Gambrinus liga preview - 14. kolo

23.11.2007, 09:03, aktualizováno 26.11.2007, 08:17
Previews
Slavia hostí v páteční předehrávce Olomouc a v případě vítězství může na čele tabulky odskočit na rozdíl sedmi bodů. Druhá Sparta zavítá do Brna, Teplice jedou do Mladé Boleslavi a Ostrava v pondělní dohrávce do Kladna. Lepšící se Liberec míří na jih Čech, další severočeský klub Jablonec doma změří síly s nebezpečnou Plzní...
Slavia Praha - Sigma Olomouc  (pátek 17:00)
V páteční předehrávce kola se na Strahově střetne lídr tabulky Slavia s týmem z Hané, se Sigmou Olomouc. Slávisté předehrávají kolo již v pátek, poněvadž o čtyři dny později sehrají veledůležité utkání v Bukurešti, ve kterém mohou stvrdit to, že budou i nadále pokračovat v bojích jednoho ze dvou evropských pohárů.

"Olomouc sice nedává moc gólů, ale podcenit nemůžeme vůbec nic. Soupeř se soustředí hlavně na obrannou činnost. Jak znám trenéra Pulpita, tak určitě bude chtít, aby se do ní zapojovalo všech deset hráčů v poli. Ideální by bylo, kdyby se nám co nejdříve podařilo dát gól, potom veškeré taktické plány berou za své a zápas má jiný průběh," řekl slávistický kouč Karel Jarolím. Slávisté vinou zranění nemůžou postavil Kalivodu s Dřížďalem, naopak v pořádku již jsou kapitán Vlček, Vladimír Šmicer a nastoupit by mohl i Martin Latka. Dlouhodobě zranění jsou Švento a Janda.

Slávisté doma s Olomoucí děvet a půl roku neprohráli a také proto si kouč Pulpit stále láme hlavu s tím, koho vlastně pošle na hřiště. "Uvidíme, jak zareagují na to, že někteří hráči za sebou mají reprezentační akce a v úterý je čeká další těžký zápas v Lize mistrů," řekl Pulpit. Nastoupit nemohou Hartig, Janotka, Rýdel a Lukšík, které ze hry vyřadilo zranění.

To, že mnoho slávistických hráčů hrálo za reprezentaci je fakt, unaveni se mohou cítit Daniel Pudil, Matej Krajčík, Michal Švec, Marek Suchý, Jakub Diviš, Theodor Gebre Selassie a Tijani Belaid. Svým výkonem v kvalifikaci upoutal především Pudil, který nádhernou šajtlí rozhodl o vítězství České republiky na Kypru.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Vorel - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Gebre Selassie, Švec, Volešák, Pudil - Vlček, Šenkeřík
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Drobisz - Škerle, Šuškavčevič, Hudec, Randa - Bajer, Rossi, Melinho, Kaščák, Pulkert - Hubník
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.50 - 8.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Mladá Boleslav - FK Teplice  (sobota 18:45)
Jedním ze šlágrů 14. kola Gambrinus ligy je bezesporu duel mezi domácí Mladou Boleslavi a celkem z Teplic. Domácí věří, že jim týdenní pauza pomohla a že v sobotu dají zapomenout na nezdařilé předchozí zápasy. Severočeši cestují ke svému soupeři s cílem neztratit kontakt na čelo tabulky.

Mladoboleslavským v současné době patří devátá pozice v tabulce a na svého nejbližšího soka ztrácí rovných 10 bodů. Svěřencům Zdeňka Ščasného se nevyvedly poslední dva odehrané zápasy. Začalo to senzační prohrou se Zlínem před vlastním publikem a o týden později nestačili na domácí Plzeň. Už čtyřikrát za sebou se neradovali z vítězství. Tuto nepříznivou bilanci budou chtít napravit doma proti třetím Teplicím. "Přestávka nám z mnoha důvodů přišla vhod. Snad to pomůže k tomu, abychom se vrátili do pohody, v níž jsme před časem byli," řekl trenér Zdeněk Ščasný.

Žlutomodří si jedou do města automobilů pro plný bodový zisk. "Jedeme tam vyhrát. Boleslav bude nepříjemným protivníkem. Těžký soupeř, těžké utkání. Ale hráči jsou připravení a nažhavení natolik, abychom jeli s cílem zvítězit," uvedl na klubových stránkách Teplic asistent trenéra Zdeněk Klucký. Případný sobotní triumf hostů by ztenčil bodovou ztrátu na vedoucí Slavii na tři body. Ale venku se jim poslední dobou nedaří. Z posledních čtyř zápasů uhráli jediný bod a navíc nedokázali vstřelit žádnou branku.

Do brány domácího celku se určitě nepostaví jednička Miller, který si léčí zlomený palec. Dále v sestavě budou chybět distancovaní Kopic a Sedláček. Na lavičce hostů se neobjeví obránce Merzič, zranění útočníci Kroupa a Veverka. Na svůj ligový debut si bude muset ještě počkat Brazilec Leandro, který po svalovém zranění teprve začíná s tréninkem.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Pižanowski - Voříšek, Rolko, Procházka - Kysela, Matějovský, Rajnoch, Kalina - Vaněček, Mendy, Táborský.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Rosa - Verbíř, Sabou, Doležal, Štohanzl - Fenin, Smíšek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 2.90 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bohemians 1905 - Tescoma Zlín  (neděle 13:30)
Hned brzy po nedělním poledni se ve vršovickém Ďolíčku odehraje ligový duel mezi Bohemians 1905 a Zlínem, který v posledních zápasech produkoval kvalitní výkony. Pražský celek by se rád po tomto kole odpoutal ze sestupového pásma.

Domácí budou chtít zdolat moravský celek a vylepšit si postavení v tabulce, nyní jim patří sestupová pozice. "Zatím se Zlínu poměrně daří, mají kvalitního trenéra Hoftycha, jejich hru na cizích hřištích zdobí především rychlé protiútoky tažené rychlonohým Žůrkem a Krausem. Na ty musíme tým připravit a naopak přichystat taktiku, kterou soupeře udoláme. S Libercem jsem doma Zlínu podlehl 0:1 a dvakrát do stejné řeky přece nevstoupím...," říká o nedělním soupeří nový asistent trenéra Michal Zach, který se již utkal proti Zlínu jako hlavní trenér Liberce.

Fotbalová Tescoma už hrála v této sezoně třikrát v Praze a pokaždé se vracela s prázdným bodovým ziskem. Nyní napočtvrté chce konečně uspět! "Chtěli bychom tuto nepříznivou sérii zlomit, ale musíme se připravit na agresivní a nepříjemnou hru i nadstandardní podporu fanoušků," říká kouč Zlína Pavel Hoftych. Jeho tým by rád potvrdil kvalitní výkony z posledních dvou utkání, když nečekaně vyhrál v Mladé Boleslavi a v dalším kole jednoznačně rozdrtil Kladno 4:0.

Domácí nastoupí v kompletní sestavě. Zato Moravané budou postrádat vykartovaného Baču a klíčového obránce Vlastimila Vidličku, který se zranil na tréninku a určitě si na podzim už nezahraje.

Hosté nastoupí s černými páskami na rukávech, aby uctili památku předsedy představenstva FC Tescoma Zlín Josefa Dudy, který v pátek náhle zemřel.
Bohemians 1905 - pravděpodobná sestava:
Sňozík - Marek, Rada, Lukáš, Šmarda - Moravec, Nikl, Slezák, Kunášek - Ordoš, Bálek.
Tescoma Zlín - pravděpodobná sestava:
Baránek - Zúběk, Kroča, Zbožínek, Penner - Šmahaj, Opiela, Vrtělka, Kraus - Vyskočil, Žůrek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.75 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
České Budějovice - Slovan Liberec  (neděle 15:00)
Doma jenom jednou poražené České Budějovice přivítají na Střeleckém ostrově desátý celek tabulky Liberec, který přijede potvrdit výborné výkony z předchozích zápasů.

Jihočechům se doma náramně daří. Naposledy převálcovali papírového favorita z Ostravy 3:0. Něco podobného budou chtít předvést i proti rozjetému Slovanu, kterému změna trenéra hodně pomohla. "Liberec jsem před sezonou očekával v jiných patrech tabulky. Na jeho vyšší ambice ale nebudeme brát ohled," prohlásil trenér domácích František Straka, jehož tým figuruje hned za svým sokem, tedy na 11. místě. V případě zisku plného bodového zisku by ho přeskočil.

Hosté jedou na jih Čech s velice slušnou bilanci vzájemných zápasů, čtyřikrát za sebou dokázali zdolat českobudějovický tým. Hráči Slovanu pod koučem Škorpilem během čtyř utkání dokázali posbírat deset bodů, díky tomu se už pohybují v klidném středu tabulky.

V sestavě domácího celku bude chybět pouze Tomas Radzinevičius, který nemůže nastoupit kvůli dohodě s Libercem, odkud je na hostování v Českých Budějovicích. Hostující strana bude zřejmě postrádat útočné duo. Určitě se na trávníku neobjeví zraněný Nezmar a nejistý start je u Blažka.
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Kučera - Peroutka, Horejš, Homoláč, Šmíd - Plocek, Hílek, Vozábal, Černý - Mrkvička, Stráský.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Zlámal - Šinglár, Košťál, Petrouš, Janů - Frejlach, Bílek, Hodúr, Papoušek - Blažek, Dohnálek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 2.80 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Jablonec - Viktoria Plzeň  (neděle 15:00)
Jablonečtí fotbalisté přivítají ve své Chance Aréně tým Plzně. Pro domácí to bude duel podzimu. Hosté se pokusí v severních Čechách prodloužit vítěznou sérii třech zápasů za sebou.

Čtrnáctý Jablonec čeká zápas podzimu, tak ho označil trenér František Komňacký. Kouč připustil, že sněhová nadílka způsobila jeho týmu problémy v tréninkově přípravě. "Hodně jsme trénovali na umělém povrchu, na přírodní trávník jsme se dostali jen třikrát," řekl Komňacký.

Plzni se v současné době daří. V předchozích třech zápasech vždy naplno bodovala. Dokázala si poradit s Olomoucí, Kladnem a v minulém kole zdolala také Mladou Boleslav. Ale nyní jede do Jablonce, kde ještě nikdy nezvítězila. Pátý celek tabulky bude chtít tuto historickou bilanci v neděli změnit. "Bude to zápas se spoustou osobních soubojů, plný agresivity. Nakonec Jablonci při pohledu do tabulky ani nic jiného nezbývá," uvedl kouč Viktorky Stanislav Levý.

Domácí nastoupí v kompletním složení. Zato hostující mužstvo bude postrádat v utkání minimalně čtveřici hráčů: vykartované Filla a Radu a zraněné duo Müller a Tomáš Krbeček, otazník visí pouze nad startem Šimy.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Špit - Flachbart, Homola, Fukal, Hamouz - Baranek, Loučka, Klapka, Hloušek - Zelenka, Svátek.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Daněk - Šmejkal, Halama, Zakopal, Smola - Malcharek, Jarolím, Trapp, Róth - Smejkal, Psohlavec.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 2.90 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Siad Most - Viktoria Žižkov  (neděle 17:00)
Poslední Most bude v neděli hostit fotbalisty ze Žižkova. Domácí budou chtít po dlouhé době slavit vítězství. Pražská Viktoria jede do Mostu potřetí za sebou bodovat.

Mostečtí fotbalisté se letos trápí, v několika zápasech přišli o vítězství a doposud se jim podařilo posbírat pouhých osm bodů. Po třech prohraných zápasech za sebou budou chtít proti Žižkovu konečně uspět. "Je to moc důležité střetnutí. Potřebovali bychom jej zvládnout, abychom získali klidnější zimu," přál si domácí kouč Robert Žák.

Žižkov je na tom lépe, než jeho nejbližší protivník. Po třinácti kolech mu patří dvanáctá pozice a na kontě má třináct bodů. Tým pod vedením kouče Stanislava Grigy ukázal v předchozích dvou zápasech dobrou formu. V obou domácích zápasech dokázal bodovat, nejprve porazil Olomouc a poté senzačně vydoloval bod v utkání se Slavií. Bodový výčet budou hosté chtít rozšířit i v Mostě.

V neděli si neoblékne mostecký dres distancovaný Prášil a nemocný Procházka. Hosté nebudou moci počítat pouze s Kušnírem, který bude pykat kvůli červené kartě.
Siad Most - pravděpodobná sestava:
Acevski - Webster, Hainault, Johana, Škoda - Loos, V. Mendy, Pilař, Bogdanov - Holenda, Toleski.
Viktoria Žižkov - pravděpodobná sestava:
Bartalský - Kučera, Labant, Kropík, Šťastný - Kalod, Da Silva, Procházka, Stracený - Švancara, Moughfire.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 2.90 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Brno - Sparta Praha  (neděle 20:15)
Tahákem čtrnáctého kola Gambrinus ligy je duel mezi Brnem a pražskou Spartou. Moravané již dlouhých deset let nedokázali zdolat Spartu a před televizními kamerami to budou chtít zlomit.

Domácí fotbalisté si věří na favorita tohoto duelu. "Sparta je svým způsobem papírovým favoritem tohoto zápasu. Její poslední výsledky jsou velmi dobré. Ale i naše výkony jdou nahoru, třebaže nás srazil špatný výsledek v Ostravě. Ale bylo to po velmi dobré hře. Tento výsledek chceme napravit se Spartou. Musíme podat kvalitní sportovní výkon a přidat k němu velké odhodlání. Víme o kvalitách Sparty, ale strach v žádném případě nemáme. Naopak. Věříme si, že můžeme uhrát dobrý výsledek,” tvrdí kouč Brna Petr Uličný.

Uličného mužstvo postrádalo během tréninkové přípravy trojici reprezentantů do 21 let, kteří plnili reprezentační povinnosti. Sestava proti Spartě by měla být podobná té, které nastoupili v Ostravě. "Hodně uvažuji například o uzdraveném Švejnohovi, a taky o Milanovi Pacandovi," naznačil trenér, který nebude moci počítat s nasazením Oklešťka, Živného a Musila (všichni jsou zranění). Nejistý je start Reného Wagnera.

Sparťané by rádi v Brně navázali na vítěznou sérii pěti zápasů. Mimoto dokázali během této šnůry nastřílet úctyhodných sedmnáct branek. "Určitě nás nečeká lehké utkání, ale věřím, že si do Brna jedeme pro tři body," řekl kapitán hostujícího celku Zdeněk Pospěch. Nyní ztrácí na vedoucí Slavii pět bodů a případný úspěch na Králově Poli by se jim dosti hodil.
"Určitě Slavii sledujeme. Je to vedoucí tým soutěže, ale my se jim opět můžeme přiblížit. A uděláme pro to v Brně na hřišti maximum,"
uzavřel Pospěch.

Kouči Michalu Bílkovi bude scházet trojice zraněných hráčů Kóňa, Hušek a Abraham.
1. FC Brno - pravděpodobná sestava:
Lejsal - Kuncl, Trousil, Pavlík, Siegl - Kalouda, Holek, Polách, Střeštík - Došek, Besta.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Grigar - Pospěch, Řepka, Kadlec, Limberský - Kisel, Horváth, Kladrubský, Zeman - Došek, Kulič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.00 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SK Kladno - Baník Ostrava  (pondělí 17:15)
Pondělní televizní zápas mezi Kladnem a Ostravou uzavře program 14. kola Gambrinus ligy. Kladenští budou chtít na svém hřišti odčinit vysokou porážku od Zlína proti Baníku. Hosté jako nejlepší pátý celek tabulky jedou do středočeského regionu vyhrát, aby neztratili kontakt s nejlepším triem.

Domácí fotbalisté momentálně figurují na třináctém místě a od sestupových pozic je dělí pouhý bod. V dohrávce proto budou chtít bodovat, aby se oddálili ode dna tabulky. "Baník má silné mužstvo a pro nás to bude velice těžké. Doma ale uděláme pro body maximum," prohlásil kladenský kouč Jaroslav Šilhavý, jemuž bude na hřišti scházet trojice zraněných hráčů Kaciáň, Kousal a Beneš.

Ostravané v roli favorita si jedou do Kladna pouze pro výhru, nic jiného je nezajímá. Klíčem k úspěchu bude podle trenéra Karla Večeři vyvarovat se chyb v obraně a hluchých míst ve hře. "Můžu si jen přát, abychom navázali na to lepší, co jsme posledně předvedli proti Brnu. Kladno ale doma umí být velice nebezpečné v útoku," řekl kouč Baníku. V sestavě hostujícího celku se neobjeví distancovaný Otepka a zranění Tomašák, Bolf a Tesařík. Otazník visí pouze nad startem Cigánka.
SK Kladno - pravděpodobná sestava:
Kostolanský - Kúdela, Farbák, Killar, Čáp - Dočkal, Zoubele, Szabo, Cigánek - Jeslínek, Zachariáš.
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Vašek - Řezník, Pavlík, Bystroň, Tchuř - Rajtoral, Marek, Metelka, Mičola - Svěrkoš, Magera.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 2.90 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Slavia Praha1393124:830
2.Sparta Praha1382324:1026
3.FK Teplice1382321:1126
4.Baník Ostrava1365222:1423
5.Viktoria Plzeň1363414:1221
6.1. FC Brno1354418:1819
7.Tescoma Zlín1354413:1519
8.Sigma Olomouc134548:1117
9.FK Mladá Boleslav1344515:1516
10.Slovan Liberec1344512:1316
11.České Budějovice1343617:1915
12.Viktoria Žižkov1334618:2513
13.SK Kladno1333718:2612
14.FK Jablonec132569:1411
15.Bohemians 1905132477:1710
16.Siad Most1315717:298

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slavka-Olomouc......poločas 02...

Reagovat
smazaný uživatel

tady ten borec tomu rozumi ten bude taky od olomóca jako ja SIGMA DO TOHO!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

no no kousek ze Zlína .....ale Olomouc ted hraje dobre ..

Reagovat
smazaný uživatel

co to tady meles,

Reagovat
smazaný uživatel

co..??

Reagovat
smazaný uživatel

fanda ani jednech,ale vidim to tak na 2ku1 pro sesivane-ale banik to je jasna 2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

ha! nula nula

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele