové tabulce. "Věříme, že snad už to nejhorší máme za sebou a poslední výsledky nás nakopnou. Ale dobře víme, že Olomouc jde hodně nahoru," upozornil kouč Michal Zach, který nebude na Andrově stadionu moci počítat se službami Dohnálka, Janů a Jonáše.
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Drobisz - Jindřišek, Hudec, Šuškavčevič, Randa - Bajer, Rossi, Melinho, Kazár - Hubník, Hartig.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Zlámal - Šinglár, Petrouš, Košťál, Liška - Frejlach, Hodúr, Bílek, Papoušek - Blažek, Nezmar.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 2.85 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SK Kladno - 1. FC Brno  (neděle 17:00)
Oba týmy zatím svými výkony poměrně překvapují. Brno před sezónou vyhlašovalo boj o přední příčky, ale nyní je zatím na sedmém místě, naopak Kladno bylo jasným adeptem na sestup, přesto letos hraje ofenzivní fotbal, který ho vynesl až na desátou příčku.

Pro trenéra domácích fotbalistů Jaroslava Šilhavého je před zápasem favoritem soupeř. "Ale i tak jsme schopni uspět, poslední zápasy nám zvedly sebevědomí," řekl kladenský kouč. Toho trápý celkem početná marodka. Do zápasu jistě nezasáhne duo útočníků Kaciáň – Kousal, ovšem k dispozici možná budou Gecov, Pavlík a Farbák, které v průběhu týdne postihla viróza.

Výkonnost Brna šla v posledních zápasech značně nahoru, což Moravané potvrdili remízou s Teplicemi a výhrou nad Jabloncem. Trenér hostů má z kladenských hráčů respekt. "Doma dokázali porazit vysoko České Budějovice, vynikající výkon podali i proti Mostu," všiml si Uličný, jemuž bude chybět řada důležitých hráčů. Doška s Kubáněm trápí viróza, Polách nemůže hrát kvůli žlutým kartám a Martin Kuncl je v rekonvalescenci po kolapsu. Jedinou dobou zprávou pro "Big Johna" může být návrat brankářské jedničky Martina Lejsala.
SK Kladno - pravděpodobná sestava:
Kostolanský - Bartoš, Gross, Killar, Čáp - Dočkal, Kúdela, Szabo, Cigánek - Jeslínek, Zachariáš.
1. FC Brno - pravděpodobná sestava:
Brno: Lejsal - Živný, Trousil, Pavlík, Siegl - Kalouda, Holek, Večeřa, Střeštík - Pacanda, Besta.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 2.80 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
České Budějovice - Siad Most  (neděle 17:00)
Oba kluby před tímto kolem okupovaly sestupové příčky a jeden z nich na těchto pozicích zůstane i po vzájemném utkání. Českým Budějovicím trochu vylepšila postavení v tabulce včerejší výhra Olomouce nad Libercem, díky níž se posunuli právě před Slovan.

Na jihu Čech si slibovali velké věci od nového trenéra Františka Straky, jeho kouzlo však zatím na Dynamo nefunguje a stále čeká na svou premiérovou výhru v nové funkci. "Pro nás to bude velice náročné hlavně po psychické stránce, protože hrajeme doma a musíme ty body za každou cenu urvat, jen musíme přidat i nějaké góly," řekl bývalý kouč Teplic, Sparty a Plzně, který má k dispozici kompletní kádr.

Most se může pochlubit vynikající ofenzivou, přesto se právě na postu útočníka rozhodl ještě posílit a ze Sparty získal Jana Holendu. Most bude mít hned dvojnásobnou motivaci - potřebuje napravit pohárovou ostudu z Chomutova a v nejvyšší soutěži by konečně rádi porazil České Budějovice. "Každý zápas v téhle sérii s manšafty, které jsou na tom podobně jako my, je hodně důležitý. Herně držíme s ostatními krok, zbývá jen konečně vyhrát," říká trenér Robert Žák. Ten nemůže počítat se zraněnými Boutasgountem a Philipakosem, nejisté jsou poté starty kanonýra Toleskiho a Oboyi.
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Kučera - Peroutka, Horejš, Hunal, Žižka (Šmíd) - Plocek, Hílek, Jungr, Vozábal, Černý - Radzinevičius.
Siad Most - pravděpodobná sestava:
Svoboda - Prášil, Hainault, Procházka, Škoda - Da Silva, Schut, Pilař, Trubila - Toleski (V. Mendy), Holenda.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.05 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Teplice - Viktoria Plzeň  (neděle 17:00)
Stínadla uvidí soboj dvou týmů, jejichž forma má klesající tendenci. Teplice v posledních dvou zápasech získaly pouze jeden bod, Plzeň na podobný zisk potřebovala dokonce o jeden zápas více.

Severočeši mají možnost vrátit se na první příčku před Slavii, k tomu by ovšem potřebovali v neděli vyhrát hned o čtyři branky. V teplické kabině však nepanuje dobrá nálada, tým totiž v průběhu týdne v Poháru ČMFS senzačně nestačil na HFK Olomouc. "Chci věřit, že si z toho mužstvo vezme ponaučení a předvede výkon, jaký nás zdobil při úspěšné předchozí šňůře," řekl trenér Petr Rada. Ten nemůže počítat se zraněnými Sabouem, Ryškou, Koukalem a Kolářem.

Plzeň přijdede do Teplic bez zraněného Müllera, až těsně před výkopem by se pak mělo rozhodnout o startu Zakopala. "Máme respekt, ale ne strach. Teplice mají vynikající standardní situace a výborný přechod do útoku, k čemuž mají vhodné krajní záložníky Verbíře a Gašparíka a střelecky disponované útočníky," upozorňuje na silné stránky soupeře kouč Viktorie Stanislav Levý.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Merzič - Verbíř, Ljevakovič, Doležal, Gašparík - Fenin, Smíšek.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Daněk - Malcharek, Rada, Zakopal, Smola - Fillo, Trapp, Jarolím, Šíma - Psohlavec, Smejkal.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.40 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Mladá Boleslav - Bohemians 1905  (neděle 17:00)
Boleslavi se letos zatím nedaří podle předpokladů, přesto už pět zápasů v řadě neprohrála a naposledy se dokonce radovala z výhry nad Spartou. Středočechy navíc čeká ve čtvrtek odvetný zápas Poháru UEFA proti Palermu, ale hráči se soustředí pouze na utkání s Bohemians. "Hlavně potřebujeme potvrdit výhru ze Sparty, cestu do Palerma ještě zdaleka v hlavách nemáme," tvrdí zkušený kouč Zdeněk Ščasný, který bude postrádat trojici zraněných hráčů, a to Riegela, Ševinského a záložníka Jaroslava Dittricha.

Bohemians v minulém kole poprvé vyhráli a svou stoupající formu potvrdili hned proti Slavii Praha, kterou porazili v poměru 2:0 a konečně se tak odpoutali od sestupových příček. "Většina hráčů ze základu nejela ani na pohár a měli jsme dvoufázovou přípravu," připomněl sportovní ředitel Zbyněk Busta, že klíčové hráče v týdnu šetřil. Za Klokany určitě nenastoupí zraněný útočník Vladimír Bálek, ale také disciplinárně potrestaný mladík Jan Růžička.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Miller - Voříšek, Rolko, Kopic - Sedláček, Matějovský, Rajnoch, Hrdlička - Mendy, Kysela, Táborský.
Bohemians 1905 - pravděpodobná sestava:
Sňozík - Marek, Rada, Lukáš, Šmarda - Moravec, Nikl, Slezák, Kunášek - Ordoš, Škoda.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.50 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Jablonec - Sparta Praha  (neděle 20:15)
Oba týmy mají nyní společný cíl, a to chytit se. Sparta si po úspěšném vstupu do sezóny připsala v posledních dvou zápasech prohru a její další bodová ztráta by jí opět jen vzdálila přední příčky. "Pro oba týmy je to zápas, kterým by chtěly zlomit poslední neúspěchy. Domácí mají zkušený tým, spoléhající především na standardní situace," mínil letenský trenér Michal Bílek, kterého čeká v Jablonci velmi těžký úkol. Letenští totiž na severu Čech naposledy vyhráli před pěti lety, navíc poslední vzájemný duel v Axa aréně prohráli 0:3.

Jablonci se pod trenérem Kozlem zatím vůbec nedaří a další nezdar by mohl ohrozit jeho pozici. "Musíme uspět bez ohledu na to, s kým hrajeme. Chceme Spartu zaskočit podobně, jako se to Jablonci několikrát povedlo v minulosti," připomněl vzájemnou bilanci nejmladší kouč Gambrinus ligy. Jablonec nemůže spoléhat na služby mladíčka Jana Vošahlíka, ovšem stále není jisté, zda bude připraven nastoupit Filip Klapka s Petrem Zábojníkem.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Špit - Fukal, Krejčí, Homola, Hamouz - Baranek, Vácha, Eliáš, Rilke - Zelenka, Svátek.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Poštulka - Pospěch, Brezinský, Kadlec, Kladrubský - Rezek, Hušek, Sylvestre, Limberský - Došek, Kulič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.75 - 3.00 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Viktoria Žižkov - Baník Ostrava  (pondělí 17:15)
Dohrávkou osmého kola Gambrinus ligy se stal televizní duel mezi Viktorii Žižkov a Baníkem Ostrava, tedy souboj týmů z opačných pólů tabulky. Baník je čtvrtý, Viktorka čtvrtá od konce.

Hosté letos poprvé prohráli teprve v minulém kole, kdy překvapivě nestačili na domácím hřišti na Sigmu Olomouc. Ovšem co nejvíce trápí trenéra Večeřu je střelba branek, jelikož jeho tým se gólově neprosadil už více jak 190 minut, a to u Baníku nebývá zvykem. Ostravanům ze hry vypadl zatím nejlepší kanonýr Zeher, naopak velký návrat plánuje další obávaný kanonýr Václav Svěrkoš. "Bral dlouho antibiotika, nesmíme na něj spěchat. Ve čtvrtek ale už zvládl to, co ostatní. Bohužel si trochu na bolesti v koleně stěžoval nově i Franta Metelka, ale věnovali jsme se pečlivě regeneraci, a tak snad se do pondělí stav všech hráčů zase zlepší," doufal asistent trenér Karel Kula.

Žižkov po dobrém vstupu do nového ročníku tápe. Od prvního kola totiž stále nepocítil chuť vítězství a tabulkou se propadl až na 13. místo. Velmi zvláštní bude tento duel pro Pavla Bestu, stopera Viktorie, který několik let působil právě v Baníku a mezi ostravskými fans patřil k nejoblíbenějším. Je jasné, že oba týmy budou hrát na vítězství, jelikož ztráta bodů by byla pro oba zklamáním.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 2.80 - 2.45
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.FK Teplice751112:616
2.Slavia Praha75119:516
3.Baník Ostrava742114:614
4.Sparta Praha74129:513
5.Tescoma Zlín73317:512
6.1. FC Brno72329:99
7.FK Mladá Boleslav72327:79
8.Sigma Olomouc72325:69
Viktoria Plzeň72325:69
10.SK Kladno722312:128
11.Bohemians 190571424:67
12.FK Jablonec71334:66
13.Viktoria Žižkov713311:156
14.Slovan Liberec71244:85
15.České Budějovice71247:125
16.Siad Most704312:174

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (41)

Přidat komentář
smazaný uživatel

SLA-ZLN 1

OLO-LIB 2

CBE-MOS 0

TEP-PLZ 0

MBO-BOH 1

JAB-SPA 2

ZIZ-OST 2

Reagovat
Shevchenko

A Brno netypuješ ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju.

KLA-BRN 0

Reagovat
HOST*Johny5

S tím Libercem žertuješ?

Reagovat
HOST*Johny5

Já ti to říkal

Reagovat
Shevchenko

Slavia Praha - Tescoma Zlín 1

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 0

SK Kladno - 1. FC Brno 0

České Budějovice - Siad Most 1

FK Teplice - Viktoria Plzeň 1

FK Mladá Boleslav - Bohemians 1905 1

FK Jablonec - Sparta Praha 1

Viktoria Žižkov - Baník Ostrava 2

Reagovat
HOST*lysbee

doufam ze si ze slávky odvezem aspon bodík..ikdyž bude to těžké..ale kdo ví ..treba se to povede..a mi se v te petce udržíme ...hey

Reagovat
Shevchenko

Tak to nasere

Reagovat
HOST*lysbee

tak to teda ...dva nola bych bral ale todle ..Ty vole to je debakl ...doufám žese z nas nestanou Derby County a nebude to každý druhý zápas ..

Reagovat
HOST*

To jste si odvezli kreténi Moravský!!!

Reagovat
HOST*

kladno 1-3 brno

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia Praha - Tescoma Zlín 1

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 1

SK Kladno - 1. FC Brno 0

České Budějovice - Siad Most 0

FK Teplice - Viktoria Plzeň 0

FK Mladá Boleslav - Bohemians 1905 1

FK Jablonec - Sparta Praha 2

Viktoria Žižkov - Baník Ostrava 2

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Slavia Praha - Tescoma Zlín 1

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 0

SK Kladno - 1. FC Brno 1

České Budějovice - Siad Most 0

FK Teplice - Viktoria Plzeň 1

FK Mladá Boleslav - Bohemians 1905 1

FK Jablonec - Sparta Praha 2

Viktoria Žižkov - Baník Ostrava 0

Reagovat
satan_666

nejlepší bude když vyhraje Slavia a Jablonec

Reagovat
Shevchenko

+Baník

Reagovat
HOST*

je to dost pravděpodobný, že tam vyhrajete i kurz 2,4 je slusnej snad to potvrdite...

Reagovat
smazaný uživatel

no tak to teda není moc pravděpodobné, že Baník na Žižkově vyhraje.. 10!

Reagovat
HOST*

6ižkov je lepší venku než doma takže 2

Reagovat
HOST*

Žižkov

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec.. Žižkov hraje slušně poslední dobou! vidím to na golový zápas.

Reagovat
HOST*

no narozdíl od Bohemky je z nich videt fotbalova kvalita, maj tym urcite do 10 mista...

Reagovat
HOST*FCHK

CO SE TO DEJE NA STRAHOVE

Reagovat
smazaný uživatel

Takové sady.

Reagovat
Marv

- Zlín 2

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 0

SK Kladno - 1. FC Brno 2

České Budějovice - Siad Most 0

FK Teplice - Viktoria Plzeň 1

FK Mladá Boleslav - Bohemians 1905 1

FK Jablonec - Sparta Praha 0

Viktoria Žižkov - Baník Ostrava 2

Reagovat
Marv

ou sem si nevsimnul ze slavie uz vede 4:0

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
HOST*

Sparťanská lamko, trochu jsi se netrefil

Reagovat
Shevchenko

26 minut a 4:0 !!!

Reagovat
Shevchenko

Tedy jako běží 26. minuta, ale 4:0 už to bylo po 17. minutách

Reagovat
HOST*

to jsou veci ta ofenziva je drtivá...

Reagovat
HOST*

5:0!!!!!!!!!!!!!! to bude naklep

Reagovat
HOST*Charlie.Sek

hustýýýýýýýýýýý tak to se vidí málo kdy v naší lize, za poločas nasázet bůra zatím jsem mile překvapen mohlo by to zkončit třeba 8:3

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*lyzbee

ty vole tak zlín ..co je ?????? to není mozne ...tak dobrý zacatek v lize a ted tohle ...mazec..

Reagovat
-Kopy-

Co tam ty Baťové dělaj

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

dokážu si to vysvětlit jedině časem! Nezvyklý termín ale fakticky může hrát důležitou roli!

Reagovat
HOST*1860

tolik zase ne... proste se jim nevyved zacatek zapasu s tim, ze tam slavce spadlo vsechno, pak uz se zapas jen dohraval..

Reagovat
smazaný uživatel

slavie mela proste co napravovat po vejprasku v Dolicku

Reagovat
HOST*

to je pravda

Reagovat
HOST*ba

zlata sparta vyhraje v jablonci uplne v poho

Reagovat
HOST*rr

nevyhraje a slavka je nelepsi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele